Happy Halloween!

Helgerna här är faktiskt rätt sega, ibland gör jag saker på kvällarna men dagarna är mest titta på TV och äta, haha. Alla andra verkar också göra det. Idag har jag sett på Ugly Betty, Hancock och nu har jag precis slagit på High School Musical 3. Min kladdkaka smakar bättre idag, den har satt sig lite, så den har jag också ätit av.

Men idag är det Halloween och jag ska till ett haunted house! Usch, inte min grej egentligen men det hör väl till antar jag. Först ska vi hem till Magda och titta på film eller nåt sånt, får se vad vi gör. Sen sent ikväll drar vi iväg till Bella Vista och går i haunted house!

Idéerna om vad jag ska skriva om börjar sina så.. tack och hej! Frågor om mig eller året eller nåt annat? Kommentera så svarar jag!


Önskan

Jag vill gratulera min bror till titeln turneringens back i Scorpions Cup 2009.

Bilder och lite text


Min pumpa

Jag och pumporna

En amerikansk viking!


Varför ser jag så tjock ut?Vi har Halloween grejen utställda lite varstans i huset.

Ja, ni kan ju se själva..

Var i skolan idag som vanligt. Hade prov i US History. Det roliga var att det var exakt samma som study guiden vi fick igår så det var nästan patetiskt. Behövde inte ens läsa frågorna för att kunna svaren. Skolan här är faktiskt läskigt simpel ibland, på alla prov är det multiple choice eller true/false frågor.

Vissa hade Halloween kostymer på sig idag. Den roligaste tror jag var Josh (i min dramaklass) som var en satanistisk (rätt ord?) nunna, haha. Han hade en nunneutstyrsel med ett upp och nervänt kors. Jag sa till honom att det hade varit ännu roligare om han var gravid också och jag tror att han höll med mig.

Nu på kvällen försökte jag baka en kladdkaka. Smaken blev helt okej men något stämde inte riktigt.. Jag tror att de har bakpulver i sitt mjöl här för den blev lite för fluffig och inte alls kladdig. Inte hade de nåt vaniljsocker heller så det fick jag klara mig utan..

Imorgon ska jag sleep-in! Gud vad skönt att inte behöva vakna klockan 6 av att Avery's klocka ringer.

Grattis till Hanna på födelsedagen! Jag skickade ett sms men fick inget svar så jag vet inte om du fick det? Grattis i alla fall! Hoppas allt går bra med Arkan och nu kan jag officiellt börja kalla dig för fjortis. Puss och kram!

Frida Renström, hur är det med dig? Har inte hört av dig på länge och inga bilder har du skickat! Har du blivit nåt tjock än? :D

Torsdag

Jag har tyvärr inte så många roliga saker att berätta idag.

Det roligaste som hände var under Foods lektionen. Vi skulle baka muffins och till muffins behöver man ägg, det vet alla. Tror ni att läraren hade köpt ägg? Nej. Förra gången när vi skulle göra sallad hade hon glömt köpa sallad, det är ju också väldigt smart.

Det var career day i skolan, folk från ett college kom och pratade och lite andra folk pratade om sina yrken. Jag har kommit fram till att college är mer som vårt svenska gymnasium än vad high school är. Mer frihet, mer valfrihet, ingen som övervakar dig, osv. Imorgon är det Halloween dress up day, alltså kan de som vill ha på sig sina Halloween kostymer. Idag var det en eller två som tjuvstartade, det var en stor grön larv eller något som gick omkring. Med tanke på att han är typ 2 meter lång blev det lite extra kul.

Träningen idag var jobbigare än vanligt och jag tror att mina benhinnor börjar ta stryk. Det är som värst precis efter träningen och sen ebbar det ut. Nu är det ingen träning på tre dagar så det är väl bra. Daisy har nåt problem med nån muskel så hon har inte sprungit på ett par dagar. Både hon och jag tror att problemet är bristen på uppvärmning. Det är bara pang på med en gång och inte heller stretching efteråt. Vi stretchar lite innan men jag skulle föredra någon form av uppvärmning innan man börjar springa för fullt. Eller så är jag bara klen.

Ikväll har jag gjort läxor för första gången på länge. Det är däremot en fråga (som är jättestor) som jag inte alls förstår.. den är due imorgon men jag får väl fråga då eller något.. Kan inte ens gissa vad han vill att jag ska skriva.

Nu ikväll ska jag surfa lite mer, se Grey's Anatomy och platta håret. Måste köpa någon värmeskyddande grej till håret för det kommer gå sönder annars.


En dålig bild på min pumpa men tycker bilden blev rätt cool ändå. Fast man ser inte så mycket..

Konversation i dramaklassen idag

Chapman: "It would be so cool if I my hair was silver-colored and this long (pointing below his waist) and if I would be carrying around a sword all the time"
Jag: "Hehe.. eh, why?"
Chapman: "'Cause then I would look like my favorite video game character!"

Strunt

Jag har gjort hål på min blodblåsa och nu är det typ ett öppet sår :S jag vet inte vad som är värst..

Sen har Jack pillat på datorn också så textstorleken är jätteliten, jag ser knappt vad jag skriver. Det funkar inte att ändra textstorleken under Visa uppe i menyn så jag vet inte vad som hänt! Han slog med tassarna på högra sidan av tangentbordet och så blev det såhär.. Hjäälp!
Edit: Jag fixade det! Hela sidan hade blivit utzoomad.

Ikväll karvade vi pumpor. Jag fick bara dåliga bilder på min men ska försöka ta bättre imorgon. Den var inte så avancerad men den blev bra i alla fall!

Mamma, om du ser det här innan du ser mailet jag skickat till dig så läs mailen och svara! Jag behöver ha svar när jag vaknar imorgon bitti (eller jag dör ju inte annars men det underlättar) så jag hoppas du hinner se det.

Jag har kommit på en bra sak med TVn. Det finns ett tjugotal filmkanaler som bara visar filmer, utan reklam! Helt otroligt. Så jag spelar in lite olika filmer så att jag kan titta på dem sen. Har ingen DVD i mitt rum så kan inte se på filmer annars.. Just nu ser jag på Bring It On! Haha, äkta High School feeling.

Nu ska jag surfa vidare och fortsätta se film, ha det bra!

Väder och sånt

Något som är bra med att plåga sig att springa varje dag är att man får bättre kondition! Det är inte lika jobbigt att springa längre så snart får jag väl öka tempot så att det blir jobbigt igen.. Antar att det är så man måste göra. Just nu har jag en kilometertid på knappa 6 minuter, idag blev det 5.54, så det är i alla fall under 6 minuter ;).

Jag bävar inför vinterupphållet och om jag sen ska joina track&field laget.. kommer vara lika död då igen för det kommer nog inte kännas så lockade att gå ut och springa varje dag när det är minusgrader. Vädret här är förvirrande. Det har regnat i flera dagar men idag var det 18 grader och sol när jag åkte hem! Sprang utomhus i shorts och t-shirt och det var inte ens kyligt. Och det är snart november! Hur är vädret i Sverige?

På fredag tror jag att jag går på footballsmatchen som spelas hemma den här gången. På lördag kanske vi ska på Razorback (state of Arkansas lag) footballsmatch så det blir mycket football i helgen. Synd att jag inte förstår reglerna bara. Det enda jag vet är att touchdown ger 6 poäng och om man sparkar bollen igenom dom där gula sakerna får man 1 poäng.

Tog foto idag också, ett foto blev det.. hoppas det blev okej för det ska in i yearbooken vilken alla som vill får köpa och dom kommer alltså se min bild i hela sitt liv! Skitsnyggt med blodblåsan i pannan..

Blodblåsa

Jag har en blodblåsa i pannan. Hur är detta möjligt kan man fråga sig? Ingen aning är svaret. Den är som vilken annan blodblåsa som helst, gör ont och sviktar när man trycker på den. Den går inte att sminka över heller så det är jättesnyggt, luggen täcker den nästan men inte riktigt.

Foton

Imorgon är det "2nd picture day" då de som var borta på den vanliga fotodagen eller de som vill ta om sina kort kan göra det. Alla klubbar ska också fotograferas. Jag tror att jag ska fotas, jag borde det va? Men jag har inget papper eller nånting och jag vet inte vart det är någonstans.. Aja, det visar sig.. Får väl gå dit och säga "Hi! I'm from Sweden!" It always works.. the question is for how long.. by this point almost everyone knows I'm a foreign exchange student so people don't get surprised anymore. But I can still say that I'm from Sweden if there is something I don't get, it's awesome!

Och regnet det bara öser ner

Jag hörde nyss på nyheterna att även om det inte skulle regna en enda droppe till i år så är vi ändå förbi vad som är normalt för ett år!

Jag som tyckte att det har regnat lite väl mycket på sista tiden.. Det har regnat oavbrutet sen igår kväll, alltså hela kvällen+natten+dagen idag.

Imorgon bitti vid 8 am ska det vara dimma så att man bara ser 1/8 mile (200 meter) framför sig. Härligt, precis den tiden jag åker till skolan.

Sen blir det mer regn och mer regn.. "a mess of a weather" kallade dom det nyss.

This is it

Min besökstatistik är rolig, den går i vågor. Men det är ofta jämna vågor så jag antar att folk har tid vissa dagar att titta in här och vissa dagar gör de det inte.

Mina strumpor försvinner spårlöst, det är jättekonstigt.. Jag hade 10 par vita och 2 par svarta med mig hit (av samma modell) och nu har 3 par vita försvunnit! Jag har ingen aning om vart de tagit vägen eftersom att jag tvättar mina kläder enskilt och alltid kollar tvättmaskin/torktumlare när jag är klar.

Skolan idag var som vanligt, inget speciellt roligt hände. Dramalektionen är slapp, nu handlar det mest om att förbereda för föreställningen de ska ha om två helger så vi gör ingenting på lektionerna mer än att förbereda rekvisita/kostymer.

Det är mycket lättare att prata med folk nu när språket går bättre, jag känner mig inte längre hindrad på samma sätt utan kan prata på om det mesta. Sen att jag säger grammatikfel ibland är bara roligt tycker dom haha. Jag vet hur jag ska säga det men när jag pratar går det för fort så jag säger fel, som idag sa jag knew istället för know en gång. "She´s from Sweden dude!" Hahaha.

Jag och Josh hade ett roligt samtal om mormonkyrkan idag. Tami och ungarna går ju i en mormonkyrka men han gör inte det. Och milt sagt kan man säga att han inte har så mycket till övers för den kyrkan, haha. Vi pratade också om Tamis familj (en del av dom var ju här i helgen) och ja.. dom är speciella minst sagt. Den mest normala ska tydligen vara Tamis storebror som är gay och inte mormon, tror jag får träffa honom under Thanksgiving så det blir nog bra.

Michael Jackson-filmen This is it hade premiär idag också. Jag vill se den men jag tror att den bara visas i två veckor eller nåt sånt så får skynda mig om jag ska hinna med. Den ska inte heller komma ut på DVD och det suger, annars hade jag väntat och köpt DVDn.

Här är en bild på håret bakifrån:

Jag hade några nya framifrån också men såg så hemsk ut på dom så skippar dem för allmän beskådan.

Usch jag känner att min svenska i skrift blir sämre och sämre.. Och det värsta är att jag ofta inte vet hur jag ska ändra meningar för att de ska låta bättre. Som till exempel första meningen i det här stycket, att skriva "svenska i skrift" känns helfel. Det jobbiga är också att ibland kan jag inte skilja på om det låter fel för att det är fel eller om det bara låter konstigt i mitt huvud. Svenskan och engelskan är ju rätt så olika om man tänker på meningsuppbyggnader, orden kommer i olika ordning och så vidare. Nu för tiden är det inte jobbigt att skriva på engelska utan det kommer ganska naturligt och jag kan höra om det är rätt eller inte men istället är det ombytta roller, jag hör/ser inte om det är fel i svenskan eller inte! Jag känner mig handigkappad. Jag har alltid haft MVG i svenska och utan problem alltid kunnat uttrycka mig väl i både tal och skrift så det här känns helt fel. Men men, det lär ju komma något gott ur det hela i alla fall! (Att jag blir flytande i engelska alltså, svenskan kan jag alltid jobba på eftersom att den kommer omringa mig de närmsta 70 åren..)

Och pappa, snart är jag om dig i engelskan! Både skriftligt och muntligt, moahaha.

Jubileum

Igår glömde jag skriva att jag hade varit här i två månader! Så jag skriver det nu istället, igår hade jag varit här två månader och idag är det alltså mer än två månader! 20% av hela tiden här.

Watched all the bitterness burn

Nu har jag suttit och väntat ett bra tag på att blogg.se ska öppna igen, det har nämligen varit stängt mellan 00-04 (svensk tid) vilket var väldigt olyckligt för mig eftersom det är den tiden jag oftast sitter vid datorn. Nu dummar sig tangenterna/datorn/whatever också så ibland hoppar bokstäverna omkring.

Min mattelärare är dyslektiker. Det är inte ofta det märks men ibland gör det det vilket resulterar i att han skriver fel siffra och hela problemet blir upp åt väggarna fel. Så vi elever är snälla och rättar honom men oftast säger ingen något innan det är uppenbart fel (man har lite mer respekt för lärare här än i Sverige..)

Jag reagerar inte längre när folk säger ma'am eller miss till mig, det är liksom helt och hållet normalt.

Jag är nästan en riktig amerikan, trots att jag inte lärt mig the pledge än och inte heller håller handen för hjärtat när den läses upp, det känns fel på något sätt. Jag vet inte om de andra anser att jag borde göra det men det skiter jag i. De får gärna vara stolta över sitt land så kan jag vara stolt över mitt.

Imorgon har jag mattetest, det enda jag är lite osäker på är graferna, fattar inte riktigt vilket håll linjerna ska luta åt.. men men.. substitution och elimination har jag koll på i alla fall. Det roliga är att jag lär mig ord här (som tex inom matten; substitution och elimination) som jag vet vad de betyder men inte har någon som helst aning vad det heter på svenska.

Finance klassen känns lite onödig också, just nu lär vi oss hur man gör när man file your taxes (ser ni, svenska? deklarera?) och det känns inte så nödvändigt för mig att veta. Hon pratar om W2, 1099 och 1040 formulär hit och dit och för mig som inte har några förkunskaper inom ämnet blir det lite lätt förvirrat. Idag fick jag ha en av böckerna så att jag kunde hänga med i vad hon säger, haha.

En kille föreslog att vi skulle gå på bio någon dag, jag visste inte riktigt vad jag skulle svara så jag sa ja kanske det kanske. Jag vet inte hur seriöst de tar på sånt här, jag menar.. kan det vara som i Sverige att man bara går som vänner eller datear vi automatiskt om vi går på bio? Jag vill inte ha några falska rykten (eftersom att jag inte daetar honom och inte planerar att göra det heller) så det är nog bäst att släpa med sig någon annan på bion också.. en grupp känns mer oskyldigt tror jag. Dessutom är han den enda (förutom två av utbytesstudenterna) jag hittills hittat som är äldre än mig, trodde att de redan hade graduatat.. Men icke sa nicke, han är född i april 1991.

Idag var det seniormöte men det fick jag såklart inte vara med på, det är ju BS att jag får vara med på allt som seniorsen gör, haha. Aja, skitsamma jag orkar inte bry mig längre. Så länge folk vet om att jag inte är 16 så är det lugna puckar.

På träningen hade vi hemskaste uppvärmningen och hon skrek på oss att vi var dåliga hahaha. Det var sjukt jobbigt och ingen orkade i slutet. Vi gjorde massa saker och sista övningen skulle vi hoppa på stället och dra upp knäna i midjehöjd, det slutade med att i princip alla stod och hoppade typ 20 cm ovanför marken hahaha. I DIDN'T KNOW YOU WERE THIS BAD, WE WILL DO THIS TOMORROW AGAIN. Här är inte coacherna direkt peppande.. Kanske kanske är coach borta imorgon så att vi inte har någon träning, hoppas! Men nu får jag knappt någon träningsvärk efter löpningen längre.. men det är fortfarande sjukt tråkigt att springa fram och tillbaka i en korridor.

Jag vill gå på Halloween fest i helgen men jag vet inte om någon och jag har ingen utklädnad! Måste forska i det här, det är en stor amerikansk tradition ju! Kan ju inte sitta hemma.. vojne vojne. Sen vill jag se Michael Jackson filmen också, måste hitta biosällskap.. kanske kan ta CJ (killen jag skrev om förut, han vill att jag ska kalla honom CJ för han tycker typ att det låter coolt haha).

Throw-ups

Kvällens händelse:
Jack spydde i mitt knä. Jag satt och tittade på tv, han låg i mitt knä. Jag sträcker mig efter fjärrkontrollen och när jag tittar tillbaka ligger det världens blaffa i mitt knä, uppskattningsvis 15*10 cm. Han hade redan börjat smaska i sig den. Det var inga hulkningar eller någonting, den bara kom helt oförberett.


Engelska drömmar

Jag hade en konstig dröm inatt.

Jag drömde att jag hade kommit tillbaka till Sverige men jag hade glömt att packa alla mina saker så de var kvar här i USA. Så jag hade ingenting med mig till Sverige förutom det jag hade på mig. Grejen var att jag verkligen hade glömt att packa sakerna, som om att jag inte ens hade tänkt på det. Jag tänkte också att jag måste göra ett blogginlägg om det så det är det jag gör nu. Jag tror att jag tänkte på både engelska och svenska i drömmen.

I verkliga livet så tänker jag nog nästan mest på engelska nu, till och med när jag tänker på saker som har hänt för flera år sedan tänker jag dem på engelska, does that make sense? Min engelskalärare säger alltid does that make sense, om allting, hela tiden. Enda gången jag tänker på svenska är när jag skriver på svenska (som nu) eller om det är något ord eller formulering jag inte vet hur jag ska säga på engelska så jag måste översätta. När jag pratar så är det utan att tänka, det kommer automatiskt men ordval, uttal och formuleringar går väl att diskutera ibland. Jag vet inte vad definitionen på att vara flytande i ett språk är men jag är påväg ditåt i alla fall. Och när några kom in på engelskan i torsdags och frågade hur många som var bilagual dvs flytande i två språk så sa läraren mig så jag antar att de tycker att min engelska är helt okej. Jag vet inte vad de ville ha uppgifterna till men det visar sig väl

Jag har löst ett mysterium

Lektion 1 i amerikansk engelska

Jag har till viss del löst ett av världens största mysterium. Nämligen ordet lagom och en engelsk motsvarighet till det. Jag har hittat ordet och det är plenty. Det kanske är en dialektal grej jag vet inte men jag ska förklara läget. För mig har plenty alltid betytt mycket men det har en annan betydelse också som jag inte visste om, alltså lagom eller tillräckligt om man vill det. Däremot kan man inte använda plenty som tillräckligt/lagom i alla sammanhang för i vissa sammanhang betyder det mycket. Jag ska ge er tre exempel varav två är självupplevda.

Scenario 1:
Vi sitter på restaurang där man får mat serverad längs med tiden, allstå man betalar en viss summa och får äta så mycket man vill. Servitrisen kommer fram och säger "do you have plenty?". Detta lät väldigt konstigt för mig först men sedan fick jag en aha-upplevelse, hon undrar om vi har lagom med mat eller om vi vill ha mer. Lämpligt att använda ordet plenty.

Scenario 2:
Någon skopar upp glass till en annan, den som får glassen säger tillslut "that´s plenty" alltså det är lagom, det räcker så. Skoparen slutar att skopa upp glass. Lämpligt att använda ordet plenty.

Scenario 3:
Någon frågar dig hur mycket vatten du vill ha, du svarar "plenty" detta är icke korrekt, detta är fel användning av ordet plenty. Här gör du bäst i att svara "a given amount" (vad det nu heter på svenska) till exempel ett glas, ett halft glas och så vidare.

Att säga "that´s enough" har sämre klang än att säga "that´s plenty" även om det i teorin betyder samma sak. Men jag skulle vilja översätta plenty till lagom. Så nu vet ni det! Om ni inte håller med är det erat problem ( ;) )

Bensinstopp

Jag glömde berätta om en sak som hände igår! Det var såhäääääär nära att jag fick bensinstopp!
Jag var påväg hem i lugn och ro, hade planerat att tanka i Hiwasse. Kanske 1 kilometer innan Hiwasse kränger bilen till, farten minskar och motorvarvet var på 4000 varv. HELVETE tänkte jag och trodde att hela motorn kraschat eller något. I alla fall, jag tänkte att jag kan ju inte bara stanna så jag fortsatte köra, körde inte lika snabbt som jag gjort innan för då gick det upp i nästan 5000 varv! Jag bad till gudarna (ha!) att jag skulle klara mig till bensinstationen och det gjorde jag, stängde av motorn, väntade ett tag och startade igen, allt verkade som vanligt. Sen tankade jag och körde iväg igen och allt var som vanligt igen! Herre min gud vilken tur va?!

Idag har jag klippt mig.

Före


Efter

Ni kan ju ignorera mitt störda uttryck.

Det blir spännande att se hur det blir när det inte är plattat, kommer vara ännu kortare! Men det växer ju ut, visst?

Alla hatar Obama

Idag sprang vi i korridoren igen.. 10 minuter men den här gången blev jag inte alls lika ansträngd som jag blivit tidigare. Kan konditionen förbättras på bara 4 dagar? Träningsvärken är inte heller lika extrem. Efter löpningen gjorde vi övningar som skulle få oss kvickare i fötterna. Vi hade som en repstege på marken och så skulle man trampa i hålen på olika sätt. Och helst skulle det gå snabbt också.

Efter skolan åkte jag till mallet, köpte en kjol+tröja att ha imorgon, och en till tröja. Och också en liten väska/plånbok och present till Grady. Köpte inget speciellt men tänkte att man kan ju ha något i alla fall.. jag vet inte ens om de andra har något haha. Men jag kan ju alltid ursäkta mig med att så här gör man i Sverige.

Sen åt vi kycklingsoppa till middag (några år chili men det är ju kött i det).

Sen har jag lärt mig att jag inte var rödhårig som liten utan jag var jordgubbsblond, hur nu mormor här kan veta det. Men så är det i alla fall.

På dramalektionen idag lekte vi lekar. Vi hade en minut på oss att spela upp en scen och man fick ett scenario och så skulle man improvisera. Mitt och en killes scenario var i en svensk bokaffär så jag var den svenska receptionisten som blev arg på honom för att han inte förstod svenska. Så jag stod och skrek på honom på svenska medan han sa "yes.. no.. no" det var lite kul faktiskt.

Imorgon måste jag köpa strumpbyxor och nåt att slå in presenterna med! Tack och hej!

Mr. Doublehead

Det finns en kille i min skola som heter Doublehead i efternamn, är inte det hilarious så säg.

Listen what I say oooh

Idag hade vi sämsta träningen. Först stretching+uppvärmning (high knees, but-kicks, skips etc) och sen skulle vi springa. Eftersom att det regnade ute så skulle vi springa i korridoren. Jag ni läste rätt, vi sprang i en av korridorerna. Två stolar stod med kanske 50 meters mellanrum (nej måste vart längre.. det tog 15 sek att springa) och där sprang vi fram och tillbaka, fram och tillbaka i tio minuter. Det blev jobbigt för att det var så oerhört tråkigt. Imorgon sa hon att hon ska hitta på något mer kreativt så jag hoppas det blir roligare!

Min dramaklass är skön, haha. Inget speciellt men roliga människor. Även fast dem är sophomores dom flesta haha. Alltså typ 16 år.

Tamis släkt är här, syster+man+barn och hennes föräldrar. De är trevliga men hennes mamma är en riktig besserwisser, värre än farfar. Jag sa att jag inte äter rött kött men att jag äter fisk och fågel, då säger hon "ja då är du vegetarian alltså" "eeh nej, jag äter fisk och fågel?" "ja men det gör vegetarianer" "nej.." Jag tror hon kom fram till att jag var vegetarian men inte vegan. Aja jag bryr mig inte. En till sak var att barnet som är här (hon är 8 månader) heter Ellenore i mellannamn. Hennes pappa sa det till barnets mormor (alltså samma person som kallade mig vegetarian) och då säger hon "men det namnet stavas Ellenor" eeh va? Jag trodde man fick stava sitt barns namn hur man ville.

Jag bjöd på Djungelvrål också, och som vanligt var det inte uppskattat för 5 öre. Mormor i huset sa att det var gross.

Mamma! De vill att ni tar med lingonsylt och lingonsaft när ni kommer, funkar det? För Jayda (Tamis syster) sa att det var gott och nu vill de prova. Och så tror jag de vill äta swedish meatballs, mormor kan fixa det med, haha.

Några dåliga bilder innan vi avrundar:


Från parkeringen mot skolan. Ser ni bilen framför mig? Den var typ i normal storlek för en Sverige-bil, då kan ni ju tänka er hur stor min är.

Samma sak, här ser man också tydligt hur stor bilen är.


Mötte skolbussarna på vägen hem. Fortfarande på skolans område.


När man kör in på skolans område står den här skylten på ena sidan av vägen (jag är påväg hemåt på bilden så tänk er åt andra hållet).

Andra sidan, sämsta bilden i världshistorien. Skolan i bakgrunden.

Skolans huvudentré, där besökare går in. Elevparkeringen+elevingången är på andra sidan byggnaden.

Det här är Hiwasse, ett litet samhälle jag åker igenom påväg till och från skolan. Här finns en bensinmack, ett postkontor, några villor och thats about it.

Imorgon måste jag till mallet efter skolan.. måste köpa en kjol till dopet på lördag och dessutom en doppresent.. jag antar att man köper sånt här. Men vet inte vad för slags. I Sverige köper man ju nåt man kan spara länge, men då är ju barnen bara några månader.. Nu är hon ju 8 år.. Ja vi får väl se.

600 steg senare är smärta

Idag på dramalektionen frågade två killar mig om vi har "naked-news" i Sverige, alltså nyheter där folk är nakna. Sen trodde de att 90% gick omkring nakna på vägarna. Jag sa att det stämde och att kläderna jag har här i USA är min amerikanska stil, i Sverige går jag utan. De trodde mig inte.. Jag fick också veta att den ena killen inte existerar, alltså han har inga papper på sig själv, inget social security nummer, hans mamma registrerade inte honom när han föddes så han kallar sig alien haha. Undra hur många såna det finns här? I Sverige är det ju inte möjligt.. Men skolan vet inte om det så jag får inte säga till dom! Woho jag har en hemlighet! De vill följa med mig till Sverige men när jag sa vad det kostade blev de inte så glada längre..

Jag skrev en haiku-dikt också som jag fick läsa upp. Den gick såhär:

She hates me so much
I am really scared of her
She's gonna kill me

Temat var "bad emotions" men alla skrattade åt min dikt. Jag tror inte jag lyckades med temat..

Vi slapp springa 2 miles idag, istället sprang vi 1 mile (1600 meter) och jag sprang på 9:27. Det är verkligen tråkigt. Efter det sprang vi i trappor, upp och ner 10 gånger, 30 trappsteg upp, 30 ner.. Det blir 600 steg om jag räknat rätt? Mina vader VÄRKER, det känns som att de drar ihop sig själv till en liten boll. Det gör väldigt ont att gå normalt och jag vill inte veta hur det känns imorgon bitti när jag vaknar.

Sommarvärme

Idag är det 23 grader ute! Weei, i slutet på oktober! Det har varit 10 grader om dagarna i säkert 10 dagar så det är skönt med lite värme :)

Vi har gått in i off season i volleybollen vilket betyder träning utan boll. Idag sprang vi 2 miles (3,2km)!! Mina vader är påväg att dö. Och det värsta är att vi ska göra det här hela veckan. Och nästa vecka är det styrketräning, tror vi ska vara i gymmet och lyfta skrot, hahaha. Usch jag tycker det är så tråkigt att springa. Men jag tog mig runt på typ 20 minuter tror jag.. ingen hade klocka men vi gissade på 20 minuter. Synd att det är så tråkigt annars hade jag sprungit varje dag.

Nu sitter jag och proppar i mig chokladkaka med jordnötssmör i för att kompensera kaloriförlusten.

Ikväll ska jag och Juli rida, får väl se hur det blir.. Jag är inget stort fan av ridningen här.

Jag är i slutet av Breaking Dawn, det ska bli sorgligt när den är slut men jag tycker boken börjar spåra lite så det är väl bäst att sluta kanske..

Nu har jag inga större nyheter att skriva, kanske slänger in ett inlägg ikväll efter ridningen, beror på hur sent det blir.. Hejdå så länge!

This wind is blowing my mind

Hej!! Har inte hunnit läsa på ett tag. Roligt att det blev bra m skolan trots att du hopppade in e 1 mån. Strongt gjort börja två amerikanska skolor! Kan inte dina värdföräldrar hjälpa dig prata m skolan om detta m senior? (Om du inte hittat din kofta! Den kan inte ha blivit kvar i samband m ovädret, i omklädningsrum, buss, det vore ju inte så konstigt i så fall.) Kul konsert! / Många hälsningar Margareta

Jo de har frågat i skolan också men de säger att det är deras regler, att de kan inte ha någon som senior om den inte kan ta graduation. Vilket jag inte kan göra eftersom att jag inte läste matte i tvåan.. Men vi jobbar på det. Och jag hittade koftan igår! Den hängde på en galge i min garderob bara att den hade hasat ner så den satt bara på halva galgen så syntes inte om man inte drog ut just den galgen :) Tack för omtanken!Dagens händelser: Skola. Läsning. Äta. Dusch. Har tyvärr inte mer än så att bjuda på idag, inga bilder heller.. Inte ens någon volleybollträning hade vi idag så vi satt i omklädningsrummet och pratade. Imorgon ska jag rida (förhoppningsvis) lite mer seriöst än vad jag gjort hittills.. Oj oj jag kommer vara en katastrof när jag kommer tillbaka till Sverige igen.

Fick en rolig fråga idag "Do you have math in Sweden?" jag svarade att nej det hade vi inte, han såg helt chockad ut så jag var tvungen att lägga till "I´m kidding, of course we have math" och då blev han lite lugnare. Sen lärde jag dem säga fönster för av någon anledning ville de lära sig det. Det lät ungefär"foundstur".

Vi var tvungna att skriva dikter i dramat också. Jag skrev om en fågel som var vilse. Det pinsamma är att vi måste läsa upp dem för klassen och jag vet inte om jag vill. Eller jag vet att jag inte vill men jag tror att jag måste.

Jag stoppade förbi (haha svengelsk mening herregud.. men bara för att det var roligt får det stå kvar) postkontoret idag också, kollade priser på att skicka hem till Sverige. Tanten i kassan var väldigt trevlig så nu har jag full koll. Om någon önskar sig nåt särskilt i julklapp får ni säga till så får vi se vad vi gör åt saken!

Kansas City lördag-söndagArenan, Avery&Grady&Tami, förbandet var Metro Station
Bilder från konserten. En bild säger mer än tusen ord. Det var mycket effekter som involverade att flyga, hon flög själv, med motorcykeln och ja.. flera gånger flög hon.
Som alla andra artister i år hade de också en liten hyllning till Michael Jackson, de spelade introt till Thriller och dansade som zombies.Första bilden är utanför hotellet sen är det påväg ut ur Kansas City.

Vi körde om massa gamla bilar som var påväg någonstans..

Never-ending straight roads.. jag förstår inte varför de inte kan göra vägarna lite roligare!

Brunch på IHOP, två blåbärspannkakor med blåbärssylt, vispgrädde och bananer! Det var gott. Till det var det hashbrowns (som inte var så gott) och ett stekt ägg som var gott.

I bilen, min hallonsmoothie (mycket god), till och med A-Teens finns i USA, länge leve ABBA!

Vi närmar oss hemåt..

Hemma! Påväg in i Missouri fanns det ingen sån rolig skylt.. bara en liten grön skylt som det stod "Missouri state limit" på.. trist.

Kansas City, MO

Okej, det här blir sista inlägget innan jag åker till Kansas City! I och för sig kommer jag ju hem imorgon igen så det lär ju bli en uppdatering då också. Förhoppningsvis med en del bilder!

Nu har jag inte så mycket att skriva.. jag ska packa, duscha och äta. Vi åker runt 12 någon gång.

Hejdå så länge!

Gravette Lions vs Farmington Cardinals

Jag är genomfrusen! Eller nästan, det är inte lika illa som när man åkt skidor en hel dag i ett vinterkallt Sverige med för lite kläder på sig. Men mina fötter är iskalla! Jag trodde jag skulle slippa kylan ett år när man åker till södra USA men tydligen inte! 5 grader visade termometern när jag åkte hem från footballsmatchen, 5 grader! Det kom rök när man andades!

Jaja.. nu ikväll var jag på footballsmatch, vi vann 27-13 tror jag! Gravette är obesegrade hittills i år men nästa vecka eller om det var nästnästa möter vi Shiloh som är ett av de bästa lagen. Matcherna är faktiskt roliga att gå på, även om 48 minuters effektiv speltid tar minst 2,5 timme att spela! Idag började matchen 7 och nu är den 10 och jag kom hem för 10 minuter sen och då känns det som att jag är tidig. Det är roligt för alla är helt galna, föräldrar, mor- och farföräldrar, flickvänner, kompisar, släkt, alla är där. Och alla skriker LDC vilket betyder Lions Destruction Crew, hahaha. We are gonna beat them!


Daisy is crazy!

Stephanie (jag tror hon har ett kinesiskt namn också) från Taiwan, muppen och Magda (som egentligen heter Magdalena men ingen här kan uttala det) från Österrike!


Magda och hennes granne Eddie

Vi låg under i halvtid!

I förgrunden syns våra Cheerleaders, de hade rosa på sig idag för att stödja cancerforskningen. Sen är det matchen med våra spelare närmast kameran (svart och orange) och så motståndarläktaren längst bort. Vår läktare är dubbelt så lång och dubbelt så mycket folk!

Imorgon vid lunchtid bär det av till Kansas City!

Min dag

Det är snorkallt i mitt rum. Särskilt på morgonen och det gör att man blir ännu mindre frestad av att krypa ut ur täcket. Det här måste vi göra något åt. Det är bara ungefär 10 grader på morgnarna nu.
 
Den 7 november ska jag till Diamond Mines med massa andra utbytesstudenter från hela Arkansas. Det blir roligt hoppas jag, det blir en övernattning och det ligger ungefär 4 timmar härifrån.

Idag var det senior night i volleybollen. Först spelade JV (vi förlorade, mötte bästa laget i serien) och sen fick seniorsen ställla sig på rad ihop med sina föräldrar och så presenterades de, fick en blomma och några grinade. De har tydligen spelat i samma lag sen 7th grade så det är ju ett tag. Efteråt spelade Varsity (de förlorade också) och sen åkte vi hem! Eller justde, först fick vi middag som någon snäll människa lagat, enchiladas och taco. Jag åt ingen taco men enchiladasen var god men ganska så spicy.

Imorgon är jag ledig, niiice säger jag bara. Fram till klockan tre har jag inga planer, sen är det träning mellan 3 och 5 och sen vid 7 är footballsmatch som jag kanske ska gå på, beroende på om de andra ska eller inte. Jag vill inte sitta där helt själv. På lördag förmiddag åker vi till Kansas City och kommer hem igen någon gång på söndagen, det var den helgen det. Jag har blivit varnad att Grady tydligen är helt galen på konserter, skriker och sjunger högt och säger att hon älskar artisten.

Idag skrev jag två 9 weeks test, först i matte, som jag inte fattar. Läraren gjorde några frågor åt mig men jag hajade inte ändå. Jag tror att han tror att jag vet grunderna i det de gör så han hoppar över massa steg som han antar att jag kan men eftersom att jag inte kan det så hänger jag inte med. Aja, nästa vecka börjar vi på nytt kapitel. Sen gjorde jag i drama också, fick framföra dikten och sen skriva några meningar om alla andra som också framförde sin dikt/monolog. Inte så svårt med andra ord.

Vi utbytesstudenter blev intervjuade av skolans newspaper idag också, vi fick ett papper med frågor vi skulle svara på. Jag skrev att det som var sämst med att vara här är maten, onyttig, fet och en massa socker. Jag och Daisy fick våra på samma lektion och vi skrev ungefär samma saker.. Igår på träningen tog vi ett foto med oss 5+coachen så den bilden ska inkluderas i tidningen antar jag.

Ikväll har jag sett 2 avsnitt Grey´s Anatomy och nu ska jag sova! Ciao bella!


Jag har börjat slarva bort grejer

Pappa, ja jag åkte när jag filmade.. men i typ 10 mph, det är väl okej? Haha. Jag höll ju faktiskt en hand på ratten och tittade framåt och inte in i kameran, för det mesta..

Johanna, biljetterna kostade 94 dollar styck, de var Gradys födelsedagspresent (i juli) och är betalda och klara så jag tror inte att de vill att jag ska betala, får fråga om det!

Amanda, det är helt okej med nachos och ost men osten är inte så jättegod alla gånger, typiskt amerikansk. De har ost till allting här! Ost, fett och friterat.

Vet ni vad jag lyckades med idag? Att slarva bort en 600 sidor tjock bok! Hur lyckas man med det kan man undra? Jo jag tror att jag glömde den på bordet under lunchen och sen kom någon sniken girig unge och tog den. Så efter skolan åkte jag till Walmart och köpte en ny likadan, hade ju lånat den av Tami. Och dessutom vill jag forsätta läsa den, inte för att jag vet vart jag ligger men det löser sig väl.

Jag saknar också en tröja, en kofta närmare bestämt. Tänkte lägga fram den för att jag ska ha den imorgon men jag hittar den inte, har ingen aning om vart den kan vara.

Igår hade vi en fire drill också. Nu har jag haft en med båda skolorna! Det här var inte lika hysteriskt som förra gången, alla suckade, ställde sig precis utanför dörrarna under taket (det regnade) sen fick vi gå in igen efter kanske 1½ minut.

Imorgon behöver jag inte gå på första lektionen så jag börjar 8:55 istället för 8:05! De har så kallade 9 weeks test nu vilket jag skrev om tidigare tror jag? I engelskan behöver jag inte göra testet (behöver bara göra i finance och drama och kanske matte men där kommer jag faila så hårt) så då behöver jag inte ens gå på lektionen! Detta är inte vanligt i det amerikanska skolsystemet ska ni veta. Jag tror inte det är helt okej för mig att inte gå men läraren sa att jag inte behövde komma så jag lyssnar på henne.

Imorgon är det sista vollebollmatchen och senior night. Vet inte riktigt vad det innebär men tror det är att alla seniors i laget ska bli presenterade ihop med sina föräldrar. Första seniorgrejen jag missar eftersom jag fortfarande är junior.. Kul att vara det när alla antar att jag är 16. Folk som är yngre än mig är liksom seniors, och jag är junior, alltså en årskurs under.

fredag är jag ledig, det är typ planeringsdag för lärarna. Naaajs med långhelg! De har en sådan dag i månaden och det gillar vi.
Hej då!

Mera bilder!

Först två bilder från volleybollmatchen i Prairie Grove i torsdags, det var då det var tornadovarning och hela baletten.

Varsity-laget, det är typ som A-laget, alltså de bästa.

Min middag på volleybollkvällen, nachos+smält ost (väldigt populärt här, finns att köpa typ överallt på såna här tillställningar, ungefär lika vanligt som varmkorv med bröd i Sverige!) och vatten.

Sen några fler bilder från idag:

Ja mamma, ja pappa, jag stod still när jag tog bilden.

Jag behöll shortsen kvar på efter träningen och det var inte ens speciellt kallt! Kyligt visst men inte kallt. 13 grader visade termometern och då hade det regnat hela dagen.

Mitt alldeles egna parkeringstillstånd! 5 dollar kostade plastbiten.

Nu är klockan strax efter 9 och jag tänkte stänga ner och läsa lite i boken innan jag somnar. Jag är så himla trött på morgnarna så jag måste nog börja gå och lägga mig lite tidigare, 7 timmars sömn verkar inte räcka.. Fast samtidigt är jag inte speciellt trött på dagarna utan bara på morgonen.

Imorgon är det lång träning igen, första timmen går undan men sen är det 2½ timme till som går sååå segt, mycket beror väl på att jag inte spelar matchspel men ändå.. tråk. Jag tror att det bara är den här veckan kvar med långa träningar.. för sen är i alla fall gruppspelet slut. Sen beror det väl på vart vi hamnar i serien hur mycket mer spel det blir. Men jag tror att det spelas lördag+måndag+tisdag så förhoppningsvis blir det kortare träningar sen!

I helgen blir det Miley Cyrus konsert och hotellövernattning! Jag trodde att Kansas City låg i Kansas men det ligger tydligen i Missouri. Kanske att det ligger på gränsen så att det är 50/50 liksom? Aja, blir ytterligare en stat att lägga på listan!

Mera naturSäg till om ni vill ha bilder eller film på något annat särskilt!

Natur i Northwest Arkansas

Fin blogg du har! Är naturen sådär fantastisk som på bilderna i din header?
Tack! Ja, det skulle jag vilja säga att den är. Det är jättefint här! Speciellt nu när det börjar bli höst och träden blir röda och gula. Jag har hört att det är främst här i nordvästra Arkansas som ska ha den finaste naturen, längre söderut är det torrare och därmed inte lika grönt. Och bilden i mitten är från Sverige, men det kanske ni redan listat ut :)

Jag tog lite bilder idag på naturen när jag åkte hem, ni får bedöma själva men bilderna gör inte verkligheten rättvisa, det är mycket skarpare färger och mer kontraster i verkligheten men så är det väl alltid antar jag!


Monday again

Kom hem från skolan för ett litet tag sen, den här dagen gick fort! Inte så fort när man väl sitter där på mattelektionen men efteråt känns det fort, känns som att jag precis vaknade..
Volleybollträningen gick bra, det är intensivt första timmen och sen är det matchspel men eftersom jag är ny så spelar jag inte, haha. Det är ändå bara två matcher kvar så ingen idé att jag går in och sabbar lagen. Så jag var frivillig bollkalle! Inget hysteriskt springande men jag gick och hämtade bollarna när de for åt fanders.

Linnéa och Angeline ska nog komma hit i maj! (VISST LINNÉA?!) och det kommer bli så roligt :D Angeline är redan nervös för att prata engelska. Mamma och mormor kommer hit i februari och det ska också bli roligt!

Vilka tråkiga inlägg jag levererar på senaste tiden, vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Jag ska försöka ta fler bilder! Kanske tar med mig kameran till skolan någon dag eller så.. eller imorgon på matchen, om jag åker och tittar. Vi får se helt enkelt.

Jag presenterade min dikt för klassen idag också, av någon anledning var jag sjukt nervös och hela jag typ skakade. Det blev ju inte bättre av att när jag ställer mig framför klassen så säger samma kille som förra gången "she has an awesome accent!" och folk håller med. Men, jag kom ihåg hela dikten utan avbrott och fick full pott på framförandet :D På torsdag ska jag framföra den igen för då är det 9 weeks test.

Onsdagen och torsdagen spenderas åt 9 weeks test, stora prov på allt som de gjort hittills på terminen. Jag behöver inte göra de i alla ämnen som tur är, kanske inte i något.. jag vet inte. Men i drama så har vi inget skriftligt test utan testet är att framföra dikten för klassen igen så det ska jag i alla fall vara med på.

The words of a redneck

De som pratar riktig country/sydstatsdialekt här (t.ex. min volleyballcoach eller min mattelärare) uttalar veckodagarna som följer:
Mondi
Tusdi
Wensdi
Thursdi
Frajdi
Satrdi
Sundi

A red, red rose

Det tog mig två dagar att läsa ut New Moon, jag började i fredags kväll och nu i kväll så var jag klar! Så nu är det Eclipse som gäller.. tror att det är den tredje?

Nu sitter jag här och försöker memorera en dikt som jag ska presentera för dramaklassen imorgon.. inte det lättaste. De första två styckena och halva tredje fastnar men sen är det stopp.. vet inte riktigt varför.

O my Luve is like a red, red rose
That´s newly sprung in June
Oh my Luve is like the melody
That´s sweetly played in tune

So fair art thou, my bonnie lass
So deep in luve am I
And I will love thee still, my dear
Till a' the seas gang dry

Till a' the seas gang dry, my dear
And the rocks melt wi' the sun
And I will love the still, my dear
While the sands o' life shall run

And fare thee weel, my only luve!
And fare the weel awhile!
And I will come again, my luve
Though it were ten thousand mile

Hanna din lilla skitunge

Hanna du får inte ringa och väcka mig så tidigt en söndagmorgon! Haha. Nej det var helt okej, jag är glad att det gått bra för er.
Det roliga var, jag vet inte om du märkte det? Att jag svarade dig på engelska en gång. Jag kom på det efteråt, att det lät lite konstigt. När hon insåg att jag sovit så ursäktade hon sig och sa att hon tänkte att det var samma tid (haha!) och då säger jag "it's OK!". Eftersom att alla här säger sorry och excuse me för allting så har jag blivit van att bara säga it's OK som svar, händer säkert 25 gånger om dagen, minst.

Saturday/Sunday

Kom precis hem från att ha varit på ett surpriseparty för Magda som fyllde 17 här i veckan. Det var faktiskt roligare än vad jag hade trott. Vi åt, spelade spel och pratade. Känns skönt att jag kan ha konversationer nu med vem som helst utan problem, behöver inte längre översätta i mitt huvud (bara enstaka, svåra ord).
Vi kom fram till att europa och usa är väldigt olika på vissa plan, t.ex. så svär man inte här. Man säger inte "the f-word" eller "damn it", man säger "shoot" eller "dang it". Själva grejen är att man inte säger det men de kan hitta på andra ord som egentligen betyder ungefär samma sak men det är inte det som är grejen.

Det slutade med att jag och Daisy (körde hem henne) lämnade huset runt tio i 12 och sen tar det ungefär 30 minuter att komma hem. Jag körde lite vilse också.. eller egentligen körde jag inte vilse men när det är så mörkt så känner jag inte igen mig och blir osäker på om jag är rätt eller inte, så jag vände. Det visade sig sen att jag visst var på rätt väg och jag vände igen, var bara tvungen att tänka till lite.

Alla utbytesstudenter från skolan var där, Juliana från Tyskland, Daisy från Holland, Magdalena från Österrike, Stephanie från Taiwan och så jag.

Äntligen fredag

Tjoho, inga större nyheter idag.
Var i skolan, mådde smått illa hela dagen.
Tränade på kvällen, hade ont i magen.
Nu har jag ont i huvudet och mår lite illa igen så jag ska nog sova snart.
Jag åt pizza till lunch - inte gott.
Jag åt hemgjord pizza till middag - mycket gott.
Jag har läst ut Twilight idag och börjat på New Moon. Jag är fascinerad men samtidigt inte.

Nej de kan ju ta illa upp

Var inte det här ruskigt kul? Bildtexten alltså.


The hurricane Erica

Klockan är snart 11 och jag kom hem för kanske en kvart sen, har varit på volleyballmatch. Vi förlorade alla tre, det var nog för att jag inte spelade!

Jag hade inte tänkt skriva ett inlägg men min stackars lilla mamma blir så orolig om hon vaknar upp på morgonen och inte har något att läsa, visst?!

Jag tänkte nte berätta om skolan eller om volleyballen, utan om ovädret! Stormen, tornadon, orkanen, åskan, blixten! Usch. Jag väljer att kalla det för "mitt första riktiga amerikanska oväder". Eller egentligen är det väl det första någonsin eftersom att sådant här knappt förekommer i Sverige.

Det började regna någon gång under någon volleyballmatch. Vet inte riktigt och kommer inte riktigt ihåg. I alla fall, mitt under tredje matchen blir det tornadovarning! Vi måste under jord! Skynda skynda skriker folk och alla får springa ner i omklädningsrummen som är under marknivå. Där får vi sätta oss på golvet (mycket viktigt) och där får vi sitta i ungefär en kvart. Folk börjar smsa föräldrar och vänner men tränarna säger "smsa inte era föräldrar nu så att de blir oroliga, vi är säkra här, var inte rädda". Jag lovar er att folk var rädda på riktigt.När vi skulle åka hem så regnade det sjukt mycket. Vi sprang till bussen, det tog kanske 15-20 sekunder. På marken forsade det vatten, typ 2 cm tjockt. Mina skor blev SOAKED! Som tur var hann jag få av mig dem inne i bussen innan strumporna blev genomblöta också. Mina jeans var blöta, min tröja var blöt, och det var kallt i bussen för värmen nådde inte enda bak (vi har bestämda säten i bussen, jag sitter allra längst bak för mig själv!)

När vi åkte med bussen var det flera decimeter djupt vatten på flera ställen, i korsningar forsade det decimeterdjupt vatten. Och jag menar forsade, det var inte direkt så att det var stilla utan det rörde sig, fort också. På flera ställen längs med vägen när vi åkte igenom vattnet så splashade vattnet lika högt upp som bussens tak! Det är typ 3-4 meter. Dessutom var det kolmörkt.

Sen skulle jag köra hem från skolan också. Jag har aldrig kört i sånt väder förut (tror knappt jag åkt i sånt väder). På vissa ställen var det typ dimma eller något vilket resulterade i att man bara såg ungefär 20 meter framför sig. Jag såg inte hur vägen svängde utan fick försöka följa de gula strecken i mitten. Ibland trodde jag att vägen fortsatte rakt fram när den egentligen svängde så det var lite obehagligt. Jag nämnde blixtar tidigare ellerhur? De hjälpte mig att veta vart jag var. Eftersom det var så mörkt (och helljus var ingen bra idé eftersom det var så dimmigt) så såg jag inte alltid vart jag var, jag har inte lärt mig vägen än. Så när blixten lyste upp blev ALLT runtomkring ljus, det var som att det var mitt på dagen! Ibland hade jag 2-3 sekunder på mig att titta mig omkring och se vart jag var så det var bra.

När jag sen kom till dirtroaden här utanför är den översvämmad! 1-2 dm djupt vatten över hela vägen! Jag tackar gudarna för att jag kör en stor bil, man hade inte kommit igenom där med en liten bil. Sen jag körde halkbanan i våras är jag livrädd för att få vattenplaning också så det gör ju inte saken bättre. Tilläggas bör att längs med hela vägen från skolan hem var det som två rännor vatten, ni förstår nog vad jag menar. Där bilarna kör slits asfalten mer och där samlas det vatten. Till råga på att jag inte såg vart jag körde försökte jag också undvika dessa rännor eftersom jag som sagt är livrädd för att få vattenplaning. Jag vet inte ens hur stor risken är men inget jag vill riskera!

Det åskar och blixtrar här utanför fortfarande. Avery och Gradys skola är inställd imorgon, har inte hört något om min, tvivlar på att den ställs in, skulle isåfall vara om det fortfarande är sånt här väder imorgon bitti. Då vet jag inte ens om jag vill köra.

Jag känner att det här inlägget blev väldigt långt, osammanhängande och med världens sämsta meningsuppbyggnader. Sorry för det men nu måste jag sova!

1,2,3 LADY LIONS!

Det är en sak som jag inte fattar, varför bytte du skola? trivdes du inte eller sög den bara?
Både och. Den var verkligen dålig och det bidrog till att jag inte trivdes. Inga roliga kurser, i princip ingen sport eller efter-skolan aktiviteter, folket som gick där var allmänt konstiga och inga jag ville bli kompis med, och utbudet var inte speciellt stort heller, tror vi var runt 30 seniors. Så allt som allt, skolan sög (den har verkligen världens sämsta rykte här omkring också, alla skämtar om att den är så dålig osv osv) och det gjorde att jag inte trivdes.

Min nya skola är 10000 gånger bättre än den gamla, jag tror det kommer bli bra nu. Folket är helt annorlunda, lärarna är helt annorlunda, lektionerna är helt annorlunda, stämningen är helt annorlunda (allt åt det bättre alltså).

Jag har fortfarande inte fått veta varför jag är junior, förhoppningsvis har vice rektorn pratat med counselorn imorgon. Om inte så måste jag ändå dit för jag måste byta min matte, det är för svårt. Jag vill inte ägna mitt år åt att lära mig nya mattegrejer som jag aldrig sett förut, sånt kan jag göra när jag kommer hem igen, på svenska. Så jag ska byta till en lättare kurs.

Jag orkar inte berätta om precis varje lektion men kan berätta om några roliga händelser idag!

I min historia-klass finns det en kille som heter Lundholm i efternamn, han måste nästan ha skandinaviskt påbrå eller vad tror ni?
Historialäraren berättade en sorglig historia om en beagel (en hund alltså). Det började med att vi pratade om taggtråd för det hade nåt med historian att göra. Den här beageln skulle gå igenom ett taggtrådsstängsel men fastnade. Jag citerar läraren någorlunda: "He got stuck so severly that they had to neuter him in order to get him out of there" Det låter ju lite konstigt men vem vet.. det kanske var så det gick till. Jag säger bara aj, aj. Neuter är alltså att kastrera.

I dramaklassen (som för övrigt verkar vara ett gäng lite konstiga men roliga människor) lekte vi lekar som skulle "få oss mer avslappnade i varandras sällskap", eller kanske mest jag då för att jag vara ny men i alla fall. Vi står i en ring och är olika frukter, så ska man ropa typ "banana loves kiwi" och så ska en person som står i mitten försöka peta på "kiwi" innan den hinner säga "kiwi loves apple" osv. I alla fall, när jag säger vad jag nu sa så utbrister killen som står bredvid mig "YOU HAVE AN AWESOME ACCENT!" Ehm, okej, tack! "YEAH YOU REALLY DO!" Några sekunder senare när jag säger något mer lägger sig en annan kille in i samtalet "You really do have an accent" "Of course I do, what were you expecting?" "Ehm.. I don't know" Haha, det var roligt. Det visade sig att halva klassen inte ens visste att jag var utbytesstudent så det fick jag förklara!

I foods har jag en lite jobbig kille som sitter i princip bredvid mig fast vid ett annat bord, idag sa han helt plötsligt "I think you are adorable" Jag menar, ofta man säger det från ingenstans haha. Lite senare kallade han mig sweety pie eller nåt sånt. Hahaha. Och pappa du behöver inte vara orolig för han är sophomore, alltså typ 15 år. Jag är redan dryg mot honom så han lär ju ge sig snart.

Sista perioden har jag volleyball! Tre timmars träning varje dag de dagar det inte är match (vilket det är imorgon, vi lämnar skolan 2.30 och kommer hem jag vet inte när). Dennis läs nu noga; Jag gjorde 20 armhävningar! 10*2! Och läs nu extra noga; jag fick beröm för att de var bra! Vi var typ 3 stycken av 25 eller nåt sånt som fick det. Ha! Fast resten av spelet var jag värdelös på. Jag måste nog öva lite mer tror jag.

Även här fick jag höra om min accent
"You have such cute accent!"
"Oh thank you, do you think?"
"Yes! I wanna have that accent too!"
"Haha, ok, why?"
"It's so cute and... innocent!"

Efter träningen åkte jag till Walmart och inhandlade ett par svarta shorts, tre dollar!

Vi hörs imorgon! Jag ska försöka komma ihåg att ta med kameran till skolan och matcherna! Har till och med ställt in påminnelse på mobilen så jag borde inte glömma den men men.

School

Jahapp, första dagen!

Jag är satt som junior i skolan (11th grade) men jag vet inte varför. Frågade vice principal men han kunde inte svara heller, han sa bara att de brukar sätta alla utbytesstudenter som seniors (12th grade) och att han skulle kolla och se varför det blivit som det blivit. Jag vill vara senior så jag hoppas det går att lösa. Det borde det göra, finns ingen anledning att sätta mig som junior.

Klasserna är som följer:

English 11 engelska för juniors. Amerikansk litteratur. Den här kommer ändras om jag blir senior. Har inte så mycket att säga, de rättade någon study guide och jag tittade på.
American History är lite mer laidback än den var i förra skolan! Vi har samma bok men läraren är inte 105 år gammal och läser ur boken hela tiden. Idag tittade vi på en film och svarade på lite frågor till den.
Algebra III vet jag inte om jag ska behålla, det är en av de svåraste mattekurserna (vi har en bok som är för college) och jag vet inte om jag har lust att ägna mitt år åt att plugga matte. Efter halva lektionen ringde klockan = jag fattade ingenting. Det visade sig att det var någon som pratade, han läste the pledge och vi stod upp och höll handen på hjärtat (jag fattade inte att man skulle det så mina händer hängde bara) och sen berättade han om vad som hände idag, att någon fyllde år och påminde oss om lite olika saker. Att klockan ringde betydde också att det var reading time, något jag inte hade en aning om. Alltså, man läser i en halvtimme.
Lunch klockan 11 har jag lunch, idag satt jag med en kille från engelskan och hans kompisar. De var lite töntiga och omogna men trevliga så det var helt okej. För första gången åt jag i skolan, kycklingburgare som faktiskt var riktigt god. Man får gå in som i en liten restaurang och välja det man vill ha och sen går man till kassan.
Drama II är en klass full med emosar, dramatöntar, esteter, kalla dem vad ni vill! Men de är trevliga och verkar roliga så det har jag inget emot. Idag spelade de upp intränade monologer de hade gjort. Jag bävar inför den dagen jag måste stå på scenen..
Personal and Family Finance de avslutade just ett projekt så jag satt i bibloteket och läste. Jag vet inte vad kursen handlar om men fick höra att den är tråkig.
Foods med ett gäng obstinata sophomores. Även några freshmen och några juniors. De var helt galna, till 90% killar. Den här klassen verkar simpel, idag svarade vi på några frågor och ritade frukter. På torsdag ska vi ha labb, alltså ska vi laga mat, fruktsallad eller något.
Athletics just nu är det volleyball som gäller. Om två veckor blir det basket. Idag tittade jag på, imorgon blir det att ta med svarta shorts, vit tröja och träningsskor!Känslan man får när man stiger in i skolan är 1000000 gånger bättre än den man får när man stiger in i förra skolan. Allt är nytt, fräscht och det är högt i tak. 90% har inte cowboyboots på sig och man får använda mobiler mellan lektionerna.

På kvällen åkte jag och hämtade Juli och åkte med henne till stallet. Först skulle vi tanka och jag hade allvarliga problem. Först var pumpen så gammal att man inte kunde betala med kort, jag gick in och pröjsade 40 dollar. Sen får jag inte igång pumpen, då är det nån gammal helvetes spak man ska trycka på för att det ska funka. Sen stoppades det inte på 40 dollar utan jag hann till 46 innan jag fick stopp på skiten. Då fick jag gå in igen (3e gången) och betala mer. Då frågar de i kassan mig om jag är utbytesstudent, de sa att jag hade varit med i tidningen. Men jag tror att det var norskan som var här förra året.Haha jag fick just hämta Jack, han hade blivit kvarlämnad ute när Tami var och stängde in de andra hundarna. Jag hörde honom skälla och tyckte det lät som att han var utanför och det var han haha. Nu slår han på mitt tangentbord med tassarna för att jag inte klappar på honom. Och nu dampar han i fåtöljen. Han är rolig lille Jack.


Monday

Ska försöka mig på att sammanfatta ytterligare en dag ur mitt amerikanska liv.

Vaknade och gjorde mig i ordning för min första dag i min nya skola. Jag och Tami tar varsin bil dit för att jag skulle stanna kvar och hon åka hem. Vi kommer dit och hittar receptionen och counselorn och allt sånt tjafs. Fick fylla i massa papper, visa ID kort och sen fick jag ett häfte med kurser jag skulle skriva upp på en lapp, alltså jag skulle skriva upp vilka jag ville ha. Lite skillnad från Decatur där man i princip bara hade en valmöjlighet.

De obligatoriska jag kommer ta är English, Civics/Government och Algebra III. Eftersom att vi inte riktigt vet vilken nivå jag ligger på i maten (svårt med översättningar) börjar jag i Algebra III och om det inte funkar kan jag byta. Började ju med Algebra II i Decatur men det var för lätt så det här kanske passar bättre.

Sen valde jag Sr. Girls Athletics, Drama, Human Relations och Food & Nutrition. Som reserver valde jag Nutrition & Wellness och Personal and Family Finance. Jag vet inte om jag kommer få det jag valde.. det återstår att se.

Som sagt, jag valde kurser och sen skickade de hem mig! Sa att jag ska komma tillbaka och börja imorgon! Tack och hej leverpastej.

Så jag åkte hem, slappade hela dagen = tittade på TVn/datorn och läste bok. Jag åt lite lunch också och umgick med min bästis Jack.

På kvällen när alla kom hem åkte vi till ett ställe och åt, jag åt friterade räkor (3e kvällen i rad, de skrattade åt mig att jag valde det) och pommes frites. Nyttiga klubben. Men det fanns typ ingenting att välja på förutom friterat eller friterat. Så vad ska jag göra?

En sak jag har uppmärksammat. I början när jag kom hit var jag noga med att säga "thank you" och "your welcome" om någon sa thank you till mig. Nu har jag utvecklat det här. Jag gör som amerikanarna. Jag säger i princip aldrig thank you längre utan jag säger alltid "thanks". Man använder inte heller your welcome speciellt mycket, bara i lite mer formella samtal. Man säger istället "mm-hm". Alltså ett hmm:ande i två stavelser, om ni hajar. Eller så säger man ingenting. I början kändes det här lite awkward men jag börjar lära mig nu och hmm:andet kommer automatiskt.

Imorgon blir det första dagen! Jag ska få mitt schema. Jag ska hitta en snubbe som kan ge mig ett parkeringspass. Jag måste få ett skåp men vet inte hur. Och sist men inte minst; jag måste hitta till alla lektioner!

The new camera lamera tamera boom!

Detta är inlägg 144 i denna blogg, det är också min 39e dag i USA! Det är också dagen då jag för tre år sedan blev ägare till min häst, synd att vi inte kan fira dagen ihop! Jag har däremot hört ryktesvägen att han ska ha fått extra många pussar och några äpplen idag så han klarar sig nog. Nu till vad som hänt idag:

Jag vaknade lite tidigare idag, runt 10. Satt kvar i mitt rum till ungefär 12 då jag inte hade någon lust att beblanda mig med resten av familjen just imorse. Jag gick upp, tog lite lågkaloriyoughurt och Special K flingor och satte mig i mitt rum och kollade på inspelade avsnitt av Criminal Minds, mycket mysigt må jag säga.

Efter mitt TV-tittande i mitt rum gick jag ut i vardagsrummet, konverserade lite med resten av familjen och fortsatte att titta på TV, denna gången "I shouldn't be alive" på Animal Planet. Det handlade om personer som varit med om saker/äventyr där de varit väldigt nära döden. Det var två killar som blivit strandsatta på en ö i 4 dagar utan vare sig vatten eller mat, till slut blev de räddade. En annan gång var det tre killar som störtade med sin helikopter ner i en vulkan. Vulkanen var aktiv men inte såpass att det sprutade lava, men det fanns där nere. De blev också räddade till slut.

När de andra åkte till stallet passade jag på att åka till Walmart för mig själv, behövde handla lite saker. Det i princip första som händer är att jag stöter på några från skolan, de tyckte det var kul att jag kör bil och åker till Walmart själv. Gaby undrade om jag var säker på att jag inte bodde här permanent. Jag svarade att ja, jag är ganska säker på att jag kommer ifrån Sverige.

På Walmart handlade jag ramar till några av mina kort. Resultat:


Det blev ganska så bra om jag får säga det själv.

Resten av korten (och äntligen satte jag upp flaggan) gjorde jag såhär med:

Någon dag när jag har tid tror jag att jag ska framkalla lite mer kort. Det verkar vara lätt att göra det på Walmart, bara tralla dit med minneskortet och sätta sig framför en sån där maskin.

Jag köpte också en digitalkamera (äntligen!) så att jag lättare kan ta mer kort, lite jobbigt att släpa runt på systemkameran hela tiden. Jag (mina föräldrar) fick lägga ner lite mer pengar än vad jag hade tänkt från början men det här var den enda kameran som jag tyckte tog bra bilder, här är några:


Även de två bilderna tidigare i inlägget är taget med nya kameran. Jag vet inte om jag ska investera i ett nytt minneskort eller om jag ska använda det jag har till systemkameran (det är samma sort) eftersom att minneskortet som följde med endast får plats med 10 bilder..

Idag har jag också råkat ut för min första strumpförlust här i förenta staterna. Alla vet ju att strumpor har en förmåga att försvinna och nu har det hänt. När jag tog ut tvätten ur torktumlaren fanns det bara en svart strumpa. Det kan däremot hända att den ligger längst ner i lådan, får hoppas på det.

Imorgon är det ny skola! Ska vara där kvart i åtta och välja klasser, hoppas jag kan välja några roliga och att inte alla är fulla.

Sist vill jag bara tacka för alla fina kommentarer :) Mormor du är så gullig, det som skulle blivit en kommentar blev fyra!

Tack och hej!

3 oktober

Jag kan inte fatta att det redan är oktober. Helt galet. Snart är det juni och jag ska åka tillbaka till Sverige.

Idag sov jag verkligen ut, gick inte upp förrän vid 12. Åt lite och sen vid halv två åkte vi och spelade bowling. Jag hade problem att hitta ett klot som passade och första omgången i första serien slog jag i rännan båda gångerna, haha. Sen gick det bättre och bättre, första serien slutade på 100 poäng. Slog några strikes. Nästa serie gick bättre och som ni kan se i inlägget nedanför slutade jag på rekordhöga 142 poäng! Jag är lite stolt. Bytte klot till den här serien så det spelade stor roll, nu kunde jag styra klotet istället för att det slant ur händerna på mig. Slog tre strikar i rad så nu kan jag vara med i Trippel XXX klubben i Bollmora bowlinghall.

Efter bowlingen gjorde vi inte mycket, tittade på TV, datorn, lagade mat. Vi åt friterade räkor och bakpotatis. Det var mumsigt. Till efterrätt hade vi browniepaj, halva är kvar så jag tror jag ska äta imorgon också hehehe.

Vi var på Walmart och jag försökte köpa så nyttiga saker som möjligt - fullkornsbröd (det finns faktiskt, men typ en sort), lågfett yoghurt, special K flingor och bananer. Måste göra något drastiskt åt mina matvanor om jag inte vill komma hem som en 100kg klump. Hoppas jag kan börja träna något i nya skolan också.. hoppas verkligen.

Bowling

Vad säger du om den då pappa?!
Och Dennis, säg aldrig mer att jag är dålig på bowling!


Heeeey Sweden!

Fredag!
Sista dagen!
Helg imorgon!

Idag har varit en rätt så bra dag, till största delen för att jag visste att det var min sista dag på Decatur. Dagen flöt på utan större misstag och jag gjorde inget speciellt på lektionerna. På US History skrev jag en 2 sidors historia om fågeln Mats. På svenska.

Efter skolan rensade jag ur mitt skåp och lämnade tillbaka alla böcker, Tami skrev på ett papper och sen var jag ready to go! No more Decatur High School for me. Har ju däremot beställt skolfoton så jag får väl åka dit och hämta dem antar jag.

Sen åkte jag hem, åt lite och sen var jag jättenära på att somna. Var så himla trött att jag slumrade till några gånger men sms från Erica väckte mig.

Sen åt vi hemlagad middag (WOHO) och tittade på TV.

Det var dagen, nu ska jag nog läsa lite Twilight och sova!

Näst sista dagen på Decatur High School

Inte en enda grattiskommentar i förra inlägget? I´m upset! :D

I journalism klassen jobbar vi med photoshop, vi lär oss grunderna, typ använda klonverktyget, skriva en text, beskära och sånt. Skönt att man redan kan det så man inte behöver anstränga sig :)

I multimedia har vi i några dagar jobbat med att göra ett bildspel i powerpoint till en barnlåt. Jag har låten "the wheels on the bus go round and round", jag tror att ni alla vet vilken jag menar. Jag är klar med den så jag sitter mest och spelar spel eller kollar på internet. De ska egentligen redovisas imorgon men eftersom jag är den enda som är klar så kommer det nog inte hända. Jag vet inte vad som tar sån tid, de kanske är mer noggranna än mig, antagligen är det så.

I engelskan håller vi fortfarande på med King Arthur, jag tror jag spyr på honom snart. Att jag inte fattar så mycket av vad historierna eller filmerna handlar om gör inte heller saken bättre. Idag skulle vi skriva en uppsats men det struntade jag i.

Transmath, jag har fått 47% på de senaste testerna haha. Orkar inte anstränga mig och hoppas jag slipper matte på Gravette. Egentligen tycker jag inte illa om matte men det är jobbigt att tänka och det enda som är kul är ekvationer.

US History, idag blev vi indelade i grupper och fick en lista med grejer vi ska ta med till på tisdag. Det var bland annat en nickel från ett visst år, någon grej från andra världskriget, hedersmedaljer, gamla pengar, gamla saker. Tror han att jag skulle kunna fixa fram nåt sånt eller? Och så sätter han de båda utbytesstudenterna i samma grupp, smart gubbe där. Jag tror att han var med i vietnamkriget. Tur att uppgiften ska redovisas på tisdag så jag missar den..

Intro to finance, jag fick ett A (92% tror jag) på det stora provet vi hade igår, på allt vi hittills gjort. Idag började vi ett nytt kapitel men jag orkade inte engagera mig.

Environmental Science är fortfarande ungefär samma sak som jag redan gjort, nu är det om vattenflöden, erosion och meandrande vattendrag. Någon som känner igen?! :D

Family Dynamics, flummiga diskussioner som vanligt.

Blir spännande att se vad jag får för klasser på Gravette!

När jag åkte hem från skolan var det 26 grader ute! Galet, det är oktober liksom. Men det känns inte så jättevarmt, jag har liksom tjocktröja på mig ändå.. Ibland. Jag antar att jag vant mig. Kommer frysa ihjäl när jag kommer tillbaka till Sverige.

Efter skolan åkte jag och hämtade upp Juli, vi hade tänkt rida men eftersom det blåste upp till storm struntade vi i det. Åkte istället och hämtade Daisy och sen var vi hemma hos Juli, åt middag och tittade på Grey's Anatomy. Det var trevligt, jag tycker det är så himla kul att vi har tre helt olika engelska accenter haha. Ibland hör jag inte vad de säger och de hör inte vad jag säger men det är trevligt.¨

Tami, Avery och Grady skulle egentligen på Mile Cyrus konsert i helgen men hon är tydligen sjuk så det blev flyttat till den 17 oktober. Jag fick frågan igan om jag vill följa med, vill jag det?

Moa, visst kan jag filma lite mer :) Tror jag kan fixa det i helgen!

Home of the Lions

Jag börjar Gravette High School på måndag!
Tjohooo, två dagar kvar i Decatur!

Jag fick nyss reda på det, min IEC ringde och hade fixat allting (ja jag blev helt chockad) så nu är det klart!

Såhär glada är jag (och mitt nya nagellack) och Jack:
Ett inlägg om vad jag jag gjort idag känns överflödigt, det här gjorde min dag!

Klockan är nu 9:05 (jag lägger till det här i efterhand) och jag hörde nyss en sak på nyheterna som jag vill skriva!
Imorgon (1 oktober 2009, OMG DET ÄR OKTOBER IMORGON) införs en ny lag här i Arkansas. Det är från och med imorgon olagligt att smsa samtidigt som man kör bil. Om man dessutom är under 18 är det helt förbjudet att använda mobiltelefonen.
Enda gången man får använda telefonen är i nödsituationer och tur är väl det! Frågan är ju då vad som klassas som nödsituation..

Nu en timme senare kom jag på en till sak; jag drömde på engelska igår! Jag kommer inte alls ihåg vad det handlade om, det gjorde jag inte ens när jag vaknade men jag visste att de i drömmen pratade engelska. Och inatt (natten till onsdag) drömde jag på engelska igen, den här gången var det jag som sa något! Imorse kom jag ihåg vad det var men det har försvunnit nu. Lite skumt känns det allt. Jag har inte haft en enda dröm (som jag kommer ihåg) sen jag kom hit och den första jag har är på engelska! Lite ballt. Fast jag är ingen drömmänniska, jag drömmer inte speciellt mycket som jag kommer ihåg så det kanske har med det att göra också.