Apply for visa

Nu har alla visumpapper kommit, och det är inte lite alltså.
Jag ska ta tag i allt någon dag och sen boka tid på ambassaden nån gång i juli, efter att vi varit i New York.


Don´t know, want to know

Den 14 juni ska jag på EFs avresemöte i Stockholm, någon annan som också ska dit? Jag har i alla fall hört att vi ska få supersnygga väskor!

Om man läser på forumet (utbytesstudent.se/forum) så har i princip alla redan fått sina visumpapper, som beskriver hur man skaffar visum och allt sånt, jag har inte 100% koll på vad de innebär faktiskt. De flesta har också bokat tid och vissa har till och med redan skaffat visum! Någon annan än jag som inte fått nåt alls?

The apple doesn't fall too far from the tree

Det känns ju lite roligt att jag har ungefär 10 besökare om dagen, trots att jag knappt skriver nåt :P Men.. det finns ju inget att skriva om! Och eftersom det här är en blogg för mitt utbytesår har jag bestämt mig för att inte skriva om massa annat babbel. Och helst vill jag ju skriva om relevanta saker också men.. det finns inget vettigt att skriva om eftersom inget nytt har hänt på USA-fronten. Men så fort det gör det ska jag uppdatera!

Oj vad rörigt det blev insåg jag nu, men klockan är nästan 00.00 och jag har ingen ork/lust att ändra så då får det bli såhär, hoppas det är hyfsat förståeligt i alla fall.

Three months or less

Idag är det den 14 maj.

Jag vet ju inte vart jag ska bo än eller i vilken skola jag ska gå på men jag har kollat runt på lite olika High Schools i Arkansas och alla verkar börja den 18 augusti. Därför gillar jag att anta att jag också börjar då. Detta innebär alltså att om 3 månader och 4 dagar börjar jag High School. Detta innebär också att om mindre än 3 månader lämnar jag Svea Rike för ett år och bosätter mig i Arkansas. Mindre än tre månader! Och jag vet fortfarande inte vart jag ska, men det löser sig väl.. det gör det alltid!

Om jag får önska så vill jag ha min placering innan 17 juni för då åker jag till New York, jag och mamma åker hem efter 4 dagar men pappa och lillebror stannar i ytterligare 2 veckor för att bila runt, och dom ska till Arkansas! Tänk vad ballt om jag visste vart jag skulle bo då så dom kan åka dit och kolla på staden, huset och kanske till och med träffa familjen!
Så snälla snälla EF och andra organisationer som har med det här att göra i USA + min blivande värdfamilj, välj mig!

E-mails

Idag fick jag ett mail från min RC (regional coordinatior, den som har hand om utbytesstudenterna i delstaten). Mailet var skickat till flera personer (vet inte om någon är svensk.. alla har så konstiga mailadresser!), ämnet var Schools och jag blev inte lite spänd när jag fick det, trodde ju att det var något om placering eller skola eller nåt sånt. Det var det inte, men det var ändå ett trevligt mail som handlade om skolorna i Arkansas :) Jag klistrar in några citat:

"You will also notice that each of our schools is for Kindergarten through the 12th grade.  Often the elementary (K -4), middle school (5-8) and senior high (9-12) are in different buildings."
Haha, gulligt va? Små amerikanska barn på samma skola som mig. Jag trodde inte att man hade såhär men efter lite kontakt med andra utbytesstudenter är det tydligen inte helt ovanligt. Som tur är så är det ju ofta uppdelat så man slipper höra skrikande 6åringar vägg-i-vägg när man sitter på lektion..

"Most of you will be in the 11th grade, or what we call juniors.  Others, because of your age or where many of you would be in your home country, may be in the 9th, 10th or 12th grades.  There are some schools that have all their exchange students be seniors or in the 12th grade."
Om jag fick välja skulle jag vilja bli senior, alltså sista året. Det känns bara bäst så helt enkelt :) Både för att jag kommer ju vara så pass gammal (jag kommer vara 18 och de som går sista året är 17) och det skulle kännas lite konstigt att gå med två år yngre, men också för att jag har hört att det ska vara lite roligare att vara senior :). Om man går efter min ålder eller vilket år jag har slutfört här hemma (11e) så borde jag bli senior. Det känns som att det är störst chans att jag blir det, enligt mailet verkade det inte som att det fanns skolor som placerade alla utbytesstudenter som juniors.

"While you may be going to different high schools than other EF students, in Arkansas everyone is a Razorback fan.  We will all have that in common.  Arkansas has only one major university, the University of Arkansas.  The main campus is located in Fayetteville.  Razorbacks are wild pigs...and at sporting events we all call the hogs....whooooooooo pig sooooooooie!  You will learn to love it!"
Hahaha.. USA i ett nötskal eller vadå?

Hon skrev också i sitt mail att hon hoppades att vi uppskattade det tidigare mailet hon skickat ut och jag tänkte "vaaa?" så jag mailade tillbaka och sa att jag inte hade fått nåt så hon skickade det igen till mig. Det var lite allmänt om Arkansas som stat, ungefär sånt man kan läsa på wikipedia eller hitta på google :) Hon skrev också att det var en bondestat och att många lever på jordbruket.
"We grow trees, chickens, cows, pigs, soy beans, rice, watermelons, and tomatoes and many other things."

Spännande allt det här! Hoppas dom hittar en familj snart :)
        WHOOOO PIG SOOOOIE!