Frågor

Jag har tänkt att åka efter nian. Jag är redan skoltrött (börjar nu 8:an) så jag ansåg att det var lämpligast.Jag är en person som är självständig och även gärna borta från familj och sånt så jag klarar nog av det... Tycker du det är för tidigt? Och a just det, vad kostade hela paketet ungefär? Tack på förhand ^^

Det är jättesvårt att säga om det är för tidigt eller inte, jag känner ju inte dig! Men om du känner dig mogen och det är något du verkligen vill göra så säger jag go for it! Du lär inte förlora något på det i alla fall. Allt som allt gick nog på drygt 100000kr.

Sjukt fina bilder! Är dom tagna med systemkamera? =)

Tack! Ja de är tagna med en Nikon D60 och ett Sigma 70-300 zoomobjektiv :).

Fråga

När är det bäst att åka som utbytesstudent, alltså vilken ålder? Och när ska man göra en anmälan i så fall? :)

Tack för en jättebra blogg, har följt den länge nu! :)


Det tror jag beror på personen. Jag är nöjd att jag åkte efter tvåan, alltså var jag 18 när jag åkte iväg. Jag tycker det har varit bra att vara så gammal, man har haft en del fördelar för att man varit 18, till exempel hade jag inget curfew eller speciellt mycket regler överhuvudtaget. Sen är det också väldigt skönt att jag bara har ett år kvar på gymnasiet, det hade varit väldigt segt att ha två år kvar. Jag har ju ingen erfarenhet från att ha åkt efter första året på gymnasiet så jag kan ju inte direkt jämföra men om man kan välja så skulle jag nog rekommendera att man åker efter tvåan.
Anmälan kan man ju göra lite när som, dock senast i mars samma år som man åker. Jag tror att de flesta anmäler sig och går på intervju på höstterminen innan man åker, alltså knappa året innan man vill åka. Lycka till :)
Och tack!

Avslut

Jag är ju, som ni kunde läsa i förra inlägget, hemma i Sverige igen. Det här har varit min blogg under mitt utbytesår och jag kommer inte att fortsätta skriva i den efter det här.

Det enda jag kan tänka mig att göra är att svara på frågor om ni har några. Fråga vad som helst, om USA, Arkansas, att vara utbytesstudent, high school, värdfamilj, att vara tillbaka i Sverige igen, vad som helst! Om jag får in några frågor så svarar jag på dem, annars ser jag den här bloggen som avslutad från och med nu. Tack allihop som följt mitt år!


Hemma

Nu är jag hemma i Sverige igen! Dryga 20 timmar tog det från LA till Stockholm, väldigt segt. Började med en 5½ timmars lång flight till New York JFK där det var den sämsta skyltningen jag någonsin sett. Jag hade ingen aning om vart jag skulle gå för det stod inget och det fanns ingen att fråga. Det slutade med att jag hoppade på ett tåg och hittade tillslut till rätt terminal. Väl där fick jag inte gå igenom säkerhetskontrollen utan fick gå till check in disken igen. Hon där sa att jag inte behövde checka in igen men hon gav mig nya boarding pass i alla fall för att säkerhetsgubben inte godkände de gamla. Då var det typ 40 minuter till mitt plan skulle gå. Ställde mig i lång kö till säkerhetskontrollen och kom igenom efter typ 10 minuter. Jag var skithungrig men hann såklart inte äta någonting, det var bara att gå på planet direkt.

7,5 timme nånting tog det till Frankfurt. Där var det betydligt lättare att hitta och när jag kom till gaten hade jag runt 1½ timme kvar tills planet skulle gå. Jag köpte mig en liten burk med frukt för över 4 euro, svindyrt som vanligt haha. Sen satte jag mig och väntade. 2 timmar tog det till Arlanda, jag sov de första 45 minutarna. Jag hade också sovit typ tre timmar på första flyget men ingenting på det i mitten.

Sen kom jag hem, åt grillat och färskpotatis med jordgubbar till efterrätt, sjukt gott. Sen åkte vi och hämtade hunden som mormor hade tagit hand om. Han är jättekonstig, bryr sig typ inte om mig, han blir nästan arg när jag klappar honom. Sen åkte jag till stallet, spanade runt lite och tog in hästen och borstade lite. Jag tror däremot att han kände igen mig. Han fick beta lite också så blev han glad.