Svar till Jennifer

Jag fick en kommentar från Jennifer, hon verkar inte ha någon blogg där jag kan svara så jag svarar här :)

Hej, är det varmt i Arkansas? jag ska till Tennessee så dår borde det ju vara varmt där också. :-) Har inte heller fått någon värdfamilj men placering eftersom jag ska gå college trots att jag är 91:a Hoppas att värdfamilj kommer snart!!!Förresten, varför vill du just till arkansas?

Ja det är varmt i Arkansas, nu på sommaren är det runt 30 grader och kvavt och så är det fram till oktober-november. Sen blir det ungefär 10 grader på vintern, enstaka dagar kan det vara runt nollan och det kan hända, trots att det är mycket ovanligt, att det kommer några millimeter snö.
Varför jag vill till Arkansas? Jag har inte valt den staten, det var EF som placerade mig där och nu har jag ställt in mig på att bo där och jag tycker det verkar som en varm och fin stat så nu hoppas jag på familj där :)

Don´t you judge of my composure

EF ringde mig idag. Jag hoppades på att hon i andra änden av luren skulle säga nåt roligt, typ som att jag hade fått placering men icke. Hon ville bara informera lite om hur arbetet går och om avresan. Jag åker inte nästa vecka och troligtvis inte veckan efter utan kanske veckan därpå, 18-20 augusti, eller senare. Så sa hon, men samtidigt sa hon också att de kan få in min placering imorgon (de får in nya placeringar varje dag) och då kan det ändras. Just nu kunde hon inte se hur långt folket i Arkansas hunnit med min placering men den informationen kan ju också ändras på en timme.. Så slutsatsen blev väl att de vet inget mer än vad jag gör men de ville försäkra sig om att jag förstod att jag inte var bortglömd. Hon sa också att om det är så att de inte hittat någon familj inom de närmaste veckorna kommer de att söka efter familj i hela USA, men det får vi se då, just nu är de fortfarande inriktade på Arkansas i alla fall.

---

Igår hade jag en liten "avskedsmiddag" här hemma, jag hade det nu eftersom att jag inte vet när jag åker och inte vet när vi kan ses igen. Så det blev jag, Linnéa, Angeline och Josephine :) Vi grillade kycklingspett och åt hallonpaj till efterrätt och sen skjutsade jag dem till pendeltåget. Lite hemtrevligt sådär, haha.

Snowballs

Idag har jag köpt ytterligare en present till min blivande värdfamilj, det blev två stycken ljuslyktor av modellen Snöboll från Kosta Boda, i den minsta storleken :) Blir inte lika tungt då och så tycker jag att dom var sötast, haha.

Regnat Populus

Jag upptäckte nyss att Arkansas har två "state songs". Det blir lite mycket att klistra in hela texterna men här är i alla fall refrängerna!

Oh, Arkansas

Oh Arkansas, Oh Arkansas, Arkansas U.S.A.
It's the spirit of friendship, it's the spirit of hope
It's the Razorbacks every game they play.
Oh Arkansas, Oh Arkansas, Arkansas U.S.A.

och

Arkansas

Oh, I may wander, but when I do
I will never be far from you.
You're in my blood and I know you'll always be.
Arkansas, you run deep in me.

Moonlight dancing on a delta levee,
To a band of frogs and whippoorwill
I lost my heart there one July evening
And it's still there, I can tell.
State Motto - "Regnat populus" - The people rule

This earth crucify its soul

Inget nytt på USA-fronten, tyvärr. Jag kan åka om 12 dagar (som tidigast), skulle ju vara lite skönt att veta nånting nu kanske :) Men EF sa i alla fall att jag kommer få veta minst en vecka i förväg när jag ska åka.. känns ju.. tryggt?

---

Apropå EF så är det en av många organisationer man kan välja när man vill studera utomlands som utbytesstudent. Eftersom att jag ansökte så sent var det få organisationer som fortfarande hade platser kvar, de enda jag kunde hitta var EF och STS. Jag ansökte till båda men det var EF som hörde av sig först och jag tyckte att de kändes lite bättre så därför blev det dit jag gick på intervju och också dit jag blev antagen.

Dessa två organisationer (tillsammans med Explorius) verkar vara de största och de är även vinstdrivande. Många yttrar sig negativt om dessa vinstdrivande organisationer och lovordar istället de ideella organisationerna (ex. YFU, AFS och Rotary). Jag har ingen åsikt om ifall de vinstdrivande eller de ideella organisationerna är bäst, jag väljer att vara såpass naiv att jag tror på att alla som är inblandade i hela den här utbytesprocessen gör det för att de tycker det är roligt och för att de vill hjälpa till. Sen om de tjänar pengar på det eller inte tycker jag är oväsentligt.

Jag vill också passa på att tipsa om en jättebra sida för de som är sugna på att studera utomlands, nämligen http://www.utbytesstudent.se. Där finns hur mycket information som helst! Allt ifrån hur man ska välja organisation, vad man ska packa, berättelser från tidigare utbytesstudenter och hur man kan känna sig när året är slut. Jag rekommenderar verkligen den sidan och vill också lovorda forumet http://www.utbytesstudent.se/forum, det är guld värt!London

Hej hopp!
Jag ar i London, har det bra. Vi har haft Harry Potter maraton och snart ska vi ut och gora stan igen med utgang fran King's Cross! See you!

That´s the way

Dags för ett lite USA-inspirerat inlägg kanske..
Jag mailade min RC igår och frågade hur det går med placeringarna, om hon tror att jag kommer få en familj i Arkansas eller om det finns risk att jag blir placerad någon annanstans.
Svaret:

"Hey,
Don't start worrying yet.  We are looking for a family with horses for you.  If they don't have horses, then we're looking for horse access.  Have patience....good host families take time to find."

Så nu känns det inte lika nervöst längre att jag eventuellt blir placerad i någon annan stat, det skulle ju vara lite surt att hamna i världens vinterstat nu när jag ställt mig in på att slippa vintern och ha det varmt i ett år.


Min humor, den bästa.

Två något berusade killar ~25 står och ska ta ut pengar. Den ena pratar upprört om sin flickvän.
Kille 1: Igår var hon sur hela kvällen och när jag frågade vad det var så var hon förbannad för att jag inte hade lyckats få tag på den där satans jävla Marabou Sommar, som om jag skulle kunna styra vad de har och inte har i affären!
Kille 2 (oengagerat): Brudar och choklad, du vet...
Kille 1 (vansinnig): Ja, fyfan! Jag var så här nära (Han visar med tummen och pekfingret) på att skita i en kopp, hälla i lite vatten, röra om, ge det till henne och säga att det var choklad! Jag hade käkat jordgubbar dessutom så då hade hon ju fått den där jävla smaken av sommar som tydligen ska vara så in i helvete fantastisk!

En pojke ~7 vänder sig till medelålders kvinna med en fransk bulldog.
Pojken (nyfiket): Är hunden snäll?
Kvinnan (ler stort): Ja, jättesnäll...
Pojken: Bra, för annars kan han få en spruta så han dör.


 
Jag har ingen brandvarnare hahahaha

Citat

Det är väl allmänt känt att amerikaner överlag inte har så stor koll på Sverige, Europa och resten av världen. Man har ju hört en del dumma frågor som folk fått, t.ex. om vi har isbjörnar som rör sig fritt på gatorna eller om alla springer omkring nakna hela tiden. Jag räknar ju självklart med att få en massa såna frågor när jag är over there och jag hade tänkt att skriva ner dem här. Nu har jag ju inte fått några frågor från amerikaner än men jag flera gånger har har följande konversation utspelat sig när diverse folk fått reda på att jag ska till USA i höst:
"Men vadå? Måste du prata engelska hela tiden då?"
"Eeh.. ja?"
"Så det kommer inte finnas någon annan som pratar svenska? Shit alltså!"

Hahahahah.

Ny tröja

Idag har jag och min vän Angeline (jag vet att du läser så lämna en kommentar!) varit i Gamla Stan och strosat runt i souvenirbutiker, något som man verkligen inte gör annars! Det var faktiskt lite roligt, det finns hur mycket Sverigegrejer som helst som man inte ens tänker på. Vad sägs om "Scandinavian Snaps Set" eller knivar märkta med ost, marmelad och smör? Jag köpte i alla fall en tröja som ni kan se här nedanför :)


Vi undrade jättelänge varför det stod 46 på alla tröjor men sen kom vi fram till att det är ju Sveriges landsnummer/riktnummer vad man nu säger. Det tog ett tag men tillslut kom vi på det :)

Och ursäkta röran i mitt hem, haha.

Presenter

Det är ju det här med presenter till värdfamiljen.. Det rekommenderas att man tar med något att ge som påminner om Sverige eller svenskar. På utbytesstudentforumet så läste jag om några som hade köpt boken "A Year in Sweden" och jag tycker den lät intressant så igår klickade jag hem den på Adlibris hemsida :) Trots att jag inte har någon familj än, men what the heck, nån gång kommer jag ju få en, visst?!

Beskrivning av boken:

"Genom att följa ett år i Sverige ger författaren Kim Loughran ett porträtt av oss svenskar och våra vanor, av skärgården och skogen, av fjällen och städerna. Han berättar om midsommar, allhelgona och lucia, om hur vi vänder sedlarna rätt innan vi betalar, om vår förkärlek för klämdagar och varför vi sjunger när vi dricker. Hans texter är underfundiga, träffsäkra och ändå djupt kärleksfulla.

Kosmopoliten Kim Loughran är född i Australien, har levt i ett flertal länder, men är sedan trettio år bosatt i Sverige. Med bilder från hela landet blir denna utsökta fotobok i det lilla formatet den perfekta gåvan till vänner och bekanta i utlandet och framför allt en introduktion för turistande besökare. Boken finns endast i en engelsk utgåva."Jag hade även tänkt köpa lite svenskt godis, typ Marabou och saltlakrits. Sen om jag får några värdsyskon får jag väl köpa nåt personligt till dem också :) Hittar säkert på nåt annat till hela familjen också, känns kanske lite fattigt med bara en bok, jag vet inte..


Se vad som sker!

Följ min blogg med bloglovin

The King of Entertainment

R.I.P. Michael Jackson - you´ll live forever!The greatest entertainer the world has ever seen.

"They say the sky´s the limit and to me that is really true"


Tjohoo

Mitt besökarantal har ökat till nästan det tredubbla den senaste veckan och jag har ingen logisk förklaring på det, troligtvis finns det inte heller någon.

Jag ville bara säga att om ni har några frågor om mitt utbytesår, om förberedelserna eller vad som helst annars så tveka inte att fråga. Jag tycker det är roligt och dessutom så ger ni mig lite tidsfördriv också när jag besvarar frågorna.

That´s it for now, see you guys soon!