Mars 19, 2011

För exakt ett år sedan började mitt spring break i USA och vi taggade inför kryssningen. Det var 20 grader ute för att dagen efter snöa så att flyget till Chicago blev försenat och vi fick bo i Chicago istället för i Miami en natt. Jag hade precis avslutat alla 9-weeks-test och hade ett betyg på 110% i min engelskaklass. Jag hade varit i USA i 204 dagar och hade knappt tre månader kvar tills jag skulle lämna Arkansas.

Nu har jag varit hemma i 8½ månader och åstadkommit så mycket mindre än vad jag gjorde där borta på samma tid. Jag är tillbaka i en tråkig rutin av plugg, jobb, stallet och sömn, ibland äter jag lite däremellan också. Det skiljer 20 grader mellan Bentonville och Stockholm just nu och det känns som att den här vintern aldrig kommer ta slut. Jag behöver förändring i mitt liv men vet inte vad det skulle vara.

Vi kör lite bilder på det tycker jag.


Mexico 2010

Grady i Belize 2010

Belize 2010

Båt med pussmun nånstans i havet

Miami at dawn

Har inte alls mycket bilder från mars men april är desto mer välfyllt så det tar vi då!

Mars 15, 2011

Hej!

Jag har bokat min resa tillbaka till Arkansas nu! Och dessutom satt in en nedräknare här till vänster, tjusigt va?

Jag åker den 27 juni:

Arlanda - Helsingfors
Helsingfors - Chicago
Chicago - Arkansas
Total restid 15:40h

Och åker hem igen den 25 juli:

Arkansas - Chicago
Chicago - London
London - Stockholm
Total restid 15:30h

Det blir tre veckor i Arkansas och en vecka (13-19 juli) i Yellowstone with the host family.

Waaaay excited!Gonna go on adventures with these two, maybe IHOP in the middle of the night?

Mars 5, 2011

Hej, det var inte igår!

Jag är fortfarande fascinerad över att folk fortfarande tittar in på bloggen, särskilt som jag skriver väldigt sporadiskt. Anledningen är egentligen att den här bloggen var till för mitt utbytesår men också för att mitt liv i Sverige är väldigt tråkigt, det finns liksom väldigt lite att skriva om. Det skulle låta ungefär vaknade - pluggade - datorn - stallet - datorn - sova i princip varje dag och det är inget som roar någon.

Men jag kan ju köra en snabb update om vad som hänt sen sist.

Jag har dragit ner på pluggtakten, jag kommer inte att bli klar i vår utan någon gång i höst istället.
Jag kommer att jobba 1-3 dagar i veckan fram till sommaren, klirr i kassan!
Jag är påväg att boka en resa tillbaka till Arkansas, kommer att vara där i en månad i sommar!
Jag har suttit alldeles för mycket vid datorn de senaste månaderna.

Dessutom är jag sjukt trött på vintern, det är verkligen dags för vår nu tycker jag. Skåne ska tydligen ha barmark och en massa plusgrader redan men här uppe i Norrland (läs Stockholm...) är det fortfarande en 50 centimeter snö och äckligt. Idag var det däremot plusgrader och sol så nu kanske snön ger med sig snart, jag håller tummarna.

Här kommer två vinterbilder, först på en liten stackars blåmes och sen på mig och hästen.

Jag letade runt lite i gamla album från USA och kom över den här bilden, tagen 7 mars 2010. Jag kommer ihåg den här dagen, jag skulle shoppa har jag för mig och gick alltså ut klädd såhär, i trekvartsbyxor och t-shirt. Känns ju otroligt långt borta när man sitter här. Kanske ska börja med det här, gå bak i arkiven och lägga in en bild då och då?Gick också tillbaka i arkivet och kollade om jag hade skrivit något den 5 mars, alltså exakt ett år sedan. Ett litet futtigt inlägg fanns det och jag hade solat under 8th hour och sett Gravette spela baseball på kvällen. Sjukt hur väl man kommer ihåg dagarna sådär när man läser om dem. Jag kommer ihåg att jag och Juli åkte dit i min truck, vi hittade inte vägen, vi hade köpt blizzards på Sonic, vi visste inte vart vi skulle parkera, vi frös när solen gick ner, låten Rude boy med Rihanna hade precis kommit ut och Jacy och nån mer satt och förfasade sig över vad hon egentligen sjunger i låten och så vidare och så vidare. Jag tror också att det här var dagen jag pratade med Nick för första gången, han som sen skulle bli min man i pjäsen A Midsummer Night's Dream vi gjorde.

I can't wait.