Hej hej

Nu har mamma och mormor kommit hit, två dagar försenade. Vi åkte hemifrån vid tio i sju imorse för att åka till Tulsa i Oklahoma och hämta dem. Så två och en halv timme senare kom vi äntligen fram och hittade varandra. Sen åkte vi tillbaka till Arkansas.

Gjorde oss lite hemmastadda och åt lunch på PF Cheng's. Imorgon är det Las Vegas som gäller!


Fredag

hej, bra blogg ! jag funderar själv på att åka som utbytesstudent ett år men är lite tveksam. ångrar du nånsin att du åkte? ser lite hästbilder här och var så jag har förstått att du har ridit iallafall innan du åkte iväg. jag är ny läsare så min fråga kanske man kan hitta svar på i äldre inlägg men endå: Har du fått rida någonting i USA? för det är en av anledningarna till att jag inte vill åka iväg. vill inte ha ett helt år utan hästarna...och om du inte har fått rida, hur känns det då?
förlåt för lång komentar :P


Tack! Nej jag har aldrig ångrat att jag åkte, inte alls. Man lär sig så himla mycket om allting så jag tycker att det lätt är värt ett år av ditt liv.
Stämmer bra det, jag har egen häst i Sverige så jag rider vanligtvis varje dag, tränar och tävlar och håller på. Som det ser ut nu så har min värdfamilj hästar, och de rider även i ett stall i närheten där de har två hästar inackorderade. De har sammanlagt 9 hästar tror jag att det blir allt som allt. Jag red några gånger i början men valde att inte fortsätta, nivån här är inte alls på samma sätt och de fokuserar inte alls på samma saker. Hästarna är också väldigt annorlunda (sämre jämfört med Sverige) så jag tyckte inte alls att det var kul. Så jag klarar mig utan hästar och det går galant!


Idag har jag suttit hemma, pratat med mamma i telefon ungefär 100 gånger eftersom flyg blev inställda och ändringar gjordes. Som det ser ut nu är de fortfarande kvar i Houston och får stanna en natt till där. Imorgon bitti åker de antingen till Tulsa, OK eller Kansas City, KS. Åker de till Tulsa så åker vi och hämtar dem men om de åker till Kansas City får de hyra en bil och köra själva. Så antingen lämnar vi huset runt 7 imorgon bitti eller så kommer de någon gång på eftermiddagen. Hur som (peppar peppar) kommer de hit imorgon och vi får träffas!

Hade ju snowday idag så ingen skola. Har mest suttit i min säng och kollat på datorn, följt flygändringar och så. Nu på kvällen åkte vi och spelade bowling (jag gjorde 116 eller nåt sånt.. dåligt) och så åt vi middag på Outback steakhouse eller vad det heter. Bästa förrätten har de där, Bloomin' onions! Pröva dem om ni åker dit.

Thursdag

åh vill också ha rött hår!:( Fast det ser bara daskigt ut när jag försökt färga.. Färga aldrig ditt hår, var glad att du är naturlig rödtott! Jag vill ha sådär rödblont hår med fräknar typ som lily cole. Dom som har det sticker ut så, på ett bra vis! Mycket roligare än någon brun nyans eller blont.. Och som dom säger, ingen kan motstå en snygg rödtott haha.
Verkar vara askul att vara utbytesstudent i Usa! Funderar själv på det, fast då helst till Thailand eller australien. fin blogg!


Tack snälla du :) Jag gillar min hårfärg så jag kommer nog behålla den! Senast igår fick jag höra "your hair is SO red, I wish mine was like that!" alltid lika roligt! Jag tycker definitivt att du ska åka som utbytesstudent om du har möjligheten, man får uppleva så mycket som man kommer bära med sig hela livet!


Jahapp.. nu snöar det. Skolan är inställd imorgon. Mamma och mormors plan var inställt så de är i Houston just nu. Är planerade att komma hit 12:35 imorgon. Over and out.

Washable wednesday

Om 22½ timme är de scheduled att landa!

Har roligaste sms-konversationen med Daisy. Vi har båda benhinneinflammation (min har blivit värre idag..) och beklagar oss över att våra kroppar är slut redan som 18 åringar och att vi borde ge upp.

S: But I have been treating my body pretty good so I don't know what went wrong haha.
D: Maybe he still thinks you're not good enough for yourself.
S: That's why I'm not religious, god just messes everything up, or maybe he is punishing me because I don't believe in him!
D: Haha that's a little hard but it might be it! We need to pray :p god help us to be better people, to believe and to make our bodies young again, amen.
S: Amen! It's a really good pray. I think I will say it every night from now on, and by next week I will feel whole again, my soul will be healed and my body young, strong and healthy! And did you know what I did today? I stabbed myself with a pair of scissors! This is gods work.
D: Oh I hope it will get better! Oh he is really mad at you today!
S: Yes he is! And I don't know what I did wrong :( I'm trying to be the perfect human being but is that good enough for him? No! I don't know what he wants from me anymore.
D: Perfect doesn't exist that's what god tells you! Maybe you try too hard.
S: Maybe that's why.. What do you do?
D: I think I hurt his feelings when I say too much bad words.
S: Yes that it probably true. It is hard to make the almighty man happy, we have to ask a religious person for advice on how to handle this..

Haha.

Och apropå att jag stabbed myself with a pair of scissors:


Fast man ser inte riktigt blåmärket på bilden :( Usch vad det blödde i början.

Washable Wednesday var idag också, och såhär slutade min tröja!

Jag har ingen aning om vem Kim är som skrivit!

Det är skrivet i kinesiska, tyska, holländska, spanska och engelska på den!

5 månader i staterna idag

Neeej helvete det ska bli storm på torsdag, när mamma och mormor ska landa! Tänk om de inte kan landa! Tänk om planet störtar! Tänk om de blir fast i New York! Såhär står det på den lokala nyhetsstationens sida:
Meteorologist Ross Ellet said that, if the latest weather data is correct, this storm could be one of the worst in a decade, "a storm you will likely remember for a long time to come, but not quite as destructive in Northwest Arkansas as the Ice Storm of 2009."
Not quite as destructive as the Ice Storm, ja det låter ju positivt. Vet ni vad som hände då eller?! Det var typ två inches med is ÖVERALLT, skolorna var stängda i över en vecka, folk hade inte ström på över två veckor, träd förstördes, hela skogar förstördes. Man kan fortfarande se det idag, det ser ut som om träden brunnit ni vet? De är helt kala och svarta, isen dödade dem! Så not quite as destructive är inte så positivt som det låter. Just nu håller de på att forska om hur mycket av nederbörden som kommer vara regn, snö respektive is. Ja, de räknar is som nederbörd eftersom att det typ regnar is (kraftigare fall av hagel antar jag). Stört. Förra veckan var det liksom runt 15 grader och strålande sol.

Några bilder från förra årets isstorm, hur sjukt är inte det här! Tami hade bilder på åsnorna också från förra året, de hade is på öronen så att de tyngdes ner!
Det var 26-28 januari förra året, snacka om exakt samma tidpunkt!


Flera centimeters tjockt islager på några stackars grenar!
Jag hoppas då inte att det här upprepas i år igen!


Jag har bytt bort volleyboll till track så nu gör jag track 8th hour. Det är bara jag och Daisy så vi får sköta oss själva. Idag joggade jag en mile och sen stretchade jag en himla massa. Sen skulle jag på drama rehearsal så jag stannade inte på den riktiga trackträningen. Problemet var bara att det var ingen rehearsal när jag kom dit men då orkade jag inte byta om igen så då skippade jag träningen och åkte hem istället.

Mamma, jag hade en grön tröja på mig idag. Julie tog en bild, får se om jag kan ha henne skicka den till mig.

Imorgon är det washable wednesday. Man ska ha en vit tröja på sig så kan folk skriva på den. Får väl se hur det blir. Om någon skriver nåt roligt på min kanske jag inte tvättar den utan sparar som ett minne? :)

Gott å blandat

Här kommer bilder på extreme home makeover!


Före, snyggt va?!


Under arbetets gång


Här var det vitt!


Nymålat blått, inte torrt


Resultatet!

Skrev ju för någon dag sen om personlighetstestet med grisen vi gjorde, här är min gris:

Enligt den här grisen är jag:
- a realistic person (realistisk syn på livet)
- analytical (analytisk)
- cautious (försiktig)
- distrustful (svårt att lita på människor)
- secure (självsäker)
- stubborn
- stick to my ideas (håller på det jag tror på)
- good listener
- value education (värdesätter utbildning)
Och sen beroende på om grisen tittar åt vänster eller på mig (vi kunde inte riktigt avgöra) så är jag också såhär:
- believe in tradition
- remember dates
- direct person (rakt på sak)
- not afraid of conflicts

Det som stämmer bäst är att jag kommer ihåg datum. Jag kommer ihåg typ allas födelsedagar bara jag sett de en gång, lite creepervarning brukar folk tycka men det är ju inte direkt så att jag väljer det. Sen resten stämmer väl hyfsat det med eller vad tycker ni?

Folk har börjat prata om prom nu också, vad för klänning man ska ha, vem man ska gå med.. jadu! Än så länge har jag ingen date. Vi får väl se vad som händer annars får jag väl gå ensam :)

Imorgon är det traffic light tuesday! Wear red if you're in a relationship, yellow if you're in between/it's complicated and green if you're single!

Min söndag

Jaha, nu har en vecka gått sen Little Rock men ingen uppdatering för det. Det kommer när det kommer.

Idag har vi målat om tvättstugerummet eller vad man ska kalla det. Ni skulle kunna få bilder men jag vill vänta tills imorgon när det torkat (plus att jag inte orkar resa mig ur sängen och hämta kameran..) Det blev faktiskt bra, bättre än innan. Innan var det klarrött med vita fläckar/fält efter att väggen repareras på flera ställen. Nu är det en typ gråblå, lite lugnare färg. Var faktiskt inte så jobbigt att måla heller, det gick rätt så fort och smidigt.

Imorgon är det pink-day i skolan, jag har inga rosa kläder. Bara rosa underkläder så jag får väl ha dem på mig haha.

Nu är det bara fyra dagar kvar tills mamma och mormor kommer också. Eller knappt fyra dagar. Det blir trevlans. Sen på söndag (om en vecka!) drar vi iväg till Las Vegas och stannar där tills på torsdagen, sen helgen efter det blir det Memphis. Och nu i helgen som kommer ska jag visa dem runt här, vet inte riktigt vad jag ska visa. Sen kanske vi kan se på bio eller nåt? Ingen aning faktiskt.

Har klätt av och tagit bort min julgran idag också. Var väl på tiden.

Nu fördriver jag tiden med att göra Friend Facts på Facebook haha. Facebook är guld.

Vi ska skriva dikter i engelskan. Usch jag orkar inte, tycker inte om att skriva dikter.

Desperate Housewives gick idag på TV också men såg jag det? Icke.

Nu tycker jag att det här inlägget börjar urarta i randomness så jag säger tack och adjö!

Några funderingar

Jag insåg just att idag var min första sovmorgon på.. 14 dagar. Och jag hade ställt klockan på 10. Klockan 7 vaknar jag och är ganska så pigg, och sen somnar jag om, vaknar vid kvart i tio eller nåt och är väldigt pigg så jag går upp. Inte det minsta trött. Konstigt att kroppen kan ställa om sig så.

En annan fundering jag har är om låttexter. Sen jag kom hit och blivit bättre på engelska har jag mycket lättare att höra vad de sjunger i låtar också och det är många låtar jag insett att de sjunger annorlunda saker än vad jag trodde de sjöng förut.

Det var allt for now.

Var på banquet nu ikväll

Vilket innebär finkläder och höga klackar och tjafs. Slänger in några bilder bara, finns egentligen inte så mycket att säga. Vi åt middag först vilket var gott sen var det utdelning av rosetter inom olika kategorier inom deras ridning. Sen var det auktion och sen dans, men jag dansade inte även om alla försökte få mig att dansa. Usch. Och av någon anledning hade jag fått ett glas whisky på min plats, men jag drack det inte får jag väl tillägga.


Oerhört bra bild på min outfit. Orkar inte klippa och klistra. Svart axelbandslös klänning med spets nertill som gick precis nedanför knäna, creamfärgad bolero, strumpbyxor och svarta klackskor (7,5 cm) med öppen tå.

Inte så himla bra bild på håret men men.. Drog bara bak överhåret och satte det med två små söta klämmor.

Fräsiga lösnaglar.

Hade guldsmink och lösögonfransar (som man kan se har lossnat lite på bilden..)

Jag har diagnostiserat mig själv..

..med trolig benhinneinflammation.

Symptombeskrivning från FASS.se
"Smärta på underbenets framsida efter och/eller under löpning och gång. Smärtan är i regel lokaliserad 5-15 cm ovan inre fotledsknölen. Efter hand mer uttalade besvär efter kort tids löpning och vid mindre intensiv aktivitet.
Inflammation i muskel-senövergången är en mildare variant som ffa drabbar oerfarna idrottare tidigt på säsongen."

Stämmer bra det. Skulle ju kunna vara den där mildare varianten de pratar om också. Men det konstiga är att det är värre idag än det var i onsdags när jag sprang sist? Det är värst när jag suttit still ett tag (i bilen eller på lektion) och sen måste gå, då gör det ont. Eller allra värst var det idag efter volleybollträningen, det kändes som kramp i skenbenet, riktigt obehagligt, försökte sträcka ut benet och massera och så men inget hjälpte.

Jag har trott några gånger under åren att jag haft benhinneinflammation men det var inte alls samma onda som det är nu, och inte ens på samma ställe. Förut var det mer i muskeln på utsidan av skenbenet, nu är det liksom i benet och på insidan av skenbenet, som de beskriver; 5-15 cm ovanför inre fotledsknölen. Ömt när man trycker är det också.

Jävla. Skit.

Jag vet inte hur farligt det är att fortsätta träna? Som det är nu så kan jag ju fortsätta, så ont gör det inte att jag inte kan springa. Men frågan är om det kommer bli värre och hur vet man det? Så ni smarta människor där ute, vad gör jag?Ja justde, mitt knä knakar också, kan inte vara normalt? När jag går i trappor eller böjer det i en särskild vinkel knakar det. När jag belastar bara det knakar det. Gör lite ont men inte så farligt. Vad kan det vara? Min kropp är typ som en 90 årings. Nu har jag klagat klart för ett tag.

Pappa du är ju utbildad sjukgymnast, kom med några smarta råd nu!

Thursday January 21st, 2010

Idag är jag lite piggare än vanligt. Det regnade idag så vi hade ingen trackträning. Yippie yey. Och dessutom var volleybollen (styrketräning idag) väldigt lätt, vi gjorde andra saker än vad vi brukar göra och det var inte jobbigt någonstans, krävde bara lite koordination och balans så det var nice.

Vet inte vad jag ska skriva.. just nu tittar jag på Grey's Anatomy. Skulle kunna ta till knepet jag använder när jag inte vet vad jag ska skriva, nämligen att skriva om varje lektion på dagen.. det brukar kunna ta fram lite minnen om saker som hänt.

Engelska;
Vi har ny placering på borden och nya platser och det är ju alltid intressant. Vi håller på med voice inom skrift, alltså tonen på texten man skriver. Usch vad svårt det var att förklara på svenska, blir inte alls bra. The voice in writing is the attitude that the writer wants the reader to experience (feel, think and imagine). It has to do with syntax, diction, imagery, figurative language and detail. Jaja, jag vet inte ens de svenska orden för 50% av vad jag just skrev. I alla fall, vi hade ett litet test på vad vi gjort den här veckan och så började vi med att titta på lite poeter, någon Whitman och så Emily Dickinson, hon verkar ju vara en kul prick alltså. Tanken är alltså att vi ska lära oss om och analysera olika sätt att skriva på, och hur man påverkar läsaren med hjälp av ordval och beskrivningar. Sen har vi skrivit lite själva också.

American History;
Jag behövde inte alls göra mycket i den här klassen eftersom jag redan gjort klart allt som skulle vara inlämnat idag. Det enda jag gjorde var 18 stycken notecards (man skriver ett ord/person på ena sidan av ett notecard och sen beskrivningen/definieringen på andra sidan) på kapitel 21, vilket handlar om 20-talet tror jag. Ett av orden var hobo haha. En hobo är en uteliggare och används som ett ord för att beskriva en sunkig person här, typ som man kan använda skabb hemma i Sverige haha.

Algebra II;
Jag fattar det vi gör nu! Synthetic divison. Säger er mycket va? Nä inte mig heller, jag vet bara att det heter så. Sen har vi hållt på med scientific notation också vilket jag gjorde i nian (typ steg 21 eller nåt sånt i KS, exponenter och sånt) och jag kommer faktiskt ihåg en del så det är skönt att det är något man inte behöver lära sig från grunden. Justde, igår hade vi en tornado drill under den här lektionen, ett tjut typ som ett fire alarm tjuter och så måste alla gå ut ur klassrummen och sätta sig facing the lockers, känns lagom puckat. Så får man sitta där, inte för nära glasdörrarna, viktigt, tills det slutar tjuta.

Lunch;
Inte mycket hände, jag åt nån sesamkyckling med pasta från Lean Cuisine, vilket var helt okej.

Drama II;
Vi läste igenom de sista sidorna i pjäsen vi ska göra i den här klassen (inte samma som den andra). Det är en humorpjäs med grekiska gudar kan man väl säga. The Odysseus and the Illiad om ni är familiar med dem. Sen lekte vi lekar som alltid, haha. Imorgon ska vi leka lekar hela lektionen förutom typ 5-10 minuter då vi skulle få en writing assignment. Det här är lätt min roligaste klass.

Health;
Det här är ju min nya klass, tror inte jag skrivit mycket alls om den. Är en freshman klass så är typ bara freshmen i den, förutom några enstaka människor, däribland Daisy. Vilket är väldigt tur för annars skulle den här klassen vara väldigt tråkig. Tisdag och onsdag har vi svarat på frågor ur boken, idag hade vi en Power Point presentation och tog notes av exakt samma ämne som frågorna. Och de sista 20 minuterna av lektionen gör vi aldrig något, och han släpper alltid ut oss 5 min tidigare till the commons, men då smiter vi iväg istället för vi orkar inte stå där och häcka. Slappaste klassen, när han rättar våra papper tittar han att man har alla frågorna (han läser inte) och skriver 25/25 på papperet haha. Så blir pinsamt om jag inte får A i den här klassen.

Human Relations;
Gillar den här klassen, är psykologi och sånt. Idag hade en grupp sin presentation om deras scientist de har jobbat med, min grupp hade igår. Vi hade Kurt Lewin som studerade nature vs. nurture, vilket innebär att han ansåg att alla människor har personlighetsdrag som både är medfödda och som är inlärda. Hoppas ni hajar. Personen de hade presentation om idag, som jag inte kommer ihåg namnet på, ansåg att det finns multiple intelligences, och att alla människor är bra på något. Finns t.ex. att man kan vara "word smart" eller "body smart" eller "music smart" osv. Sen gjorde vi ett litet test som skulle visa vilken personlighetstyp man är, jag blev en blandning av language och kanestethic (kroppslig) yep yep. Jag tycker nog att jag är mer mot language, alltså word smart.. Om man läste på papperna vi fick hur de olika typerna fungerar och lär sig bäst osv. Sen fick vi rita en gris på ett papper och imorgon ska vi få resultaten på vad våra teckningar berättar för oss haha. Alltså om vilken personlighetstyp vi är.

Sen var det volleyboll vilket jag inte orkar skriva om.

Under 7th hour blev det ett call för alla honor students, alltså elever som hade A eller B i alla ämnen förra terminen. Alla utbytesstudenter förutom jag var med på listan haha! De fick cupcakes och läsk. Men Daisy visste inte att hon var med där så hon gick inte. Har förresten fått reda på mina slutbetyg om jag inte sagt det, jag hade 5 A's och 2 C's. Den här terminen satsar jag på bara A's och B's tror jag. Hade ju nästan ett B i matte som är det jag har mest problem med.

Nästa vecka är det homecoming week och vi har olika dresscodes varje dag. Måndag är pink day, alla ska ha något rosa på sig. Sen är det black friday, då man ska ha svart på sig. Sen de andra dagarna är det en dag där man ska ha rött på sig om man är i ett förhållande, gult om man är mitt emellan och grönt om man är singel. Sen är det olika färger för årskurserna, min årskurs är lila. Och den sista dagen ska man ha en vit tröja och så ska skolan tillhandahålla washable pens som man kan skriva med. Vet inte vilken dag som är vilket dock. Och sen på torsdag kommer mamma och mormor och på fredag är det homecoming game! Kanske ska beställa en homecoming t-shirts för $15, har ju ingen skoltröja alls. Ska köpa en yearbook också, $40 blir det för att de ska skicka hem den.

Igår var det en dödsskjutning här i krokarna också. Några poliser hade jagat några fartdårar och polisen hade skjutit mot bilen och kulan träffade föraren.

Var hemma hos Daisy idag efter skolan, vi hade ingen track eftersom det regnade, som jag redan nämnt. De hade nån electric shock thing som man sätter på kroppen för att stimulera musklerna och jag satte den på handen och när man drog upp den på hög power så böjdes fingrarna och de typ krampade hahaha, det var roligt.

Typ längsta inlägget i historien så nu säger vi hej!


Linnéas önskan är min lag

Vi gjorde någon slags läsförståelse i skolan idag och jag hamnade på 1235 poäng vilket är över medel för min åldersgrupp. Det kändes bra, är ju trots allt mitt andra språk! De flesta hamnade nog lite över mig men vart hade de hamnat på svenska? ;)

Sprang en mile på tracken idag, och sen stretchade jag i typ 20 minuter, är så jävla stel och har träningsvärk. Börjar känna av knäet igen också.. och så gör det ont längs med skenbenet, shin splits, benhinneinflammation? Jaja vi får se hur det artar sig.

Hippolyta the Amazon Queen

Hey buddies! Såhär är det, jag har inte lika mycket tid att blogga som jag hade förut. Tråkigt för er kanske och kanske tråkigt för mig men det är positivt ändå måste jag säga. Det betyder ju att jag gör annat om dagarna än att sitta hemma och blogga. Går i skolan hela dagarna, sen är det trackträning i nån timme och när jag kommer hem är jag trött, äter middag, tittar på tv eller så och sen duschar jag och sen går jag och lägger mig. Nu har dramarehearsals börjat också vilket betyder ännu mindre tid, idag var vi där till klockan 6 och så kommer det vara de dagarna vi har rehearsals! Så, kan nog bli lite tunt på uppdateringsfronten ett tag. Jag ska skriva om söndagen i Little Rock någon dag, men inte just idag.

På lördag ska vi på någon banquette eller hur det nu stavas, typ en formell tillställning vilket innebär klänning och högklackat. Not my cup of tea vanligtvis men vad gör man inte.. Tur att jag och Tami har samma klänningsstorlek för jag får låna en av henne, den är svart axelbandslös och går ungefär till knäna, lite nedanför kanske.. Väldigt simpel. Över det har jag nog en creamfärgad bolero. Problemet är skor. Jag har ett par med klack men de är lite för vardagliga, it's supposed to be a little more. Provade några av Tamis men de var för små dumt nog även fast det var storlek 7.. Så jag borde åka och titta på skor, problemet är bara när? Jag har ingen tid! Jaja det löser sig. Inga kontanter har jag heller (bara typ 60 cent) och jag är skyldig Wendy 3 dollar så måste till en ATM också.. livet är hårt.

På söndag ska vi måla om ett rum här hemma. Det är inte ens färdigmålat, är typ vita fält för att de byggde om.. så vi ska först måla det vitt och sen blått.

Jag var inte på trackträning idag men idag fick de i alla fall uppvärmingskläder, hoppas jag får mina imorgon :) Är svarta typ vindbyxor med orange på och en svart vindjacka med orange på. Så står det Gravette Track och så är det ett nummer man har. Eftersom jag inte var där idag antar jag att jag får ta det som blir över.

Någon frågade vad Food Science är för något. Ärligt talat så vet jag inte exakt, men det ingår kemi och fysik i det. Även food safety, food technology, food preservation, nutrients och så vidare. Alltså läran om mat, matvetenskap. På en fysik- och keminivå. Vet inte riktigt hur jag ska förklara då jag inte vet helt och hållet själv. Man gör också experiment och olika labbar, de som tar kursen är tvungna att ha en labcoat på sig. Typ som en sjuksköterskeuniform. Hittade detta:
Food science: the study of food. Physical, physical-chemical, chemical.

Mamma, jag mailar dig imorgon om vad jag vill ha för kläder, har ingen ork nu och måste prata med Daisy också.

Over and out mates!

PS. Det är väldigt trevligt väder här! Dryga 15 grader och sol om dagarna och ikväll när jag åkte hem från dramarehearsal var det fortfarande 15 grader och då var klockan 6! Synd att man är instängd om dagarna.. DS.

Lördagen

Okej, ska försöka mig på en sammanfattning över helgen, blir nog ett väldigt informativt inlägg.

På lördag morgon blev jag upphämtad runt 6.15 på morgonen. Vi styrde kosan mot Little Rock som är Arkansas huvudstad, men stannade på vägen för att köpa frukost. Först på Walmart där jag köpte en fruktsallad och en liten påse Funnyuns. Sen åkte vi vidare mot McDonalds där jag köpte en äppeljuice. Ingen aning om varför jag inte köpte någon dricka på Walmart men jag tyckte väl att jag inte var törstig just då.

Efter runt fyra timmar kom vi fram till Little Rock. Wendy (en IEC här, inte min) skulle på ett IEC möte så vi fick utforska staden lite på egen hand. Vi träffade på lite andra utbytesstudenter som också hade följt med sina IEC's så vi hängde runt med dem. Vi tog oss till ett Historical Museum som inte var så mycket att se, tur det var gratis. Var typ gamla vapen och sånt. Sen gick vi till Clinton Library, vilket är som ett museum om Bill Clinton (han är ju från Arkansas, statens stolthet..) Om man var upp till 17 år skulle det kosta $3 att gå in och om man var 18 eller över kostade det $7. Jag var 17 år den dagen. Vi gick runt där i en timme eller så, kollade på en film om hans liv, kollade på bilder om hans liv, osv. Jag hade inte så stor koll på honom innan men nu har jag lärt mig mer i alla fall, han verkade vara en bra president! Tydligen har de lagt ner sjuuukt mycket pengar på det där stället, lite onödigt. Så flashigt var det inte. På taket av byggnaden finns det en lägenhet där Clinton och co. sover när de är på besök i staden, vilket tydligen är ungefär en gång i månaden.


Någon limo vid ingången, läste inte om den så vet inte vad det är för speciellt med den.

En exakt kopia på hans kontor, "the oval room" tror jag det hette, och jag tror ni förstår formen på det utan att jag behöver berätta

Tidslinje med bilder om hans livIngen idé att fråga om min pose för jag vet inte ens själv vad jag gör eller varför..

Efter att vi varit på Clinton Library gick vi och åt lunch. Fanns massa olika saker, goda baguetter, thaimat osv. Men vad väljer jag? Jo en sandwich med friterad kyckling i och pommes frites! Jag är skadad för livet. Men den var rätt god. Har verkligen börjat tröttna på maten här, allt är så smaklöst och tråkigt, och mesigt och ja.. fantasilöst. Min värdmamma smakade min gräddost idag och tyckte den var stark, då kan ni ju tänka er hur osten här är? Just det, plast.

Jaja, back to topic. Vi åt lunch och sen gick vi till the public library där IEC mötet var, hängde där i en och en halv timme eller nåt sånt, förutom en liten trip ut på gatan men det regnade så vi gick in igen. När mötet var klart tog vi bilen och åkte till Park Plaza Mall i Little Rock. Jag tyckte inte det fanns så himla mycket bra affärer, tycker bättre om det vi har här uppe, Pinnacle Hills. I alla fall, det enda jag köpte var en lila Adidas överdragströja att ha till tracksäsongen. Ni skulle kunna få en bild men jag har ingen eftersom att jag glömde påsen i Wendys bil, Daisy ska ta med den till skolan imorgon.

I mallet träffade vi på Fabian som är utbytesstudent från Tyskland och så hans värdbror. Trevliga prickar. Fabian träffade vi när vi var och letade diamanter också så det var kul att se honom igen. Jag hittade en affär med lösgodis, de hade Haribo och allt möjligt, sjukt dyrt däremot.. Köpte typ två hekto, det kostade 7 dollar. Så typ 25kr/hg haha. Men gott var det!

Sen hände inte så mycket mer den dagen, vi åkte till hotellet (Hampton Inn) och checkade in, duschade och sen gick vi och la oss. Här är en bild från morgonen tror jag, när jag och Daisy sov:


Nu vill jag sova, klockan är tjugo i tio. Blir så himla trött av att gå i skolan hela dagen, sen ha volleybollträning och sen trackträning. Imorgon blir det dock ingen träning då det är första rehearsal inför pjäsen, blir nog bra ska vi se. Vi har börjat med en pjäs i dramaklassen också som jag tror kommer bli roligare än den stora pjäsen. Skriver om söndagen imorgon! Puss och kram lekkerding (läckerbit på holländska haha)!

Little Rock

Kom hem från Little Rock för några timmar sen. Imorgon har vi skola även fast att det är Martin Luther King Day och typ alla andra skolor är lediga. Så nu måste jag väl duscha och sova.

Orkar inte skriva om allt och lägga in bilder nu.. tar det en annan dag!

Slänger in en bild från Stephanies kamera!

Daisy, Julie, jag och Stephanie i The Capitol


Venomous poisoooon

Bowlade idag. Slog inget nytt rekord men hamnade ändå på klart godkända 133! Jag och amerikanska bowlingbanor går bra ihop. Ska inte säga för mycket nu för nästa gång jag bowlar lär jag väl hamna på 65 eller nåt sånt.

Sprang i 20 min i track idag också. Eller jag sprang inte hela vägen eftersom min kondition suger och det var tråkigt. Så jag sprang/gick om vartannat. Jaja min kondition lär väl blir bättre snart hoppas jag.

Imorgon åker jag med Wendy, Daisy, Julie och Stephanie till Little Rock. Ingen aning vad vi ska göra där, det enda jag vet är att jag verkligen behöver träningskläder.. vi får väl se. Eventuellt stannar vi över natten på något hotell i närheten också, beror väl på hur sent det blir antar jag.

Jag borde duschat ikväll eftersom att jag blir upphämtad 6.15 imorgon bitti men jag tittade på Grey´s Anatomy och Private Practice istället.. får lösa det på något annat sätt.

Hände inget speciellt roligt i skolan idag.. pratade med nån kille på tracken jag inte pratat med förut, han sa att jag inte hade mycket accent at all. Jag vet inte jag.. ibland känns det som att jag knappt har någon accent men ibland får jag inte fram orden utan att uttalet är helt åt tjottahejti. Och vissa ord går verkligen inte att uttala rätt. Jag vet hur det ska låta men jag kan inte säga det rätt. Tror det går bättre när jag inte tänker så mycket, har en förmåga att tänka för mycket och det är då jag hakar upp mig.. Men 97% av tiden pratar jag utan att haka upp mig så det är väl en förbättring i alla fall.

Vi gör en grej i engelskan nu som är lite knepig. Vi ska skriva om en händelse i vårat liv och beskriva den med så.. starka, invecklade, exakta, detaljerade (effectful, colorful, precise, elaborate...) ord som möjligt och det är svårt för en stackare som mig. Jag har ju liksom min vokabulär och använder de orden som finns där i, man lär sig ju inte så mycket synonymer och sånt som inte används i vardagligt tal om ni förstår vad jag menar? På svenska hade jag inte haft några särskilda problem, man är ju ganska så bra på sitt modersmål med att hitta alternativa ord och mer avancerade ord och så. Så jag antar att de andra inte har så stora problem men men.. det är ju en utmaning i alla fall, och det ska nog gå bra, pinsamt nog (för de andra) har jag det högsta betyget i hela klassen just nu! Jag tycker det är så roligt.

Måste lägga till en annan sak också. Det är en kille i tracklaget som av någon anledning kan säga hejdå. Första gången han sa det var när jag gick hem eller nåt för flera månader sen, och jag sa typ "eeeehh hejdå!" helt chockad haha. Vissa folk här kan faktiskt några meningar eller ord på svenska, även om det för det mesta är svordomar. Är nog för att de hade en svensk utbytesstudent här för några år sedan, de säger i alla fall att hon lärt dem! I alla fall.. idag sa han hejdå igen när jag gick (han säger det rätt bra, men med amerikansk brytning såklart) och så frågar han "did I say it right?" och jag sa ja, och så skulle jag också säga hejdå men det kom ut ur min mun med typ amerikansk accent hahaha så himla fult! Det lät typ "heydåoe" hahaha, så jag fick rätta mig själv till ett korrekt hejdå. Jag har inte pratat svenska överhuvudtaget på över två veckor så jag skyller på det!

Over and out!

You would not believe your eyes

Orkar inte skriva något mastodontinlägg (är det ens ett ord man kan använda?) eftersom att jag är väldigt trött. Mina planer för kvällen är att duscha och sen se på första avsnittet i nya säsongen av Grey´s Anatomy! Och sen sova vid typ halv tio eller så.

I alla fall, idag var första trackträningen. Vi började med ett uppvärmningsvarv, 400m. Sen skulle vi springa i 15 min, och jag måste erkänna att jag inte sprang hela vägen. I alla fall, tog mig väl runt 5½ varv eller nåt sånt. Den lilla kondition jag hade för ett par månader sen är som bortblåst nu. Och mamma, jag tror nog att tjejmilen är låååångt borta. Sen skulle vi springa 6*200 meter, alltså ett halvt varv. Sprintade halva varvet, gick andra halvan. Seeeegt och jag var typ död sista tre gångerna. Så sammanlagt har jag väl tagit mig runt cirkus 5 km idag.. hujedamig. I'm going to be soooooore tomorrow! Kan ju hoppas på att det inte blir så farligt, känns inte alltför hemskt just nu men det kommer väl. Justde, glömde nämna att innan trackträningen var vi gymmet med volleybollen en sisådär 40 min. Jag kommer komma hem som biff om det här fortsätter.

Bytte bort Food Science idag också, till Health. Fanns inget roligt att välja på men jag ville verkligen inte ha foodsklassen så fick ta den här. Är typ bara freshmen där inne men Daisy är där också så det är kul, idag hade vi väldigt roligt åt en sak som stod i boken, om jag kommer ihåg kan jag skriva ner det eller något någon dag.

Jaja.. roligare än såhär blir det inte. Åt på Centerton Inn idag, friterade räkor som vanligt. Bye bye!

Och justde! Om två veckor är min mamma och mormor här :D Exciiiiting.

Taco Bell's drive thru is amazing for you

Jaha så sitter man här och bloggar igen, för etthundrafyrtioandra dagen i detta land och som så många gånger förut tittar jag på ett avsnitt Criminal Minds. Över halva tiden i Arkansas har gått, om 10 dagar har halva tiden i landet gått. Vojne vojne.

So.. what happened since the last time?
Jag har varit i skolan. Lekt lekar på dramalektionen. Gått med i tracklaget. Mailat med syon. Ätit laxsallad. Tittat på American Idol. Ätit glass.

Reklamerna i hamburgerland är väldigt skrattretande ibland. Igår såg jag en reklam där en kvinna sa "I lost 50 pounds with Taco Bell's drive-thru diet!" ja men tjena det tror jag också på att hon gått ner så mycket i vikt på snabbmat. Sen är det den eviga kampen mellan AT&T och Verizon (mobilföretag) där den ena pratar skit om den andre och vice versa. Sen har vi läkemedelsreklamerna med 1/3 information om produkten och 2/3 om biverkningarna och en fin avslutning med orden "Talk to your doctor about **** TODAY!" Icke att förglömma är också "If you have been using **** and are now suffering from asthma, heart failure, high blood pressure, diabetes, severe itching bla bla please contact your doctor today". Jag menar, testar de inte läkemedlen innan de går ut till människorna eller? Knasigt.

Skönaste personen idag på American Idol var Larry, 62 som sjöng en egen låt. Den gick såhär "pant on the ground, pants on the ground, looking like a fool with your pants on the ground" och handlade om ungdomar med häng. Han är min nya idol, så cool. Gick ner i split (spagat?) och allt. Tyvärr gick han inte vidare eftersom att han var för gammal, åldersgränsen är 28 år.

På engelskan idag hade vi en liten föreläsning och sen började jag på en grej de gjorde igår; ett färgat papperdär man skulle skriva "I am the master of my fate. I am the captain of my soul" och sen "I resolve" och så tre nyårslöften. Jag hann bara med två, den ena var att få minst C i alla klasser haha. Och sen tror jag att det var "use the time wisely" om jag kommer ihåg rätt. Får komma på en till imorgon.
Under American History kollade vi på en film jag inte har någon aning om vad den handlar om eftersom att jag tog igen 18 frågor från igår. Hann klart.
Algebra II var tråkigt som vanligt. Ska jag vara ärlig fattar jag inte så mycket utan följer mina anteckningar, och läxan från här om dagen lämnade jag in utan ett enda fullständigt svar på. Way to go. Jaja, det går nog bra.
Under lunchen åt jag en ostpizza och lite Funnyuns jag tagit med hemifrån. Känns bra att jag kan äta igen och att jag dessutom är hungrig.
Drama var roligt som vanligt, lekte lekar men jag var inte engagerad utan tittade bara på.
Human Relations blir nog en helt okej kurs. Igår hade de pratat om folks personligheter och hur de påverkas av arv och miljö och hade i läxa att skriva en ensidas uppsats om det så det gjorde jag under lektionen. Pratade om lite olika psykologer och hur ens personlighet beror på kultur och så vidare. Även att folk tror olika saker om folk beroende på var de kommer ifrån och så vidare. Inget nytt direkt men rätt så intressant.
Food Science suuuuger. Idag ritade jag en bild. Hon verkar förstå att jag hatar att vara där också och glömmer bort mig, idag fick jag varken ett papper eller nån annan sak som jag inte kommer ihåg vad det var, även om jag sitter som en av fem personer runt ett runt bord. Ska till syon imorgon och hitta någon annan kurs.
Volleyboll var jag inte med på eftersom att jag var sjuk igår. Därefter var det Track, de sprang en mile och 10 hills (sprinta uppför en brant kulle och ner igen) men jag gjorde inget för jag hade inget ombyte+varit sjuk. Imorgon ska jag vara med, vet inte riktigt vad jag ska ha på mig bara. Jag måste köpa träningskläder.

I princip all snö har smält men nu är det lera på dirtroadsen istället som gör det halt.

Nu har jag nog inget mer att skriva.. detta var vad som hände idag. Imorgon ska vi ha nåt specialschema och nåt möte, samma sak på fredag. Vet icke vad det innebär. Ska se om jag kan hitta en bild för att göra inlägget lite roligare.


Blev en bild på min söta lilla häst från i somras, fick bilden igår tror jag!

Besluuuut?!

Ååååh, ångest! Track börjar imorgon tydligen och jag vet inte om jag ska joina eller inte! Jag vill joina för att få kläder det står Gravette Track och mitt namn på men jag vet inte om jag pallar haha.


Tisdag

Såg på första avsnittet av årets American Idol ikväll, en del riktigt duktiga men en del riktiga pajaser som vanligt. Den här killen var absolut bäst i sistnämnda kategorin:


Älskar hur han säger Simon och sassy hahaha.
Ikväll mår jag bättre så det blir nog att gå till skolan imorgon om ingen oförutsett händer. Roligare än såhär blir nog inte uppdateringen ikväll.. Min fantasi börjar tryta när det gäller att skriva så ni kan väl ge förslag eller fråga saker eller vad som helst? Tycker jag.

Jag är sjuk

Influensa eller nåt.. inte riktigt men på god väg. Borde inte få det då jag är vaccinerad, kanske är svinis? :O Nä jag har ingen feber tror jag. När jag gick och la mig igår hade jag ont i huvudet, sov skitdåligt och vaknade sen med illamående och huvudvärk som suttit i hela dagen. Åt frukost imorse men hoppade över lunchen och sen har jag ätit två rader Marabou bara för att få i mig någonting men jag är inte alls hungrig.. Nu på kvällen har hela kroppen börjat värka också, alla muskler (speciellt nacken och ryggen) och huden är öm. Får se hur det är imorgon bitti om jag pallrar mig till skolan eller inte. Sov i tre timmar idag mellan halv fem och halv åtta men inte kändes det bättre efter det..

Idag var som sagt första skoldagen, har två nya klasser. Human Relations handlar om relationer och lite psykologi och sociologi och så, blir nog helt okej. Food Science hatar jag redan, måste försöka byta den klassen. Gillar inte alls läraren och folket är dumma i huvudet, så högljudda och omogna. Jag tror jag somnade på den lektionen idag och det var första gången under hela min skoltid, 12 år eller vad det nu blir.

Inget annat roligt har hänt.. vi ska göra en liten pjäs i dramaklassen, bara vi som är i den klassen. Blir nog bra.

Vi har fått tillbaka vattnet idag också så jag har kunnat tvätta alla mina kläder. Blev två fulla maskiner och den sista är i torktumlaren nu (klockan är halv elva) eftersom att jag vaknade så sent..

Jag fick förresten 101% på engelska semestertest, ibland gillar jag reglerna här..

Tack och hej leverpastej.

Det här är mördaren som talar

Skrev inget igår.. så blir väl att sammanfatta det lite snabbt.

Gjorde inte mycket fram till halv sex då vi åkte till Heather och Ben (som äger stallet min värdfamilj har hästar i) och åt middag. Vi åt hemmagjord pasta, tomatsås och stekt kalkonkött. Var helt okej men som vanligt med maten här smakade det inte särskilt mycket.. börjar allvarligt tröttna på smakerna de har här, och maten överhuvudtaget. Fett, sockrigt och smaklöst är det.

Sen åkte jag till Daisy och de andra var kvar hos Heather och Ben. Hos Daisy var Fuse (från Thailand) och Stephanie (från Taiwan). Jag kom dit sent, runt 9 så vi spelade kort och pratade. Åkte därifrån runt 2.. Då var det -18 grader celsius ute! Första gången jag sett negativa fahrenheitgrader, den låg på -1 ett litet tag. När jag åkte hem var det halt på vägarna som vanligt så vid ett stopptecken (samma som jag berättade om här om dagen) var det så halt så när jag bromsade stannade inte bilen utan jag gled igenom hela korsningen! Tur det inte var några andra bilar där. Det var gårdagen.

Idag åkte jag och hämtade upp Julie runt 1.30PM sen åkte vi till mallet och shoppade lite. Hon skulle köpa UGGs men hennes kort funkade inte så då provade vi mitt men sen ändrade hon sig så att han fick göra en reklamation och då förlorade jag 40kr (eftersom valutaomvandlingarna blir olika..) men de ska jag få tillbaka från henne. Sämsta. Sen gick vi till Victoria's Secret och handlade lite smågrejer och sen gick vi och köpte biljetter till Avatar 3D klockan 4.10. Medan vi väntade (eftersom det var 50 min kvar) gick vi och köpte varsin smoothie, min var Mango Passion och faktiskt riktigt god. Riktigt fräsch som min mamma skulle säga. Sen gick vi tillbaka till bion och möts av världens kö! Visade sig att den kön var till Avatar så var bara att ställa sig där. Efter ett tag började det röra sig och när vi kom fram fick vi våra 3D glajor.

Filmen var bra, jag gillade verkligen alla specialeffekter, såg verkligen äkta ut och den får en att hata människan litegrann, den var sorglig också. Mer än så ska jag inte spoila utan jag tycker ni ska se den själva! Däremot tror jag att den är bättre utan 3D.. det förstörde lite ibland för allt var inte 100%igt. Dessutom fick jag lite ont i huvudet av det.

När jag gick ut från bion såg jag reklam om en ny film som var directed by Lasse Hallström! Sweden is everywhere.

Sen nu har jag precis kommit hem, skulle se på inspelat Desperate Housewives men det fubnkar inte av någon okänd anledning. Ser på Criminal Minds istället.

Just nu ser det ut att vara skola imorgon, jag tycker inte att vägarna ändrat sig nämnvärt sen i fredags men jag antar att de inte kan stänga hur länge som helst. Jag skulle kunna ta en till snowday faktiskt, skulle vilja sova bort hela dagen.

Ett vattenrör här hemma har brustit så vi var tvungna att stänga av vattnet så vi har inget vatten i huset! Tur att vi har poolhuset så man kan gå på toa och duscha i alla fall.. var där ute och duschade ikväll men golvet var iskallt. Jaja.. någon reparatör ska komma hit och förhoppningsvis fixa det imorgon, ska tydligen vara jättesvårt att komma åt så vi får väl se..

Ja justde, rubriken också. JAG DÖDADE EN FÅGEL IDAG, jag är en mördare! Pappa det här är ditt fel! Den lilla stackarn satt på vägen och självklart antar man ju att den ska flytta på sig så jag rörde inte ratten, bara fortsatte köra (som min pappa sagt åt mig!) eftersom jag hade mötande trafik också. Men tror ni den flyttar sig eller?! Nej! Han bara stod där och det smällde till under bilen och guppade till. Grejen var att det var ingen liten gråsparv heller utan när den stod på marken såg det ut som en minirovfågel.. jag vet inte vad det var för någon men kanske i storlek som en kråka. Usch. Mördare nummer 1, det är jag det.


Fråga

Vad menar du med"vatten stämpel" ?

Såhär:

Jack

Observera att jag försökte göra min röst "tomtelik" hahahaha, misslyckades däremot grovt.


Krull

Såhär krulligt blir mitt hår om jag inte borstar det efter duschen haha! Nu ska vi till Rori på middag.

Nödvändig fakta nummer 2

Såhär på kvällskvisten har jag inget bättre för mig än detta:

"Bananas contain a natural chemical which can make a person happy. This same chemical is also found in Prozac" Om detta stämmer, varför ger man inte bara deprimerade människor några kilo bananer om dagen?

"It is estimated that millions of trees in the world are accidentally planted by squirrels who bury nuts and then forget where they hid them"

"Each year, there are more than 40,000 toilet related injuries in the United States"

"Neanderthal man had a brain capacity 100cc larger than modern man's" Varför säger de att människan utvecklas om vi hade större hjärnkapacitet förr? Antar att vi lärt oss att använda den mer accurate.

"10 percent of the Russian government's income comes from the sale of vodka"

"The best recorded distance for projectile vomiting is 27 feet" Vem kommer på idéen att dokumentera det?

Off topic; jag lärde mig nyss att isberg heter ice berg på engelska. Jag kanske visste det innan, är inte säker.. men det är ju liksom ordet berg! Är det ett skandinaviskt ord från början?

"The average American consumes 9 pounds of food additives every year" Kanske inte så konstigt när deras mjölk håller i 2 veckor, brödet aldrig blir torrt, äpplen kan ligga i rumstemperatur i X antal veckor utan att ändras osv..

"One punishment for an adulterous wife in medieval France was to make her chase a chicken through town naked" Hahahahahaha!

"More than 10% of the world's salt is used to de-ice American roads" Det har jag då inte märkt av!

"Formicophilia is the fetish for having small insects crawl on your genitals" Asså vafan haha, haha!

Och nu kom nåt jag väntat på! Tänkte väl att Sverige måste vara med nån gång!
"Sweden has more telephones per capita than any country on earth"


Ishelvete

Jag varnar er redan innan att det här kommer bli ett bil- och körinspirerat inlägg så om ni inte är intresserade så sluta läsa nu!

Det är så SJUKT halt här omkring. Idag var det ungefär en miljon gånger värre än igår. Idag gick jag på bio med Daisy (såg It´s Complicated) och då skulle jag såklart köra. BLANKIS, alltså ni vet när isen är så mörk nästan svart? Tänk er det med sommardäck! Det var jag idag. Krypte fram i max 10km/h och rörde varken ratten eller bromsen i onödan. På de stora vägarna är det bra, där är det asfalt men på dirtroadsen är det livsfarligt. Grejen är att de inte plogar vägarna här så när det kommer snö plattas snön till av bilarna som åker, sen igår var det ett par plusgrader och regnade lite och sen på natten blev det snorkallt över -10 grader så inte så konstigt att det blev äckelhalt. Ni som kört halkbanan inför att få körkort kan ju tänka er hur det var. Jag har aldrig kört på sån is förut, har nog aldrig ens sett det på vägarna i Sverige eftersom att man plogar där! Ibland gled det bara och man hörde hjulen glida mot isen, de fick inget fäste överhuvudtaget. Men samtidigt förlorade jag inte kontrollen någon gång så jag klarade mig bra, måste nog varit för att jag körde långsammare än gångfart ;) Och när jag åkte hem var det -15C! Craaazy.

Jag ska också erkänna ett lagbrott (haha!). Det var så sjukt halt (som jag redan berättat X antal meningar om) så när det var en stoppskylt i en liten uppförsbacke vågade jag inte stanna med risk för att börja rulla bakåt eller inte komma upp för backen så jag körde bara förbi :O. För första gången i mitt liv som jag inte stannade haha. Är nog tur att Arkansas polisen inte läser min blogg ;) haha!

När vi ändå är inne på lagbrott och sånt kan jag ju bara konstatera att jag kör sämre och slarvigare här än vad jag gjorde i Sverige.. Gör massa saker som jag störde mig sjukt mycket på när andra gjorde förut:
Stannar inte helt vid stoppskyltar.
Placerar mig inte rätt när jag ska svänga.
Bromsar före jag blinkar.
Kör för fort i kurvor.
Genar i kurvor så att jag korsar heldragna linjer.
Nej usch det här får jag sluta med när jag kommer hem igen, kommer ju förlora körkortet innan jag hinner blinka.. Grejen är att jag kör fortfarande mycket noggrannare och bättre än majoriteten här, kanske inte så konstigt att de har så mycket olyckor när körkortsutbildningen är nästintill obefintlig..

Bensinen har blivit dyr igen! Nu är den uppe på runt $2,60/gallon vilket blir runt 5kr/litern.

Mamma jag försökte kolla på Yellowstone videon men det är bara för folk som är i Sverige så jag kan inte se den :(

Nu är det bara 19 dagar tills jag får besök också! För 19 dagar sen var det den 20e december, känns som igår! Och med tanke på att när ni bokade var det fyra månader kvar har det gått sjukt fort. Ses snart!

Självklart är det snowday imorgon också så det blev en vecka extra jullov för mig! Det ska bli ett par plusgrader på söndag och sen varmare och varmare varje dag, får se när den här packade isen behagar smälta.. lär nog ta ett tag! Jag hoppas däremot på skola på måndag för nu vill jag träffa jämnåriga igen!

Senior picture from Decatur

Jag har nog inte visat versionen utan vattenstämpel förut va?

The third day the frost

Ulrika om My first snowday ever!:
Saknar du din bror mycket? Det skulle jag gjort om jag haft en sådan underbar bror.

HAHAHAHAHA!

Pappa om My first snowday ever!:

          Ett alternativ är väl att bädda sängen själv?


Jovisst, men inte om man inte måste! Idag fick jag sängen bäddad i alla fall, vet inte om lakanen är tvättade men bäddad är den i alla fall!


Idag har jag inte gjort många knop.. börjar bli tråkigt att sitta hemma! Alla rural (på landet) skolor är stängda imorgon, alltså är min stängd. Avery och Gradys är inte stängd än så länge men det ska komma lite snö och blåsa kallt i natt så de lär säkert stängas imorgon bitti.

Det ska bli sjukt kallt här i några dagar, imorgon och på fredag ska det vara vindar uppemot -20F alltså -28C! Jag tror inte att jag ska gå ut om jag inte måste. Sen ska vägarna frysa och så ska det komma upp till 1½ inch snö.

Det roliga är att folk här verkar typ rädda för vädret, nyheterna rapporterar om SEVERE WEATHER, de ger ut tips på hur man ska hålla sig varm och så vidare och så vidare. Idag var vi på Walmart och brödhyllorna var i princip helt tomma! Samma sak gällde ägg, konserver och soppor och sånt. Folk börjar bunkra upp mat för att klara sig! Haha herregud, det ska bli lite kallt i två dagar, vi kommer nog inte dö :)

Det var allt jag hade för idag, ciao!

My first snowday ever!

Sitter och tittar på Dirty Jobs och helt plötsligt hör jag Sweden, måste såklart spola tillbaka och lyssna igen:

"In Sweden, they eat moose and the Swedes has a number of popular moose dishes and recipes, I don't know if that includes any desserts made with chocolate but they also have a lot of accidents involving moose and cars, so many in fact that new cars in Swedes has to pass a moose test before they can get sold."

Programmet handlar alltså om älgar och jag antar att de tyckte det här var fascinerande ;)

Idag var det som sagt snowday så ingen skola idag. Imorgon är det snowday igen så ännu längre jullov :) Börjar bli rätt så långtråkigt att inte träffa folk men ändå skönt att kunna sova och inte göra någonting. Idag gick vi ut och åkte uppblåsbar grej efter fyrhjulingen igen. Jag körde den mesta tiden och vi hade roligt. En gång när jag åkte ramlade jag av och körde huvudet rätt ner i snön, kunde inte andas i några sekunder! Haha.

Imorgon måste jag hålla mig ute ur rummet i några timmar om jag vill få sängen bäddad.. och det vill jag för den blev inte bäddad förra veckan. Så jag måste väl vakna vid 9 eller nåt och pallra mig upp ur sängen..

Hejdå!

Måndag

Idag gick jag upp runt kvart över 9, inte riktigt min kopp te. Vid halv tio ringde Tami till Suzan som jobbar som receptionist på en salong här i Bentonville och jag fick en klipptid 9:45. Vid 9:45 lämnade vi huset och jag var där 10-15 minuter senare. De tyckte inte det spelade någon roll att jag var sen då de ändå knappt hade några kunder idag pga snön och så. Klippte mig i alla fall, 27 dollar fattigare och inte sån stor skillnad på håret, tog bara topparna. Nästa gång ska jag be de klippa kortare igen.

Sen åkte vi hem och jag och Avery tog bilen till Sonic för att köpa frukost/lunch. De klantade till det litegrann så vi fick inga pommes frites så vi åkte till McDonalds för att köpa det. På vägen dit släppte hjulen undet två sekunder eller nåt sånt, kändes som att vara tillbaka på halkbanan, lite smått läskigt. Jag fattar inte varför de inte använder vinterdäck här (eller det är väl för att de vanligtvis knappt har snö men ändå) för det är för fan livsfarligt att köra på snö/is med vanliga sommardäck!

Sen gjorde jag ingenting förutom att ta en liten tupplur med Jack och sen på kvällen åkte vi till Ruby Tuesday´s och åt middag. Jag åt lax med ris och sockerärtor. Det var helt okej även om laxen inte hade behövt vara så söt, men heter den glazed så..

Nu ikväll har jag gett Jack öronmedicin, han har en öroninfektion stackarn.

Imorgon är skolan stängd pga snön så det blir i alla fall en extra dag på jullovet! Ska vara minusgrader hela veckan så snön lär väl inte smälta.. så jag vet inte om skolorna kommer vara stängda flera dagar, det visar sig!

Och nu har jag inget mer att tillföra så bye bye!

Ännu mer patetiskt!

Lyssna på det här:

"En kontrollerad jakt kommer att göra vargen rädd för människan igen."
-Erik A. Eriksson, Centerpartiet
     Ja men visst, vargarna kommer nog tänka "oj fan, där dog min brorsa bäst att hålla sig undan i fortsättningen!"

"Jag tycker helgens jakt har fungerat bra."
-Ann-Kristine Johansson, Socialdemokraterna
     Ja, väldigt bra när minst en överskjutning skedde.

"Vi räknar också med att den illegala jakten försvinner när vi legaliserar licensjakt"
-Anita Brodén, Folkpartiet
     Det kan ni ju fortsätta tro, jag tror snarare att folk kommer bli mer och mer taggade att skjuta vargar när det faktiskt var tillåtet under en viss period, eller så tänker de att ingen kommer ändå märka ifall en extra skjuts.


Jag googlade på ateism..

..och fann detta:

Svag ateism: A tror inte att gud finns
Stark ateism: A tror att gud inte finns

Är det bara jag och mina bristande svenskakunskaper som inte riktigt hajar det här? Jag förstår ju att det är någon liten tolkningsskillnad eftersom att orden står i olika ordning men jag får inget grepp om det.

Eller förresten.. jag tror jag fattar? Svag ateism innebär att man tror att gud inte finns, man är alltså inte säker. Stark ateism är däremot säker på att gud inte finns? Men samtidigt står det tror? Menar de tror som i en tro och inte ordet tror, alltså något man tror men inte vet? Herregud, det här är förvirrande, förstår knappt själv vad jag skriver.

Om man anser sig själv ateist så betyder det ju att man inte tror på att det finns en gud/flera gudar. Men samtidigt så säger man sig tillhöra en tro, ateismen? Hur går det ihop? Menar de att de fortfarande kan tro även fast de inte tror på en gud? För mig är tro och gudar ihopkopplade men det kanske inte är så för alla?

Vad ska man kalla sig? Måste man kalla sig nåt, måste man tillhöra nåt? Om man som jag inte tror på gud/gudar men inte vill säga sig tillhöra en tro, eftersom att jag inte tror (då jag kopplar ihop tro med gudar), vad ska jag säga att jag är? Är jag någonting? Man kan säga att man tror på vetenskap kanske? Men då har vi ju fortfarande ordet tror inblandat. Jag antar att ordet tror kan betyda olika saker. Tro som i religion och tro som i att inte veta.

Det här känns som en monolog, vilket det kanske är? Ja jag tror nog att det är det.

Det är nog bra att jag ska läsa filosofi när jag kommer hem igen. Det kommer jag nog klara bra tror jag.

Anledningen att dessa tankar kom upp i mitt huvud är något så ytligt som Facebook. Under sin egen sida under info ska man fylla i Religious Views. Vad ska jag fylla i? None? Atheist? N/A? Don't believe in God? Ska man skriva God med stort eller litet G? Om jag skriver med stort känns det som att det är en person som jag pratar om, som att jag tror på honom/henne/det. Kanske blir bäst med litet g?


I brist på annat

Igår hörde jag rykten om att det skulle snöa här igen men det trodde jag inte på, de har sagt typ 25 gånger att det ska snöa och det har snöat en gång så varför skulle det snöa idag? Men tji fick jag för snö var det när jag vaknade imorse. Avery väckte mig, skrikande något i stil med "COME ON WE ARE GOING SLEDDING" men jag pratade mig ur det och hon gick igen. Tittade ut genom fönstret och det är dryga 5 cm ute, är nog runt decimetern på vissa ställen.

Så.. idag har vi went sledding, jag vet inget bra svenskt ord för det? Åka släde är fel för det är inte det vi gör. Vi har en fyrhjuling och bakpå antingen en typ pulka eller en sån uppblåsbar vattengrej. Kul i jul i alla fall även om jag blev sjukt snöig. Får se om jag kan fixa fram några bilder en annan dag, Tami tog massa.

Annars har jag inte gjort mycket idag, åkte till mataffären och handlade luncher för veckan. Imorgon är Bentonvilles skolor inställda pga snön och Gravette lär vara stängd på tisdag om snön fortfarande ligger kvar.


En bild med mina nya kläder när jag skulle nånstans häromdagen. Mina fötter ser stora ut och magen ser tjock ut men det är spegelns fel ;)


Min nyårsmiddag! Hasselbackspotatis (som inte var klar i mitten men jag orkade inte vänta på att den skulle bli klar..), stekt kyckling, vitlöksbröd och sås!

Pinsamt riksdagen

Vad är det för jävla punghuven som har kläckt den här totalt idiotiska idéen?
Det här är för fan den mest korkade nyheten jag hört om på lång tid.Såna här människor gör mig seriöst illamående:Han gör nog bäst i att inte gå ut med sitt riktiga namn och hålla sig undan.

"Efter en stund fick två av Eriks vaktkompisar syn på en av vargarna vid en skogsväg. De avlossade skott mot den, men den dog inte.
– Vi startade genast ett eftersök och rapporterade till länsstyrelsen att vi påskjutit en varg. Två i jaktlaget försökte sen spåra vargen och vi andra placerades ut på våra vaktposter, säger Erik.
Plötsligt kom vargen emot Erik när han stod på sin vaktpost.
– Jag var cirka 80 meter ifrån vargen när jag lyckades fälla den. Det var en mycket speciell känsla, säger han. Länsstyrelsen var snabbt på plats och besiktigade platsen och den döda vargen. "

Jägare som jagar för nöjes skull är ett sjukt jävla släkte.

"– Alla jag känner till har rapporterat in till länsstyrelsen hela tiden. Men det är klart att när det är så goda jaktförhållanden som det var i dag finns risken att fler vargar än vad som är tillåtet skjuts.
– Men det är inget man kan skylla jägarna för, det måste de ansvariga politikerna ha haft i beräkning när de klubbade beslutet om jakten, säger han. "

Klart som fan att alla skjutkåta jägare kommer skjuta allt de ser, ett litet förbud som säger si och så många vargar lär ju inte direkt stoppa dem. Inget man kan skylla jägarna för? Är han född bakom en gran och tappad som liten eller? Varför skulle man INTE skylla på jägarna om fler skjuts? Hoppas att vargarna gör revolt och dödar dem allihop.

"Vi har jobbat i flera decennier med att försöka bygga upp en svensk vargstam. Nu förstör man den på några timmar. Jakten är en eftergift för en bullrig minoritet och den för tanken till allt annat än naturvård." - Mikael Karlsson, ordförande i Naturskyddsföreningen
Word.

You know you're from Arkansas when..

Okej, hittade en sån här lista. Nu ska jag klistra in några saker som verkligen stämmer.

- Possums and armadillos sleep in the middle of the road with their
feet in the air.
- People actually grow and eat okra.
- Ice tea is appropriate for all meals, and you start drinking it when
you're two. We do like a little tea with our sugar! ALLA dricker ice tea här!
- You measure distance in minutes.
- You only own four spices: salt, pepper, Tabasco and ketchup.
- The local papers cover national and international news on one page
but require 6 pages for local gossip and sports.
- Fried catfish is the other white meat. Typ södra Arkansas nationalrätt!
- You know you're from Arkansas when you think aint is a real word and use it in every other sentence.

Och så den bästa:
You know you're from Arkansas when half the people in your school are cousins.
HAHA!

01/01/10

Kolla datumet! Idag behöver man inte fundera på om dagen eller månaden ska vara först, det är ju samma överallt! Om ni inte visste det så skriver man ju månaden först i USA, alltså tvärtom mot Sverige som skriver dagen först! Har faktiskt vant mig nu och behöver inte tänka varje gång jag ska skriva. Faktiskt nästan enklare att skriva månaden först då man i princip alltid vet vilken månad det är så då kan man börja med det och sen fundera några sekunder extra på vilken dag det är. Hej skrivdiarré, det där var ju väldigt nödvändigt för er att veta.

Jahapp då var det nytt år igen! Hur känns det? Rätt så bra tack! Japp såhär har jag spenderat min nyårsafton eftersom att jag varit helt ensam för första gången i mitt liv. Men det funkade det med. Bäst att ta igen det nästa år tror jag. Eller så kanske jag ska hitta ett jobb och jobba nyårsdagen? Har hört att det ska vara bra betalt då.

Jag har verkligen vänt på dygnet det här lovet, var lääänge sen sist jag gjorde det så här mycket. Klockan är nu halv tre på natten och jag är bara lite sömnig.. Sen vaknar man vid 11-12. Borde kanske ändra det tills skolan börjar om.. 5 dagar! Kort jullov har jag haft, endast 13 dagar.

Jag hade tänkt skriva en lite årsresumé, om vad som hänt under 2009 men jag gav upp innan jag ens försökte. Mitt minne är alldeles för dåligt för såna saker. Kommer knappt ihåg vad jag gjorde förra månaden och ska jag då komma ihåg vad jag gjorde i våras och dessutom vilken månad? Tror inte det va. Får ta det när jag kommer hem till Sverige igen, en sammanfattning över utbytesåret! Är mindre än ett halvår nu tills jag sätter mina fötter på svensk mark igen. Och nu kan jag ju faktiskt säga att jag kommer hem i år! Tills idag har det ju varit "kommer tillbaka nästa år" men inte längre! Tjohoo.

Vad mer? Jo. Snön är borta, det enda som finns kvar är lera och några enstaka snövallar. Nu lär vi nog inte få någon mer snö förrän kanske om en månad eller så, tror jag. Tydligen så är januari den kallaste månaden här hörde jag på vädret idag och de kommande två veckorna ska tydligen vara 2010s kallaste veckor, hur de nu kan veta det så här tidigt?! Något jag märkt här är att deras väderleksrapporter är väldigt precisa och sträcker sig långt fram i tiden men de brukar oftast inte vara särskilt korrekta.

Kommande grejer som jag skriver om kommer vara väldigt random, så nu är ni varnade i alla fall!

Idag skulle Daisy komma hit till mig på dagen. Jag gav henne adressen och hennes värdbror knappade in den i GPSen. Jag bor på CP Rakes Road men de hade av någon anledning knappat in Rakes Road. De visste däremot inte om att det var fel så när de kom fram till Rakes Road så sa Daisy att han kunde släppa av henne där eftersom han var tvungen att åka och jobba. Så, där står hon, vet inte vart hon ska så hon ringer mig och säger att hon är på min väg och ska gå och leta efter huset. Jaha tänker jag.. från huset kan man se en lång bit av vägen men jag kan inte se henne så jag antar att hon är i andra änden av vägen, säger åt henne att jag ska komma och hämta henne. När jag kommer dit jag tror att hon är så är hon inte där. För att göra en väldigt lång historia lite kortare så efter lite blod, svett och tårar så ringer jag henne, hon ger mig vägnamnen på vart hon är och jag knappar in det i bilens GPS, vilken säger att hon är 15 minuter åt helt andra hållet. Så, jag åker dit. När jag är halvvägs där säger GPSen något i stil med "We can no longer provide proper road information to your destination, please follow the arrow" VILKEN JÄVLA PIL tänker jag och får lite smått panik. Här står en stackars holländska mitt ute i ingenstans, hennes mobil är påväg att dö och en förvirrad svenska har ingen aning om vart hon ska. Efter några minuters stirrande på skärmen hittar jag en liten jävla pil som visar åt vilket håll min destination är. Så, jag kör in på världens minsta, sämsta, lerigaste dirtroads och hittar tillslut Daisy, mitt ute i ingenstans! Herregud, kaos. Något att berätta för barnbarnen och jag undrar fortfarande vad vi hade gjort om hennes mobil dött och/eller jag inte hade hittat henne. Nu har hon i alla fall lärt sig att inte gå med på att bli avsläppt när hon inte vet vart hon är! Ingen av oss har någon aning om vart vi var, jag har aldrig varit där förut. Tacka gudarna att jag tog bilen som hade GPS och inte min truck. Den här historien blev inte speciellt kort.

Nästa år ska vi åka till Österrike och åka skidor! Magda är ifrån Österrike och bor i princip vid botten av alperna nånstans så vi ska åka dit och åka skidor nästa vinter! Jag, Daisy och Julie. Vi kom fram till att de ska ge igen mig all körning jag gjort för dem (bra svenska..) och skaffa körkort tills nästa vinter, sen ska jag komma ner till Tyskland/Holland och så ska vi bila ner (någon av dem kör!) till Österrike tillsammans. Låter som en bra plan va? Alperna here I coooome. Lite annat än Hundfjället.

Jag kirrade ett A i Finance! Tack vare mitt semestertest som slutade på 98% tjohooo. Mitt slutbetyg var 89,57% vilket avrundas uppåt till 90% som är gränsen för A! Snacka om att nästan snubbla på mållinjen haha! Men nära skjuter ingen hare, jag har fortfarande mitt A!

Det finns en grönsak här som heter okra, den är grön och man skär den i bitar och friterar. Tror att det är en typisk southern grej för Tami hade inte hört talas om den innan de flyttade till Georgia (hon bodde i Idaho innan). Det svenska namnet är också okra men jag har aldrig hört talas om den förut, har ni det?

Fried okra, finns på nästan alla restauranger och folk gör det hemma.

Okra. Jag tycker inte att det smakar speciellt mycket men folk verkar antingen älska eller hata det. Lite besk smak men som vanligt med den friterade maten här nere är det mest friteringen som man känner smaken av..