Lördag

Imorgon ska jag på baseball game. Vet inte om det är sådär jättekul men det är väl nåt man ska ha gjort och jag får följa med på en extrabiljett så inga extra kostnader ;) Tänkte att jag kan ju lika gärna spendera min söndag där. Hoppas det inte tar typ exakt hela dagen bara haha.

Idag på dagen åkte vi till nån baseballgrej som skolan hade. När vi kom dit visade det sig att ingen var där och det var blåsigt och kallt så vi styrde kosan mot mallet istället! Jag hittade en välbehövd bikini och en inte lika välbehövd väska men jag blev fan kär i den. Jag som inte ens brukar gilla väskor. Vet inte ens vad det var med den, typ cremefärgat med bruna läderdetaljer, ja konstigt.. Men nu har jag en vårväska i alla fall! Och jättesytt innefoder i små blommor!

Sen åkte vi hem till Daisy och vi bestämde oss för att åka och äta och bowla. En annan utbytesstudent skulle följt med men det blev inte så. I alla fall, jag, Daisy och hennes värdföräldrar åkte till Applebee's och åt och sen åkte vi och bowlade. Första serien var pinsam, jag skrapade ihop 88 poäng. Det tog jag däremot igen i nästa serie med ett nytt personligt rekord på 152 poäng! Mycket stolt. Jag hade strikar/spärrar eller 9 nerslagna koner igenom hela förutom på en ruta då jag hade 7 ner. Fräsigt!

Sen fick jag tanka på vägen hem också.. sjukt mycket bensin har gått åt den här månaden, har tankat typ 4 gånger.. Vet inte vad jag gjort, har väl kört lite mer än vanligt men det blev väl bara otur för jag tankade typ första dagen i februari och så nu, nästsista.. Det här var en utgift jag inte hade räknat med, går typ 1000kr i månaden på bara bensin.

Nu har jag inget mer roligt att skriva, skrivarlusten är inte på topp! Men hörreni, vi hörs va? Puss och kram!

Dagens bilder 2

Algebra II:

Courtney!

Lunch:

Stephanie och Jenna

Folk i cafeterian, Courtney och jag, jag



Human Relations:

Desiree och Roger med Miss Mannion i bakgrunden.

"Now lets take a picture without her, just me!"

Juliana och Sydney
Konversation med Sydney:
"Can I take a picture of you?"
"Noo.."
"Ok!" *klick*

The locker room och mitt skåp där inne, #20.

Dagens bilder 1

American History:

David normal och som gangsta!

Haha! Coach Knoedl [Könejdol], vi har lärt honom lekkerding (holländska) och läckerbit för att han ville säga det till sin fru och idag när vi gick i korridoren skriker han: LEKKERDING! LÄCKERBIT! Hahaha.


Vi har tittat på Grapes of Wrath i tre dagar, avslutade den idag!

Alltså det här måste väl ändå vara ett svenskt namn?! Jag har sagt det till honom men han har ingen aning om vart hans förfäder är ifrån! Inte Sverige i alla fall trodde han.

Beth, David och jag, jag och Jacob

Jacob hade min kamera så de flesta bilderna från den här lektionen är tagna av honom.

Vadå att alla ser efterblivna ut?

"Are you taking a picture of me?"
"No, I'm taking a picture of your teamwork"
"Our 'teamwork' is called cheating"


February 25th

Jaha så var det torsdag igen då. Veckan närmar sig sitt slut och det känns bra. Bara tre veckor kvar till spring break och kryssningen nu! Torsdag innebär också middag på Centerton Café och jag varierade mig för en gångs skull. Äter alltid räkor där men idag åt jag en sub med kalkon och ost och chips. Inte jättegott men det är inget på det där stället.. Aaah sluta äta där nuuu!

Jag tror att jag gått ner i vikt, är inte det konstigt? Jag vet inte om det beror på mina tappra försök att springa (3 gånger på en månad) eller mina patetiska styrkeövningar 4 gånger i veckan eller så, för det är ju knappast mina matvanor eftersom att jag inte ändrat dem ett dugg. Ja jag har ingen aning. Har inte vägt mig sen typ.. oktober?

Imorgon planerar jag att ta med kameran till skolan, är det något särskilt ni vill ha kort på så kommentera! Jag läser imorgon bitti innan skolan (typ 14 er tid) och har ni inte skrivit då får ni skylla er själva! Moahaha. Annars får vi väl se vad det blir för bilder.

Ja idag var jag på massage också, en timme. Mycket skönt, och såklart kändes det kortare än en timme. Något som var lite kul var att innan hon började massera fick jag lukta på hennes händer där hon hade nån olja med nån lukt i haha. Dra djuuupa andetag. Kändes som att hon försökte droga mig! Haha nerå bara nästan. Något som jag gillade var att när jag låg på rygg hade jag nån liten kudde och sen typ en liten vetekudde över ögonen som var sval, trevlans. Så hade hon porlande vatten, stearinljus och lugn musik där inne också! Och man fick byta om bakom en skärm medan hon gick ut ur rummet haha. Men, jag måste säga att jag nog föredrar mer "medicinsk" massage än sån här "må-bra-massage", alltså när man masserar för att behandla rather than för att det ska vara skönt. Visst att det gör ondare men det känns mer värt det, japp.

Jag har köpt en laptop-cooler idag också så ingen mer överhettning här inte! Fanns två att välja på och jag valde den som var lite mindre med två fläktar istället för en som var lite böjd med bara en fläkt. Vet inte vilken som är bäst.. men den här verkar funka helt okej i alla fall!

Något som är jobbigt med att jag klippt mig är att jag måste hålla på och fixa håret varje dag för att det ska se bra ut. Som nu när jag duschar sent och går och lägger mig med blött hår måste jag ägna typ 20 minuter imorgon bitti.. Vilket betyder mindre sömn :( Men det är ju snart helg ellerhur?! Vet inte om jag har några planer för helgen, imorgon kanske vi ska bowla, inget bestämt. Sen pratade jag och Daisy om att åka och shoppa också, hon behöver skor och jag en bikini! Juli hänger säkert på också, shopaholic som hon är.

Har jag nämnt att jag vill ha Gravette-kläder? Alltså tröjor och sånt med namnet och så på. I alla fall, jag fick reda på att en affär i Gravette säljer kläder så jag åkte dit men de hade inte så mycket och dessutom bara barnstorlekar. Men idag fick jag reda på att de ska börja sälja tröjor nästa vecka! De är gråa med ett lejonhuvud på och så står det Gravette Lions på. $10 för en t-shirt, $15 för långärmat och $20 för hoodie. Jag funderar på en hoodie, har ni några åsikter?

Nej men era pingviner nu är det dags att göra nåt annat! Hoppas att ni sussar sött i era sängar och glöm inte att kommentera om vad jag ska fota! Pussheeej hörs imorgon!

Kommentarer

Hej
Såg att du "stoppade förbi". Det ska bli roligt att lyssna på din svengelska i sommar.


Haha jag vet! Tänkte att det lät lite konstigt när jag skrev det men jag kom inte på något annat att skriva.. Vad säger man? Stannade förbi?

hejsan! såg på forumet att du ska resa med din familj efter du gjort klart ditt utbytesår.. så kul! undrar var ni ska och hur du gjorde med flyg hem sen? boka din organisation om den, så kommer du inte åka hem samtidigt i samma flyg som din familj? ha det fint! :)

Hej! Stämmer bra det! De kommer hit den 8e juni, stannar här i Arkansas 5 nätter och sen bilar vi till Los Angeles via bland annat Dallas och Las Vegas. Flyger hem från LA den 30e. Jag åker med EF, och för ett par veckor sedan fick vi hem ett papper med när man var bokat att åka hem (1-3 juni för mig) men man kunde skicka tillbaka pappret och önska ett eget hemresedatum och ändra avreseflygplats, mot betalning såklart som med allt annat.. I alla fall, jag har önskat att åka hem den 30e juni med samma flyg som min familj men jag vet inte om det blir så än. De skulle försöka få med mig på samma plan men inte säkert att det funkar, så annars kommer jag åka ett annat plan hem men samma dag. Jag hoppas dock på att komma med samma plan såklart. Hoppas du fick svar på vad det ville, inser att det blev lite hattigt haha!

Hår och klänningar


Känns som att jag behöver lite mer färg innan prom.. Får pressa på kryssningen! Detta är alltså klänningen jag tänkt använda till prom :) Ser ni att mitt högra knä är roterat? Haha så jävla mupp. Hela jag är sned! Och nej jag ska inte ha rosa bh under haha. Och inte strumpor heller för den delen!

Och detta är en annan klänning jag köpt. Ni kan ju ignorera att jag ser ut som en arg amazonkvinna ;)

Jag klippte mig lite spotant idag! Stoppade förbi salongen för att boka tid för massage (på torsdag 4.30 btw!) men det slutade med att jag fick en gratis klippning :) min värdpappas mamma är ju receptionist där och hon kände för att vara lite snäll mot mig, gav mig till och med hallonvatten som faktiskt var mycket gott!

Bildbomb!

Älskar att få håret tvättat av frisör, mysigt ;) Bokade en hårtid samma dag som prom är också, 10 april! Ska nog boka en nageltid en vecka innan eller så också.

Midget!

va fan händer med ditt liv? :p jag och Angleline kommer snart och då ska vi har super kul i 10 dagar! :)

Vadå vad händer med mitt liv haha? Vem är Angleline? ;) Och vad vill ni göra när ni kommer hit? PUSSHEJ!

Ingen rubrik


Gnäll och sånt

Jag har dock inte läst på distans men Svenska C, Geografi A, Biologi A och Naturkunskap B är några jäkligt chilla kurser! Jag kan tänka mig att dom kurserna inte tar särskilt många veckor att läsa. :) Det beror ju lite på hur snabbt/mycket du pluggar varje dag men jag tror inte att det blir några problem att läsa det där under ett år! :)

Tack! Jag hoppas att jag ska klara det.


Inatt hade jag en konstig dröm. Jag och min familj skulle flyga någonstans. Jag satt i businessclass på rad 6 eftersom att de hade platser kvar i businessclass och inte ville flyga med de tomma så de placerade ut lite random folk där. Resten av familjen satt på rad 29. Min stol var väldigt bekväm, man kunde sträcka ut den helt så att det blev som en säng och sen lurade jag flygvärdinnan att jag var under 18 så att jag fick en påse med svenskt godis. Japp det var det, skumt. Jag vill flyga businessclass någon gång, synd att det är så sjukt dyrt bara.

När jag kom hem från skolan idag så gick jag ut och sprang, en 20 minuter blev det ungefär. Jag har sprungit typ en gång på en månad nu men direkt så känner jag av benhinnorna. Asså vafan. Jag kommer inte kunna springa tillräckligt mycket för att komma i form om det ska börja göra ont hela tiden, och värre kommer det bli, nu är det inte alls mycket men det eskalerar fort. Jag vet inte vad jag ska göra.. Bajs är vad det är.

Dagen idag var konstig den också. Det kändes som att den gick fort men under 8th hour kändes det som att det var typ en halv dag sen jag satt i engelskaklassrummet vilket är min 1st hour. Konstigt det där..

Det är inte jättekallt ute nu, runt 10 plus kanske. Blåste gjorde det dock idag och det var mulet. Allt sånt här känns dock som en välsignelse när man läser på Aftonbladet om snökaoset hemma i Svealand. Det är ju inte normalt! Jag vet inte om jag ska vara glad för att jag slipper det eller ledsen för att jag missar det, jag menar, det lär ju ändå vara en historisk grej? Äh, jag är nog mestadels glad tror jag.


Här är Gunner som vi var hundvakt åt för några veckor sen.

Saturdag

Idag vaknade jag till fågelkvitter, skvallrade lite om att våren är påväg! Det var dock inte alls samma fågelkvitter som hemma i Svealand, men inte så konstigt då det ju är andra fågelsorter. Har ni fågelkvitter hemma i Sverige än?

Idag är det 106 dagar tills familjen kommer hit och jag snart lämnar Arkansas. 106 dagar är 3½ månad eller 15 veckor eller 2544 timmar eller dryga 9 miljoner sekunder. Vilket kommer gå sjukt snabbt! 3½ månad sen var det mitten på oktober, vilket känns som förra veckan! Allt har gått så sjukt snabbt och snabbare lär det väl gå nu på slutet då det är vår och allt som har med det att göra. Jag tror att jag kommer vara redo att åka hem om dryga 4 månader, visst att det kommer bli lite sorgligt att lämna allt här men ändå, borta bra men hemma bäst!

Tack Johanna för kommentaren om örnen :) blev faktiskt nöjd med bilden, klart den kunde blivit bättre men för att vara tagen ur en bil när jag var stressad blev den helt klart okej!

Dagen idag är verkligen inget kul att blogga om. Har suttit i min fåtölj med TVn på och datorn i knät i princip hela dagen. Har kollat OS, Criminal Minds och 2½ Men. Ikväll vid 23 så börjar hockeyn Sverige-Finland och det blir väl att jag tittar på den även om den slutar jättesent och det är skola imorgon.. Men jag vill ju veta hur det går för Sverige! Mina föräldrar skrattar åt mig för jag har aldrig tyckt om sport speciellt mycket, alltid klagat på att de jämt ska titta osv osv men bara för att jag är här börjar man uppskatta Sverige mer och blir alldeles patriotisk! Jaja, a part of the package antar jag.

Jag har också roat mig med att scrapbooka lite och planerat vilka bilder jag ska framkalla tills nästa gång, fantasin börjar tryta med de bilder jag har så behöver lite nytt färskt material.

Jag har också löst problemet med min blogg att man bara kunde se ett visst antal inlägg på arkivsidorna, nu kan man gå tillbaka och läsa allt, bra va?!

Något som var lite ovanligt idag var att vi åt både hemlagad frukost (pannkakor, hashbrowns, bisquits och sausage) plus hemlagad middag (pizza)! Inte ofta det händer i det här hushållet kan jag säga. Till lunch (eller.. frukosten var vid typ halv tolv så ja..) åt jag två mandariner! Och så lite schweizernöt såklart.

Hejdå!

Lördag

Annars idag har jag inte gjort mycket. Åkte och åkte inlines, åt på Denny's och såg slutet på filmen Elf hemma hos Daisy. Dagens enda bild på händelserna:

Amanda och sen Daisy och Magda i bakgrunden inne på skatingplacet.

Annars har jag som vanligt sovit, tittat på OS, fan att Sverige förlora curlingen, men vi fick tydligen två nya skidmedaljer! Nu kan jag komma till min historialärare på måndag och säga att vi fått tre nya medaljer sen sist :D Köpt mandariner och ätit ett par stycken har jag också gjort.

Örnen Örjan

Idag har jag fotat en örn:

Fräsigt va? Jag har laddat  hem ett bildbehandlingsprogram också så den är liiite redigerad, men inte alls mycket. Bakgrunden är lite ljusare och så är kontrasten lite uppdragen men annars så är den "äkta" :)

Heeeelg.

-11 i Stockholm, +11 här just nu. Jag vet ju vilket jag föredrar.

Idag har jag..

..varit i skolan
..ätit frukost, lunch, snacks och middag
..haft matteprov
..dissat ett track meet
..skalat av friteringen på friterade räkor
..tittat på ungefär 4 avsnitt Criminal Minds
..och typ fyra avsnitt 2½ men
..gjort 60 situps
..gjort 20 rygglyft
..stått i plankan en minut
..funderat på varför jag är så lat
..ätit massa Polly
..skippat första delen av min Health-lektion
..pratat med Tina från Sverige
..tittat på gymnasiekurser inför nästa år
..funderat lite till på vad jag ska göra med mitt liv
..läst en massa bloggar
..blivit halvt inbjuden/bjudit in mig själv till rullskridskoåkning imorgon
..hostat
..varit väldigt uttråkad både i skolan, och hemma
..suckat över att amerikanare tar piller och mediciner för allt
..pratat massa engelska
..men inte ett ord svenska
..ätit svenskt bröd + ost till lunch

Nu börjar det spåra ur här, men det här har jag sysslat med idag. Rätt trist om jag får säga det själv. Så hejdå.


Little Rock några veckor sen. Från vänster:
Stående: Fabian från Tyskland, Stephanie från Taiwan
Sittande: Ben (Fabians värdbror), Katharina från Tyskland, Daisy från Holland, Fer från Mexico och så jag.

Studera på distans

När jag kommer hem till Svealand igen så ska jag ju läsa in massa kurser, kommer bli 1600p på ett år, klarar man av det? På distans kommer det blir och min kursplan kommer se ut något såhär, är det möjligt? Hur lång tid tar en gymnasiekurs när man pluggar av sig själv?

Svenska B
Svenska C
Engelska B
Engelska C
Historia A
Historia B
Religion A
Samhällskunskap A
Samhällskunskap B
Geografi A
Matte B
Matte C
Naturkunskap B
Biologi A
Biologi B
Filosofi A
Psykologi A
Psykologi B
Rättskunskap
Internationella relationer
Miljöpolitik


Så himla mycket!


Inlägg nummer tre eller nåt

Om man ska tro Blondinbellas lilla lista här så är jag överstressad.

Tydliga tecken på att du över överstressad:
* Sömnrubbningar, svårt att sova eller så vaknar du upp mitt i natten. Sover hur mycket som helst men ändå känner du dig aldrig utvilad.
* Du känner dig totalt utmattad och all energi är som bortblåst eller så är du överenergisk och kan inte varva ner.
* Du får ångest eller hamnar i en depp-svacka. Inget känns roligt längre och folk i din närhet börjar kalla dig överkänslig
* Kroppsliga symtom. Hjärtat slår snabbare än vanligt och hårdare, hur får ont i magen, huden regaerar och du får virusinfektioner. Du blir aldrig frisk
* Du känner dig “dum i huvudet”. Du glömmer och kan inte koncentrera dig, omöjligt att göra fler saker samtidigt. Överkänslig mot ljud och ljus.

Undra varför bara? Jag gör ju ingenting om dagarna eller nåt..


Skitgrejer som vanligt!

Jaha nu är klockan 7:40pm och jag sitter och väntar på hämtmat ifrån Sonic (en snabbmatskedja), lyckat va? Fyfan för maten här. Så jävla trött på allt som har med mat att göra, äter typ en påse chips eller ett par mandariner till lunch för att jag inte ens är sugen på varm mat överhuvudtaget. Uscha puscha blä. Det enda jag gör är att gnälla på maten men så får det vara!

Danmark vann curlingen, nu är det hockey Schweiz-Canada, 1-2 står det just nu.


Thursdag

Ojoj, vad ser man när man kommer hem? JO, ANJA HAR TAGIT ETT BRONS, wohoo! Pratar med min historialärare varje dag om Sveriges framgångar, nu kan jag skryta lite till ;) Nu ser jag på damcurling, Danmark-USA, heja Danmark! Haha. Jag tycker faktiskt curling är rätt kul att titta på, tro't eller ej :)

Alltså jag vet inte vad jag ska skriva.. trackmeet imorgon men jag ska inte springa så jag åker inte med. De åker vid typ lunch. Sen skulle det hålla på till seeent så kanske skönt att jag inte hänger på. Måste komma lite i form tror jag allt.

Nej det var nog allt för nu, vi hörs.

Grejer

"We're trying to find a Swede we don't like, they're all so nice. Tommy said you might find a couple in a prison or two"

Hej hopp

Hittade precis kanalen som sänder hockeymatchen mellan Sverige och Tyskland, wohoo! 1-0 än så länge, jag har sagt det förut men säger det igen; man blir mer patriotisk här borta! GO SWEDEN WOHOOO! Hahaha.

Nu sa dom om Lundqvist "his shoulders are higher than the normal human beings" hahaha. De syftade alltså på alla skydd, jaja.

Jag vet inte om jag vill fortsätta med track. Det är inte speciellt roligt och jag är inte så bra = jag tar det inte seriöst. Känns bara töntigt om jag ska försöka ta det seriöst när jag suger haha. Men jag vet inte vad jag ska göra istället.. vill inte gå tillbaka till volleyboll heller. Kanske ska stanna och vara lite lagom oseriös, träna lite ibland men inte tävla? Jag vill inte tävla, palla liksom. Dessutom kände jag av benhinneinflammationen idag igen trots tre veckors vila.. inte bra inte bra. Känner jag mig själv rätt så har jag redan bestämt mig för att sluta/skita i det så ja.. låter ju positivt. Får springa för mig själv istället. Vet att det typ inte kommer bli av med tanke på att jag är lat + att det gör ont i benen men ja.. jävla skit alltså.

Fy fan vad gamla Sedin-bröderna har blivit förresten. Jag kommer ihåg dem som typ 20 åringar men vad kan de vara nu? Dryga 30 kanske? Jag har ingen aning.

Sjukt dåligt med kommentarer med tanke på all tid jag la ner med bilder och allt! Besvikelsen är hög!

HELVETE JAG MISSADE MÅLET! MÅÅÅÅÅÅÅÅL! Fan vad dålig jag är, tittar på matchen men missade målet. Såg det nu i alla fall, tyskarna är ju helt borta! Haha noll koll har de. Sweden Sweden Sweeeden.

Jag har svårt att höra namnen på personerna de säger också eftersom de uttalar de helt åt helvete. Är väl alla konstiga vokaler som ställer till det kan jag tänka mig. Det enda de kan säga hyfsat är Sedin. Sen låter det som att de säger Enström men finns det ens någon sådan? Jag har ingen aning. Forsberg hörde jag också, wihoo, Sveriges stolthet.

Exciting är ordet. Hoppas jag kan säga till Juliana imorgon att Sverige vann!

OMG

Jag har nyss lärt mig att Oh My God är ett bad word, i alla fall i det här huset. Alltså God är det dåliga ordet och alltså inget man säger. Herregud säger jag, oh my god.

Vadå Lisa Marie i bakgrunden? :P

Flygplanet!

Helgen

Lite bilder från helgen

Helt symmetrisk bild förutom Stephanies huvud som täcker mitt!
Från vänster: Tajhe, Magda, Daisy, Juli, Sydney, Brittany, Jamie, Sarah Beth, Autumn, jag, Stephanie och Chloee!

The pro bowler!

The pro and Stephanie

Så kan man också göra antar jag!

The English pro

Nu ska jag skryta lite. Jag har högst betyg i min engelskaklass, vilket jag säkert sagt förut. Kul är det i alla fall tycker jag. Jag vet inte om jag nämnde att vi skrev dikter för nån vecka sen? Det gjorde vi i alla fall och idag fick vi tillbaka dem. På den ena hade läraren skrivit:
WOW! Very good! Great voice + cadience! Can I have a copy? This is one of the best student poems I've read - you should write more!
Jag trodde inte alls att jag skulle få så bra kritik, la inte ner mycket jobb alls på dikten men det var ju roligt! Men nja.. jag har inte funderat på att bli poet.. Här är dikten förresten:

I sing about early mornings without breakfast -
about excitement, nervousness and flickering butterflies

And even about suitcases, chewing gum and nasty food;
about children crying constantly
while dancing jenga on my back

I sing about the never-ending giggle
and the hard, uncomfortable, narrow seats
I even sing about the disappointment when the wrong movie is showing;
most likely one I've seen a million times before

About the aching and beeping in my ears
as the big bird made out of metal is about to touch the ground
About when the astonishing hear reaches my lungs
as I take my first lingering steps out into the unknown

I sing about when I gaze at the foreign letters,
some that I'm able to understand -
some that just as possibly could be from Mars

It's like your first day at school:
ardent, facetious and joyful, yet intimidating and I'm feeling kind of anxious

Sen har vi en annan som hon skrev såhär om:
Original comparison! Can I have a copy?
Så jag får väl ge henne kopior! Här är den:

Some days I am refreshingly blue -
calm and secure,
self-confident and cool;
like a newborn baby: free from the worries of the world
Other days I am a jumbled brown -
all the world's colors mixed up in one;
indignant orange, somber grey, anxious polkadot,
sometimes even a fearful purple
But what would I be without all my feelings?
Probably nothing more than a withering leaf in October

Och efter sista raden var det en smileygubbe ;)

Today

Blogg.se fungerade inte igår :(

I alla fall, igår vaknade jag upp med vääärldens huvudvärk, det värkte som satan bakom ögonen. Klockan var väl runt 5am och jag gick upp och tog tre tabletter, vilket man inte ska göra men fyfan vad ont det gjorde så jag sket i vilket. Vaknade igen dryga timmen senare och då var det typ borta. Tog två till tabletter vid lunch och sen klarade jag mig då jag skulle gå och lägga mig då jag tog två till. Jävla missbrukare. Mådde skit hela kvällen, typ influensa, allt gjorde ont. Idag mår jag bättre men har börjar hosta, halsen kliar och jag har haft hicka typ hela dagen av någon anledning!

Köpte mandariner på vägen hem och färsk frukt var det längesen jag åt! Vi har nästan aldrig frukt och definitivt inte grönsaker hemma av någon anledning så lite frukt var mycket gott. 

Vi började med en ny grej i dramaklassen idag, vi har övergett våran klasspjäs och ska göra mindre pjäser istället. Jag är med Myra, Shawn, Josh och Jackie och vi ska göra en kort pjäs som heter Bed and Breakfast där jag spelar Sarah. Det blir nog bra.


Memphis och sånt


Memphis! Vädret var fint när vi kom dit.

Sen vaknade vi upp till den här skiten med stängda grejer som följd..

Elvis hus!

Jag, mormor och Lisa Marie i bakgrunden!

Utanför grinden till Elvis hus.

Vi köpte lite godsaker på Walmart och hade vår egen middag på hotellrummet.

Vårt vrålåk för den här resan!



Pannkaksmiddag hemma, sjukt gott!

Inlines! Stel som en pinne - check!

Bilder från LV

Massa bilder har jag, här får ni en bråkdel!


Goda efterrätter på Luxor's buffé, pannacottan var SJUKT god så jag åt två stycken! Vill ha en till!

Inne på The Venetian, taket är målat som himmel och de har till och med gondoler där inne, gaaalet.

Ser ut som att jag står utomhus vid en liten kanal :)

Finns sjukt många coola/snygga hotell, de här tycker jag nog är ett av de snyggaste, så stilrent.

Mamma spelar på en stor maskin.

Mormor spelar på en ännu större!

Från när vi knallade omkring med våra bagage, här utanför New York New York!

Bilder från LA

Massa bilder har jag, här får ni en bråkdel!


Påväg till LA från LV, raaaaka vägar, tråknivå 10/10.

Jag köpte ett par nya brillor, $10.

Snö i Kalifornien!

Approaching LA!

Santa Monica!

Vår lilla bil! Inget centrallås utan man fick trycka ner knapparna, och inga elhissar haha!

Världens godaste bröd och vitlöksgrej!

Jag och mamma nere vid Venice Beach, vädret var nice!

I like LA!

Första gången vid havet på 5 månader! Jag ska aldrig flytta ifrån havet.

Venice Beach, the craziest street on Earth!

Jag och mormor på Hollywood Boulevard!

Sundaaay

Idag gjorde jag inte många knop på förmiddagen som vanligt. Åt KFC till lunch, potatismos, grillad kyckling och majs. Mer sydstat kan det inte bli och jag är SÅ trött på det. Usch. Inte gott. Något som däremot var gott var min frukost, först en skogaholmsskiva med gräddost och sen en lingongrovaskiva med kokt ägg och kaviar! Det är grejer det ska ni veta. Annars äter jag mest godis och sånt på dagarna här eftersom maten verkligen inte är god, har tröttnat totalt. Inte bra. Inte nog med att godiset är onyttigt för mig, det är ju ingen energi i det heller så jag blir trött och får ont i huvudet och sover dåligt. En ond cirkel helt enkelt. Vet inte vad jag ska göra åt saken heller, finns inte så mycket mat att välja på här. Svårt när man inte lagar den själv heller. Jaja.

På eftermiddagen åkte jag och Daisy och såg på bio, vi såg Valentine's Day. Den var inte riktigt som jag hade trott och hade en del oväntade vändningar så det var kul! Jag tycker den var bra, lite feel-good-känsla sådär antar jag. Vi åt Subway efteråt. Sjukt roligt, Daisy gjorde bort sig X antal gånger haha. Först kunde inte kassörskan förstå vad hon sa när hon beställde och frågade vart hon kom ifrån och om hon var utbytesstudent och så. Mig frågade hon ingenting :( Antog typ att jag var en tråkig amerikanare. Sen när Daisy skulle betala visste hon inte vilken macka hon hade så då fick jag skrika det över halva restaurangen. Ätandet gick bra men sen när hon skulle slänga skräpet från brickorna slänger hon i båda brickorna i papperskorgen också! Hahahahah! Hon fick stoppa ner typ hela armen i en sån där stor papperskorg ni vet, med svänglucka, typisk snabbmatsrestaurangssoptunna (världens längsta ord?!) Sjukt roligt haha. Jag dog nästan.

Sen när hon kom hem hade hennes kanin dött :( R.I.P. Stephen.


Lördag 13 februari

Gjorde ingenting på dagen, fram till 4:45 nånting då jag åkte och hämtade Juli och Daisy. Sen åkte vi till Lin's Garden vilket är en kinarestaurang med en stooor buffé. Där mötte vi lite andra folk, vi var väl typ 10 stycken eller nåt sånt. Trevligt var det i alla fall och jag hoppas på att bilder kommer på Facebook senare! Vet ni vad jag åt? ALLIGATOR! Haha jag var tvungen att prova. Jag vet inte ens vad det smakade.. inte kyckling men inte jättelångt ifrån. Hade någon sagt att det var kyckling hade jag nog inte reagerat nämnvärt, var samma färg men lite trådigare liksom. Jaja nu har man gjort det också. Ofta man äter alligator. Tydligen är det ett dyrt kött i Kina.

Sen åkte vi och bowlade, som också var kul :D Alla åkte inte utan det var jag, Daisy, Juli, Magda, Stephanie, Tajhe, Jamie och Chloee. Roligt var det som sagt. Hoppas på bilder därifrån också! Vi hade jättekul tills tjurmänniskorna bredvid bad oss att inte gå på banan när de spelade för det störde dem för de höll på med en turnering, det drog ner vårt humör lite. De sa det på sånt sätt som att de var mycket bättre än oss och vi var små skitungar, jaja. Sen drog vi därifrån, jag lämnade av dem och nu sitter jag här igen! Pusshej!

We Are The World

Alla känner väl till låten We Are The World med USA for Africa och Michael Jackson i spetsen?

Typ en av världens ballaste låtar tycker jag. En sån som det verkligen inte ska göras en cover på eller liknande, den är liksom helig. Men nu har det alltså gjorts, och den visades tydligen på OS-invigningen idag. Och jag tycker faktiskt att det är helt okej, men bara för att det är för Haiti. Annars hade det varit en synd! Slakt om man vill vara drastisk. Men alltså, helt okej. Här är den:

Helt okej, även fast jag inte riiiktigt tycker att Justin Bieber, Miley Cyrus och Jonas Brothers passar in där, de är liksom mer Disney Channel för mig. Några som däremot måste anses självklara är Barbra Streisand, Celine Dion, Pink, och Toni Braxton, Enrique Iglesias och Fergie får väl anses helt okej de också. Jennifer Hudson är det inte heller nåt fel på, hennes röst är sjukt bra. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om rapen i slutet, känns inte riktigt som att det passar i den här låten. Och det där Haiti, Haiti, Haiti i slutet känns som en skiva som hackar. Men alltså, helt okej är betyget och det är till 80% pga att de faktiskt gjort det för att samla pengar till Haiti. Men originalet är fortfarande bättre!

Något som är lite kul är att i sommar när jag jobbade (jag jobbade då Michael Jackson dog) så pratade vi om det här. Alltså om man skulle göra om den här låten, vilka artister skulle vara med då? Kommer inte riktigt ihåg vilka vi sa, tror vi nämnde Pink och Celine Dion i alla fall? Kommer ihåg att vi hade störst problem med att komma på killnamn men kanske att vi nämnde Justin Timberlake, Enrique Iglesias och Robbie Williams? En del American Idol vinnare hade vi nog också med. Har för mig att vi skrev ner alla namn men den lappen är säkert slängd för längesen! Men några namn prickade vi i alla fall in rätt!

Idag

Imorse åt jag Schweizernöt till frukost, ett par rader. Sen åt jag svenska pannkakor med socker till lunch och sen youghurt med flingor till middag. Jag är hungrig nu. Lite dumt att äta tjugo i elva på kvällen kanske så jag låter bli.

Ikväll var det seniornight i basketbollen. Idag i skolan hade vi pep rally vilket är typ som en assembly för att få folk taggade inför matchen och ha lite skolspirit och sånt. Sjukt kul var det idag! Matchen ikväll var emot Shiloh Christians, vilket är en sjukt dyr privatskola för små religiösa barn. Ryktena går att de värvar folk till sina sportlag och betalar deras tuition, vilket är olagligt. Därför har de fått en regel att om det börjar en ny person i deras skola, får den inte spela på ett år. De är i alla fall sjukt bra i alla sporter och alla hatar dem. På matchen idag hade till exempel några killar skrivit på ett papper "I love steroids, recruit me!" hahaha. I alla fall, seniorserna blev lite hedrade eller vad man ska säga. De presenterades med namn och "son/daughter of NAMN and NAMN" och sen vilka sporter/klubbar/aktiviteter de är aktiva i. I alla fall, deras pappor hade klätt ut sig till Shiloh's cheerleaders, hade korta shorts, peruker och pom poms. Sen var de ute och cheerade och gjorde danser haha. Sen var det ett gäng killar som skulle föreställa Gravettes cheerleaders och de "battlade" lite mot varandra, skrek och dansade. De här killarna dansade sen med våra riktiga cheerleaders och det var också kul! Något som också var sjukt kul var att två av cheerleaderserna hade på sig lejonmaskotdräkter (vi är ju Gravette Lions) och gjorde en dans till massa olika låtar. Gud vad jag önskar att det kommer på youtube, ska lätt visa det här då, så svårt att förklara!

Som väntat förlorade vi både tjejernas och killarnas match. Tjejerna gjorde riktigt bra ifrån sig och förlorade bara med 7 poäng eller nåt sånt, killarna var värre och förlorade med 15-20 poäng nånting. I slutet skrek hela läktarna "WE WANT CHUCK" vilket är en kille i laget som är lite udda och inte får nån speltid alls i princip. Han fick i alla fall komma in och alla skrek typ "GIVE IT TO CHUCK" etc. och alla passade honom och han fick säkert 7 chanser på sig att träffa korgen men han missade alla :( Till och med när Shiloh fick bollen sprang de inte och anfallde utan de tog det lugnt och det var en som såg ut att vilja passa Chuck haha. Vi tyckte synd om Chuck, men han fattade nog inte att folk inte var helt seriösa med att ta in honom osv. Jaja, kul var det i alla fall. Folk var förresten helt galna på läktarna, så himla kul. Inte direkt som att gå på en liten match i Sverige utan här är alla här och hejar! Kompisar, skolkamrater, föräldrar, syskon, släkt! Parkeringen var proppfull så jag parkerade på nån asfalterad plan av nåt slag en bit bort. Sjukt cool känsla i alla fall! Only in America skulle jag tro.

Sådär! Nu har ni lite att läsa :D Får lägga upp bilder på tanterna och resorna och sånt imorgon eller när jag nu har tid. Imorgon eftermiddag/kväll ska jag ut och äta med massa folk, har ingen aning om vilka som kommer! Pusshej!

Tanternas vistelse här

Jahaja nu har man fått klagomål på att det är för lite att läsa här! Kan väl börja skriva och se hur mycket det blir.

Mamma och mormor (tanterna kommer jag kalla dem) skulle ju ha kommit för två veckor sen onsdagen den 28. Men eftersom att det var massa dimma och snöstorm och gud vet vad blev de fast i Houston i två nätter och tog sig inte till Tulsa, OK förrän på lördag morgon då vi fick åka och hämta dem. Sen på söndagen skulle vi åkt till Las Vegas, satt på flygplatsen men den här dagen var det massa dimma så de ändrade flyget till att gå måndag morgon istället. Så på måndag morgon kom vi till Las Vegas, och checkade in på Circus Circus. Vi knallade runt på gatorna och åt, och en kväll såg vi en show. Effin' AMAZING! Asså jag fattade ingenting, så jävla sjukt. Kolla den här videon:

Det här var alltså snubben vi såg, Criss Angel (www.crissangel.com). Okej att det är en sak med hans TV-show han tydligen har, det går ju att fakea. Men han gjorde såna här saker live! Fick folk att försvinna och sen 2 sekunder senare dyka upp på helt andra sidan scenen, hur fan gör man sånt? Jag fattade inget jävla ting ska jag säga er. Börjar fan tro på att det finns trollkarlar eller vad man ska kalla honom. Jag säger det igen: helt jävla sjukt. Jaja nog om det.

En dag när vi var i Las Vegas hyrde vi en bil och åkte till Los Angeles! Där var det varmt och skönt och jag fick se havet för första gången på 5 månader! Jag ska aldrig bosätta mig nånstans långt ifrån havet, det är en sak som är säker. Jag tycker om havet, även fast det är blåsigt. Vi strosade i alla fall runt på Venice Beach, åt lunch på en italiensk restaurang (den med vitlöksbrödet Dennis moahaha) och åkte vilse innan vi hittade till Hollywood Boulevard.

En annan dag åkte vi till ett outlet mall och shoppade lite. Det finns bussar som går där i Las Vegas, längs hela strippen och lite förbi det åt båda håll, så vi köpte endagspass och kunde åka hela dagen. Lite segt med all trafik bara men det gick bra.

Sen när vi skulle hem på torsdagen funkade allt med flygen, det enda jobbiga var att vi checkade ut runt 11 på dagen och sen fick vi gå runt överallt med våra väskor för vi ville inte åka till flygplatsen och sitta där i X antal timmar. Så vi släpade runt dem på olika hotell och så. Folk frågade om vi skulle promenera till flygplatsen, haha.

Vi stannade hemma fredag-söndag och gjorde inte så mycket, åkte runt och tittade här, shoppade lite mer, träffade släkt och så vidare. Sen på söndagen åkte vi till Memphis, TN. Körde ner dit, vädret var jättefint och vi åkte in i Mississippi och sov på LaQuinta Inn. När vi vaknade upp var det dryga 10 cm snö ute! ALLT var täckt! Detta ledde till att Graceland (Elvis hem) som vi skulle besöka var stängt, alltså ofta! På grund av lite snö så stängs hela jävla landet ner, sämsta. Vi såg i alla fall hans hus från vägen och tog kort men en besvikelse var det ändå. Speciellt för lilla mormor som hade åkt ända från Sverige för att se på sin idol! Tanterna fick sina kort i alla fall så det var väl bra. Sen skulle vi bege oss hemåt och det var snöigt, slaskigt, isigt och dimmigt. Vi körde ungefär halva vägen men sen ville vi inte köra när det var mörkt för att vädret var så dåligt så vi sov över i Conway på Holiday Inn Express. På morgonen efter pallrade vi oss vidare och då var vädret bra igen.

På onsdag morgon skulle de åkt vidare till New York, men på grund av snöstorm i New York den här gången så var flyget inställt. Hade packat in väskorna och allt i bilen men det var bara att packa ut. Jag missade första lektionen i skolan men sen åkte jag dit i alla fall och lämnade tanterna själva hemma. Vi åt på Outback på kvällen. Vi var också på 5-års kalas och jag åkte inlines, haha! Har inte gjort det på typ 10 år så det var ju lite spännande. Gick hyfsat även fast jag typ var stel som en pinne.

På torsdag morgon kom de i alla fall iväg, och min bil var påväg att bli bortfraktad! Jag hade ställt den där det inte fick vara några unattended vehicles och när jag gick tillbaka till den kommer det en typ vakt och frågar om det är min bil och att jag inte får stå där och att de var påväg att frakta bort den, hjääälp! De trodde nog att det var en bomb i bilen eller nåt sånt. Tur att jag inte gick ut 1 minut senare! Herregud. Nästa gång parkerar jag på den vanliga parkeringen, gratis i 30 min ska det tydligen vara där talade han så vänligt om för mig.

I'm worn out

Sitter här nerbäddad i sängen och klockan är bara tjugo över sex. Var precis påväg att somna till när de knackade på dörren och sa att de skulle åka iväg och äta men jag sa att jag var för trött för att följa med så jag får väl hitta på nåt här hemma. Helt slut är jag efter den här 1½ veckan av intensivt flängande.

Mamma och mormor åkte imorse. Det kändes konstigt första dagarna de var här eftersom man vant sig vid livet här och så, och nu har jag vant mig vid att vara med dom så nu känns det skumt att vara själv igen. Vojne vojne.

Helgen blir intensiv också:
Fredag basketmatch med seniornight.
Lördag middag med en del tjejer nånstans kinesiskt tror jag, det är kinesiskt nyår!
Söndag bio med Daisy.
Jag kan i alla fall sova ut på morgnarna och det ska jag göra kan jag lova er. Att umgås med två jetlagade/gamla (haha) personer i 1½ vecka har tvingat mig att gå upp runt 8 varje morgon! I'm worn out.

När jag har återhämtat mig lite ska jag blogga mer, med bilder och sånt. Tills dess, stå ut ;)

Till pappa

Nu kommer du bli avundsjuk för tanterna har sett massa djur när de varit här.

De har sett:

Deer


Coyote


Bald eagle


Cardinal



Vi får väl se vad som finns här när ni kommer!


Jag läste på Aftonbladet att Stockholm inte haft över 0 grader på hela januari månad! Gaaalet!

Hej

De skulle åkt hem idag men med deras tur så är det snöstorm i New York så alla flygen dit idag var inställda = jag får stå ut med dem en natt till ;)

Måndag

Ja vi skulle ju vart hemma vid det här laget men vädret har varit förjävligt så vi ville inte köra när det blev mörkt så vi tog in på ett hotell i Conway, halvvägs hem! När vi vaknade imorse var det typ 10 cm snö och sen idag har det regnat, haglat, snöat, blåst och varit isigt. Låg bilar och långtradare i dikena överallt!

Sen hände skummaste grejen med bilen. Stannade utanför hotellet för att gå och checka in, lämnade musiken på och nyckeln i bilen eftersom mormor var kvar. När vi kommer ut (max 5 min) är batteriet dött! Helt sjukt, så ska det inte gå till. Receptionssnubben jump startade bilen i alla fall och nu har den skött sig. Skumt.

AR, NV, CA, TN, MS within a week!

Oj oj oj, nytt rekord på att inte uppdatera, över fyra dagar!

Jag har hunnit med att vara i Las Vegas tre nätter, gått i skolan en dag och åkt till Memphis och nu sitter jag i ett hotellrum i Mississippi! Jag ska lägga in bilder när jag kommer hem igen, när mamma och mormor åkt hem och jag har mer tid. Just nu går vi upp vid 8 på morgonen (FÖR TIDIGT!) och håller igång i princip hela dagen. Kul det också antar jag och jag har inte pratat såhär mycket svenska på 5 månader. Första dagarna var det lite knepigt, jag blandade in engelska ord och när jag skulle säga nåt snabbt så hittade jag inte de svenska orden. Vissa uttryck och ord är också mycket bättre på engelska så de använder jag fortfarande, haha! Tänkte också på engelska så jag fick översätta i huvudet från engelska till svenska, skum känsla må jag säga.

Så, vi skulle ju åkt till Vegas i söndags men pga den tjocka dimman som var så blev planet inställt och flyttat till måndag morgon. Så på måndag morgon åkte vi, jag fick ringa och avboka en hotellnatt (mycket stolt haha!) men på morgonen där kom vi iväg i alla fall. Huuur lång taxikö som helst när vi kom fram, var typ sex stycken "ringlor" alltså kö, som var typ 100 meter långa styck! Rörde på sig hela tiden dock så det gick hyfsat. Sen pallrade vi oss till hotellet (Circus Circus) och checkade in, hade bara hotellrum för två personer men vi var snåla så jag smugglade mig in haha! Sen spenderade vi dagarna med att knalla runt, äta och gå på en show som var asball. Åkte till Los Angeles över en dag också.

Sen var vi hemma en dag och idag körde vi (jag!!) till Memphis, Tennessee. Nu sover vi i Mississippi en natt för att lägga till en stat till på listan, woho! Imorgon ska vi till Graceland.

Som sagt, skriver mer om några dagar men här är en uppdatering i alla fall! See y'all!

Fråga

Får föräldrar och släkt besöka en under utbytesåret? :)

Yes det får dom! Min mamma och mormor är här nu, och stannar tills på onsdag. Organisationerna brukar rekommendera att inte ha besök första halvan av året eftersom man lättare kan få hemlängtan och så, de brukar tycka att runt påsk eller när man ska åka hem är en bra tid. Men tillåtet är det och i slutändan bestämmer man ju själv.


I Hollywood!

Vi kom till Las Vegas måndag morgon eftersom att det var dimma så att flyget blev flyttat. Och jag har inte haft dator sen dess! Men nu är vi i alla fall här. Idag hyrde vi en bil och åkte till Los Angeles, har varit på Venice Beach och just nu stiter vi på ett café på Hollywood Boulevard, ni vet vägen med alla stjärnor? Coolt va? Haha. Har inte tid att skriva mer, ses!