Plugga på distans

Jag tänkte bara höra om hur det går för dig med att plugga på distans. Hur lägger du upp plugget osv? Skulle vara kul att höra lite mer om att plugga på distans för jag tänkte göra det när jag kommer hem. :)

Hallå hallå! Fick den här frågan, och tänkte skriva lite om att plugga på distans. Jag går på ett gymnasium som heter Korrespondensgymnasiet (www.korr.se) som ligger i Torsås, ett par mil söder om Kalmar. Det går till så att man får en inloggning till en hemsida, där alla ens kurser ligger upplagda. Man klickar på en kurs (t.ex. Engelska B) och får då upp studieguider, uppdrag och testa dig själv uppgifter. I studieguiderna står det vad man ska läsa inför ett särskilt uppdrag, och det brukar vara ett par-tre-fyra texter/berättelser om något speciellt ämne. Ett uppdrag motsvarar ett kapitel i kursen. Det kan också vara lite grammatikövningar och så som man kan göra om man känner för det. Sen jobbar man med ett uppdrag. Ett uppdrag består utav tre-fyra grejer man ska göra. Hittills har jag bara läst Engelska och då har det varit att man ska skriva korta uppsatser (runt 300 ord,) ett reportage och några analyser och sammanfattningar av saker man läst. Det har också varit i varje uppdrag att man ska spela in ett ljudklipp, alltså där man pratar engelska. Det kan ha varit om något man läst eller så får man prata om något självvalt. Sen skickar man in uppdraget till läraren, väntar på svar, och förhoppningsvis får man svar fort :D I slutet av kursen gör man en munta, dvs. en muntlig redovisning via webcam/headset med sin lärare.

Jag pluggar inte mycket. Hittills har jag bara läst Engelska B och jag är klar med alla uppdrag men har muntan kvar, och det har tagit mig knappa tre veckor, och då har jag pluggat typ 3-4 dagar i veckan i snitt, ett par timmar om dagen. Just engelskan är ju lätt för mig, blir spännande att se hur mycket tid man får lägga ner på andra ämnen, typ religion och matte.. Det jobbiga är att ha självdisciplin, det finns så mycket annat som är roligare (jobba, Facebook, sova..) men jag planerar att läsa 1600p fram tills juni, vilket jag hoppas ska gå. Om inte.. jobbigt läge, haha.

Något mer någon undrar över? :)

Kompis det går bra nu

Hej igen!

Jag känner ett litet sug att skriva lite då och då, och just nu är en sådan stund. Som jag sagt tidigare, det kommer inte bli några regelbundna uppdateringar men lite då och då kanske det blir.

Hur som helst, det går bra nu. Jag har kommit in i Sverige-vardagen igen. Jag rider hästen varje dag, pluggar på distans hemifrån, har fått två anställningar och slappar mig. Det liksom flyter. Jag älskar att jobba. Så jävla skön känsla att veta att man får pengar för något man gör. Dessutom har jag träffat trevligt folk där jag jobbat så det är ett plus. Jag har insett att det är väldigt roligt att träffa nya människor. Det är ju en sån där klyscha ni vet? Alla säger "jag tycker det är roligt att träffa nya människor". Jag har egentligen aldrig tyckt det men nu efter USA är det jätteroligt! Jag har börjat insett hur mycket jag faktiskt har ändrats på ett år, personlighetsmässigt alltså. Jag tror inte att folk jag kände innan USA märker av det, men jag känner det. Speciellt när det handlar om kontakt med nya människor. Prata? Inga problem! Hur skönt?

Det börjar bli kallt ute. Inte helt roligt. Det enda bra är att luften är fräsch, annars är jag verkligen inget fan av kylan. Låt vintern bli kort och sommaren komma fort. Önskedrömmar som antagligen inte kommer gå i upplevelse eftersom att man bor endast ett par hundra mil ifrån Nordpolen! Tough shit.

Avslutar genom att slänga in en bild från idag på mig och Dante!
Btw, kolla den här statistiken. Hur roligt?! Haha.