Aaaaaah

Ge mig placering och avresedatum!
Jag får ryck.

Ambassaden klart!

Idag var jag på amerikanska ambassaden för att ansöka om visum. Jag hade tid klockan 9, hade planerat att vara där halv 9 så vi åkte hemifrån vid halv 8 (tar egentligen bara tjugo minuter in men med tanke på köer och så..). Satan vad mycket bilar det var överallt! Så hade de stängt av vägen mot Skeppsbron också så där kunde man inte åka vilket resulterade i en omväg. Det slutade med att jag kom till ambassaden ungefär tjugo-kvart i nio.

Ställde mig i kön utanför som var ganska lång, och längre hann den bli under den dryga timme som jag stod där. En kille stod och ropade fram oss en och en och man fick visa sitt pass, fotot, kvittot och den där barcoden. Sen fick man gå igenom säkerhetskontroll (precis som på flygplats) och lämna ifrån sig elektroniska saker.

Sen blev jag ivägskickad till nästa hus och nästa kö, denna var något kortare, var typ 10 personer framför mig. Den kön tog bara ungefär 10 minuter och jag fick gå fram till en lucka och lämna fram alla papper, killen i luckan skrämde mig!
Han: "Do you have any more paper?"
Jag: "No I don't think so.."
*börjar rota i mappen med papper*
Jag: "I don´t have anything more.."
Han: "Are you sure?"
Jag: "Yes.. don´t you have everything you need?"
Han: "Yes I do, I just wanted a double check!"

Shit vad rädd jag blev, trodde jag hade glömt nåt..

Men i alla fall, sen fick man sitta ner i ett väntrum, jag läste min bok, åt frukost (Kit Kat och Mountain Dew.. här laddar vi inför USA) och kollade lite på deras TV utan ljud. Efter ungefär 1 timme och 40 minuter blev mitt namn uppropat och jag fick gå fram till en lucka, lämna fingeravtryck, svara på lite frågor som vad mina föräldrar jobbade med, om jag fortfarande gick i high school och vart jag skulle någonstans. Sen fick jag tillbaka två papper och han sa att mitt visum och pass skickas tillbaka om ungefär en vecka!

Stars

Jag fick en kommentar till mitt förra inlägg av Anonym (du får gärna skriva ditt namn och ev. blogg så att jag kan titta :). På dennes dator så täckte stjärnorna i vänsterkanten en bit av texten. Någon annan som har samma problem? Ni får gärna skriva hur stor skärm ni har isåfall också :)
Är ju lite tråkigt om folk inte kan läsa..

New York thoughts

Det regnar i New York. Eller inte just nu kanske, eller egentligen så ser jag inte för jag sitter inomhus och det börjar bli mörkt ute men i alla fall, det har regnat idag. Inte igår men dagen innan det regnade det konstant hela dagen och jag har konstaterat en sak.
Om man bor i New York så äger man ett paraply. Inga undantag! Jag skojar inte, det är helt otroligt. Alla människor har ett paraply, unga som gamla, korta som långa, tjej som kille som gubbe som tant, det är galet. Små barn på 2-3 år har egna paraplyn (tjejerna har såklart rosa och killarna typ svart), gamla gubbar och tanter som knappt kan gå har ett paraply i ena handen och en rullator i den andra.
Paraplyena är rosa, gröna, rutiga, genomskinliga, hela, trasiga, runda, avlånga, korta, långa, stora, randiga, små, det finns verkligen alla sorter men det som ändå är konstigast är att alla människor har ett. Förutom jag och min familj då. Vi nöjer oss med en regnjacka, vi är ju liksom vana att bo i Sverige för guds skull!Som om det inte vore nog att ha ett paraply när det regnar så står folk under tak med paraplyena också! Varför varför varför? Merparten av folket har inte heller koll på sina paraplyn utan om man är en av de få utan paraply får man då och då ducka eller kasta sig åt sidan för att inte råka bli spetsad av en paraplyspets. Det är de små tanterna som är värst, de som är så små att de vassa paraplyspetsarna är i min ögonhöjd, istället för att ta striden med vem som ska få gå först över gatan eller först i en trång passage så väljer jag att ta en omväg runt de små tanterna med paraply. Det känns säkrast på något sätt.

Som om det inte vore nog med att ha ett paraply under armen har alla människor också ett paraplyöverdrag av något slag, det kan vara avlånga färgglada tyggrejer, specialformade plastpåsar eller helt enkelt vanliga plastpåsar. När man går in i affärer finns det ställ med "umbrella bags" som kan ta till sitt paraply, bra grej alltså, varför blöta ner sig själv och sina grejer när man istället kan ta en umbrella bag och förbli torr? Jag tror jag ska införa dessa i Sverige..New York bor verkar alltså ha en fobi för väta, de verkar inte acceptera en regndroppe på huvudet, men samtidigt går de med flipflop i vattenpölar? Det går inte ihop alltså.

Undra om det ingår ett paraply när man köper lägenhet här i New York? Det kanske står ett innanför dörren när man kommer till sin nya lägenhet "Welcome to New York, hope you will enjoy your time here!"

Jag vet inte riktigt men vem vet, det skulle ju vara rätt kul om det var så.

Happy Birthday

Jag har ju glömt att skriva om i tisdags :D Eller glömt och glömt.. jag reste iväg på onsdagsmorgonen och kom hem idag men ändå..

I tisdags (den 9 juni) så fyllde ju jag 18!! Och till råga på det så TOG JAG KÖRKORT! Så jävla glad, haha.

Såå lite i efterskott, grattis till mig själv!


Quick changes

Ändrade planer!
Jag kommer inte att gå på förberedelsemötet den 14 juni, jag har blivit medbjuden på nordiska mästerskapen i Finland så jag kommer vara där istället :) Vi ringde EF och jag kunde komma den 1 juli kl 15.00 istället, dom skulle ha något mindre möte då för oss som inte kan på originaldatumet.

Jag har bokat tid på ambassaden också! Den 24 juni kl 9.00 blev det.

Hottest exchange blog

Jag är nominerad till "the hottest exchange blog 09/10", av någon anledning som för mig är okänd :P
Men ni kan väl rösta om ni vill :)
Jag är 12e nedifrån, "Utbytesstudent i Arkansas"
http://www.lexiophiles.com/ix09/vote-for-ix09