Shopping!

Nu tänker jag skriva priser i SEK eftersom jag vill att framförallt mina kära vänner Linnéa och Angeline ska förstå att det är billigt att shoppa här så att de BOKAR SINA FLYGBILJETTER SNART!

Nu var det i och för sig mellandagsrea men allt var inte på rea och de flesta grejerna är billiga ändå! Om det här är sjukt billigt så är det i vanliga fall bara billigt.

Men, vi börjar med den här bilden för att imponera på min far. Det är dålig kvalité men det visar i alla fall att jag kan använda Google Earth på min iPod och se vårt hus hemma i Sverige! Om jag känner min far rätt så tänker han "fan vad coolt" just nu. Visst?!



Nu, shopping!


Bruna UGGs, $150 (SEK 1050). Jag hade bytt in mina andra så jag hade ett presentkort på $109 (SEK 773) så betalade $54.50 dvs 387kr! I Sverige kostar de 2000 kronor!


Gråa jeans från Forever 21, 96kr! OBS icke rea, alltså normalpris!


Tröja från Forever 21, 137kr icke rea. Det här tycker jag är en dyr tröja haha.

Svart kofta från Charlotte Russe, 147kr icke rea!

Skjorta från Charlotte Russe, 77kr

T-shirts från Charlotte Russe, 43kr styck.

Hoodie från Aeropostale, 92kr

Tröja från Aeropostale, 77kr

Läderskärp (riktigt läder) från Aeropostale, 46kr
Lipbutter Body Shop, 62kr (sjukt dyrt men måste ha nåt att ersätta min Försvarets Hudsalva med!)

Inte så dyrt va?

Lite andra bilder också.

Greppvänligt skydd till iPoden, kostade 19 dollar eller nåt sånt men jag hade presentkort på 15 dollar så behövde inte betala så mycket.

Min lille bebis!

Dessa fick jag i julklapp av Julie, så himla söta. De har såna där greppgrejer på sulan också som bebisstrumpor har haha! Fick lite godis och tysk choklad också!

En ram som det står Memories på fick jag av Daisy i julklapp :)

Fick också en pepparkaka av Daisy :)

Gårdagen

Igår åkte jag med de andra utbytesstudenterna och shoppade som sagt! Jag lämnade hemmet strax innan 10, hämtade upp Julie, sen Magda, sen Stephanie och till sist Daisy. Tog ungefär en timme! Jesus. Sen åkte vi först till Kohls för att Julie ville köpa springskor och de hade rea där. Sedan styrde vi mot Pinnacle Hills, det närmaste mallet. Tar typ 20 minuter dit hemifrån mig.

Vi shoppade en del, mycket rea var det! Lägger upp ett bildinlägg med priser och sånt efter det här. Sen åt vi lunch, alla förutom Julie åt Subway och jag provade att toasta min sub för första gången! Inga missförstånd med grönsakerna den här gången heller..

Sen fortsatte vi shoppa! Använde nästan allt av mina presentkort jag fick + lite pengar till. När vi kände oss klara rörde vi oss hemåt, stannade på Krispy Kremes donuts där man får gratis donuts om man köper något annat. Så jag köpte en donut (98 cent) och så fick alla de andra en varsin nygjord donut :D Mycket goda fast lite väl söta. Sen åkte vi till Walmart och jag köpte ett skydd till min iPod och Julie ett iPhone skydd som hon skulle ge till någon.

Sen lämnade vi av Stephanie, Magda och Julie och jag och Daisy åkte hem till henne. Åt tortillachips med ostdipp och spelade kort. Efter ett tag kom Julie tillbaka och vi fortsatte spela kort. Spelade nåt holländskt spel och vi tyckte att Daisy ändrade reglerna allt eftersom haha! Hennes värdbror kallade spelet för "I win" eftersom hon ändrade reglerna hela tiden, sjukt roligt var det haha. Slutade i alla fall med att Daisy vann, förvånande va? Sen när vi skulle åka hem hade det börjat snöa! Herregud alltså, snö hela tiden. Men eftersom att jag är en sådan erfaren förare och innehar både traktorkörkort och två vanliga körkort (haha här skryter vi!) så använde jag mina kunskaper och la i fyrhjulsdrift. Inte vilken som helst heller utan eftersom jag skulle köra på vanliga vägar i högre hastigheter valde jag SÅKLART high och inte low. Hahahaha. Jaja, körde hem Julie och sen åkte jag hem, kom hem typ fem i 12! Så var hemifrån ungefär 14 timmar.

Nu idag har jag vaknat, ätit en lussebulle, ätit en pizza, druckit varm choklad och läst i en bok! Och nu sitter jag här. Ikväll ska vi gå på bio och se chipmunkarna.

Måndag tror jag

Idag har jag roat mig med att spela The Sims 3 på iPoden i x antal timmar, läst bok, tittat på TV och ätit litegranna. Lovet går seeeegt!

Imorgon ska jag åka med de andra utbytesstudenterna och shoppa. Vill ha ett skydd till iPoden, byta mina skor och så måste jag in på AT&Ts affär och fråga lite saker. Vet inte ens vad jag ska fråga men det löser sig väl. Tänk vad saker jag måste göra alldeles själv här borta. Hade jag varit i Sverige hade jag bara sagt "mamma/pappa kan du gå och fråga i mobilaffären!" haha. Yadayadayada.

Alltså sorry för fattigt inlägg men det är det bästa jag har att komma med. Händer ingenting. Imorgon hoppas jag att jag kan bjuda på lite mer och dessutom bilder, men hoppas inte för mycket, min blogglust är inte på topp just nu.

Nödvändig fakta

"Coconuts kill more people in the world than sharks do. Approximately 150 people are killed each year by coconuts."

Så alltså ingen idé att vara rädd för hajar!

Det finns också fler kvinnliga miljonärer än manliga i USA!

Idag har jag fått min iPod touch! Har installerat den, lagt in musik och installerat lite appar! Facebook, Google Earth, översättningsprogram, valutaomvandlare, wikipedia, väderprogram, några spel, en omvandlare för allt möjligt och så vidare. Någon som har något förslag på någon rolig app?

Edit: Nu köpte jag nyss The Sims 3 också. 7 dollar kostade det men jag fick ju presenkort på 15 dollar i julklapp! Och man måste ju använda upp pengarna ;)

Idag har verkligen ingenting hänt så jag tänker inte ens skriva om dagen. Imorgon ska vi till AT&T store och kanske köpa skor och lite sånt! Jag vill köpa ett skydd till iPoden också.

Roligt som hände igår: Vi åkte till en restaurang, Smokin' Joes Rib House eller nåt sånt hette det. Tami och jag skämtade om att jag skulle beställa in kycklingrevben eftersom att jag inte äter kött. När maten kommer in frågar Grady "but.. why didn't you order chicken ribs?" hahahahaha.

Hejdå!

4 månader idag!

Jahapp, då har man varit här i 4 månader då!
40% avklarat, 60% to go!

Bilder på presenterna


Grady fick en karaeokemaskin i julklapp
Snööööö!

Det börjar kännas mer som hemma här nu för jag samlar på mig mer och mer saker.. de här hyllorna var nästan tomma när jag kom hit och ställde upp mina saker jag hade med mig.

Skorna jag fick men som jag ska byta


Lekte med mitt kalejdoskåp!

Almanackan!

Jag har en egen bowlingbana i mitt rum nu ;)

Michael Jackson skiva

Är den inte sjukt söt?

Presentkorten i det här landet är väldigt fancy.. som kreditkort

Mina scrapbookgrejer har fått en egen låda

Jag ska på massage!

En del av alla stocking stuffers!

Och mina mysiga tofflor!

Jul!

Okej okej, juldagen är här = amerikansk jul, och vi har snö! Vem trodde att när man skulle bo ett år i södra USA skulle man ha snö på juldagen? Inte jag i alla fall!

Idag väckte Grady mig runt tio över sju. Klädde på mig lite kläder och gick ut i vardagsrummet där vi skulle öppna julklappar! Tomten hade ju varit här inatt och lämnat klapparna och ätit upp kakorna och druckit upp mjölken!

Vi började med de klapparna som var under granen, Avery delade ut till alla och sen gick vi i ordning och en person öppnade alla klapparna. Jag fick:
iPod nano
Alla Twilightböcker
Presentkort på 1 timmes massage
2 par hemmagjorda örhängen
Plus att vi ska åka på kryssning till Karibien över spring break!

Efter att alla hade öppnat alla presenter tog vi ner julstrumporna och öppnade dem. Detta fanns i:
2010 kalender
Typ 15 ark med scrapbookklistermärken
Lim/tejp grej till scrapbooking
Eltandborste
Nagelfil
Fotfil
Kalejdoskåp (haha ett skämt.. alla vi tre fick det)
Mintpastiller
Nagellack
Lipbalm
Godis

Rätt så nice alltså!

Sen gjorde vi ingenting i ett par timmar, var ute och lekte lite i snön, åt frukost och så. Vid tjugo i elva åkte vi hem till Susan och Jimmy för att fira ännu mer! Vi fyllde strumporna till de personer vi köpt saker till (jag hade Josh's strumpa) och sen började vi öppna ännu mer julklappar. Nu fick jag:
$25 giftcard till Old Navy/GAP/Banana Republic
$20 giftcard till Aeropostale
Ett giftcard till Forever 21 som jag inte vet hur mycket det är på, tror på $20
Ett par UGGs lågskor, de är däremot för små så jag ska byta in dem och så vill jag nog ha ett par höga stövlar istället

Sen åt vi mat, friterade räkor, bröd, sallad, potatisgratängsliknande och så kakor till efterrätt. Sen var det dags att öppna strumporna! I min strumpa var det maaassa saker:
$25 giftcard till Aeropostale
$15 giftcard till iTunes
Mysiga fluffiga flipfloptofflor
Marshmallow hörlurar (såna som formar sig i örat)
Michael Jackson skiva - Invincible
Body Lotion
Ögonmakeupremover
Ett litet gosedjursmarsvin (sjukt söt!)
Ett litet bowlingset "mini bowling for kids 5+ years"
Läppglans
Mer scrapbookklistermärken
Scrapbookpappersark

Sen om jag vill (vilket jag ska göra) får jag byta min iPod nano till min värdpappas iPod Touch för att han inte behöver den och dessutom så ska jag få ärva min värdmammas mobil (en Blackberry) då hon fick en iPhone som hon ska byta till!

Som jag sa för några dagar sedan, det här blev lätt den klapprikaste julen för mig på mååånga år och jag är jättenöjd med allting!

Från Sverige har jag fått:
Pengar!
Berlock till mitt armband
DVD (Flickan som Lekte med Elden, har redan sett den!!)
En blus
Godis
Korsordstidning
Bok
Parfym
Tror att det var allt, tack så mycket för allt! Och tack mostrar för pengarna, de kom in på kontot idag! Och igen, tack till morfar som sponsrar med pengar varje månad :)

Bilder på grejerna och snön och allting kommer imorgon tror jag :)

Havreflarn och mjölk till tomten!


Random julafton

Imorse skypade jag ju som sagt med familjen.

Sen bakade jag havreflarn som jag glömde ta med till grandma's nu på kvällen. Får ta med dem imorgon istället. Och så ska vi ge några till tomten! För man måste tydligen ge tomten kakor när han kommer och lämnar presenter mitt i natten.

Sen såg jag Flickan som lekte med elden som jag hade fått i julklapp av mamma och pappa hemifrån :)

På kvällen åkte vi till grandma's och firade lite julafton. Vi åt mat vilket var samma som på Thanksgiving dvs kalkon, stuffing, bröd, sallad, casserole och så vidare. Enda skillnaden var skinkan. Och jag smakade en rätt som jag visste att det var bacon i, den ni!

Barnen var de enda som fick presenter ikväll och så jag då då ;) De ser mig faktiskt inte som ett barn som jag trodde att de skulle göra, jag får liksom ta del av båda delarna, både det de vuxna gör och det som barnen gör.

Och, icke att förglömma! Det snöar och blåser och en del lägger sig på backen så när vi kom hem för kanske en halvtimme sen var det väl 1 mm eller nåt som hade lagt sig, vet inte hur det ser ut nu, det är så mörkt.
Mörkret här är annorlunda än i Sverige, här är det inte lika kompakt utan himlen är alltid ljusare än resten. I Sverige tycker jag att allt är kolsvart.. Här är himlen alltid grå, aldrig svart och när jag har persiennerna uppdragna och rummet släckt så är det ljusare ute och då finns det alltså ingen lampa på X antal kilometer som lyser.

Så, jag fick några presenter:

En engångskamera, Razorbacktröja, 20 dollar och så mitt första pyjamassätt i hela mitt liv!

Och så några bilder från igår:

Jack och Dory's strumpa, fullproppad med leksaker och godis! De fick öppna den idag och de blev nog glada.. tror jag, haha!


Jag har oljat in min skärbräda så nu ser den ut såhär!

Jag har fyllt i min kalender också!

DET SKA SNÖA

Det ska snöa, det ska snöa, det ska snöa!

Julafton!


Har haft julklappsöppning över Skype med halva tjocka släkten!

Till pappa

Jag kom just precis nu ihåg att när jag fyllde 13 eller 14 eller något sånt fick jag i present att du och jag skulle ut på en tur och rida baskjirhästar. Hände det någonsin? Nepp! När jag kommer hem ska vi göra det, bara så du vet. Fast vi kan ta islandshästar om du föredrar det.

Vääääääder


Wohooo ser ni ser ni ser ni?!
Men RealFeel 1°F känns ju inte så lockande!
Men tänk om vi får 2 inch snö, det är ju 5 cm! Wohoo.
Men.. en regnig julafton.

Dan före dopparedan

Jahapp, nu är det alltså julafton i Sverige! Så roligt för er. Ni kommer nog klara er bra utan er men jag ska vara med och se Kalle Anka imorgon ;)

Idag har vi varit på Josh's jobb och deras julfirande. Vi bad bön och åt mat. Det var en efterrättstävling och Tamis morotskaka vann även om hon tyckte att den var misslyckad. Hon skyllde på bakpulvret jag köpte här om dagen, BS! Hahaha.

Efter det har jag inte gjort många knop. Pratade först med familjen + farmor och farfar på Skype i ungefär en timme, trevlans. Imorgon får jag prata med resten av släkten :) Sen satte jag mig i fåtöljen och tittade på TV men det slutade med att jag sov i typ tre timmar. Hoppades att förkylningen skulle ge med sig lite men sån tur hade jag ju inte. Fick ett monsterpiller av Tami också som skulle hjälpa mot igentäppningen och hostan, horsepill kallas dom eftersom att de är så stora. Ingen aning om vad det var i den och den har inte hjälpt nämnvärt den heller.. Möjligtvis att snoret är lite lösare så att det rinner enklare HAHA gud vad fräscht och vilken nödvändig information jag delar med mig.

Imorgon bitti ska jag prata med Sverige och öppna mina julklappar!

Det ska snöa här imorgon kväll och på fredag.. jag litar inte på väderrapporterna här men det vore ju smått fantastiskt om vi faktiskt fick snö. Idag har det bara regnat och varit runt 50-55 grader.. det är väl en 10-15 grader celsius nånstans jag vet faktiskt inte. Orkar inte tänka i celsius längre utan jag tänker i fahrenheit. Däremot valutan, vikter och längd räknar jag fortfarande om.

Nu ska jag fylla det sista i Jack&Dory's stocking så att de får öppna den imorgon tillsammans med mig och Sverige! Godnatt!


God Jul Sverige!

Från Bentonville, Arkansas, USA!


Kranen droppar

Är förkyld som ett jävla pundhue (haha Lisas ord), näsan rinner, min röst är konstig och uppstoppad, känns som att jag har lock för öronen, hostar, näsan kliar, hade ont i huvudet tidigare idag.
YEY för jullov och jul! Varför inte fira det med en mysig liten förkylning?
Jag hatar att snyta mig, tycker inte om det haha men idag har jag snytit mig för första gångerna sen jag kom hit! Och fler lär det bli, ska grabba en Kleenex nu, see ya!


2009

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja en massa! Skaffade två körkort, flög själv, flyttade till ett annat land.
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag ger inte nyårslöften
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Ja, Lisa :)
4. Dog någon som stod dig nära?
Ja, gammelmormor
5.Vilka länder besökte du?
USA, Finland, England
6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
En vit jul!
7. Vilket/vilka datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
9 juni: min 18 årsdag, KÖÖÖRKORT!
26 augusti: lämnade Sverige
8. Vad var din största framgång 2009?
Att jag åkte hit alldeles själv, och tog körkort!
9. Största misstaget?
Jag har inte gjort något stort misstag som jag kan komma på..
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Inget värre än ett par förkylningar
11. Bästa köpet?
Måste nog säga den här resan, även om jag inte betalade själv
12. Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder, bensin
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Who is it, Whatcha Say, Dear Mr President, diverse med Daughtry, Nickelback och Takida
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare
16. Vad önskar du att du gjort mer?
Solat i somras!
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Klagat
18. Hur tillbringar du julen?
I en liten håla i nordvästra Arkansas
19. Blev du kär i år?
Inte ett dugg
20. Favoritprogram på TV?
Gossip Girl, Grey´s Anatomy, Ugly Betty, Criminal Minds
21. Bästa boken du läste i år?
Twilight series
22. Största musikaliska upptäckten?
Nickelback, Daughtry, Takida, Rob Thomas
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Körkort
25. Något du önskade dig men inte fick?
Nej
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Skrev teoriprov och körde upp! Aldrig vart så nervös i hela mitt liv, inte ens när jag skulle åka hit till USA.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Jarå
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Jeans
29. Vad fick dig att må bra?
Vänner, familj, djur
30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Jadu..
32. De bästa nya människorna du lärde känna.
Alla här i USA!
33. & till sist - är du nöjd med året?
Japp :D


Sandras tisdagsskola nummer ett

Idag har jag lärt mig varför en dollar kallas för en buck och det ska jag nu berätta. Det var nämligen så att för lääänge sedan använde man hjortskinn (deer skin) som valuta och därav ordet buck som ju betyder bock. Känns så bra att jag kan utbilda er där hemma i Sverige.

Idag på engelskaprovet hade vi några bonusfrågor, typ som vad lärarens son heter (Michael) och vilken dag jul är på. Mitt svar var "in America is the 25th but in Sweden we celebrate it the 24th". Tror ni jag kanske får ett extra bonuspoäng? Hoppas det. Nu kom jag på att jag inte skrev vilken månad men det kanske inte spelade nån roll haha jag vet faktiskt inte.

Efter närmare eftertanke har jag också kommit fram till att det inte var deer legs som låg ute i trädgården eftersom de hade hovar = hjortar har inte hovar. Alltså måste det varit en åsna eller en häst.. mm ännu mysigare!

Update;
I made a 85 on American History semester test! Ganska bra för att inte ens varit här hela terminen och dessutom inte pluggat mer än att göra study guiden (vilken jag för övrigt fck 100 på!)
AND I MADE A 72 IN MATH! Amaaazing att jag klarade ett C!

Såå.. mina betyg för den här terminen tror jag är som följer:
English 11: A (MVG)
American History: A (MVG)
Algebra II: C (G)
Drama II: A (MVG)
Finance: B (VG)
Foods: B/C (VG/G)
Athletics: A (MVG)

Så här seriösa är våra dramalektioner


Jag och Sabrina

Shawn och Chapman



Hahahaha dom här tre bilderna är ju för roliga haha.
Sabrina, Dillon, Shelby och Shyanne

Shyanne, Dillon, Chapman, Jag, Shelby, Sabrina

Josh, Sabrina, Haley (hahaha såg henne nu!) och Dillon

Haley

"I wonder what it feels like to be shorter than her.."

Me and Mexican

Fråga

Åh, jag önskar att jag fick göra något liknande för barn. Det är inte lika vanligt i Sverige har jag fått för mig och det är synd. Är det ofta välgörenhetstillställningar där du bor?

Ja det var jätteroligt :) Nej jag tror inte alls att det är vanligt i Sverige, tror inte att behovet är lika stort heller. Sverige har ju A-kassa och barnbidrag och hela faderullan så folk klarar sig ju utan jobb.
Det här var en missionärsresa, allt är alltså genom kyrkan. De som är mest engagerade i det här åker ner några gånger per år, kanske 3-4 gånger. Vad jag vet åker min familj bara ner till julen.

Mamma & Steffi

Hoppas ni får en kul jul, även fast jag inte är där ;) Får ta igen det nästa år. Och mamma du kommer ihåg att vi ska skypa under Kalle Anka va?


Haha idag i skolan var så himla roligt. Jag var ju borta tre dagar förra veckan och nu hade ryktena gått att jag åkt hem till Sverige för att fira jul! Vet inte hur många som sa till mig att de trodde att jag var i Sverige, till och med en lärare hade blivit tillsagd att jag åkt hem! Herregud alltså. Sen kom det fram till att det som startade det hela var nog att jag hade som status på facebook "not very excited about packing" eller nåt åt det hållet och då hade kugghjulen börjat snurra.. Är väl kul att folk lägger märke till en i alla fall, haha!

Nu orkar jag inte skriva mer för datorn är skitseg och jag måste memorera några paragrafer Shakespeare tills imorgon.. yeeey.

Nu känns det lite mer rätt


White Elephant

Sådärja, nu har man varit på julklappsutdelningsgrej!
Något som jag verkligen inte trodde var att jag också skulle få julklappar, herregud! Folk jag aldrig träffat och inte ens visste existerade hade köpt julklappar till mig! Så jag fick en mössa, två t-shirts, ett set med sminkborstar, godis och $15 på Walmart! Så gulligt. Känner på mig att det här kommer bli mitt presentrikaste år sen jag var 5 år eller nåt sånt..

Sen var det leken White Elephant, alla får ett nummer och sen går man i turordning och öppnar ett varsitt paket. Alla hade alltså tagit med sig ett paket. Det här var mitt:

En burk med havreflarn! De var populära så de ville att jag ska göra dem till jul också.

Sen kan man också stjäla presenter från andra personer när det är sin tur. Varje present kan stjälas två gånger. Jag hade nummer 16 och valde att öppna ett paket istället för att stjäla. Vet ni vad jag får? En verktygslåda! Kul i jul tänkte jag, nu var mitt spel över. Blandat gamla och nya verktyg+lite skruvar och spikar var där i. Men sen är Susan så snäll athon stjäl min verktygslåda så att jag kan ta ett annat paket! Jag var lite elak mot Rori och stal hennes skärbräda, och jag var den andra personen som hade stulit den så jag fick den! Himla fin, handgjord och allting, väldigt tung också. Sen hade Susan sån himla tur att någon tog hennes verktygslåda så hon kunde stjäla mina kakor!

Josh ended up with en låda med gamla böcker typ kokböcker och sånt skit, haha! Sämsta, ingen ville ha dom så han fick behålla dom själv. Tami fick först ett uppläggningsfat och en flaska vin men när någon snodde det öppnade hon det sista paketet och där i var en jättefin tavla med tre fotografier i. Gulligt.

Den coolaste grejen tycker jag var en scrapbook om den gamle mannen (Jimmy's pappa) som var där, och hans liv och om när han var i the Korean war. Den slutade hos Jimmy vilket ju är roligt eftersom det är hans pappa.

Här är min skärbräda, den behöver nog oljas in.


Och så en bonusbild på mig när jag äter ett havreflarn:


Måste plugga historia ikväll.. icke taggad.


Julklappar

Okej, jag tror inte att min värdfamilj läser min blogg och än mindre översätter den så jag kan väl skriva vad jag har köpt för julklappar!

Josh: Lasse Åberg glas
Tami: Lasse Åbers glas, halsband och en sån grej man hänger i julgranen med katter på
Avery: en karta där hon kan sätta sina state quarters, halsband+pins, en mugg
Grady: en typ pysselbok där det är en bild och så har man en checklista med massa olika saker man ska hitta i bilden, halsband+pins, en mugg
Jimmy&Susan: två snapsglas med Razorbacks (University of Arkansas lag) på, akupressurring och handkräm
Rori&Kellen: änglaspel
James: en sparbössa med Razorbacks på
Grandma&grandpa: änglaspel

Det är de här människorna vi kommer fira jul med. Susan är min värdpappas mamma, Rori är hans syster, Kellen är hennes man och James är deras son. Jimmy är Susans man och Roris pappa. Grandma och grandpa är min värdpappas mormor och morfar. Hängde ni med? ;)

Sen ska vi alla fylla varsin julstrumpa, jag fick Josh's. Det ska vara lite skämtsamma grejer men ändå något vettigt också. Här är vad som är i:

Ett rosa Razorback snapsglas, Razorback pins, Razorback tatueringar (hahaha), nån slimegrej av nåt slag vet inte vad det är, coca-cola flaska, Annas pepparkakor från Walmart, Dassboken, första boken i Stieg Larsson trilogin och en julgransprydnad "My dog is a star"

Jag tog lite bilder

Vi har två deer legs på framsidan som hundarna hittat någonstans och släpat dit. Mycket gott att knapra på.













Fråga

fina bilder! vad har du för kamera? Hur trivs du? längtar du hem?

Tack! Jag har en Nikon D60, och på de där bilderna hade jag bara kitobjektivet på.
Jag trivs bra, familjen är snäll, jag gillar skolan och börjar få lite vänner :) Jag har inte haft någon direkt hemlängtan, som jag trodde att jag skulle få. Jag trodde liksom att jag skulle ha dagar då det enda jag tänkte på var Sverige och vilja boka nästa flyg hem, men så har det inte varit alls. Visst saknar jag Sverige och tänker på att det ska bli skönt när man kommer hem igen men någon direkt hemlängtan tycker jag inte att jag haft. Så himla skönt.

Ett bevis på att religion är stort här

Idag när jag tankade så såg jag små reklamlappar med vad jag trodde var reklam för armén, eftersom att jag associerar bilden på Uncle Sam med armén och deras slogan "I want you for US army". Coolt, tänkte jag, en sån måste jag ha! Mer amerikanskt kan det ju inte bli? Så, jag tog den här lilla lappen i god tro, tills jag börjar läsa på baksidan.

Author Studs Terkel once said that he would like to interview God "on why there is so much misery...so much horror" That´s not necessary. We can be guided "thru the night with a light from above" by God´s Word as to what brings misery to a nation...if we will listen. God´s blessings are dependant on "righteousness." Should God bless America? You be the judge:
- Adultery: 50-60% of married couples admit to adultery.
- Fornication: 45 million are infected with the virus that causes genital herpes.
- Pornography: 665 million porn videos were rented back in 1996.
- Abortion: Over one million children are murdered through abortion each year.
- Greed: We visit casinos more often than professional sporting events.
- Murder: Approx. 200,000 murders during the 1990s
Do you think we deserve God´s blessing? Have you ever lied or stolen? Jesus said, "Whoever looks upon a woman to lust for her, has committed adultery already with her in his heart." Ever looked with lust? If you said "Yes" to these three questions, by your own admission, you are a lying, thieving, adulterer at heart. Will you be innocent or guilty on Judgement Day? Listen to your consciense. You know that you will be guilty, and end up in Hell. That´s not God´s will. He provided an escape. He sent his son to take your punishment: "God commended His love toward us, in that, while we were yet sinners, Christ died for us." He was bruised for our iniquities. Jesus then rose from the dead and defeated death. Pray something like this: "Dear God, I repent of all sin. I put my trust in Jesus Christ as my Lord and Savior. Please forgive me and grant me your gift of everlasting life. In Jesus' name I pray. Amen." Then read the Bible daily and obey what you read (see John 14:21). God will never let you down.


Usch, jag blir upprörd. I början låter det inte så hemskt men sen flippar det bara mer och mer. Nu får ni tycka vad ni vill men jag har väldigt starka tankar emot religion och tycker att det är hjärntvätt och sektvarning på hela alltet. Synd för mig att jag kommer hamna i helvetet, men sånt är väl livet antar jag. Det är den vägen Gud har valt åt mig.

5 days 'til Christmas

Inte en enda kommentar på något av inläggen från igår? Fattig och snålt! Tog över en timme att fixa det där!

Idag har jag julklappsshoppat största delen av dagen men nu är jag i alla fall klar!

Sen har jag upptäckt att Walmart säljer Annas pepparkakor och Wasa knäckebröd.

Sen börjar jag bli sjuk, har ont i halsen.

Sen har jag slagit in alla paketen.

Och sen har det inte hänt så mycket. Imorgon är det den där julklappsutdelningsgrejen, jag ska baka lite kakor imorgon bitti.

Mer julklappar

Fick ett mail "kolla ditt konto", sagt och gjort det gjorde jag.

Tack farmor och farfar för julklappen!

Sen måste jag bara säga tack till min morfar som sponsrar med pengar varje månad :) Taaack!

Första julklappen

Jag kollade nyss mitt konto och jag antar att det är mormors julklapp som kommit in?
Om det är, tack så mycket! Det kommer behövas!

Have a merry christmas

Att dela ut presenter till barnen var jätteroligt. De var så himla förväntansfulla och sen blev de jätteglada när de fick sakena. "Just what I wanted!" fick jag höra av flera stycken, så himla sött :)

De olika åldrarna och könen fick olika saker, allt ifrån klockor, målarböcker, leksaksbilar och dockor till pennor, smycken, spel och "gör-det-själv-kit". Alla fick varsin keps, en grej att hänga i julgranen och ett armband typ livestrong och dom ni vet? Plastarmband.

Det som verkade populärast var bland de äldre klockan, sen i nedåtstigande ordning amerikanska fotbollar och sen leksaksbilar. Lego-kit gillade de också, och så kallade "bop it", jag vet inte om det finns i Sverige men det är poppis här. En slags leksak. Många gillade också julgransprydnaden de fick, tyckte nog det var coolt att ha en egen :)


  


Julklappsutdelning


Pre Kindergarten; 2,5-4 år gamla

Kindergarten; 4-5 år gamla

1st grade; 6-7 år gamla

2nd grade; 7-8 år gamla

3d grade; 8-9 år gamla

4th grade, 9-10 år gamla

5th grade, 10-11 år gamla

6th grade, 11-12 år gamla



Jag och Cameron

Santa och barnen

Jag och Serenity

Serenity

Grady och ett barn

Jag och Serenity lyssnar på Santa

Josh och Charles

Baby brother 3 månader

Jag och Devyn

Jag och Cameron

Matutdelning och kyrkan

Vi kom till Monticello och vårt hotell på onsdag kvällen. Sov där och sen på torsdag morgon åkte vi till Wilmot vilket är ett jättefattigt litet samhälle i södra Arkansas, bara ungefär 10 miles från gränsen mot Louisiana. En gång i månaden betalar Joshs företag en långtradare med mat till det här samhället, de förser 400 familjer med mat. Så vårt jobb var att ta ut de här 1600 kartongerna (3/familj) ur långtradaren, lassa ut dem på golvet och senare dela ut dem till familjerna.





Trots att det var kallt så var det faktiskt rätt så roligt!

Efter matutdelningen åkte vi till skolan och lämnade av X antal julskinkor så de kan få äta julskinka till julen. Vi åkte sen tillbaka till hotellet för att ett par timmar senare åka tillbaka till Wilmot och till deras kyrka. Det var en upplevelse kan man säga, så jävla häftigt. Samhället består i princip bara av svarta människor och deras kultur och religion gjorde gudstjänsten eller vad man ska säga väldigt speciell. Jag vet inte om ni har sett i filmer när de sjunger och dansar och skriker halleluja, amen, thank you och så vidare? EXAKT så var det!

Folk predikade genom sång, och när det var något som publiken höll med om sa/skrek de halleluja, amen, yes eller thank you. En av killarna som predikade bad om ett halleluja, alla skrek halleluja. Han bad om ett amen, alla skrek amen. Han bad om ett yes och alla skrek/sjöng yes om och om igen. Så himla svårt att beskriva hela grejen men ni kan kanske tänka er litegrann i alla fall. Tänk det ni tänker * 100 så närmar ni er nog. Jag kan ju i alla fall säga att man inte behöver vara kristen för att uppskatta hela grejen, jag blev lite engagerad och klappade händerna och sjöng och sa yes haha. Grady tyckte jag var pinsam men jag gjorde det för att det var roligt, inte för att jag höll med dem eller något sånt.


Innan 95% av folket hade kommit. De enda vita i kyrkan var vi som var på den här missionärsresan så det gick ganska lätt att skilja oss från mängden haha.


Tack

Tack Bror för julklappen!
Nej jag har inte öppnat den men när vi kom hem idag så hade min sovrumsdörr stått öppen (jag stängde den när vi åkte hemifrån men städerskan lämnade den öppen) så Jack och Dory hade fått tag i julklappen från dig och öppnat den. De hade ätit 4 Toffifee och massakerat dubbelnougaten men schweizernöten var fortfarande orörd!
De hade fått tag på ett annat paket också men det hann jag inte se vad det var innan Tami fick tag på den och stoppade ner den i en påse så att jag kan öppna den precis som de andra, haha!

Men i alla fall, tack tack :)

Och tack mormor för julkortet :D Din julklapp kommer bli välbehövd.


Fråga

heej jag bara undrar hur gammal du är därför att jag vill åka som utbytesstudent till usa, men vill helst höra om miljön från någon jämnårig :)

Jag är 18 år, gick ut tvåan på gymnasiet innan jag åkte hit!

Sophia;
Ellerhur! Jag blir bara mer och mer patriotsk för varje dag som jag är här borta, haha!

Nu åker jag!

Måste gå nu!


Hälsning från Sverige

Tack Farmor och Farfar för julkortet :D Ett äkta svenskt julkort!
Poststämplat den 10 december så tog bara 5 dagar för det att komma fram!


Thoughtless Tuesday

Okej, nu har jag skrivit ner 12 punkter som jag ska skriva om. Kommer säkert bli en del utanför det också men what the heck (ja så säger man här.. hell är ju ett bad word). Ser ni? Redan off topic.

Imorgon bitti åker vi mot Wilmot, som är ett litet samhälle i södra Arkansas. Joshs (värdpappa) företag sponsrar folket som bor där med mat eftersom att de är väldigt fattiga och inte har råd med det själva. Så varje vecka (eller månad kommer inte ihåg) skickas det en lastbil full med mat ner till dem och så delas det ut i en byggnad som de byggt där nere. Min värdfamilj köpte marken som byggnaden står på och hans chef köpte huset. Nu ska vi alltså ner dit och ge de här barnen julklappar. Eftersom att de är så fattiga har de inte råd med det själva och det här är den enda jul de får. Jag tror att vi ska besöka Elementary school och deras kyrka också. Kyrkan ska tydligen vara "something you've never seen before" med dans och sång och sånt. Byn består i princip endast av african americans så jag antar att kyrkan är inspirerad från deras rötter. Kommer nog bli kul! Jag tar med kameran, de små barnen tycker säkert det är roligt att bli fotade.
Nu till grejen som jag skulle skriva om, det här var bara bakgrundsinformation. Det är tydligen väldigt vanligt med löss där och förra året fick Tami (värdmamma) löss efter att de varit där. Så, vi har en huskur, nämligen att spreja Listerine i håret. Ska tydligen hålla lössen borta och det gör så att håret "look fabulous". Och såklart vill jag inte ha löss så imorgon kommer jag att spreja Listerine i mitt hår.

Idag fick jag också reda på att på söndag ska vi ha någon form av julklappsutbyte med delar av Joshs släkt. Alla tar med sig en varsin julklapp som måste vara hemgjord eller något som man till exempel fått förut och inte vill ha men som fortfarande är fräscht, tanken är alltså att man inte ska köpa massa dyra grejer utan det ska bara vara kul. När klapparna delas ut så börjar en och ta en julklapp och nästa person kan sen välja att ta en egen eller stjäla den andras julklapp. Så, om man inte är nöjd med sin egen utan vill ha någon annans kan man stjäla från någon annan. Varje julklapp kan stjälas tre gånger och sen är den låst, så den som stjäl en julklapp för tredje gången är alltså den som får den. Låter krångligt? Jag vet. Jag är inte hundra på att jag förstått reglerna men det ska nog gå att förstå. Jag får återkomma. Jag har ju inte direkt nåt att ge bort som jag tröttnat på så Tami föreslog att jag skulle baka några kakor som hon brukar göra. Jag funderar däremot på att göra lite olika svenska kakor, och typ chokladbollar. Frågan är om de tycker om dem, kan ju hoppas.. och kanske lite roligare än att få kakor gjorda av shake n bake mix......

Jag har velat ha/läsa några böcker av en speciell författare. Har funderat på att köpa dem men eftersom att det är typ 10 böcker i serien och de kostar mellan 8-10 dollar styck blir det ju en del pengar. För några dagar sen slog det mig att skolans bibliotek kanske hade dem och idag gick jag och kollade. Det visade sig att de har allihopa så nu kan jag låna dem därifrån gratis! Har lånat den första nu, måste lämna tillbaka den innan lovet så får försöka läsa fort, om jag hinner mellan allt pluggande.. Sen hoppas jag att man kan låna över lovet, är inte helt säker på det dock. Det visar sig!

Första read-through för pjäsen vi ska göra i maj var idag. Vi läste bara igenom hela manuset och det gick väl helt okej. Tog 1½ timme att läsa igenom den så själva pjäsen borde landa någonstans på 2 timmar trodde läraren.

Tami har tagit på sig uppdraget att köpa julklappar åt någon tjej i värdsysters skola som inte firar jul eftersom hon är adopterad (?? jag hängde inte riktigt med på förklaringen..??) så idag hade hon köpt julklappar. Över 20 grejer! Varav en cd-spelare, cd-skiva, 4 par jeans, tröjor, skor, en filt osv osv. Herrejesus. Jag skojade med henne och sa att jag trodde att hon köpt saker för 5 ungar haha. Josh tyckte också att det var roligt att det var så mycket saker. Hon ska däremot lämna tillbaka lite grejer så det kanske slutar på 18-20 presenter. Ganska så nice för en tjej som inte skulle få fira jul. Jag måste säga att hon (värdmamma) verkar leva ett rätt så nice liv. Det enda hon gör på dagarna är att shoppa, äta lunch med kompisar, köra runt och göra ärenden och sen hämta och lämna ungarna i skolan. Jag tror nog att värdpappa tjänar rätt så bra med stålar. Hoppas att de inte översätter det här haha. Tror inte det.

Idag på styrketräningen la vi på mer vikter! Så nu hade vi stången (20kg) + en vikt på vardera sidan á 2,3 kg during bänkpress så nu känner vi oss starka! Blev däremot trött i armarna så incline var väääldigt segt. Där hade vi fortfarande bara stången. Efter christmas break kommer vi nog vara svaga igen.. lagom till att man börjat bygga lite muskler.

De har frågat igen vad jag vill ha i julklapp, jag tycker det är så svårt att säga nåt eftersom jag inte vet hur mycket de vill lägga! Jag menar.. jag skulle inte tacka nej till en ny bil men grejer till min scrapbook skulle också vara bra. Här verkar det också så att allt ungarna skriver på önskelistan får dem, så har det aldrig varit för mig. Det är ju en ÖNSKElista, inte en ska-ha-lista. Så ja.. det är svårt. Har däremot tänkt på några grejer i olika prisklasser jag skulle kunna tänka mig men jag vet inte hur jag ska lägga fram det att jag verkligen inte förväntar mig allting haha. De har också hotat med att om jag inte säger vad jag vill ha (ja de frågar vad jag vill ha inte vad jag önskar mig) så får jag ingenting, haha! Jaja.. själv måste jag julklapsshoppa i helgen och jag vet inte vad jag ska köpa eller till vilka.

En kille i min Finance klass hade varit i slagsmål idag så han kom in med blodig hand vilken han trodde var bruten. Ville inte visa den för läraren så han satt med den gömd under bänken och försökte skriva med vänsterhand.. Ja du..

Jag läste i Amandas blogg att folk pratar över huvudet på en och det är faktiskt sant. Om jag träffar nya personer tillsammans med min värdfamilj kan de vända sig till dem och fråga "where is she from?" eller "how long has she been here?" "when is she going home?" HALLÅ JAG ÄR INTE KORKAD JAG KAN PRATA ENGELSKA OCH JA JAG FÖRSTÅR VAD NI SÄGER! Sen när jag faktiskt svarar för mig själv ser de lite chockade ut. Roligt folk det här.

Jag måste packa men jag orkar inte.

Jag måste också plugga de här nästkommande 5 dagarna (eftersom att jag inte kommer vara i skolan nåt mer den här veckan missar jag alla review grejer) och jag har ingen lust. Matten som vi gjorde för två månader sen har jag glömt bort och på måndag och tisdag har vi semester tests, alltså test på allting vi hittills gjort den här terminen! Giv mig styrka.

Jag har blivit lite redneck. I vardagligt tal använder jag orden "y'all" som betyder you all och något jag använder ännu mer är "'em" istället för them. "I got 'em" "Did you see 'em?" "She took 'em" haha.

Måste skryta lite också. För ett par veckor sen hade vi ett prov i finance som skulle vara sååå svårt och jobbigt och stort och avancerat och gud vet vad. Vet ni vad? Jag fick 100% och ett litet klistermärke som sa Excellent! Av 30 elever var det bara jag och tjejen som sitter bredvid mig som fick 100%, jag undrar om hon tror vi fuskade. Det gjorde vi inte. Vi är bara väldigt grymma helt enkelt.

Guuuuud vilket långt och random inlägg, tog säkert 30 minuter att skriva. Klockan är nu 9:21 och senaste gången jag tittade på klockan var den typ 8:45. Märker ni att jag skriver i 12h klockgrejs? Jag tänker inte ens på det utan det känns naturligt. 20 och 21 känns konstigt att skriva. Inte fel men ovant. Jaja.. over and out!

Helgen 11-13 december


Min lilla julgran som nu fått lite prydnader i sig.

Istället för toppstjärna har jag den här lilla choklad-damen!

Random ornaments

I Cedar Lodge, Branson, MO, där vi sov en natt. Vi hade en stuga med tre rum och två badrum, typ som en fjällstuga. Josh kände någon snubbe där så vi fick en rundvandring i deras nya konferenslokaler, jävlar vad coolt det var! Allt var typ djurinspirerat så de hade döda djur överallt, allt trä var mörkt, maaaassa små detaljer överallt, citat längs med väggarna. Sen åt vi middag på restaurangen som var där. Tyckte nog att maten kunde varit bättre för det priset.. men det var väl bra för att vara amerikansk standard, i Sverige hade det inte räknas som särskilt bra.
Här är en bild på utsidan jag tog från deras hemsida:




Och nu från Silver Dollar City:





Hela stället var uppbyggt som en 1800-tals stad, väldigt sött. Och Branson, som är "staden" det ligger i är typ huuur gammal som helst, allt såg verkligen gammalt ut. Fanns inte så mycket plats för förbättringar heller eftersom det ligger på typ en höjd, så det finns ingen plats runt om.


Det var en vattendroppe på linsen rakt över mitt fejs :(

Home of the BIG ice-cream! Det här var en small haha. Lika stort som hennes huvud! Men eftersom att min magsäck har växt sen jag kom hit smällde jag i mig hela, trots att jag en timme innan ätit mig mätt på pizza. Ser ni vad det här landet gör med mig?!

Sen på söndagen bakade jag lussebullar:

Första satsen blev lite ljusa och vi hade inga russin men de smakade bra ändå!

Plåt nummer två och tre såg lovande ut tills att jag tog ut de för tidigt och de sjönk ihop. Satte in dem igen och de gräddades färdigt men reste sig aldrig igen haha. Så nu har jag platta lussebullar! Smakar bra gör de däremot.

Yummy!

Vi sitter här i Venten och spelar lite DotA

Haha en sån random grej hände i skolan idag. Jag satt och kollade igenom en killes mp3 och helt plötsligt kommer låten Dota med Basshunter upp, en svensk sång! Jag utbrister "den här är på svenska! ehm oh this is in swedish!" hahaha. Sen frågade jag varför han hade en svensk sång när han inte ens förstod texten men han tyckte om soundet haha.

Lucia idag!

Jag kommer ihåg i femman när jag var Lucia, det var grejer det! I år har jag inte ens fått se ett luciatåg :( Ännu mindre hört julsånger! Tänd ett Ljus (med Triad!!!) är ju kult, måste leta fram den nu..

Dagen till ära har jag bakat lussebullar. Blev lite halvt misslyckat.. första plåten svällde sjukt mycket så de blev gigantiska och andra plåten var inne för kort tid så de sjönk ihop men sen satte jag in dem igen så de i alla fall blev färdiggräddade men de är platta som papper hahaha. Jaja, smaken är det viktigaste och den är det inget fel på! Familjen tyckte väl att de var okej, kallade de för bröd haha. Men inte mig emot, betyder bara mer till mig!

Har pratat med mamma på Skype idag också, värdsyster var med ett tag också så lite engelska fick vi höra också! Mamma du får slipa engelskakunskaperna tills du kommer, hon hade lite problem att förstå ibland ;) Tur att jag kan vara tolk!

Jag kan fortfarande inte få in bilderna i datorn.. vet inte vad det är för fel. Hoppas att det bara är nåt temporärt, det har ju funkat förut! Annars får jag leta fram sladden till kameran och se om det funkar på det sättet. Jaja.. de kommer när de kommer.

Har också beställt lite svenska matvaror från andersonbutik.com idag. Knäckebröd! Kaviar! Gräddost! Åh jag längtar redan efter en knäckebrödsmacka med ost. Finns ingen god ost i det här landet, det är sorgligt.

Vad är det jag hör.. reklam på Spotify "missa inte Sibas Grej of the Day!" det var väl det töntigaste jag hört. Grej of the day, herregud. Pinsamt Siba, pinsamt. I stil med han den där jönsen som blev kidnappad för några år sen. Och ungefär lika lågt som Glocalnet. Något fyndigare kunde de väl kommit ihåg.

Tänd ett Ljus får mig nästan att längta hem. Nu ska jag fortsätta lyssna. Hejdå.

Trubbel

Jag skulle ju lägga upp alla bilder idag men de vill inte läggas in i datorn! Jävla skit alltså.

The trip


Resan, från väst till öst. Tog väl dryga 2 timmar. Dumt att det inte finns en rak väg.

Kan ju tillägga också att landskapet vi åkte igenom såg ut som den högra bilden i min header. Inte fullt så grönt (eftersom att det är december) och inte fullt så mycket vatten (men vatten fanns det!) men annars var det väldigt likt! Kan tänka mig att det är väldigt vackern på sommaren.

Åkte också igenom värsta sortens hillbilly-land. Josh frågade "are you familiar with the term hillbilly?" mer än så behövde han inte säga, var bara banjon som saknades!

Higher, Higher, HIGHER!

Hej alla glada!
Kom hem från Missouri och Silver Dollar City idag, besökte bland annat ett outlet mall och åt på "home of the big ice cream" men spenderade inte en enda krona!
Bilduppdatering kommer imorgon!

Imorgon är det ju lucia också, vilket jag inte hade tänkt på. Hade planerat att baka lussebullar så då passar det ju ännu bättre. Kanske hinner med en skype-dejt med la familia också? See you!

Svar och snabb uppdatering

Först och främst: superbra blogg. Känner dig inte, men kul att följa ditt high school year. Kul med många uppdateringar!

För att se gamla inlägg får man gå till "arkiv". Finns som rubrik till vänster om dina inlägg. Sedan klickar man på månaden. Väljer man ex augusti kommer alla inlägg du skrev i augusti upp.

Tack så mycket!

Jag vet inte hur det är för er men när jag går in på min blogg och sen på arkiv kan jag inte se alla inlägg. Till exempel om jag klickar på oktober så kommer bara inlägg upp som är till och med den 25 oktober. Och jag vet ju att jag har skrivit fler än så! Så hur är det för er?




Skolan idag har varit bra, checkade ut i början av 6th period!
Nu ska vi till Silver Dollar City så har inte mer tid! Hejdå!

I'd like to make myself believe that planet Earth turns slowly

Ojoj, när klockan var såhär mycket (9.30) igår kväll släckte jag lampan. Så jag sov alltså 9 timmar föregående natt. Hela den här veckan har jag sovit minst 7,5 timme, oftast 8-8,5 men inte ens det har hindrat mig från gäspa i skolan. Riktigt segt att gå upp på morgonen är det också, även fast att jag inte är zombie som jag brukade vara förut. Men segt är det fortfarande.. Antar att det bara är att acceptera att jag inte är någon morgonmänniska och aldrig kommer bli.

Jag berättade aldrig det men här om dagen var jag såhäääär nära att döda en stackars ekorre. Det springer djur över vägarna hela tiden så är väl rena turen att jag inte träffat nån stackars opossum, tvättbjörn eller ekorre än. Känns däremot som att den dagen kommer komma innan jag åker ifrån när jag kör på ett djur. Varje morgon ligger det nya offer på vägarna så man får väja för kvarlevorna. Och nästa dag när man åker förbi är djuret ännu mer manglat och så fortsätter det tills att det är helt borta. Idag tror jag att  jag råkade träffa ryggraden eller något på en tvättbjörn för det hoppade till lite, tur man har en stor bil. Aja, till ekorren här om dagen, och nu kommer du bli stolt pappa. Den här lilla stackaren sprang alltså fram och tillbaka på vägen utan att veta vart han skulle ta vägen, jag kommer körandes och några fåtal meter innan jag kommer till platsen där han är springer han ut rakt framför min bil! Pappa jag vet inte om du kommer ihåg för några månader sen när vi körde upp till Norrtälje och jag väjade för en fågel på marken trots att jag hade möte? Så ska man inte göra mig fick jag i alla fall höra. Och denna gång gjorde jag det inte! Jag släppte gasen och blundade tror jag, kanske inte mycket bättre det men ändå haha. Kände ingen duns och sen när jag tittade i backspegeln så sprang han fortfarande på vägen! Yeey min dag var räddad jag dödade ingen.

Imorse var det -13 grader celsius, iiinte okej. Men som sagt, jag börjar vänja mig så det är fortfarande kallt men jag fryser inte som en dåre i alla fall.

Ni vet att i filmer så ger små barn röda äpplen till sina lärare? Det händer på riktigt! Trodde jag inte. Idag hade i alla fall Grady tagit med sig ett äpple till sin lärare "because she loves her so much" och läraren hade tagit emot det och skulle ta hem och skala det! Haha. Jag sa att jag aldrig hört om det förut förutom i filmen men jorå, folk gör sånt.

Ikväll åt vi på mexikansk restaurang för att fira Susan och Jimmys födelsedagar. Susan är farmor till ungarna och Jimmy är hennes man. Jag åt räk&kyckling fajitas och det var riktigt gott, även fast räkorna rensade bihålorna rätt så bra.

De har börjat fråga vad jag önskar mig i julklapp också men jag vet inte vad jag ska säga! Och vilka ska jag köpa till? Hjääälp.

Imorgon ska vi åka till Branson, Missouri och Silver Dollar City! (http://www.silverdollarcity.com). Är inte helt på det klara med vad som händer men vi ska till nöjesparken i alla fall och så ska vi bo i en stuga av något slag. Tar väl med mig kameran och uppdaterar på lördag kväll när vi kommer hem! Så mamma, detta betyder alltså att jag inte kommer kunna prata med dig imorgon efter skolan. Hörs på söndag! Det betyder också att jag kommer bli utcheckad från skolan runt 1 imorgon.. inte så jättebra med tanke på att vi har ett state test i min 7th hour klass. Men.. det ska väl gå det med.

See you!

Förresten! Är det någon som vet hur man gör för att folk ska kunna gå bakåt i bloggen och se gamla inlägg? Som det är nu kan man bara se typ 10 inlägg per månad eller nåt och jag har ju skrivit betydligt fler än så. Jag kan ju se dem själv på min inloggning men vill alltså att de ska vara synliga för alla. Någon? :)

I got some ornaments for my christmas tree today

Okej det snöade faktiskt imorse och det la sig lite i hörn. Blåste snö snarare än faktiskt snöade men folk i skolan kallade det "heavy snow fall" och "blizzard" hahaha, roligaste idag. En kille var lite smått fascinerad för han hade inte sett snö på 5 år, han flyttade hit från Arizona ganska nyligen. Och Stephanie (utbytesstudent från Taiwan) hade aldrig sett snö falla förut. Hon hade sett snö på marken men aldrig sett det snöa. Gud vad det känns som att vi lever i olika världar.

Sitter och tittar på TV, helt plötsligt tjuter det till och följande text kommer upp i rutan:

"BREAKING NEWS. Fayetteville police say the susptct who was shot by an officer this afternoon during an attempted bank robbery has died. We'll have more on this story, as well as the suspect's name coming up tonight on your 5 news"

Only in America. Nu är programmet inspelat så jag antar att det här hände förra veckan men ändå, så kan det vara..

Ser på Criminal Minds och jag har sett det här avsnittet förut, så äckligt. Handlar om en psyksjuk kille med multipla personligheter, så han kallar sig Amanda och har en sån sjukt läskig blick. Jag tycker att psykologiska skräckfilmer är det värsta, blod är inte alls lika äckligt. Däremot sånt som handlar om psykoser och störningar är riktigt obehagligt. Typ The Shining, såg den i åttan eller nian men vissa delar sitter fortfarande fast på näthinnan, usch alltså.

Jag har gjort av med äckligt mycket pengar senaste veckan, vill inte ens titta på kontot. Ska beställa svenska grejer från en svensk hemsida också så det kommer väl bli en 300 dollar på tio dagar eller så. Inte okej. Mamma & pappa, efter jul så ska jag försöka spara så mycket som det går. December är sämsta månaden.. måste köpa julklappar och allting.

Hade ett matteprov idag.. på ja.. jag vet inte ens vad det heter på engelska och ännu mindre på svenska.. hmm.. graphing parabolas, factoring, imaginary & real numbers, perfect squares, finding zeros, square root är det jag kommer på nu. Någon som har koll på vilken mattekurs i Sverige som innehåller det?

Idag åkte jag igenom en Drive Thru ATM och min fönsterruta hade frusit fast så jag fick krångla mig ur bilen och göra allt från marken ändå. Så mycket för Drive Thru. Sen hatar jag också att gamla bensinmackar (typ de enda som finns här omkring) inte tar mitt kreditkort utan jag måste gå in och förbetala. Sämst. Var inne på postkontoret i Hiwasse, minsta lilla byhålan här, en snabbis idag och det är som taget ur en film. Hela byhålan är det, allt är typ stenålder och små söta tanter jobbar i alla affärer. Sist när jag tankade där så krånglade mitt kort och de drog fel summa så hon som jobbade i kassan gick ut och tankade min bil haha.

Kallt som satan är det också, -8 imorse, -5 när jag åkte hem från skolan och -7 nu ikväll. Att vi har -7 här och ni i Sverige har 2 plus känns väl lite sådär haha. Men som varje år så börjar jag vänja mig vid kylan nu när det varit kallt i en vecka-tio dagar. Så nu fryser jag inte ihjäl när jag sticker näsan utanför dörren, även om jag tycker det är kallt.

Paketet är skickat idag också så vi får väl se när det anländer! Innan jul lovade de i alla fall men för min mors skull hoppas jag att det kommer tidigare, haha. Och att det inte fastnar i tullen!

Mycket babbel om ingenting blev det, puss på er!

Snö eller regn?

såg att det var 200-någonting dagar kvar tills du åker hem, när slutar din skola/när får ni sommarlov? och har du redan fått datum på när du ska hem? :)

Hallå där! Min skola är schemalagd att sluta den 26 maj men med tanke på snow days så kan det bli senare. Jag vet däremot inte om jag kommer vara där efter att alla seniors slutat, vilket är 22 maj tror jag. Eftersom att jag ändå inte kan tillgodoräkna mig mitt år så ser jag inte varför det skulle spela roll om jag missar sista veckan eller inte. Efter det kommer min familj från Sverige och hämtar mig och så ska vi resa runt i tre veckor ungefär, det är därför jag vet när jag troligtvis kommer åka hem :) Enligt EF ska man få hemresedatum runt december men jag kommer ändra de för att passa in det med min familj så vi får väl se.


Jag fick en roll i pjäsen! Hippolyta, the Queen of Amazons. Jag har en husband också ;) i början av pjäsen är vi bara trolovade men i slutet är vi gifta, tror däremot inte att bröllopet är med. Jag är nöjd med den rollen, lagom stor för mig = inte så mycket och inte så svårt att memorera, så det blir nog awesome! Första read-through är på tisdag.

Någon amazing har hänt idag också, jag har alla state quarters! De enda som fattas nu är några US territories (District of Columbia, Guam och Samoa Islands, jag har redan Puerto Rico). Det som jag trodde skulle bli svårt visade sig vara väldigt lätt haha.

Något jag glömde säga här om dagen när jag varit inne i en stor bokaffär, var att jag hittade svenska böcker översatta till engelska! Det var böckerna om kommisarie Beck, alltså samma som filmerna. Var lite roligt med svenska namn och städer haha "close to the beautiful Swedish lake Vattern" haha.

Usch vilken dålig bild. Aja, det som jag försökte ta kort på är i alla fall "Christ, kiss my ass" said Gunvald Larsson, hahaha.

Det är så irriterande för jag tänker på saker under dagen som jag ska skriva i bloggen, men sen när jag väl sitter här så glömmer jag bort 2/3.

Det är risk för snö inatt!! Fatta vad coolt, om det snöar innebär det att skolan blir intälld imorgon och att jag slipper ett stort matteprov imorgon! Vi kommer ju ha det nästa dag ändå men det känns alltid bra att skjuta upp saker lite extra. Well well.. tror inte det kommer snöa, har vart risk för snö typ 7 gånger hittills men ingen snö ännu. Om det snöar imorgon så lär ni märka det!

I got Rhode Island!

Jaja, jag glömde skriva det igår men jag fick en ny state quarter, Rhode Island!

Mamma, Pappa, Dennis. Imorgon skickar jag ert paket så nu är det för sent att önska sig nåt mer!

Jag har tydligen fått en räkning på 203 dollar för mina sprutor i september, bull säger jag! Jag betalade för fan 197 dollar på plats så jag tänker inte direkt betala igen. Har kvar kvittot och allt så Tami ska ringa och fråga vad de pysslar med imorgon.

Idag var det som sagt callbacks, jag gjorde väl hyfsat ifrån mig. Fick inte göra så mycket men vi får se vad resultatet visar imorgon.

Jag har idétorka när det gäller att skriva hmm.. Jo igår köpte jag nytt schampoo, 700ml flaskor! Det fanns en liten också men de var för stora för min lilla hand att greppa så jag nöjde mig med 700ml haha. De kostade typ 5-6 dollar styck (35-40kr) och det måste väl räknas som billigt.

Jag har lovat att ta med svenskt godis till skolan, blir nog saltlakritskulorna jag fick från mamma här om dagen. Vill ju inte slösa min goda choklad eller smågodiset så saltlakrits är bra, det är ändå ingen som tycker om det och sen vågar dom inte smaka någon annat för att de tror att allt svenskt godis är snusk. Tami (värdmamma) smakade en nu ikväll, hon fick typ kväljningar haha. Mesar. Pepparkakor tyckte de däremot om!

Klockan är nu 9:44 och jag ska släcka lampan och försöka sova. Jag sover tillräckligt (7-8 timmar per natt) men ändå är jag ofta trött och fryser lätt. Jag tror det har att göra med maten, är nog inte tillräckligt med näring i den.

Bam chica wah wah!

Hallå alla mina vänner!

Jag har fått en julgran i mitt rum. Har tagit bort allting som satt på det och ska få lite olika ornaments (se, jag har lärt mig ett nytt ord) att välja på imorgon. Än så länge har jag silvrigt typ glitter, fast hårdare och så röda kulor. Har gröna också men kommer nog inte använda dem. Här är en riktigt dålig bild innan jag tog ur alla grejer:


Imorgon är det callbacks, tagga! Hahaha. Jag ska vara glad om jag överhuvudtaget får en roll.

Min lördag och sånt

Som sagt, igår var det lördag och jag åkte ut på en liten shoppingrunda. Behövde lite basic-kläder och lite tjocka tröjor för jag fryser ihjäl om dagarna när det är X antal minusgrader.
I alla fall kom jag hem med detta för 110 dollar:

Lite kul att allt går i samma färgskala. Det blev alltså ett snitt på 12 dollar (84kr) per grej, inte dyrt tycker jag inte. Som ni ser blev det 8 långärmade tröjor, vissa tunna och vissa tjocka och sen en halsduk (som i verkligheten är mörkgrå men ser svart ut på bild.)

Sen hittade jag också en mapp eller vad man ska kalla det till min samling av quarters:


Först hade jag 7 stycken men sen hade Avery hittat massa fler någonstans och hon satte in dem

Så nu har jag inte så många kvar! De i slutet är US territories så jag vet inte om man lyckas få tag på dem.

Sen så fick jag 7,6 g paket från Sverige! Lycka :D

Svenskt godis är inte att leka med ska jag säga er. I skrivande stund sitter jag och smaskar på lite lösgodis!

Julklappar låg också i paketet!

Här ska det bakas lussebullar! Muuuums.

Ha en bra söndag!

Idag har jag shoppat!
Idag har jag fått paket från Sverige!
Ikväll ska jag se på bio, a Christmas Carol tror jag det blir!

Lägger upp bilder på allt imorgon tror jag :)

Betygsuppdatering

Okej, kör en betygsuppdatering igen! Jag har verkligen inte brytt mig om betygen sista veckorna men så länge jag har C så bryr jag mig faktiskt inte.
Jag ger er "final grade" alltså det som skulle bli mitt slutbetyg om kursen slutade nu. Jag har ett betyg per 9 veckor så hittills har jag 2 betyg/kurs men som sagt, det här är final grade.

English: 96%
US History: 92%
Algebra II: 78%
Drama II: 100%
Finance: 82%
Foods: 93%
Athletics: 100%


Så, fem stycken A, ett B och ett C. Mitt Finance betyg borde dock höjas efter idag, jag är i princip helt säker på att jag skrev ett A på provet. Och om två veckor har vi semester tests, alltså test på allt vi gjort på hela terminen! De gör typ halva betyget eller nåt sånt så det kan ju bli spännande. Eller nä, inte halva betyget men en stor del!

Det här känns inte riktigt okej

En gradskillnad på 10 grader! Sverige ligger i höjd med Alaska och det är mitt i natten! Jag befinner mig i SÖDRA USA, här ska det vara varmt!


Sharing isn't caring

Rubriken kommer från en drogreklam som var innan bion idag, tycker den var lite klatchig sådär ;)
Det verkar komma massa bra filmer, jag vill se i princip alla de visar innan själva filmen! Den jag vill se nu är Valentine´s Day, massa bra skådespelare! Patrick Dempsey, Jessica Biel, Jessica Alba, Julia Roberts, Anne Hathaway, Ashton Kutcher, Bradley Cooper, Jennifer Garner, Eric Dane och så vidare. Måste se. Däremot kommer den inte ut förrän 14 februari men men.
Var som sagt på bio idag, såg The Blind Side igen. När jag kom hem frågade Josh om jag ville följa med när de skulle åka och se den och jag tänkte att varför inte, det var en bra film så kan ju se den igen. Vi åt pizzabuffé innan och sen åt jag Starburst under filmen, mumsigt. Filmen var nästan bättre den här gången, skitbra story och jag fattade allt jag missade förra gången. Om den kommer till Sverige MÅSTE ni se den! Mitt favoritcitat är fortfarande "are you aware of that you have a colored boy in your christmas card?" hahahaha.

Vad mer? Jo.. pjäsen. Det är callbacks på måndag och jag är kallad till tre roller (Helena, Hermia och Hippolyta). Callbacks är när man ska göra audition för en speciell roll och för att han ska se hur kemin mellan de olika personerna är, vilka som passar att spela "the lovers" och så vidare. Alla roller i pjäsen är inte på callback så man kan fortfarande göra callback för en roll, men få en helt annan. Spännande! På måndag efter skolan är det i alla fall. Att jag skulle få göra callback för de två största kvinnliga rollerna (Hermia och Helena) trodde jag verkligen inte, därför tror jag inte heller att jag får någon av dem. Men som sagt, återkommer.

Jag har lärt mig något nytt idag, nämligen fenomenet "indian summer". Det är några dagar, runt 5 eller nånting i vanligtvis januari när det blir uppemot 70 grader (20 celsius) här! Jag längtar redan!

I skolan idag fick vi också en lapp om radiostationer och tv-kanaler där man kan veta om skolan är instängd. Det är nämligen så att blir det 1mm snö- eller islager på vägarna så ställs skolorna in och det blir en så kallad "snow day". Man har två eller tre planerade snow days per år, om dagarna överstiger det antalet läggs de på i slutet av terminen så skolåret kan alltså förlängas. Men det drabbar inte seniorsen då de redan har graduatat. Men, jag är ju inte senior. Synd för mig.. (Jag kommer inte gå ändå tror jag, bara så ni vet.) Tjohej!


Grady posar i lobbyn eller vad man ska säga på bion.

Griskallt

Imorse var det -10 grader celsius här, inte okej, INTE OKEJ!

Julen är här

Jag hade en svensk julsång på hjärnan igår kväll men nu kan jag inte komma på vilken det är.. jag nynnade bara på en mening.. och det är ingen av de vanliga sångerna. Gud vad irriterande.

I alla fall, idag har Tami börjat ta fram julpynten. Julgranen står mitt på vardagsrumsgolvet, redo för att bli pyntad. Och runt omkring huset är det lite olika saker. Hon blev däremot avbruten mitt i allihopa för hon tror att hennes katt är sjuk, den kommer väl dö eller nåt.


Avery med julgranen utan topp. Och så sjuklingen till vänster i bild.


Med topp och ljus och stegen i högsta hugg.


Julstrumporna! Den med älgen är min, wohoo jag har min egen julstrumpa!


På den hundrade dagen..

...så skola de uppstå julegranen.

Idag har jag varit här 100 dagar! Alltså ungefär en tredjedel, gaaaalet. Innan vi vet ordet av är det halva tiden som gått, närmare bestämt i slutet av januari.

Idag har jag som sagt varit på audition. Vi fick framföra vår sonnet, sjunga en del av en sång, hjula och "dance across the stage as a fairy". Allt gick bra förutom sången, haha. Men det visste vi ju sen innan, att jag inte kan sjunga alltså. Jag tror vi får besked på måndag så återkommer då!


Angeline om What's crackin'?!:
Det hade tagit mig ett helt år att skriva det där för mig:O:Phaha snacka om att ja å linnea kommer vara amatörer när vi kommer:P har hört att du inte frågat dina exrta föräldrar än kanske dax å göra det fröken??:P

Nejdå ni kommer äga! Och ryktena du hör är inte sanna.


Johanna om Walking in a winter wonderland:
Nej vad spännande! Blir det i High school musical stil? Vilken sång valde du? =)

Nä det är ju ingen musikal så det blir bara en vanlig teaterföreställning :) "A Midsummer Night's Dream" av Shakespeare är det vi ska göra. Och jag sjöng Walking in a Winter Wonderland, och det gick inte så bra haha. Men det spelar nog inte så stor roll för jag vill ändå inte ha en sångroll!


Hjulgran

Åh nej helvete! Jag kom just på att jag måste hjula på auditionen imorgon också, helvete det har jag inte gjort på 10 år vad har jag gett mig in på?

What's crackin'?!

Hey y'all! It's freeeezing outside and I don't know how to survive the winter! It's exactly the same feeling as I always have this time a year, and I hate it! Why can't it just be summer, fall and then spring? Why do we have winter, there's no good in it! I'm going crazy but I know that it's even colder in Sweden and that makes me a little bit happy. And when I tell people that I think it's freezing they're like "but you're from Sweden? It's cold there, aren't you used to it?" Yeah so what? I never get used to it and I will forever hate it!

What else? Yeah.. my computer is stupid cause it changes language so that I can't write the Swedish letters or make the signs that I want to because they are in different places on an american keyboard (I think my keyboard got some american influences after the virus-scan..) Did you get it? So I let the computer win and I'm going to obey its wishes - today I'm going to write in English.

Today was just like any other day except from the cold.. it was like 35 freeekin' degrees when I was heading home. Not okay. I know that I say it a lot but I really want you to get it!

I totally failed my English quiz today that was on "The Pit and the Pendulum" written by Edgar Allan Poe like 5000 years ago. The language is too hard for me sometimes, there are so much words that I don't understand so I can't make any sense out of it. Like.. I thought that the man died in the end of the story but then when we analyzed it in class, it turned out that he was rescued by someone.. I had no idea. But at the same time, I have the highest grade of all the people in that class, maybe that tells you more them than about me.. Well.. I have a 96% and there is one guy, he's got a 38%! Crazy, don't know how that's possible.

I'm not as sore today as I thought I would be. I thought it was going to be like when we were at the gym before the break (=can't walk normally for a week) but this is nothing! I'm on it tomorrow again! I'm going to be strong as a bear! That I'm only benching the bar we don't have to talk about..

I'm listening to Rix FM on webradio now, awesome! But.. they're playing the exact same songs as they did when I left Sweden 3 months ago.. not good Rix FM, not good! Here in Arkansas I'm usually listening to Power 105,7, today's hit music! But Rix FM aren't playing any of the songs that Power 105,7 are playing.. maybe I have to change to NRJ or something, yes, that's what I'm gonna do. Right now.

OK I have changed now.. don't know what I think about it yet. Right now there's a song I've never heard before.

This comment is getting out of hand so I think that I'm gonna stop right here. I'm sorry if my grandparents can't read this but I promise to make a Swedish comment tomorrow. And grandma Britt, this is good for you! You have to practice some English before you come here, I've told everyone that you understand English, so I hope that you do. Byeeee!

Walking in a winter wonderland

Hahaha jag ska på drama-audtion imorgon och jag måste sjunga en sång hahaha

Bara en månad kvar av 2009

Redan december! Nu har jag varit här 5 olika månader, augusti, september, oktober, november och december.

Igår morse och imorse hade vi minusgrader! Igår -2 och idag -1. Hela bilrutan var full med is så jag fick gå ut 10 minuter tidigare och starta bilen.

I vanliga fall brukar jag alltid vakna en gång mitt i natten, allt mellan 2 och 5 och kolla klockan. Inatt gjorde jag det inte och det var lite läskigt. Somnade på två röda igårkväll, sov hela natten och vaknade på två röda när klockan ringde 06:30 imorse, satte mig upp i sängen och var helt förvirrad haha.

Idag har jag varit i skolan och haft träning. Vi lyfte vikter i 30 min eller nåt sånt och sen sprang vi i trappor, usch alltså, jag kommer ha träningsvärk deluxe imorgon.


Nedräkning

1 dag till december
23 dagar till jullov
24 dagar till Julafton
25 dagar till Juldagen
32 dagar till år 2010
111 dagar till spring break
172 dagar till graduation
190 dagar till min 19e födelsedag
206 dagar till jag åker hem
555 dagar till jag fyller 20

De kan ju glömma att jag ska stanna kvar i skolan 1-2 veckor efter att alla seniors slutat!