Dagens roliga

Pratade med min bror på MSN:


Sandra säger:
pallar inte vara ute för det är så varmt

Wassbro säger:
samma här
sjukt varmt här

Sandra säger:
hur varmt?

Wassbro säger:
typ 5 grader

Sandra säger:
HAHAHAHAHAHAHAHA
vi har 27 grader


Uppdatering

Dålig uppdatering jag veeet men jag har varit upptagen förstår ni!

Idag är det också exakt tre månader tills jag lämnar landet. Om tre månader är jag på språng! Troligtvis någonstans i luften mellan Boston och London. Känns bra. Imorgon kan jag säga "2 månader och 30 dagar"

En annan bra sak är att det var typ 25-30 grader nånting idag när vi satt och tittade på tävlingar! Sen när jag åkte hem vid halv nio var det fortfarande 67 typ, ni kan ju omvandla det själva. Jag vet att det är 67 sen orkar jag inte tänka mer.

Igår var det rehearsal med pjäsen men min man var inte där så det blev inte så mycket acting av för min del. Men det gick ju det med, nästa vecka är det rehearsal nästan varje dag tror jag.

Idag var det hemma track meet och jag och Juliana bestämde oss för att stanna kvar efter skolan och titta på Daisy. Hon sprang första grejen (4*800m) runt kvart i sex-sex och sen trodde vi att nästa skulle vara inom en timme eller så. En timme gick, två timmar gick och Juliana gav upp och åkte hem. Jag tyckte att det kändes ju onödigt att åka hem när jag suttit där så länge så jag satt och pratade med Tucker och runt kvart över 8 sprang hon, och vann såklart, haha. Inte så nöjd över tiden däremot, 2.37 fick hon. Sen åkte jag raka vägen hem och kom hem typ kvart i nio.

När jag släpper in Jack upptäcker jag att han har torkad lera över hela kroppen så det var bara att kasta honom i badkaret och börja skrubba. Ingen lerig hund i min säng inte! Nu luktar det blöt hund här istället.

Ni kommer ihåg att jag berättade om mina brända ben? Well.. de har kliat något så satans mycket i ett par dagar och idag har de börjat flagna. Inte lite heller, och på köpet har jag lärt mig det engelska ordet för flagna, peeling. "My legs are peeling" Japp japp. Följande är nog too much information men ni behöver inte läsa. Jag har kunnat dragit bort ett par kvadratdecimeter hud, så jävla äckligt! Haha, gross and nasty är vad det är.

Sen är jag lite irriterad också för jag skulle beställa skor från Converse.com, skickade iväg beställning och får ett mail om att jag ska ringa dem. Sagt och gjort, jag ringer och får reda på att man måste ha ett "American issued credit card", vad är det för trams alltså? Så ja.. ordern blir cancelled antar jag. Jävla bajs.

Nä nu är det dags att sova! Har varit väldigt dålig med bilder senaste veckorna, har en del i kameran jag kan lägga in men vi får se hur det blir med det. Adieu!

Frågor

Tack för svaren!:) Vilken orginisation åkte du med och hur gick resan dit? Hade du med dig någon person på flygresan? Hade du delstatsval och isåfall hamnade du där du önskade? Oj nu blev det många frågor på en gång!:) Men som sagt det känns skönt att fråga någon som vet!:)

Jag åker med EF. Jag flög från Stockholm - Frankfurt - Chicago - Arkansas. Jag hade inte med mig någon och till Frankfurt var jag själv. Till Chicago var det andra studenter från EF och en massa finska människor som åkte med YFU. Sen var jag själv på det sista planet också. Det läskiga är att jag kommer inte ihåg någonting alls från det första planet, knappt någonting på de 9 timmarna mot Chicago och bara smågrejer från sista flyget. Antar att jag var helt sönderstressad eller någonting, men skumt är det i alla fall. Mitt livs första minneslucka!
Jag gjorde inget delstatsval alls eftersom att jag var så sen med ansökningen, jag ansökte i mars.

Hej, jag tänker åka 11/12 och har varit taggad i typ fyra år på de nu och är antagen och allt, men, nu känner jag mig lite osäker som typ "tänk om man bara sitter hemma hela dagarna, eller tänk om man inte hittar några kompisar och barar sitter inne och gör ingenting i ett år" etc. :O?

Hej! Nu kommer det här låta klyschigt men, det blir var man gör det till. Om man vill hänga med kompisar efter skolan hela tiden så får man se till att skaffa kompisar och fråga om de vill göra någonting. Är man nöjd med att sitta hemma ibland, ja då gör man det. Sen får man vara beredd på att i början är det svårt att hitta vänner, man har problem med språket, man vet inte vad man ska förvänta sig och så vidare. Men jag måste säga att det mesta löser sig bara man vill det, det mesta handlar nog om inställning. Lycka till och hoppas du får ett bra år!


Fråga

Halloj! Kika lite på din blogg. Är hemskt sugen på att dra till USA som utbytesstudent till hösten, men har tusen funderingar.. Tänte att jag kanske kunde fråga dig? Hade du bra betyg i engelsk? Är det svårt att klara av den amerikanska skolan? Hur kändes det att komma in i en helt främmande familj?:)

Hej och tack för att du läser bloggen :) Såklart kan du fråga mig. Jag hade MVG i Engelska A men jag vet flera personer som bara haft G och ändå klarat sig bra, det är ju faktiskt stor skillnad på skolengelska och att faktiskt prata det varje dag. Den amerikanska skolan är mycket lättare än den svenska och inte alls svår, det är i princip bara multiple choice eller matching på proven. I början hade jag problem med nya ord och termer och så men det kommer man in i snabbt. Att bo med en helt främmande familj är ju såklart jättekonstigt, man vet inte hur man ska bete sig eller vad de förväntar sig av en men för mig gick det ändå bra. Mycket har nog att göra med vad det är för människor man bor med, om man connectar eller inte och hur de ser på saker och ting. Men att det är udda och konstigt att bara flytta in i en familj sådär går ju inte att komma ifrån. Speciellt när allt är på ett annat språk också! Men oroa dig inte för det, det mesta löser sig här i livet :)

Caribbean Cruise

Ja då var man hemma igen då och ska försöka knåpa ihop ett inlägg!

Kommer inte lägga upp massa bilder här utan alla finns på Facebook, så är ni inte vänner med mig får ni väl bli det haha.

I alla fall, resan startade söndag morgon! Vårt plan från Bentonville till Chicago blev två timmar försenat vilket innebar att vi missade våran connection flight i Chicago till Miami och fick spendera natten i Chicago istället för Miami. Checkade in på Hilton hotell med gångavstånd från flygplatsen, åkte downtown och åt på en restaurang där personalen skulle vara otrevliga (de var skådespelare) och de dansade på borden och så. Sen åkte vi till ett stort akvarium och tittade på massa coola fiskar.
Sen på morgonen efter flög vi till Miami och tog en taxi till hamnen där vi hoppade på båten! Vi låg ute och solade om jag kommer ihåg rätt och jag brände sönder mina ben, de var tomatröda! Jag har aldrig förut bränt benen, de brukar inte få någon färg överhuvudtaget men nu jävlar.

Det här var innan jag brände mig dock. 

Sen var det en dag på havet, vad jag kommer ihåg gjorde vi inte mycket mer än att ligga ute vid poolen (som de fyller med havsvatten) och äta väldigt god mat. Det var buffé till frukost och lunch och trerätters till middag. Vi åt trerätters middag alla dagar utom en då vi gick till ett hamburgerställe, något jag inte var riktigt glad över. Kommer aldrig förstå mig på amerikanernas matvanor, de tröttnade liksom på god, restauranglagad, lyxig mat och ville ha hamburgare och pommes. Usch.

Städerskan gjorde såna här små roliga djur, olika varje dag.

Nästa dag var det Cozumel, Mexico och delfinsim på schemat! Vi fick pussa, krama, klappa och hålla i fenorna och åka med Marte som han hette. Sen fick vi ligga på typ en wakeboard och han skjutsade oss genom att ta nosen under våra fötter och putta, fort gick det och roligt var det.

På delfinstället, ni kan ju skymta mina röda ben.

Nästa dag var det Belize och snorkling som gällde! Vi snorklade i en timme och jag såg massa coola fiskar, bland annat en som ändrade färg när den kom mot olika bakgrunder och en som var hälften svart, hälften vit! Sen var det en timme på en ö där det var turkost vatten och vit strand!




Sen var det ytterligare en dag till havs då vi låg vid poolen, drack drinkar (alkoholfritt för mig ;) spelade minigolf och gjorde inte många knop.


Soluppgång i Miami




Tidig lördag morgon innan hemfärd med Miami i bakgrunden. Som ni säkert kan se var jag sjukt trött.

Belize!

Just nu ar vi fortfarande i Belize, jag sitter i datorrummet har pa baten som jag hittade alldeles nyss. Men det kostar pengar sa jag ska inte skriva sa mycket!

Igar badade vi med delfiner, det var skoj skoj! Sen fick vi klappa manatees ocksa, vad dom nu heter pa svenska? Sjoelefanter kanske? Jaja googla!

Och idag snorklade vi, har sett massa coola fiskar. Pa vissa stallen var korallrevet bara typ 30 cm under en och jag kunde inte komma darifran for vagorna skot mig mot dom sa jag rakade nudda en sa den gick sonder! Fett daligt samvete. Sen akte vi till en o som var sjukt fin, ni vet turkost vatten och sa! Tog lite bilder men de gor nog inte rattvisa.

Mamma jag hade tankt be dig ringa mig idag men har inte haft mottagning pa hela dagen sa ja.. och igar kvall dog mottagningen innan jag hann skicka sms till dig.

Hejda! Vi hors pa lordag!

Imorgon bär det av!

Jag är inte riktigt färdigpackad än, måste duscha och måla naglar men annars så!

Jag berättade ju att igår var det 20 plusgrader, strålande sol och jag låg ute och solade och brände mig? Håll i hatten nu för idag så snöar det! Det lägger sig till och med, en-två centimeter hittills och det snöar fortfarande. Hoppas bara att vi kommer iväg med flyget imorgon, skulle ju vara lite surt sådär annars.

Imorgon bitti drar vi alltså till Miami för att spendera natten där och på måndagen blir det vidare på kryssning med stopp i Cozumel och på Belize! Jag kommer inte ta med datorn så det blir ingen uppdatering förrän tidigast lördag, om jag inte köper några minuter på en dator där. Ska försöka att inte göra det utan bara ta till vara på solen, utan att bränna mig alltför illa. Vi hörs igen när jag kommer hem suckers! :D




Grattis också till Hans som fyllde 70 år för två dagar sen, grattis grattis!


First Day of Spring Break

Idag har jag roat mig själv största delen av dagen. Vaknade runt 9, satt i rummet två timmar eller så, gick ut och duschade och åt lite. Sen gick jag ut! Hoppade på studsmattan, lyssnade på "I believe I can fly," "I'm the worlds greatest," Magnus Uggla, Michael Jackson, Per Gessle och lite sånt och trodde att jag var on the top of the world. Låtsades flyga under I believe I can fly och sånt ni vet ;) Sen när jag blev för trött för att studsa la jag mig ner och solade! Utan solskyddsfaktor = inte så bra. Låg i typ 30 min och jag är röd nu. Ansiktet, bröstet, magen och jag har streck efter BHn på axlarna! Läpparna är nog lite brända också. Det känns som att den där solskyddsfaktorn i SPF 50 kommer bli välbehövd. I helgen ska det regna och snöa (?!?!) så någon mer sol lär det inte bli förrän på måndag. Hoppas bara att planet lyfter som planerat på söndag!

På eftermiddagen åkte jag med Tami och hämtade AVery & Grady, sen åkte vi och shoppade lite till Avery och sen spelade vi bowling. Två serier, jag gjorde 117 och 132 eller 138 eller nåt sånt i den sista. Sen åt vi middag med the Torti's på Cracker Barrel. Jag åt spicy grilled catfish med mashed potatoes, baby carrots och fried apples! Spicy här är typ som normalt hemma. Väljer alltid spicy om det finns.

Det var min dag det, väldans roligt. Imorgon får vi se vad som händer!

Funderingar

Jag såg nyss en reklam i svensk webb-tv för en amerikansk serie som ska börja sändas snart. Och det var subtitles! Jag insåg att jag kommer störa mig något oerhört på det när jag kommer hem, gud vad fult det såg ut! Har inte sett en subtitle på 6 månader så jag hade nästan glömt hur de såg ut! Vad säger man på svenska förresten? Text, översättning? Det finns inget bra ord va?

Sen kom jag på idag också att friluftsdag betyder ju fri lufts dag, alltså att man är ute och andas fri luft. Aldrig tänkt på det förut, jag har bara tänkt på det som en term, friluft liksom..

Over and out!


Hooray!

Spring Break, wohooo! Finally! På söndag flyger vi till Miami och på måndag är det Caribbean Cruise, bada med delfiner, snorkla, och sola!

Ibland gillar jag det amerikanska skolsystemet. Jag har just nu 110% i homework grade i engelskan och vårt drama 9-weeks test var värt 1 (en!) point, haha. Och mitt mattebetyg har höjts 20% på två veckor!

                                                                            


Blogg.se fungerar!

Sitter i biblioteket nu, vi har gjort dramaprovet pa datorn. Och blogg.se fungerar!

Engelskan gick bra, matten gick bra. Bara Human Relations kvar! Efter skolan ska jag pa aerobic-klass med Tami, hehe. Let's burn some fat!

Hejdaa nu maste vi nog snart ga tillbaka! Pusshej!

Snart snart snart är det lov!

Sitter och tittar på Ugly Betty :)

Hahaha hittade en sida som säljer T-shirts och så var det olika kategorier, en var Swedish. Kolla på de här haha!

Jens Lekman/Maybe I Love You Women's Dark T-Shirt No one suspects...White T-Shirt Kiss me I'm Swedish Women's Fitted T-Shirt (dark SAAB Lives Dark T-Shirt Lutefisk 1 Infant/Toddler T-Shirt I am a Swedish Meatball Infant/Toddler T-Shirt
Den här skulle passa min historialärare som snackar om lutfisk hela tiden! Hans fru är ifrån Minnesota och har norska släktingar som äter lutfisk haha.

Och så är det en himla massa om vallhundar, är det en svensk thing eller?

I alla fall, idag hade jag två 9-weeks-test i skolan. Fick 96% på historiaprovet och jag tror att jag fick 100% på health-provet, kändes så i alla fall! Imorgon väntar fyra andra test, engelska, matte, drama och human relations. Blir nog bra det med.

När jag kom hem från skolan åkte jag och Tami till Walmart och handlade mat och sånt trams. Köpte solskyddsfaktor inför kryssningen också, SPF 50 för ansiktet och SPF 15 för kroppen, här ska vi inte bli brända inte! Dumma gener som gett mig noll pigment! Hoppas jag lyckas bli lite brun i alla fall.

Justdet, jag lånade två böcker från skolans bibliotek idag också så att jag har något att läsa på kryssningen. De hade fått in en av John Marsden's böcker jag inte läst! Fortsättningen på hans The Tomorrow Series om ni vet vad det är. Och sen tog jag en Nicholas Sparks bok också eftersom alla säger att hans böcker är så bra, vi får väl se!

Nyheterna är på TV nu. De visar folk som nyligen blivit arresterade och sen misstänka personer för någonting.. Tänk om man skulle göra så i Sverige! Okej vi har ju Efterlyst men det är ju inte riktigt samma sak.. här är det liksom personer som redan blivit arresterade, och det står typ "drug arrest" och så vidare. TVn har muppat sig också så den visar bara ränder typ som rör sig, svårt att förklara.. Det går inte att stänga av TVn i alla fall, lyckat hörreni!

För två veckor sen eller så fick vi en uppgift i engelskan. Vi har läst om slavar och slaveri och tre olika sätt att resist (svenska?) slaveri, vilket är fysiskt, mentalt och spirituellt. Sen skulle vi skriva om de tre olika sätten och hur de fungerade och ge exempel och så, och vilken vi tyckte var bäst. Jag skrev typ tre sidor, mest babbel som vanligt men jag fick 27/20 poäng på det och hon sa att det var den mest utförliga förklaringen hon läst på just det ämnet. Kändes bra! Jag hoppas att engelska B och C kommer gå som en dans när jag kommer hem!

Lista

Snodde den här från Filippa!

Har du under de senaste två veckor:
Druckit alkohol? -  Nej
Saknat någon du inte borde sakna? -  Inte det heller
Hört någon snacka skit? -  Haha, ja alldeles för mycket
Skolkat från skolan? -  Japp, senast idag!
Hjälpt någon som har kärleksproblem? - Nää
Pratat med en riktigt bra vän i telefonen? -  Icke, jag pratar aldrig i telefon..
Blivit irriterad på någon? -  Det har jag nog

Dig själv
Trivs du med ditt utseende? -  Jarå det mesta duger

Vad är din normala hårfärg? -  Rött!

När fyller du år, och hur många år blir du? -  9 Juni, jag blir 19 (hjäääälp)
Vart vill du helst bo? - Sverige! Kortare tider i lite diverse länder däremot.
Redo för barn? -  Nej
Redo för att flytta hemifrån? - Jarå, det skulle jag nog klara av, men det är ju lättare att bo hemma ;)
Använder du linser eller glasögon? - Nej

Pengar
Tjänar du egna pengar? -  Nej
Hur mycket pengar går åt per månad åt kläder? - Det är olika.. för mycket senaste halvåret
Gillar du allt du köper? - Men ja?
Hur mycket pengar tror du att du lagt ut på hårprodukter? - Några hundratals kronor
Sparar du till något? - Jag har inga pengar att spara!
Har du pengar på ditt konto nu? -  Japp
Hur mycket pengar har gått åt till alkohol den senaste månaden? - Inget
Betalar du allt du behöver? -  Just nu betalar jag ingenting själv.

Vilka muppar det finns i världen

Emilia:
Nä, har inte sånt i den klassen tyvärr!

Remember Me was freaking fantastic! Helt min typ av film, det är nog den bästa jag sett på väldigt länge! Seriöst, se den. Sjukt oväntat slut och vi började nästan gråta, och jag gillade verkligen Robert Pattinsons karaktär. Och när jag realized att hans mamma var Lena Olin lät det "Swedish! She's from Sweden!" Ja, jag blir lika exalterad varje gång. Daisy svarade med "everything's from Sweden" eftersom att vi så sent som idag hade pratat om både IKEA och H&M! Sverige är ganska så stort ska ni veta.

Pjäsframförandet gick bra, jag behövde hjälp med första orden i två lines men vi fick ändå 100% på den!

Jag är lite pissed över prom också. Alla seniors får sina prom tickets gratis medan jag måste betala! Vilket mupp alltså.

Mamma och pappa, kolla er mail!

Jag har varit här i 204 dagar nu enligt min nedräknare. Jag som tänkte fira 200 dagar och så glömde jag helt bort det! När jag kollade sist så var det typ 196 dagar eller nåt sånt. Tiden flyyyger förbi. Bara 53 dagar tills mina vänner kommer också! Fabulous. Och knappa tre månader tills familjen kommer, incredible.

C ya!

Today's work

Steffi:
Jag fattar fortfarande inte kopplingen till Glamour? Haha. Vet ju vad det är men ja.. kopplingen som sagt..?


Jag är ledsen för mitt betyg i Health har gått från 100% till 99% :( Nu kan jag aldrig mer ha 100% igen! Och allt för att jag missade ett par frågor på provet, buhuuu, hahaha.

Hade inte tänkt uppdatera idag egentligen men vad gör man inte?

Hade rehearsals efter skolan idag, så under 8th hour åkte jag till Sonic och köpte en kycklingwrap för att inte svälta ihjäl då vi var kvar i skolan till halv sex. Jag har fått en ny fiancé i pjäsen nu också! Bra bra, den andra hoppade ju av.. Jopp jopp.

Blev ingen bio idag eftersom att det var rehearsals som jag inte tänkte på förra veckan.. Får se när vi går och ser filmen, nu är det så mycket plugg inför testen och särskilt för Daisy & Juli som varit borta två dagar.

Såg en lastbil med kycklingar idag också, det är nästan så att jag vill sluta äta kyckling av etiska skäl.. Fyfan.

Jag är excited för att jag ska jobba 4 veckor i sommar och jag får braa lön :D Det som är dåligt med att få bra lön på ett jobb är att om man ska söka ett annat sen tycker man att andra löner är dåliga. Jaja, det löser sig nog! Synd bara att massa går bort i skatt men det är väl sånt man får ta som svensk hederlig medborgare antar jag.

Har massa study guides nu också eftersom vi har prov onsdag & torsdag. Har gjort klart matten och historian, och health gjorde jag i skolan. Sen är det bara engelskan kvar, gör den imorgon eller nåt sånt. Imorgon ska vi framföra vår Drama II pjäs för klassen också, helt från minnet. Hoppas att det går bra, det enda problemet är att jag blandar ihop lite lines ibland. Men kanske ingen som märker!

Tack och hej för mig leverpastej!

En vecka kvar

Tja, mycket är väl öppet på söndagar här hemma i Sverige nu för tiden. Idag var vi uppe i Haninge C och klippte Philip, ingen pottfrisyr, men han fick grön spray i, vet inte om jag tyckte det var så snyggt men men..Han grinade inte iaf men fönen tyckte han inte om.
Har du inte koll på Glamour :-)

Ja, mycket kan väl förändras på tio månader ;) Tycker alltid att affärer är stängda när man behöver dem. Vilken tur för Philip! Behöver han inte lida mer ;) Och vadå Glamour?


Idag har jag inte suttit inne hela dagen! Jag tog mitt förnuft till fånga och åkte till mallet som ligger 45 minuter härifrån. Hade inte varit där förut så det var lite knepigt att hitta själva mallet men det gick tillslut. Inte mitt fel att det ligger gömt på en kulle! Köpte i alla fall Proactiv och en scarf från Gap. Hade presentkort där på vad jag trodde var 15 dollar men scarfen kostade 16 med tax och allt gick på kortet.. Så ingen aning hur mycket jag har kvar.

Imorgon blir det skola och sen bio, Remember Me! Och på kvällen Gossip Girl såklart.

Idag är det en vecka tills vi flyger till Miami! Stannar där en natt och sen blir det Caribbean Cruise för hela slanten!


Lördag

Jag ska inte skriva något om melodifestivalen eftersom jag av förklarliga skäl inte sett något och inte vet något om det!

Igår hade jag ingen lust att skriva, fanns inte mycket att skriva om (som vanligt med andra ord) och ja, idag är väl inte mycket bättre. Enda skillnaden är att idag är det lördag och jag har varit hemma.

Så, igår var jag i skolan. Lektionsplaneringen såg ut ungefär som på torsdagen, dvs. vi gjorde ingenting alls. Förutom i matte (såklart) då vi jobbade röva av oss. Nä inte riktigt men jämfört med de andra klasserna så.

På kvällen åkte vi till Red Lobster och åt, jag åt någon shrimp trio, med tre olika sorters räkor. Det var pasta med räkor i nån sås som var mycket gott. Sen var det grillade räkor eller kokta eller nåt i vitlökssmör som också var gott. Sen var det friterade som inte alls var nån höjdare. Till det bröd, sallad, bakpotatis och calamari till förrätt. Jag var typ mätt innan huvudrätten kom in. Dit kan vi nog gå och äta när ni kommer, mamma, pappa och bror. De hade levande lobsters också som man kunde välja ut och äta.

Idag har varit en titta-på-tv dag. Jag och Tami hade CSI-maraton på förmiddagen, såg 4 avsnitt eller så. Sen såg vi på Sjätte Sinnet, och sen var det nästan kväller. Tami och Josh skulle ut och äta middag med några vänner så jag har haft "ansvaret" för Grady och Avery. Vi åkte och åt på Maria's, vilket är en mexikansk restaurang. Sen köpte vi donuts till efterrätt. Heck heller att jag pallar laga mat till alla tre! Haha. Jag har blivit så lat när det kommer till att laga mat, får se hur det blir när jag kommer hem, har ju inte direkt råd att äta ute varje dag!

Justde, "bakade" kakor idag också. Dvs klicka ut smeten på bakplåt och in i ugnen! De blev lite väl knapriga men smaken var det inget fel på.

Jag har också fått lite nyheter om kryssningen. Jag kommer dela rum med Avery och Grady, fast det visste jag i och för sig. Vi går i land på två ställen; Cozumel (Mexico) och Belize. På ett ställe ska vi snorkla och på det andra simma med delfiner, fräsigt va?! Utöver det har jag tänkt jobba på brännan och inte göra någonting alls.

Imorgon är det söndag. Jag vill åka till mallet i Fayetteville men mina vänner är i LA och det känns muppat att åka själv. Tar ju typ 45 minuter eller nåt sånt att åka dit. Vi får väl se.. Orkar nog inte sitta inne och glo på TV imorgon också. När jag kommer hem till Sverige kommer jag sakna att allt är öppet även fast att det är söndag! I Sverige är man ju typ handikappad på söndagar, finns inget öppet.

Imorgon blir det sommartid här också så nu blir det bara 6 timmars tidskillnad mot Sverige i två veckor! Josh frågade mig idag om Sverige har daylight savings time, jag svarade "yes, but not for another two months or so"  och han svarade "haha, because they still have 21 hours of night?" Vi skämtar alltid om att Sverige har så lite solljus på vintrarna och de tyckte synd om mig när jag berättade att på vintrarna har vi bara ljust mellan kanske 10-14. Sjukt om man tänker efter. Här är det typ likadant året om, solen går upp runt sju och ner runt sex på kvällen, några timmar senare på sommaren. Fast samtidigt tråkigt att inte ha såna sommarnätter vi har i Sverige, när det aldrig blir mörkt. Nej, jag ska nog stanna i Sverige ändå tror jag. Även fast vi har 21 hours of night på vintrarna, men i gengäld har vi ju 21 hours of day på somrarna!

Nu blir det att se resten av Grey's Anatomy från i torsdags på webben eftersom att TV:n inte spelade in allt..!

Med vänliga hälsningar
Sandrararararara

PS. Idag är det exakt tre månader tills jag lämnar Arkansas. DS.

Bara en vecka kvar till spring break!

Sitter och tittar på Criminal Minds som vanligt. Tycker att det är ett bra tv-program, det borde ni se! Dr. Spencer Reid är coolast.

Skolan idag var rätt så slapp. I engelskan så fick vi tillbaka papper+betyg och sen en frivillig uppgift som jag faktiskt gjorde även fast jag inte behöver poängen. Men hade inget annat för mig så ja. I historian jobbade vi vidare på våra Power Point presentationer om World War II. Det knepigaste är att komma på vad man ska skriva. Matten var väl den enda klassen vi gjorde nånting i idag. Fick 15 problem som läxa också. Blir så förvirrad, vi gör så mycket saker där inne.. I dramaklassen så jobade vi på att memorera våran pjäs. Jag är grym på att memorera bara så att ni vet. Har nästan allt memorerat och då har jag ändå flest lines. Health var patetiskt. Vi satt i the gym och kollade på de som hade PE som spelade basket. Jag och Eden körde lite volleyball med sämsta bollen som inte ens var en volleyboll. Human Relations.. ja, vi såg en film om människor som gjort sig illa pga drinking & driving och sånt trams. Ska se på den imorgon också. 

Jag har också lärt mig idag att indianer får gratis medical care och college utbildning. Lite stört med tanke på att det är sjukt dyrt för alla andra.

Jag har bara 5 dagar kvar nu innan spring break. Har ingen skola fredag eftersom att det är make-up-day och jag har inget att makea up. Så jag ska nog med Tami på nån aerobic/dans grej haha. Nåt gruppass. Bra med lite träning för mig som inte involverar att springa/hoppa/stopp och stanna.

Nu ska jag göra ett karriärstest för att se vad jag ska jobba med!

Snart helg

Det är storm här! Hör vinden utanför, ibland tar den typ tag i huset. Inte så långt härifrån är det tornado! American storm it is.

I got in trouble in school today, haha. En lärare tyckte att min tröja var för urringad och sa åt mig att dra upp den haha. Alla tyckte det var töntigt av henne.. jag menar.. jag hade ett vitt linne underst, ni vet sånt vanligt med rak ringning bara? Och sen en v-ringad tröja över det. Vilken mupp!

Testing is finally over! Ganska så segt har det varit måste jag säga, och idag fick vi inga kakor heller för att några hade missbrukat det igår. Slängt papprerna på marken och så, idiöööter.

Nu blinkar lamporna här också så snart kanske internet stängs av! Vem vet.

Imorgon åker Daisy och Juli till LA, och jag skulle ju följt med egentligen men så blev det inte. Istället får jag sitta i skolan alldeles ensam, jihu. Men vad är väl en bal på slottet? Haha.


Jag och mamma i LA för ungefär en månad sen!

Ikväll blir det ett nytt avsnitt Criminal Minds! Om inte elen stängs av eller jag hittar på något annat vill säga.

Åh jag måste berätta en sak haha. Daisy säger så roliga saker ibland och idag var det värre än vanligt eftersom att hon var trött. Hon sa "my nose is closed so I look upset" hahaha. Det hon egentligen skulle säga var att hennes näsa är täppt så hon låter konstigt haha. Alltså något liknande "my nose is congested so I sound weird" Så totalt out of place haha. Och justde, jag sa att jag skulle skriva det på bloggen men hon sa att jag inte skulle gå ut med hennes namn men haha, det struntar vi i! Whatever, ni känner ju ändå inte henne :P Dessutom så kommer hon inte ta illa upp!

Juli var också trött idag. Hon kunde inte säga Saturday av någon anledning så hon sa typ Thaturday alltså med th-ljud av någon konstig anledning. Och vi kunde verkligen inte förstå vad hon sa och hon kom inte på det rätta ordet heller hahaha. Galet.

During 6th hour (health) idag så hade vi healthy day, vilket betyder att vi inte hade lektion utan gick ut och gå istället. Så typiskt USA. Vi gick typ 5 varv runt tracken, och jag gick i trekvartsbyxor och t-shirt, det blåste varmt och var inte kallt at all. Solen var inte framme men det var typ 18 grader ändå. Spring is neaaaar!

Nej det var väl det för idag, snart äre helg! Supa och slåss och ragga brudar förstås!

Literacy exam day

Testen idag gick hyfsat även fast att det var tråkigt. Vi började med två 25 min läsförståelser direkt efter varandra, och sen en 15 min rast. Efter det hade vi två 25 min läsförståelser igen, och en 15 min rast. Sen var det uppsatsskrivande i 45 min, rast igen och sen 20 min multiple choice med grammatik. Samma sak imorgon. Jag är väldigt trött nu och har varit det sen typ 2 idag.. Till råga på alla test hade jag ju healthprov också, vilket inte gick sådär jättebra. Tror inte jag har 100% i den klassen längre..

Blev potatisgrejs och melon till lunch och Sonic till middag. Kycklingburgare och pommes.

That's it!

Sen update

Kom hem för inte alltför länge sen. Jag har spenderat kvällen hos Daisy, jag och Juli åkte dit efter skolan och vi har tittat på griskultingar som föddes inatt. Juli lagade crepes som vi åt till middag, vi har tittat på Gossip Girl och jag har chockat mina ben med el! Haha, typ sån där TENS ni vet? Vi ska nog göra det till en tradition att se Gossip Girl hemma hos henne på måndagar. Nästa måndag ska vi gå och se Remember Me på bio, ni vet den nya med Robert Pattinson, den kommer väl till Sverige också? Den verkar jättebra så vi får väl se!

Nu är det väldigt sent (halv elva) och jag har test imorgon. 3-4 timmar någonting blir det, och sen på det har jag ett prov 6th hour också! Usch. Och så likadant på onsdag. Men det ska nog gå bra, jag gör oväntat bra ifrån mig i min engelskaklass, min lärare bad om en kopia på min uppsats idag igen!

Mamma jag har fått paketet också, tack för filmen :D Jag visste väl att du inte kunde låta bli att stoppa ner något annat än det du skulle, och 1 kg kändes lite tungt för ett par sulor och ett papper!

Just nu stinker det skunk i mitt rum och alla ni som känt den lukten vet att den inte är angenäm. Fyfan vad snusk alltså, Tami sa att det kommer in med air conditionen om den sprejar här utanför, euuuw!

Får väl passa på att säga grattis till min pappa också som fyllde år igår, grattis fader vår!



Och sen blir det ett grattis till morfar också som fyller år idag, grattis!

*bild på morfar* har tyvärr ingen att bjuda på..!

Vet ni vad jag just kom på? Kalla mig dum. När jag skrev "fader vår" här uppe kom jag att tänka på den där bönen ni vet, "fader vår som är i himmelen". Jag har tills nu, 30 sek sen, trott att de menar fader vår som i årstiden, spring. Har verkligen inte fattat vad de menar. Men nu gick det upp ett ljus och jag fattar att de menar vår fader, alltså allas fader, hahaha. Jag skäms nästan för att posta det här men shit the same! Nu har ni något att skratta åt.

Sunday bloody Sunday

Idag hade vi 21 grader och strålande sol, naaajs måste jag säga! Härligt att det börjar märkas att man befinner sig på södra halvan av jordklotet.

Åkte och shoppade lite idag. Köpte ett par skor:

Och en bandeau top, som man kan sola i! Bomull så går ju inte så bra att bada i den. Jag hade $14.49 kvar på mitt presentkort så behövde bara betala $7 nånting för det här, väldigt nice.

Sen åkte jag till Walmart, handlade kyckling till middagen. Vi grillade kyckling och hade potatis, lök och squash i ugnen, mycket gott! Seriöst det godaste hemmalagat jag ätit här tror jag. Lunch imorgon ja tack!

Sen har jag suttit ute och solat en liten stund också, typ 10 minuter kanske.. max en kvart. Får inte bränna mig ;)

Friday Saturday Saturday and Sunday

Idag satt jag ute och solade lite, den ni! I shorts och långärmat däremot då det blåste en del men i ansiktet tog det nog en del, känner att ögonlocken och kinderna är varma och nästan svider. Vilket är ett bra tecken! På kryssningen ska jag sola satan för att förhoppningsvis bli liiite brun till prom, väldigt tveksamt om jag kommer få någon färg men litegrann kan man väl få i alla fall! Får försöka undvika bikinilinjer bara.

Jahapp, så idag har jag ätit Subway till frukost/lunch. De köpte hem och så åkte vi till grandma&grandpa och åt. Sen har jag kollat på när de plöjt upp lite jord med sin nya triller vad det nu heter på svenska, en sån liten handdriven plog typ. Eller inte handdriven, den har ju motor men ja man går med den framför sig, som en gräsklippare typ! Vi ska göra grönsaksland. Odla lite tråkiga saker som ärtor, okra, squash, majs och sånt trams! Sydstatsgrönsaker med andra ord. Vart är tomaterna, gurkan, paprikan och löken?! Jeeez.

Sen har jag som sagt suttit ute i solen lite, trevlans. Sen åkte vi och åt middag på the Catfish Hole. Jag åt catfish (nähä?!) vilket väl var helt okej men det är ju friterat och lite väl salt för min smak. Men catfish är ju söderns nationalfisk så det ska man väl äta ibland. Sjukt goda hushpuppies till "förrätt" dock, typ som små friterade brödbitar och de här hade lök i sig också, mycket gott må jag säga. Åt 6 eller 7 stycken så det var nog därför jag inte orkade äta upp min catfish hahaha. Smart drag.

Nu ikväll har vi spelat Wii, lite olika brädspel typ Yatzy (på Wii alltså) och så Wii Ski. Är väl alltid trevligt. Criminal Minds har jag också sett på idag såklart, och lite halvt på 2½ men när jag gjorde mig i ordning.

Över och ut!

You know you're from Sweden when..

..everytime you see a swedish Brand/actor/company/phone/car/furniture store you feel compelled to point that out to your Non-Swedish friends (with barely hidden pride in your voice)

..you loudly proclaim that the tap water in your home is better than mineral water sold in supermarkets (anywhere in the world)

..you're painfully proud to inform a Non-Swede that there actually was an entire week with over 30 degrees Celsius this summer.

..you still believe it’s free to visit your doctor even though, in fact it’s pretty expensive, but you keep spreading this myth of the free health care system to the rest of the world.

Haha, mig i ett nötskal. Har gjort alla de här grejerna, speciellt den där om 30 grader på sommaren. Altid när folk frågar om vädret i Sverige drar jag upp de där två veckorna vi hade i somras när det var så sjuuukt varmt haha!


Ännu en fredag

5 mars, 19 grader och strålande sol och årets första bränna har visat sig. Samtidigt ser jag att i Stockholm är det just nu -18 grader och jag tycker ärligt synd om er. Har ju vart svinkallt sen typ mitten på december ju, helt sjukt!

Var i skolan som vanligt, satt ute under 8th hour som vanligt. Skjutsade Juli och Daisy till Juli's hus, sen drog jag hem och inväntade fredagsbowlingen. Åkte hemifrån vid tjugo över 5, bowlade tre serier. 95, 125, 122 eller nåt sånt. Vi skulle ätit middag efteråt men det blev sent så det blev ingen middag. Jag var lite PMS-ig så jag gick in på mitt rum med en gång, har tittat på TV och så och nu är klockan tjugo i tolv och läggdags.

Vi hörs en annan dag hörreni!


Hej

Hej, idag har jag varit i skolan och sen på baseball. Gravette vann och det var kallt när solen hade gått ner. Innan solen gick ner var det ganska så varmt, vi satt ute under 8th hour och "solade". Det var trevligt. Hejdå.

Video från baseballen


WOOO PIG SOOIE!

Makes Me Think

Vi kan ju fortsätta på samma spår idag igen, om amerikaners syn på livet. Hittade en sida http://makesmethink.com/ som jag verkligen gillade, även fast den är ganska så hemsk. Det är alltså personer som skriver små historier, om dagens händelser.

"Today in downtown San Diego, I watched a blue collar Mexican man get harassed for being Mexican. It was a blatant act of discrimination. And the man actually began crying. As he left the office building, he took off his jacket. His t-shirt underneath read, "I love the USA!" MMT"
Så mycket för jämställdhet och att vara stolt över sitt land..

"Today, I was working in a coffee shop when 2 gay men walked in holding hands. As you might expect, heads started turning. Then a young girl at the table next to me asked her mom why 2 men were holding hands. Her mom replied, "Because they love each other." MMT"
As you might expect?

"Today, I was traveling in Kenya and I met a refugee from Zimbabwe. He said he hadn't eaten anything in over 3 days and looked extremely skinny and unhealthy. Then my friend offered him the rest of the sandwich he was eating. The first thing the man said was, "We can share it." MMT"
Tänk att det alltid är de som har det värst som ska vara snällast och mest generösa.

"Today, I was randomly pulled over by a cop for the 2nd time since I bought my new pimped-out Chrysler 300. It's got 20 inch rims, black glass, etc. Both times, a white cop came up to my window and said something like, "Oh, I'm sorry. I thought you were someone else." and drove away. I’m white. MMT"
Fördomar.

"Today, I met a cute white guy at a local bar. In conversation he mentioned that he supports same sex marriages. I politely asked him if he was gay. He chuckled and said, "My mom supported the Civil Rights Movement. Do I look black to you?" MMT"
Den här snubben vill jag vara vän med! Ger mig lite hopp om amerikanerna i alla fall ;)

"Today, I read about Obama protestors marching down public streets carrying loaded fire-arms. These protestors were not arrested. But gay and lesbian protestors elsewhere in this country have been harassed and arrested for simply holding hands and marching in solidarity. MMT"
Skrämmande.

Och vi avslutar med en lite mer upplyftande (beroende på hur man ser det..)

"Today in the McDonalds line, a mother and her young son ordered their food. The boy then said, "And I want ice-cream!" She scolded him and said, "You need to eat real food! No ice-cream until you eat your Big Mac!" MMT"


Baseball från i söndags och min nya väska


Motståndarna stretchar!


Go Razorbacks!







Gulligt va?

Uffe

Ulf om Kommentar:
USA är världen !!! tack för mig!


Hej Ulf! Trevligt att du ger din syn på saker, men ett tips till nästa gång är att byta IP-adress eller dator ;)

Kommentar

Bland de vettigaste inläggen jag läst på en utbytesstudentblogg. Bra att du skriver om den här sidan av USA. Man tänker inte på att USA faktiskt är en nation som i dagens läge för två fullskaliga krig där över en miljon människor har dött under loppet av mindre än fem år.

Då tänker man ju på varför ingen där borta reagerar, jag menar hur tänker människorna.
Men måste säga att det här inlägget faktiskt klatgjorde väldigt mycket och gav en djupare förståelse på hur de ser på omvärlden. Helt sjukt att ungdomarna indoktrineras till att tro att deras land är störst, bäst och vackrast.
Tycker det är bra att man får reda på sånt här innan man åker. Det hjälper nog så stt inte kulturchocken blir lika stor.
Kram och tack för en bra blogg!



Jag vet inte vem du är men tack så mycket, det värmer! Jag håller med dig helt och fullt, det är sjukt egentligen vad de lär sig här.. De tror verkligen att utan USA skulle världen inte vara någonting. De säger i princip att om USA falerar, kommer hela världen att gå i kras. Allt är uppbyggt runt USA i deras hjärnor vilket är konstigt egentligen för utan resten av världen, hade inte USA funnits. USA är uppbyggt på alla andra länder och är ju ett av de nyaste länderna. Det som de kallar amerikanskt här är egentligen bara ett sidospår på andra länders kultur/idéer och så vidare. Det finns så himla mycket att skriva om det här ämnet att jag utan problem skulle kunna skriva en bok men det gör jag någon annan gång. Tack igen!

Knäckebrödsdansen

Daisy började prata om en video idag på youtube, som hennes syster hade skickat till henne. Hon sa att de pratade antingen någon konstig tyska eller svenska, och frågade om vi inte använde "an o with two dots", och jovisst sa jag. Hon sa att det var med nakna män som dansade och höll upp en träskiva eller nåt framför sig. Jag funderade litegrann och vad kommer inte upp i mitt huvud? KNÄCKEBRÖDSDANSEN såklart! Och visst var det den. Haha de där killarna har verkligen lyckats, tagit sig ända vägen till Gravette, Arkansas, då har man åstadkommit något ;)

Har kollat på den här videon flera gånger nu ikväll, det är ju sinnesstört roligt hahaha, HILARIOUS som man säger här borta!



Annars idag? Åt middag på lilla italienska restaurangen här i närheten, de har utökat ytan så de har ett extra rum med bord nu, lite smått amazing sådär. Åt någon pastarätt med ost och tomatsås (som det hade varit köttbullar i men dem tog de bort haha), var ingen höjdare alls.. åt vitlöksbröd, sallad, calamari och garlic knots istället så jag blev ändå mätt!

På dramat idag så "spelade" vi upp våras pjäs (läs: läste från manuset, men det var okej) och det gick väl hyfsat. Är ju väldigt massa att göra hittills och jag har så mååånga lines som jag måste memorera, aah. Fast det går nog rätt bra för det är rätt logiskt i alla fall. En konversation som liksom flyter på..

Sprang inget idag heller, har små känningar av benen igen, vet inte om jag ska springa imorgon eller helt enkelt skita i alltihopa. Får prata ihop mig med Juliana och bestämma något.

Ja justde! Nästa vecka har vi juniors literacy exams i engelska. Yey.. eller inte. 3 timmar både tisdag och onsdag (mellan 8-11) med pauser. Vi ska skriva 2 essays på vardera 45 min och 8 writing prompts, alltså läsförståelse, på 20 min vardera. Jag är inte så himla taggad alltså. Men det ska väl lösa sig det också. Det här är ju Amerika så vi får snacks och läsk troligtvis! Så himla segt bara.

Har ett projekt i american history nu också. Det var supposed to be a grupparbete men eftersom att våran klass är så liten blir det individuellt istället. Jag har "examine racial conflicts during World War II" eller nåt sånt. Och då handlar det inte om judar och nazister som jag hade tyckt varit roligt utan såklart är det ur amerikansk synvinkel, så det blir om svarta, hispanics, asians, native americans osv. på hemmaplan/i armén/på arbetsmarknaden. Inte lika intressant kan jag ju tycka. Amerikansk historia här är väldigt olik det man lär sig i Sverige. I Sverige har man mer en objektiv (heter det så? opartisk i alla fall) syn på allting, man tar ingen sida (vi har väl inte varit ett neutralt land för inget!) men här i USA så är allt USA gör rätt, amazing och värt att hyllas. De vänder allt så att det låter som att de gör det rätta hela tiden. Hade inte Japan hotat att attackera hade vi inte släppt atombomberna, hade inte andra länder hotat USA hade vi fortsatt vara neutrala. Sånt bullshit. Är väl ingen som kan tvinga någon annan att göra nåt sånt. Var tacksamma för fan! Utan resten av världen hade USA inte varit en jävla myra! Haha, blir så trött ibland.

Och ja när vi ändå är inne på det här med att USA är störst, bäst och vackrast. I engelskan är det också mycket historia, litteraturhistoria främst såklart. Inte mig emot då jag gillar historia. Men i alla fall, vi håller på med the Civil War och slavery och the abolishment (svenska?) av the slavery och så vidare. Så idag läste vi brev som olika mäktiga människor under den tiden skrivit. Och då var det en snubbe som skrev att han tyckte slaveri var dåligt och att det skulle avskaffas och allt möjligt. Sen i nästa mening skriver han något liknande det här "they are better off here than in Africa, physically, mentally and socially and this treatment is necessary for their race in the adjustment to our society". Inte exakt ordagrant men det med samma innebörd. Så han menar alltså att de svarta kommer må bra av att behandlas som slavar eftersom det låter dem anpassa sig till samhället? Det utbildar deras ras! Han skrev också nåt om att han sätter vita framför svarta. Och det här tycker människorna i min klass var bra! Alltså de höll med honom, "han vill ju avskaffa slaveri". Ja men är det hela grejen eller? Som att det kommer hjälpa dem att vara slavar, att de kommer må bättre! De (klasskamrater) ansåg också att de hade det bättre här i USA än i Afrika, det här är ju USA, möjligheternas land. Men deras familj och vänner och jobb och hem och hus och intressen hemma i Afrika då?! Alltså jag får hjärnblödning.

Hade sån stor lust att räcka upp handen och fråga vad fan de tänker med, hur de kan tycka att slavar utbildas till att bli vettiga amerikaner genom den behandling de får. Men såklart gjorde jag inte det, kände att både mitt mod och mina språkkunskaper sviker mig i stundens hetta, haha! Vissa människor här är så jävla trångsynta och konservativa att jag får ryck! Däremot gillar jag verkligen läraren i den klassen, hon har aldrig yttrat en personlig åsikt eller någonting och jag har ingen aning om vad hon tycker. Det enda jag vet är att hon gick i kristet college.

Det är bra i American History för där är både jag och Daisy så vi brukar argumentera emot folks åsikter och vad de faktiskt lär ut. Är rätt så roligt och för det mesta brukar någon eller några hålla med oss och skylla på the government istället haha. Ingen gillar the government här.

När vi ändå är inne på det här spåret kan jag ju skriva vad vi lär oss i Health. För några veckor sen var det hur man ska få bra mental hälsa. Såhär ska man göra:
-managing stress
-avoiding tobacco, alcohol, and other drugs
-getting 8-10 hours of sleep each night
-maintaining a healthy weight
-abstaining from sexual activity before marriage

Responsible teen abstain from high-risk behaviors. Choosing abstinence will benefit your lifelong health.
Abstinence is avoiding harmful behavior, including the use of tobacco, alcohol, drugs, and sexual acitivity before marriage.

Asså nu antar jag att det är för att jag är från Europa som jag tycker att det här är helt vansinnigt? Om man har sex innan man gifter sig blir man olycklig och får dålig hälsa. Att ha sex före man gifter sig förstör dig. Och att det verkligen är före man gifter sig också, så det liksom ändrar sig från en dag till en annan? Och att de jämställer det med användandet av droger eller att ha en hälsosam vikt. Jag antar att min uppfostran och min kultur är så himla olik människornas här, för jag tycker bara att det här är konstigt.

Sen i Human Relations har vi lärt oss att enda möjligheten att inte få könssjukdomar är att inte ha sex, i Europa får vi lära oss att använda kondom! Mycket är annorlunda här.

Med den meningen avslutar jag den här följetongen, tack för att ni läser vad jag har att säga även när jag har skrivdiarré! Det här är nog ett sånt inlägg jag mest skriver för mig själv, för att ha något att läsa om ett år eller två! Ta hand om er, och kom ihåg; abstinence is the way to go!

Äpplet


Det här är alltså äpplet jag pratade om för några dagar sen, som har legat i en väska i minst 4 månader! Är det inte sjukt?

Maaaarch 1st -10

Februari är över, äntligen! Februari suger alltid. Men nu är det mars vilket väl måste räknas som en vårmånad? Fina bananer.

Var på trackträning idag, suger banan. Alltså.. det är jobbigt, tråkigt och jag suger på det, är alltid typ sist. Så jag vet inte om jag ska fortsätta.. kommer ändå inte tävla, vill inte ens tävla eftersom att jag suger. Jag skulle vilja göra något annat roligt.. typ badminton eller aerobics eller yoga eller vad som helst haha. Löpning är helt enkelt inte min grej.. kommer aldrig bli. Men jag vill komma i form och göra någonting! Åh jag önskar att jag tyckte löpning var roligt.

Whatevvaa! Nu har jag haft den här sidan uppe i typ 10 minuter utan att skriva något. Jag tror att jag ska ta en dusch och sen sova.. lite extra sömn har väl aldrig skadat. Hej så länge!

Fartfylld söndag

Jag har städat mitt rum! Jag tänkte bara plocka undan lite men när jag väl börjar kan jag inte sluta innan allt är borta.. Så nu har jag sorterat saker i lådor (om jag behöver nåt om tre dagar kommer jag inte veta vart det är!), använt skokartonger som lådor haha, hängt upp kläder och så vidare. Så nu är det inte lika mycket grejer som ligger synligt, de ligger i lådor istället! Och vet ni vad? Jag öppnade min lunchlåda som jag slutade använda i typ.. november? Långt före jul i alla fall. Och där i låg ett äpple. och det var bara lite skrumpet! Alltså inte ruttet eller ingenting! Är inte det sjukt?! Det måste ju vara hur jävla besprutat som helst. Det såg ut som ett äpple hemma om det legat i fruktskålen i tio dagar eller nåt sånt. Jag har tagit en bild, får visa den någon dag.

Idag var jag på baseballmatch med Stephanie, Daisy och Stephanies värdpappa som också är min och Daisys mattelärare. Lite roligt sådär. Jag gillar honom inte som lärare, han är inte bra på att lära ut men helt okej att umgås med utanför skolan. Han är också ganska så jättereligiös, och menar på att the good Lord bestämmer ens öde ungefär. Han tyckte det var "sad" att både jag och Daisy kan tänka oss att ha barn men inte gifta oss. Han och Daisy pratade om det och sen vände han sig till mig "do you wanna get married?" "I dont know, maybe, it depends" "do you wanna have kids?" "yes I think so" och då såg han typ helt uppgiven ut, som att det var en fet jävla synd. Alltså jag förstår inte, kommer nog aldrig göra det heller med whatever! Det går ju att undvika.

Baseballmatchen då, jag tog massa bilder, men.. en annan dag. The Razorbacks mötte The Trojans och vi vann, 7-6. Razorbacks gjorde alla poäng i de två första innings, och sen hände typ ingenting resten av matchen som är 9 innings. Jag förstår typ baseballregler nu också, det är inte alls komplicerat. Kan ju vara bra inför skolans matcher så att man inte är helt lost!

Jag älskar mandariner. Seriöst alltså, jag är nästan beroende. Jag glömmer bort det varje år men varje år vid juletid så säljs det ju massa mandariner i Sverige och jag äter alltid en massa, kan lätt äta 4-5 stycken på en kväll. Nu är det mandaringsäsong här och det tycker vi om! Äter typ 3-4 om dagen, beror lite på. Kan inte äta så många fler för då mår inte magen så bra haha. Men imorgon har jag bara två stycken kvar, måste åka och handla mer! C-vitamin är bra för kroppen! Har säkert brist på allt möjligt med tanke på vad man äter här.

Endast 99 dagar kvar tills familjen kommer hit. Mindre än 100 dagar, det är ju helt sjukt! Tre månader och en vecka tror jag att det blir? För tre månader och en vecka sen var det runt 20 november, det känns typ som ett par veckor sen och nu är jag seriös! Har gått så sjukt snabbt och att tänka tillbaka på vad jag gjorde för tre månader sen och att det bara är tre månader kvar.. det kommer fan susa förbi. Jag hoppas på varmt väder snart så att man kan ligga ute och sola och kanske till och med bada i poolen! Den 12 juni är det poolparty här, alla som vill får komma, ni är alla inbjudna, höhö.

Bara tre veckor kvar i skolan sen är det spring break och kryssning! Jag ska ligga ute och sola på däck så mycket som möjligt och försöka få lite färg inför prom som är den 10 april, två veckor efter att vi kommer hem. Det känns inte alls långt borta när man tänker såhär. Och när det är 10 april är det bara 2 månader kvar till juni. Alltså förlåt att jag tjatar men ja.. tiden går sjukt fort. Både bra och dåligt. Jag tror att jag kommer vara färdig här då, kommer vara skönt att komma hem men också sorgligt såklart att lämna allt och alla här; man vet ju inte när man kommer tillbaka igen..

Puss och kram!