Essential shopping

Hej hopp.

Idag har jag gjort livsnödvändig shopping som rubriken skvallrar om. Jag tog ju inte med mig några kläder i princip och detta betyder att jag bara hade kläder för idag eftersom att jag smutsade ner mina shorts. Jag var därför tvungen att åka och shoppa, varesig jag ville eller inte!

Jag tänkte åka till Old Navy och hitta lite billiga saker men vet ni vad? När jag kommer dit så finns inget Old Navy.. tragiskt! R.I.P.

Då tog jag en tur till the mall istället och kom hem med tre par shorts, en klänning och ett linne. Dessa grejer var väldigt billiga om man jämför med svenska priser.

Cirkapriser:
Jeansshorts $21 (135kr)
Jeansshorts $17 (108kr)
Svarta shorts $12 (76kr)
Klänning $17 (108kr)
Linne $5 (32kr)
SUMMA 459kr, ganska så okej alltså.

Det enda som var på rea var linnet, allt annat var normala priser.

Jag åkte också förbi Walmart och köpte en laptop cooler, solskyddsfaktor, hörlurar och lite annat smått och gott.

Resten av dagen har jag spenderat vid poolen, sprayandes solskyddsfaktor på min bleka kropp en gång i halvtimmen. Jag tror inte att jag bränt mig ännu, halleluja!

Idag har det varit 95 grader, det vill säga 35 grader Celsius. Det är ganska så fuktigt och man lider ju inte direkt av torr hud om man säger så. Hud klibbar mot hud. Fräscht.

Nu är jag jetlaggad och ska sova men först, meet Tosca, the newest member of the Wilson family:Hon är åtta veckor gammal och biter på allt samt älskar att simma i poolen.

34 hours and a bagel later

Efter vad som kändes som en evighetslång resa kom jag för cirka 12 timmar sen äntligen fram till Arkansas, working on my 34th hour without much sleep. Planen krånglade på vägen hit så jag fick boka om allting vilket bland annat ledde till flygplatsbyte och tillhörande övernattning på en flygplats i New York. Not the best night I've had om man säger så.

Här i Arkansas känns allt exakt som vanligt, exakt. Allt är likadant, det känns inte som att jag ens varit härifrån utan bott här hela tiden. Enda skillnaden är att det är lite ommöblerat här i huset och att det tillkommit ett par hundar och ett par katter. Jag har redan kommit in i the American way när det gäller att gå med skor inomhus, inte stanna ordentligt vid stoppskyltar, äta gigantiska portioner mat, och så vidare.

Var i the mall med Tami, Avery och Grady så nu har jag ett nytt amerikanskt nummer. Har ett refillkort som jag kan fylla på senare (typ när jag kommer hit i höst igen) om jag vill.

Jag är redan ganska äcklad av maten här. Åt mac n' cheese och a sandwich till lunch, snusk. Jag blev hånad för att jag använder smör på min macka, liksom va?

Engelskan flyter på hyfsat bra, kan inte riktigt uttrycka mig som jag vill i alla situationer men det ger nog med sig snart.

Resten av veckan är planerad. Imorgon ska jag till Walmart och till ett mall och göra lite shopping, har extremt lite kläder med mig så jag klarar mig ungefär under morgondagen och sen är jag körd. På torsdag ska jag träffa Helene som också varit utbytesstudent här förut och vi ska shoppa. På fredag kväll är det födelsedagsfest hos Wendy, lördag ska vi till the Moores och på söndag kommer Josh's kompisar hit. I början på nästa vecka ska jag träffa Radiance. Däremellan hade jag tänkt bli av med jetlagget.

Nu är klockan 10pm och jag börjar bli lite trött om man säger så. Tog en nap tidigare idag på två-tre timmar men nu måste jag nog sova, får se när jag vaknar imorgon bitti.

G'night!

Juni 25, 2011

Jag kör stenhårt på det här med en uppdatering i månaden, ganska lagom va?

I alla fall. Det som hänt sen sist är att jag inte har avslutat Svenska C som jag ju skrev om i förra inlägget, utan den där uppsatsen om kvinnorätt med fokus på abort och preventivmedel ligger halvskriven i en mapp på datorn. Visserligen med fina recensioner från lärare men än dock inte färdig, och då får man ju inget betyg. Det löser sig, det löser sig!

Jag har också fyllt 20 (TJUGO!) men däremot inte invigt systembolaget än, har inte haft något behov av det so to speak. Att vara 20 är inte så annorlunda faktiskt men nu kan det räcka, känns rätt lagom att vara såhär gammal.

Jag har också jobbat i två veckor, trots att det kändes som två dagar, trevligt! Det är mycket roligare att jobba än att plugga, det är ett som är säkert. Det är väl pengarna som är drivkraften, för att plugga blir man ju inte rik på.. får liksom lika mycket på 1½ dags jobb som jag får på en månads studier.

Och just det! På måndag morgon åker jag tillbaka till USA och Arkansas! Kommer vara i landet sammanlagt fyra veckor varav en i Yellowstone, och jag ska nog försöka hålla bloggen litegrann vid liv i alla fall.


Jag och Magda på min avskedsfest förra året :) Magda kommer till Arkansas samma dag som jag lämnar den 25 juli! Dålig planering deluxe!


Jag, Shawn och Radiance sista dagen i skolan. Den dagen var nog den roligaste i min high school karriär. Vi hängde i Mr. G's (dramaläraren) rum hela dagen, rensade ut hans garderob och tittade på kindergarten graduation. Sen åkte vi till Sonic och åt lunch och på kvällen var jag på 4H-dance. All together a very fun day!

En bild från årets midsommar som spenderades på en ö tillsammans med släkten i vanlig ordning.