Krasch boom bang

Jag bombarderar med inlägg nu men jag kom på en sak till.

Folk här pratar verkligen sydstatsdialekt, speciellt de lite äldre. Ingen säger "you all" utan alla säger "y'all". Det är liksom lite nasalt och ihopdraget på något konstigt sätt.
Howdy har jag hört ett par säga också, senast igår eller om det var idag var det en som hälsade så till mig. Han typ "HOWDY!" och så armen upp i luften som en hälsning och jag typ "Hi.." och vinkade lite töntigt.

Decatur High School

Imorgon börjar skolan. Jag är inte nervös. Än. Jag hoppas bara att jag ska kunna prata och inte få tunghäfta, vääärldens brytning eller stamma fram det jag vill ha sagt.

Tami skjutsar dig mig på morgonen och Heather hämtar mig på eftermiddagen, de tycker typ synd om mig att jag ska få åka skolbussen haha. Jag vill ha mitt amerikanska körkort nu!

Alla här skämtar om Decatur High School. Den är miniliten (34 seniors) och verkar typ efterbliven. Alltså folk skämtar om att folk som inte fattar någonting har gått på Decatur osv osv. Antingen är det bara grava fördomar eller så ligger det någon sanning i det. Jag hoppas på det första men tror dessvärre på det andra efter vad jag såg när vi var där i fredags. Jag hoppas att det finns några trevliga och smarta seniors i alla fall.

Just det, jag skrev nog inte det. Det kanske kommer en tysk utbytesstudent till min skola också. Det var tydligen inte helt 100% men troligtvis så blir det så. Spännande.

Orientation+birthdays

Dagen började med att jag vaknade upp vid 7:30 för att min väckarklocka ringde av någon anledning (jag hade hållt på med den igår eftersom att den är ny och tydligen så hade jag ställt alarmet på 7:30), satt vid datorn ett tag och gick sedan upp och åt frukost (en halv melon). Vad jag inte visste var att vi tydligen skulle åka iväg och äta frukost på en restaurang eftersom att det var Josh´s födelsedag. Så där blev det en andra frukost (cheese omelet, hashbrowns och toast). Jag sa att omelett och potatis inte är frukost utan lunch eller middag och det tyckte de var roligt haha.

Varje gång vi är ute någonstans så kommer det någon som de känner igen och stannar och pratar med. Jag menar varje gång! Snacka om litet samhälle. Jag påpekade det idag men Josh sa att de gillar det så.. ja det är väl trevligt! Idag på frukosten hände det igen, Jeffrey och hans fru Cindy kom in och skulle också äta. Det slutade med att de satt vid vårt bord och betalade notan eftersom att det var Josh´s födelsedag.

Efter frukosten åkte vi till Sam´s (tillhör tydligen Walmart) och handlade lite lunchgrejer till mig, det blev mest olika sorters frukt, även vatten i halvlitersflaskor och muffins. Tami frågade om jag tyckte om muffins och kunde tänka mig att äta de till frukost, and I was like "for breakfast?!" hahaha. De flesta kulturkrockarna hittills har att göra med mat. Sen åkte vi till Walmart och handlade lite school supplies (som de betalade :D) och mera mat, bröd, ost, kalkon och sånt. Jag köpte en vanlig swiss cheese och sa att i Sverige använder i cheese slicer till ostarna, och tydligen har Tami en! Jag tog ju med en också men då behövs den nog inte, får se vad det är för sort hon har.

Sedan bar det av mot exchange student orientation. Där var jag, 3 från Tyskland, en från Italien, Japan, Finland, Thailand och Holland. Japanskan kunde knappt någon engelska, jag tyckte synd om henne för hon verkade inte förstå någonting och nickade bara. Mötet handlade mest om regler och förväntningar, typ exakt samma sak som man läst i alla papper och hört på alla möten i Sverige. Det var roligt att träffa folk i min ålder och jag kände igen en som jag åkte med hit från Frankfurt till Chicago! Vi hälsade och pratade lite. Jag pratade lite med de andra också men alla tyskar började prata tyska med varandra så jag tröttnade och sen åkte vi vidare.

Vi åkte till föredetta central Bentonville, där bland annat Walmarts visitor center låg. Efter det åkte vi ungefär 5 minuter bort till någon trail av något slag, som vi gick på i kanske 10-15 minuter och sen vände vi. Det var jättefint där, coola träd och så var det en liten bäck som porlade nedanför oss.
Här är några värdelösa bilder:


För att fira Josh´s och Rori´s (Josh´s syster, de fyller år på samma dag) åkte vi hem till deras mamma (Susan), hängde där ett tag och sedan vidare till en kinarestaurang. Jag åt almond and cashew chicken och det var gott. Även denna gång slapp vi betala då Jeremy (Susan´s man) tog hela notan, tack och bock! Folk verkar gilla att bjuda på mat här, i fredags när vi åt ute så blev vi också bjudna. Vi äter ute hela tiden, haha. De har ursäktat sig att det inte bruka vara såhär intensivt så vi får väl se hur det blir. Men det är gott att äta ute i alla fall!

När vi kom hem gav jag de presenterna jag hade med mig från Sverige, snöbollarna var uppskattade och likaså The Year in Sweden. De tyckte bilderna var jättefina och verkade lite fascinerade över att ett sådant litet land som Sverige har gjort såpass mycket saker. De tycker att det verkar alldeles för kallt däremot, och att det ligger på samma breddgrad som Alaska och Sibirien gjorde det bara ännu värre haha. Thanks to the Gulf stream!

Jag vet att det blir jättelånga inlägg varje dag men det är ju så mycket att berätta! Om ni vill veta vad som händer så får ni läsa, annars kan ni helt enkelt skita i det :D Puss och godnatt!

Sunday morning

Jag vaknar alltid tidigt här borta, idag vaknade jag 7.30. Fast kanske dags att vänja sig för imorgon går skolbussen 7.10.. Ska bli skönt sen när jag kan köra själv, då kan jag åka hemifrån typ 7.40!

Idag ska vi på nån orientation med utbytesstudenter i en park här i Bentonville. Jag tror att det är folk från flera olika IEC (representanter från organisationen som har hand om runt 5 studenter var) som kommer eftersom att jag pratade med en från Thailand på MSN igår och hon skulle också dit, trots att vi inte har samma IEC. Så det kanske blir lite roligt, kan vi ju hoppas i alla fall :)

Ja idag är det ju Josh´s födelsedag. Jag vet inte hur man firar det här, säkert med pompa och ståt.. Så jag sitter kvar här i mitt rum tills nån säger åt mig att göra någonting.

Efter mötet idag ska vi handla luncher till den kommande veckan. Ska se om jag behöver handla pennor och papper till skolan också, skulle nästan tro det.

GRATTIS!

Grattis mamma!
Hoppas att Dennis fixar en födelsedagspresent från mig också!


Poolparty

Idag hade vi poolparty eftersom att det är Josh´s födelsedag imorgon. Det var hans vänner med familjer och lite släktingar som kom. Massa ungar i åldrarna 4-10 så inte så mycket lekkamrater till mig tyvärr.. Jag satt mest med de vuxna, bjöd de på Djungelvrål (HAHA) och svarade på frågor. De mest populära är frågor om vädret i Sverige, varför jag vill vara utbytesstudent och om jag varit i USA förut. Och när jag säger att jag varit det vill de veta vart jag varit och när jag säger det så säger de att jag förmodligen varit på fler ställen än dem, haha.

Alla här är trevliga och frågar saker och ursäktar sig att de är så "strange" eller "goofy" eller nåt annat roligt adjektiv de kan komma på. De undrar om min familj är likadan i Sverige men jag säger nej. Och så säger de att jag inte ska ta illa upp när de skämtar, men det gör jag inte så det är lugnt. Det roligaste idag var när de började prata om hon tjejen som blev kidnappad som elvaåring, nu är hon 29 och har fått två barn med sin kidnappare, ni har säkert hört om det? Det är en stor nyhet här. I alla fall, de pratade om det och den här killen Brandon kläcker ur sig "yeah.. and she was a foreign exchange student" och alla andra tyckte det var såå inappropriate but at the same time they laughed there buts off, hahaha. Jag tycker mest att det var roligt faktiskt, fast jag fattade inte riktigt varför det var så fel att säga det.. men men.

De typ skämtar om Obama också, eller, Brandon gjorde. Han sa typ "Mac kind of supports Obama, but you know kids, they come up with the craziest ideas" och alla skrattade lite smått sådär, som att det var en konstig sak att göra. Mac är alltså hans son. Han skämtade om att vara demokrat också. Jag vet inte om alla här är superrepublikaner och hatar Obama, det var ingen som direkt hängde på honom men man vet ju inte. Det står i deras papper att vi svenskar är liberala så de kanske inte vågar säga nåt haha.

Precis innan de skulle gå så puttade Brandon i Josh i poolen så att han stukade vristen, lyckat..

Här är ett par andra höjdpunkter:

"So.. it´s Switzerland close to Sweden?"
"No.. it´s south of Sweden"
"Aha.. So Switzerland is the southern part of Sweden?"
"No, it´s far away from Sweden, Switzerland is in the middle/south parts of Europe and Sweden is in the north"
"Ok.. I think I might need a lesson in world geography"

"Are you a vegetarian?"
"No, I eat chicken, turkey and fish"
"Aha, are everyone like that in Sweden?"
"No they are not"
"So they do eat beef in Sweden?"
"Yes absolutely"
"Ok.. do you have cattle in Sweden?"


Huset sett från poolhuset, Kevin, Grady och Charlene (Josh´s moster), Alex min 4-åriga vän

Poolhus+pool sedd från huset, samma, Ladder ball-spelande

Dori! Kolla tungan!, baksidan igen, Bran (tror jag hon heter) ville kasta sig handlöst i vattnet hela tiden. Synd för henne att hon inte kan simma..

1.20 pm

Jag är riktigt trött! Runt två skulle gästerna komma, vi ska ha poolparty för Josh fyller år imorgon. Han sa att jag skulle förbereda mig på konstiga frågor för hans vänner är tydligen lite koko haha.
Hittills har jag fått en rolig:
"Do you know how to joddle?"
Det var grandpa som frågade det för någon dag sen, han är tydligen också lite koko.


Jag räknas nog också som lite koko om man ser till de här bilderna..

Jag fick se lunchmenyn i skolan idag. Både jag och Tami var överens om att det nog är bäst att ta med sig mat.. Så imorgon efter utbytesstudentträffen så ska vi åka och handla luncher. Förslag någon?!

Dori

This is Dori. När man tittar på henne eller går förbi henne eller säger hennes namn så lägger hon sig ner såhär på sidan och vill att man ska klia hennes mage. Om man gör det så börjar hon sparka med båda bakbenen samtidigt hahaha.


Hon har nåt bettfel så hennes tunga sticker ut på sidan haha. Det ser jätteroligt ut när hon ska slicka på nåt för hon måste typ vrida hela tungan då haha.

Schedule and others

Klockan är 9:43pm och jag är sjuukt trött så ska försöka göra detta kort.

Idag åt jag och Tami lunch med Josh's syster, deras mamma, hennes syster och hennes dotter. Hängde ni med? Jag kommer tyvärr inte ihåg alla namn.

Runt 1 åkte vi till skolan för att välja kurser. Det var tyvärr ett minimalt utbud med roliga kurser.. Jag får prova de här jag valt i några dagar och om jag inte är nöjd kan jag ändra innan veckan är slut men sen ska det helst vara slutgiltigt.
Jag går från 8-3.15 och jag tror att vi har 4 minuter mellan lektionerna och så 45 minuter lunch. Varje lektion är 45 minuter och det är 8 stycken varje dag.

1st: Journalism (vet ni säkert vad det är, man håller på med yearbooken och sånt)
2nd: Algebra II (vill inte vill inte vill inte! men skolan kräver det. hur illa är det inte att jag inte kom på ordet kräver utan bara hade requiers i huvudet.. ja jag fick slå upp det, pinsamt)
3rd: English 12 (senior english, ett krav från EF)
4th: Health första terminen, Speech andra (har inte så stor koll på någon av de vad de innebär)
5th: US History (EF's krav)
6th: World Geography/Economics (kan vara så att de är uppdelade så jag läser wld geo första terminen och econ andra inte helt säker)
7th: Civics (typ som government, man lär sig om hur det amerikanska samhället fungerar) 
8th: Family Dynamics (man diskuterar familjerelationer och sånt trams, tydligen en populär kurs)

Sen åkte vi och hämtade Avery och Grady i skolan och sen åkte vi till Greenland (Grady frågade "are we going to Greenland out of the states?" alltså Grönland, hahaha) för att hämta den nya bilen. Jag har bara ett ord att säga: HUGE. Man sitter sjukt högt upp, alla andra bilar som i normala fall känns stora känns pyttesmå bredvid den här. Och den ska jag köra.. good luck.

Senare på kvällen åkte vi till stallet och red, det var rätt tråkigt faktiskt. Får hoppas att det blir roligare.. Vi åt middag hos hon som äger stallet och hon kunde någon svordom på svenska men jag hörde inte vad hon sa haha. Det kan ha varit "vafan" men jag är inte säker för fem öre. Stackars henne.

Jag har fått ett häfte på 68 sidor med körkortsteori. Bara att plugga in och skriva provet. Och alla 68 sidorna är inte ens nödvändiga, de första 15 är typ bara regler om olika sorters körkort och sånt. Lite skillnad mot Sverige.

Jag har också lärt mig att låginkomsttagare handlar på Dollar General. Fast det lärde jag mig igår i och för sig.Apropå att allt är större här borta.. detta är avokados.This is it! Haha. Det finns jättestora kontor här för Walmarts anställda, huvudkontoret ligger ju här i Bentonville.


Grady somnade i bilen påväg hem.

Friday morning

Jag vaknade för ungefär 20 minuter sen och bestämde mig för att gå upp. Än så länge har jag inte lämnat rummet men jag ska gå och duscha alldeles snart. Sen ska jag äta frukost (hungrig!!) och vid 11 ska vi möta några för att äta lunch. Vid ungefär 12 ska vi åka till skolan för att välja kurser och lite sånt, spännande!

Här är mitt fynd på Walmart igår, 15 dollar kostade den, som hittat!

Torsdag 27 augusti 2009

Dagen började med att jag vaknade klockan 5 på natten. Som tur var så var jag fortfarade trött och lyckades somna om till tjugo i sju. Då gick jag upp och packade upp alla mina grejer, hängde kläder på galgar och la underkläder i lådor. Jag har också en låda för viktiga papper och en låda med elektronikgrejer (typ laddare). Får se om jag lyckas hålla sån här ordning hela tiden, tveksamt.. haha.

Efter det hängde jag runt i huset några timmar, åt frukost (bagel med cream cheese), nån snubbe var här och fixade TVn och Tami ringde nånstans och fixade internet. Nånstans vid ungefär lunch (jag har noll koll på tiden här) åkte vi iväg på en rundtur. Jag körde till och börja med och vi åkte till deras stall, vi kollade på skolan och åkte till Josh´s jobb. Jag presenterades för hela staben och alla verkade veta vem jag var. Alla hälsade mig välkommen till USA och sa att det var nice to meet me. Jaha tänkte jag.. jag visste inte riktigt vad jag skulle svara på det så det blev typ "Yeah.. hehe" och så log jag lite. Mongo. 

Vi åkte till Springdale (pappa, vi körde på väg 59!) för att fixa mobilabonnemang till mig. Så nu har jag ett amerikanskt nummer, om någon som är i USA vill ha det kan ni väl maila eller nåt, haha. Jag tror inte det går att ringa interntational calls på det. Jag köpte en dricka på nåt ställe som heter Sonic, de har typ alla olika sorters läsk, lemonader and so on. På det finns det smaktillägg man kan göra. Jag valde Sprite med vattenmelonsmak. RIktigt gott faktiskt! Fast det smakade socker socker socker.

Vi åt pizza slice till lunch och efter det åkte vi och hälsade på grandma och grandpa, han frågade om jag kunde joddla för det kan ju alla i Sverige. Hahaha, när jag berättade det för Josh så asgarvade han haha. Grandpa är tydligen lite konstig.. han har typ aldrig varit utanför Arkansas gränser så det han vet om Sverige är troligtvis väldigt lite.. Grandma var väldigt glad, hon pratar sydstatsdialekt. Det gör i och för sig grandpa också.

Sen hämtade vi Avery och Grady i skolan, åkte hem, var här ett par timmar och åkte sen till Josh´s mammas hus. Där träffade vi Rori (Josh´s syster), hans mamma Susan och hennes man Jeremy. Vi var där i kanske 5 minuter bara och sen åkte vi och åt på en japansk restaurang. Det var sådär halvgott. Efter det blev det Walmart. Jag spenderade 50 dollar på lite nödvändiga saker som bland annat schampoo, tvål och balsam.

Här hemma så bjöd jag på svenskt godis, minerna när de åt Djungelvrål var roligast! Haha, de tyckte att det var helt disgusting. Jag fick också smaka nåt som hette nåt med tarts, de var riktigt äckliga och de garvade åt mig och mina miner. De hade fått brev från EF med info om Sverige, de tycker inte att kåldolmar verkar vara så gott. Sen stod det några fraser på svenska också som de försökte uttala, HAHAHA. Jag fick visa de hur man gjorde och de var så imponerade. Eller inte, haha.

That´s about it, nu sitter jag här i min säng och ska sova. Imorgon blir det enrollment, lunch med några och så ska vi hämta bilen. Jag ska bli bättre på att ta bilder för visst vill ni se bilder? Godnatt!

Tillägg 5 minuter senare: USA är ju allmänt känt för att fritera all mat. Idag fick jag nästan en liten chock men jag döljde det väl! Tami och Josh beställde in nåt sushiliknande på restaurangen och vet ni vad det var för nåt? Det var såna typ risrullar som det brukar vara avokado eller nåt i. I de här rullarna var det avokado och FRITERAD RÄKA. Fattar ni? Friterad räka i en sushirulle, galet. Dessutom fick man ingen kniv där, jag kände mig lite handigkappad när jag åt och saknade kniven.

Jag har inte tänkt så mycket på det förut men alla förpackningar i affären är verkligen huge!

Jack kissade i mitt rum idag! Hundjävel. Men jag tycker om honom ändå.

Bilder

Jag tror det ska gå att klicka på bilderna för att få de större.

mitt rum

Garderoben, katten Marcel (tror jag..) som hänger i mitt rum, och mitt badrum

Baksidan med pool och poolhus

Jack! He's my little baby, he's so cute!

Japp så är det

Man går med skorna inomhus, det är sant.

First morning

Nu har jag internet! Det hade blivit nåt knas men det räckte med ett samtal så löstes det på typ 5 min.

Inatt vaknade jag vid 5 och sen vid 7 igen då jag gick upp. Packade upp alla grejer och sorterade ut det i garderoben och i lådor. Nu är det en gubbe här som fixar med TVn i mitt rum så just nu sitter jag i vardagsrummet och skriver.

Idag tror jag att jag och Tami ska åka på en rundtur och leta efter skolan (hon vet vart skolan är men inte vart själva high school är) och sen ska vi eventuellt fixa mobil och teoriböcker så att jag kan börja plugga körkortsteori, igen!
Just det, jag ska köra också, vi börjar med dirt roaden här hemma och sen får vi se, antingen tycker hon jag är så dålig att jag måste hoppa ur eller så kanske jag får fortsätta, jag vet inte haha. Man kanske behöver nåt tillstånd också, ingen aning.

Mamma och pappa, jag får köra på mitt svenska men då måste man ha nåt speciellt pass av nåt slag och det skulle typ bli lika jobbigt som att skaffa ett körkort så vi satsar på att fixa ett amerikanskt körkort så fort som möjligt istället.

På söndag ska jag som sagt på utbytessträff i nån park i Bentonville. På maillistan jag jag utläsa att det är i alla fall en tysk och en italienare förutom mig, och sen troligtvis en till.

Imorse åt jag blåbärsbagel med cream cheese och äppeljuice till frukost, det var gott!

Vi hörs!

Skrivet första kvällen

Jag vet inte riktigt var jag ska börja, det finns så mycket att skriva om! Inlägget kommer bli lite hattigt men det får ni stå ut med!

Just nu är klockan ungefär 8.45pm (kolla, jag börjar redan tänka i amerikanska banor..) och jag sitter i min säng och skriver detta på Word eftersom att den inte hittar någon internetanslutning, trots att det ska finnas. Får fråga imorgon, de hade typ startat upp det igår eller nåt så är ju möjligt att det inte funkar till 100.

Jag var sjukt nervös när jag skulle träffa familjen av någon anledning. De hade sagt att de skulle stå nedanför rulltrappan och när jag ser rulltrappan så ser jag också dem! Jesus var ungefär vad jag tänkte. Jag åkte i alla fall ner, de tog kort på mig när jag åkte i rulltrappan (haha) och sen fick jag en stor kram av Tami (host mom), sen kramade jag barnen och till sist Josh (host dad). Avery och Grady (barnen) hade gjort en stor, grön skylt som det stod Sandra på i stora bokstäver och runt om stod det saker som Welcome, Hi och lite sånt. Jag sa till de att skylten var fin och då blev de glada haha. Jag fick en bukett blommor också!

Vi hämtade ut bagaget och gick sedan mot bilen, en riktigt stor bil som det stod GMC eller nåt sånt på framme på grillen. När man tryckte på en knapp så öppnades bagageluckan.

När vi kom hem till huset fick jag en rundvandring och redan då kände jag mig helt lost! Sjukt stort och jag fattar fortfarande inte hur allt sitter ihop. Lite senare när jag skulle gå till mitt rum så visste jag inte vilket håll jag skulle gå så det slutade med att jag stod kvar där jag var haha, känns ju lite dumt att fråga om vägen när man precis varit där. Justde, jag har ett badrum som i princip är mitt eget, det enda är att Avery typ tvättar ansiktet och borstar tänderna där. Bara jag som duschar där!

Mitt rum är stort. Sängen är typ 2 meter bred (jag kan ligga längs med bredden utan att nå utanför sängen), TVn är typ 110*80cm, det finns massa byråer och en typ "walk-in-closet". Där i har familjen också lite grejer så den har jag inte helt för mig själv. TVn funkar tydligen inte än men imorgon mellan klockan 8 och 12 kommer det nån gubbe hit och fixar det.

Middag blev grillad kyckling, kokt potatis och kokt majs. Jag trodde inte ens att de gjorde kokt potatis här i staterna men där hade jag fel! Det var helt okej, däremot blev jag mätt efter halva eftersom det var så mycket. Till efterrätt var det nån spansk tårta som Josh's arbetskamrat hade rekommenderat honom, ingen större hit tyckte någon av oss.

Jag kommer aldrig lära mig alla katters namn. Josh säger att han inte kan alla än så då behöver jag inte känna mig dålig i alla fall, haha. Hundarna och hästarna har jag däremot koll på.
Dori och Jack är de enda hundarna som bor inomhus. De är båda två små och lurviga, Dori är vit och Jack svart. Jack påminner faktiskt om Dante förutom att han är svart och har längre ben. Sen har vi Pepsi (som ramlade i poolen och gjorde illa benet så hon fick smärtstillande för hundar), Amos, Dog, Zuko och en till jag precis glömde bort namnet på. De här hundarna bor ute och ser typ likadana ut, förutom en som är svart (Zuko).

Hästarna heter Rusty, Bella, Nina, Chestnut och Finn. Finn och Bella har tydligen fått ett föl (numera är Finn valack) som är på inridning i nån grannstad.

Med hästarna går också 7-8 åsnor med föl som tillhör grandma och grandpa. De har jag däremot bara sett på håll. Det finns också sköldpaddor på vägarna (har inte sett någon men de ska finnas), coyotes (typ vildhundar) och en jävla massa cikador som spelar som satan. Tur att mitt rum verkar vara ljudisolerat eller något för jag hör ingenting här inne. Dessutom finns det en chinchilla på kontoret (inte för att jag kommer ihåg hur man hittar dit).

Poolområdet (ja det är verkligen ett område) är galet. Det finns en fiskedamm, en rutschkana ner i poolen (som det strömmar vatten i) och ett fullt utrustad poolhus med ugn, stekytor, kylskåp och grill. Det var där vi lagade mat idag.

Imorgon ska vi till Walmart, annars inget inplanerat för jag ska få ta det lite lugnt. Josh jobbar tydligen med Walmart på nåt sätt (han pratade om nåt företag han äger också, jag vet inte hur allt hänger ihop) men han gillar det inte. Däremot ska han åka med dit för min skull, hehe. På fredag ska vi till skolan och kanske fixa amerikanskt mobilnummer och hämta bilen som jag ska ha. På lördag blir det party för då fyller Josh och hans syster år (och min mamma!). På söndag blir det eventuellt utbytesstudentträff hos min IEC.

På tisdagar och onsdagar kommer det en städ- och tvättant hit. Jag behöver alltså inte tvätta själv utan kan bara lämna det till henne. Jag kommer kanske tvätta själv ändå för Tami sa att hon brukar blanda ihop alla kläder och det kanske inte är så kul att jag får deras kläder och vice versa. Vi får se hur vi gör.

Jag ska uppdatera med bilder så fort jag har internet!

Förlåt för långt inlägg, tvekar på att det är nån annan än min mamma som orkat läsa ända hit. Puss på dig!

Det är ansträngande att prata engelska. Jag tänker det mesta på svenska och måste sen översätta innan jag säger det, då blir det liksom en fördröjning på några sekunder. Jag hittar inte heller ord och kan inte uttrycka mig som jag vill. Jag får bara de svenska orden i huvudet och engelskan typ blockeras. Jag skulle förklara hur skolsystemet fungerar i Sverige men jag tror bara att de blev mer förvirrande än de redan var.

En sak till, jag får rida hur mycket jag vill. Om jag vill rida lektioner så betalar Tami och Josh, snällt va?!


Chicago

Jag fick komma in i landet!
Det enda hon frågade var vilken årskurs jag skulle gå, sen var det tack och hej lycka till.

Flygresan hit SÖG TOTALT. Jag kunde inte läsa eller lösa korsord eller nåt annat roligt för då mådde jag illa. Jag mådde inte illa om jag sov men jag sov inte så mycket, typ 1 timme. Annars var det bara att sitta och stirra rakt fram eller titta på filmerna som visades. Missade däremot början på båda två..

Maten fick vi välja på kyckling eller vegetarisk, jag tog kyckling. Det var en torr liten kycklingfilé, lite sås, nån slags pressad potatis som såg ut som maskar och så svampar som såg ut som de som växer i farmors gräsmatta. Men jag var hungrig så det fick gå ner. Sen fick vi nån snuskig slags macka, eller typ pirog. Jag delade på den och la tillbaka i kartongen igen.

Det är hur mycket tyskar som helst med EF väskor här! Dom tror att jag är tysk också så de börjar prata tyska med mig. Inte så lyckat. Jag hittade en tysk som också ska till Fayetteville, sen visar det sig att han ska på flighten efter mig.. det var lite tråkigt. Sen fick jag prata svenska med en norska!

När vi landade upptäckte jag att jag glömt stänga av mobilen så den var på hela resan.. wopsi daisy!

Jag är nervös inför att träffa familjen haha, undra vad som händer. Ska jag skaka hand? Krama? Jag känner dom ju inte!
Jaja vi får se vad som händer, ha det bra i Sverige!

Live from Frankfurt!

Jag har köpt en timmes internettid, tyckte att det var nödvändigt, jag måste ju kunna uppdatera!

Ja, nu sitter jag alltså på Frankfurts flygplats, gate A65. Planet ska lyfta 10.35 mot Chicago O'Hare.

Flygresan hit från Arlanda gick bra, jag fick en hel rad för mig själv! 3 säten för mig själv alltså så jag kunde halvligga ner, mycket skönt må jag säga. Eller mycket var väl att överdriva.. det är väl aldrig speciellt bekvämt på ett flygplan.
Vi fick en ostmacka men den såg så äcklig ut så jag lät bli den. Sen drack jag vatten också men det måste vart nåt fel på det för jag mådde illa av det. Det sitter fortfarande i.. Jag lyckades nästan somna också, jag låg i nån halvdvala på nåt sätt. När jag halvsov mådde jag inte illa men sen när jag vaknade och tog en klunk av vattnet kom det tillbaka.

Jag tycker det var dåligt skyltat här. Eller så är det för att jag glömde att kolla på den stora tavlan märkt DEPARTURES.. men men, jag kom rätt till slut!

Det kom fram en tjej och började prata tyska med mig, sen bytte hon till engelska när jag sa att jag inte pratade tyska. Hon ska åka samma flyg som mig till Chicago. Sen ska hon till Green Bay, Wisconsin. Roligt för henne.
Jag har sett två till tyskar med EF-väskor och jag tror att folk här favoriserar dem. När man skulle in till USA-gaterna så var det världens kontroller, för mig. Jag fick visa mitt DS-2019, han drog passet i nån grej och hela baletten medan tyskan bara behövde visa upp sitt pass lite snabbt, fusk!

Här är en bild för att visa min (och många andras) nuvarande status:

Jag vågade inte ta kort på någon person, eller ut i gaten, då kanske de tror att jag är världens psykfall...

See ya! Ska försöka uppdatera i Chicago också! Efter det vet jag inte när nästa gång blir.

Hejdå Sverige!

Det här blir mest troligt mitt sista inlägg från Sverige så,
HEJDÅ SVERIGE!

The finishline

+ Jag får välja om jag vill gå i kyrkan eller inte!
+ Jag får rida hur mycket jag vill!
+ Jag kommer ta amerikanskt körkort!

+- Jag lämnar mitt svenska hem om 4h och 20 min.

- Jag har 17h flygresa framför mig.
- Jag måste bära massa packning.
- Jag börjar bli lite nervös.

It is so soon

Jag har i princip packat klart! Bara ett par småsaker som ska i. Hoppas jag inte glömt nåt viktigt!

Trodde ju att jag skulle klara mig på en väska och ett handbagage, tji fick jag! Vägde den färdigpackade väskan och den vägde 29kg (får bara väga 23). Så då fick jag ta en liten bag och packa över lite så nu har jag en stor väska på lite drygt 22 kg, en bag på ungefär 8 kg, ett handbagage på typ 10 kg och sen EF väskan.
Det lär bli en rolig syn i Chicago när jag ska släpa runt på allting!

5 timmar kvar till avresa.. The countdown has started.

Det har aldrig varit närmare

Om 8 timmar lämnar jag Tyresö för att inte komma tillbaka på 10 månader.
Om 11 timmar lyfter mitt flyg mot Frankfurt.
Om 28 timmar är jag framme i Fayetteville och hos familjen Wilson!

Bilder

Nu har jag fått lite bilder :) Lägger bara ut några..


Framsidan av huset!


Mitt rum! Jag får ändra och sätta "my touch" på det när jag kommer dit :) Och chinchillan i buren som syns ska flytta ut!


Poolområdet och poolhuset, poolen är till höger, syns typ inte på den här bilden..

Och just det ja! Jag kommer bli senior i skolan! Och ta amerikanskt körkort!


Ny flygtid

Onsdag 06:35 istället för tisdag.. Säger de nu 13 timmar innan planet skulle ha lyft.. Tydligen är det Lufthansa som kan boka om biljetterna lite som de vill.

Väntar, packar, väntar

Jag sitter och väntar på att få ett mail från min värdmamma, hon skrev igår att hon skulle skicka ett mail och berätta massa :) Men klockan är ju bara 9 på morgonen där så.. det kommer väl nån gång!

Än så länge vet jag inte så mycket om familjen men det jag vet är att det är en mamma, en pappa och två döttrar som heter Avery och Grady. De är 8 och 12 år gamla (presenttips någon?!)
Jag tror att de bor på en gård och jag tror att de har hästar hemma (annars så håller de på med hästar iaf) och en massa hundar och katter! Jag kommer få eget rum och jag kommer att köra bil till skolan! Jag vet inte om jag får använda bilen annars också.. det visar sig väl. Och så har de pool!

Idag har jag börjat med packningen. Jag kommer klara mig på en väska á 23 kg, ett handbagage på typ 8-10 kg och sen EF väskan som personal item så det blir bra. Tror att jag kommer få checka om väskan i Chicago men det ska väl gå bra det också.

Om en timme kommer släkten och de som ska ha min häst under det här året hem hit! Vi ska äta kräftor och sånt, blir väl som en liten avskedsmiddag + kontraktskrivande :)Ser ni pricken? Den är väldigt liten.. Där ligger i alla fall Bentonville!

Flygtider och konstiga lagar

Jag tror att det här är mina flygtider, det borde vara de i alla fall.

Stockholm Arlanda - München
7:45 AM - 9:55 AM (2h 10min)

München - Chicago O'Hare
12:35 PM - 3:01 PM (9h 26min)

Chicago O'Hare - Bentonville/Fayetteville
5:42 PM - 7:26PM (1h 44min)

Det innebär alltså 13h 20min uppe i luften, sammanlagt restid inklusive väntan 18h 41 min.

Jag kommer vara rätt död när jag kommer fram, tur att jag kan gå och lägga mig i princip med en gång. Hoppas att jag inte behöver gå till skolan dagen efter!

Och så ett par konstiga lagar som finns i Arkansas:
 • Fayetteville: It is illegal to kill "any living creature".
  Betyder det att jag kan bli dömd om jag dödar en mygga?! Jag får skylla på "but I'm from Sweden!" isåfall.
 • It's illegal to mispronounce the name of the state of Arkansas.
 • Oh no! Här kommer jag som utlänning och kanske uttalar det fel, än en gång får jag nog användning av "but I'm from Sweden!"  Kanske jag om ett par månader?


  224 personer går på skolan

  Jag tycker att min värdfamilj kan kontakta mig!

  Det är 82 timmar till mitt plan lyfter.
  Jag flyger London - München - Chicago - Arkansas

  The rich and famous

  USAs 4e rikaste man bor i Bentonville - man kanske skulle ta och bli kompis med honom?

  Walmart's högkvarter ligger också i Bentonville, det finns även ett "Walmart Visitior Center" - det känns som att jag kommer besöka Walmart en del!

  Min pappa och lillebror har åkt igenom Decatur där jag ska gå i skolan - hur stor är chansen att de åker igenom hela USA och lyckas pricka in en liten by på 1300 personer?


  Jag kanske kommer vallfärda till Walmart?

  Flyttar till USA på tisdag!

  Jag flyttar till USA på tisdag om inget oförutsett (typ att mina värdföräldrar är mördare..) händer!
  Närmare bestämt Bentonville, Arkansas. Enligt EF bor det 20.000 personer där men enligt Wikipedia 33.000.
  En värdmamma, en värdpappa och två värdsyskon födda 1997 och 2001.
  Jag kommer gå i Decatur High School men jag hittar inte hur många elever som går där, frustrerande!

  Jag hoppas att min värdfamilj tar kontakt med mig i helgen så att jag kan fråga massa massa massa :D

  Nu blir det att packa, planera och köpa presenter i helgen!

  Annars ringer jag och klagar!

  I should get the official notification tomorrow, mwahaha!

  !!!!!!!!!!!!!

  Jag ska till Arkansas!!
  Min RC skrev till mig på Facebook för ungefär 10 minuter sen, jag ska till nordvästra delen (ska tydligen vara den finaste) nära staden Fayetteville, tjohooooooooo!
  Mer vet jag inte, jag får förhoppningsvis all information imorgon, det var inte meningen att hon skulle säga nåt till mig så hon sa "act surprised when you get the news" hahahaha.

  Babbel om ingenting

  Den här statistiken gillar jag inte:  Men jag förstår att det är tråkigt att läsa när det inte händer något.. Jag tycker också att det är tråkigt att det inte händer något, det är förjävligt rent ut sagt och så jävla pisstråkigt. Man kan inte planera någonting.

  Idag började min klass i skolan också, hoppas att 3HJ klarar sig utan mig, jag tror att det ska gå alldeles utmärkt och jag kommer klara mig utan er utan problem :D Eller i alla fall vissa, ni vet vilka jag menar. Jag kommer definitivt klara mig utan Berga, trots att jag får plugga ett år extra när jag kommer hem. Förhoppningsvis ska det vara värt det.

  Min bror började gymnasiet idag också, Dennis - lämna en kommentar, jag vet att du smygläser.
  Likaså mamma och pappa, ni kommenterar här hemma vad jag skriver men ni lämnar aldrig ett avtryck här i bloggen, dags för det kanske? När jag är borta sen räknar jag med att få regelbundna kommentarer av er två, så lika bra att börja öva nu!

  Om det är någon som undrar något om mig, resan eller bara nåt helt annat så är det bara att fråga, jag ska försöka svara.

  Jag gillar EFs kommunikation

  Jag har ju en RC i Arkansas fortfarande, och idag mailade jag henne och frågade om hon fortfarande letade familj eller hur det står till.
  Hon svarade att hon trodde att jag tillhörde Arizona nu men efter att ha kollat med EFs huvudkontor så insåg hon att jag fortfarande tillhörde henne så nu skulle hon börja leta familj åt mig igen, något som hon slutat med då hon trodde jag tillhörde Arizona. Hon bad också så väldigt mycket om ursäkt. Jag gillar henne, hon är trevlig och svarar alltid snabbt.

  Såå jaa.. jag vet inte vad det innebär men jag antar att mina ansökningar är öppna för hela landet ändå, trots att jag "tillhör" Arkansas. Spännande att se var det här slutar.

  (rubriken var alltså ett skämt... hehe)

  The talk

  Nu har vi pratat med EF.

  Jag har tackat nej till placeringen, och detta kunde jag göra för att jag hade en dubbelplacering (skulle ha bott med min IEC och hennes utbytesstudent till att börja med) och inte för att det var en storstad eller något annat. Samtidigt skriver de i en broschyr jag fått "Vi placerar inte studenter i storstäder.. pga att storstäder är farliga/det kan vara svårt att få kontakt på en stor skola.." så då tycker inte jag det är så schysst att de gör det, och definitivt inte när man som jag inte ens vill till en storstad och att det inte följer min profil överhuvudtaget. Enligt EF så skriver de såhär för att de sällan händer att man blir placerad i en storstad och för att 99% (????) vill komma till en storstad och därför ska de inte bli besvikna. Men nu blir ju jag besviken när jag hamnar i en storstad?

  Aja, jag vet inte. Nu vet jag att jag inte kommer till central Phoenix i alla fall och hon har skrivit in i min ansökan att jag inte vill till en storstad. Jag kan fortfarande hamna i Arizona (eller någon helt annanstans).

  Sen säger de också att det är svårt att hitta en placering såhär sent, och då speciellt skolplats. När jag pratade med dem förut så sa de att man har lika stor chans att få en bra placering och oavsett om man får en tidig eller sen placering. Men då stämmer ju inte det heller.. Jag tycker det är dåligt gjort av dem.


  Dreams come true

  Baserat på fördomar (och ytterst lite vetskap efter bildsök på Google och snabbfakta på Wikipedia) är det här jag vill, och inte vill bli, placerad.

  Blått betyder att jag gillar staten och gärna åker dit.
  Grönt betyder att det är helt okej och att jag inte har något emot att hamna där.
  Röda stater vill jag inte till. 


  Tillägg 10 minuter senare: Egentligen är det knappt någon skillnad på de blåa och gröna.. finns typ ingen struktur i vilka jag föredrar mest och så, haha. Äsch, det blir säkert bra det här, och inlägget får vara kvar..


  United we never shall fall

  Besöksrekord idag, woho! Och klockan är bara 18 :O
  Besöksrekord igår också men det fick inte stå sig länge ;)

  Angående USA, vi ska ringa till EF på måndag direkt när de öppnar och se vad de säger. Självklart uppdaterar jag då :)  Slänger in en bild på favoritvovven :) Han pryder mitt VISA kort också, titta!


  Frågan är hur bra det blir

  Nu fick jag reda på att jag får tacka nej till den här staten och placering om jag vill. Frågan är då när jag får en ny placering och vart det blir?
  Samtidigt var det här allt jag inte hade förväntat mig, och inte heller vad jag hade valt om jag fick välja. Och vart hamnar jag sen?

  Sen en till sak, jag trodde inte att EF placerade folk mitt i stora städer?


  ARIZONA

  Jag ska till Phoenix, Arizona!
  Just nu har jag ingen familj, min IEC letar men om hon inte hittat någon innan jag kommer så ska jag bo hos henne. Hon trodde däremot inte att det skulle behövas.
  Som det ser ut nu (det kan ändras) ska jag gå på Central High School, skolan har 2275 studenter och ligger mitt i Phoenix, över 60% är hispanics och det är mycket native americans.
  Om jag får välja så byter jag gärna skola faktiskt.. Helst till en lite mindre..

  Forumo - nytt utbytesstudentforum

  Nya Forumo

  Det är en helt ny version med en massa nya funktioner, bli medlem idag, jag lovar att det är värt det!

  .

  Det här sög totalt.
  Jag fick veta idag att EF hade hittat en familj till mig i Arkansas, "a great family" som hon uttryckte sig. Haken var bara att skolan ansåg sig full så då kan jag inte bo där, när jag inte har någon skolplats.
  Så nu kan jag hamna vart som helst i hela USA igen.. dom har börjat söka överallt nu.. spännande, eller inte.

  Tillägg: Jag är inte alls taggad just nu.

  Jag vill veta..

  ..veta, veta, veta!

  När man fått ett sånt här mail:
  "I think you will hear something positive VERY soon....hang in there."
  BORDE man inte ha fått veta nåt efter två dagar då?!

  I´m going crazy..

  Ny design

  Jag har pillat lite med designen, vad tycks?
  Tröttnade på den förra fula, den här känns lite mer stilren och clean. Och ja, det ska komma en header, fixar den när jag har placering.

  Däremot är det en grej jag inte lyckas fixa, kanske nån som har bättre koll än mig?
  Jag skulle vilja ha så att alla inläggen sitter ihop, alltså utan mellanrum. Och så vill jag har bort det lilla mellanrum som är mellan headern (den gråa rutan) och första inlägget. Någon som vet? :)

  Hej Miranda!

  En fråga från Miranda:

  Hej!
  Vad jobbar du med och hur gammal är du?
  Lycka till med ditt år;)

  Jag jobbar inte, jag pluggar fortfarande på gymnasiet. Jag skulle egentligen börja tredje året på gymnasiet nu i höst men istället tar jag ett års uppehåll och åker till USA och pluggar på High School ett år. Sen när jag kommer hem så ska jag gå trean så man kan säga att jag kommer göra gymnasiet på fyra år istället för tre. Jag är 18 år gammal.
  Tack så mycket!

  Tillägg; mina föräldrar betalar för programavgiften, jag bidrar med det lilla jag har och använder som fickpengar. Jag har tyvärr inte kunnat tjäna ihop så mycket pengar eftersom att jag bestämde mig i mars..

  Cause the will has brought no fortune

  Jag har inte gnällt på ett tag här i bloggen men nu börjar jag bli lite trött! Ge mig en placering, hur svårt kan det vara? Jag vill veta vart jag ska och när jag ska åka, give it to me! Hehehe.

  Imorgon är det måndag vilket betyder ny arbetsvecka och ny vecka då det kommer post!

  Jag har börjat gilla måndagar och det känns inte riktigt helt okej.