The american way of living

Två nya amerikanska upplevelser idag!
1. Haunted House
2. Pulled over by farbror polis

Haunted House var roligt. Man fick betala 10 dollar och sen stå i kö i över en timme men vi hade roligt under tiden så det gjorde inget. Sen åkte man en buss och i bussen visades en snutt av en skräckfilm, några som blev jagade i en bil. Busschauffören körde som i filmen och tvärnitade, backade, "körde över en person" (gupp i marken) osv osv. Det hela slutade med att en utkädd person hoppade fram i bakändan av bussen och alla skrek.

Sen gick man in i själva huset och det var massa folk överallt som skulle skrämmas. Massa effekter av olika slag och det som verkligen skrämde mig var en motorsåg. De satte på den och jagade oss bakifrån med en motorsåg, TVÅ GÅNGER! Usch fyfan det var läskigt, jag sprang in i Magda som i sin tur sprang in i dem framför henne haha. Jag gillar verkligen inte ljudet av motorsågar.

Sen var det nästa historia, den om farbror polis. Först vill jag bara säga att det var som taget ur en polisfilm haha. Jag kör i godan ro igenom Gravettes "centrum" när hela backspegeln plötsligt fylls av blinkande blå ljus, jag har ingen aning om vart han kom ifrån eller hur länge han varit där men jag drog mig till minnes något jag läst i körkortsboken om att när polisen blinkar med lamporna ska man stanna. Så jag stannade vid vägkanten. Farbror polis stannar bakom. Han kommer ut ur bilen med en ficklampa och lyser sin väg bort mot min bil. Under tiden är det en annan bil som ska köra om mig bakifrån och farbror polis tycker det går lite fort så han börjar skrika och vifta "slow down!" men han saktar inte ner nämnvärt så farbror polis springer några steg och skriker "hey, slow dooown!" Då saktade han ner litegrann.

Farbror polis fortsätter sedan mot min bil och lyser upp i mitt fejs med ficklampan så jag inte ser någonting och säger sedan "turn on to the next driveway please" så det gjorde jag, och han följde efter. Han sitter i bilen säkert 1 minut innan han på nytt går ut, denna gång med ficklampan i ena handen och sin batong i andra, vilken han också svingar fram och tillbaka. Jag studerar honom i sidospegeln. Han kommer fram till min bil, studerar mig i några sekunder och säger sedan "you are driving a little too fast, and you have a broken tail light on that side" "Oh ok.. I do?" "Yes ma'am you do, can I see your drivers license?" Jag ger honom körkortet och han tar det och går iväg bakom min bil, tar upp sin lilla komradio och pratar med någon, säger några för mig okända nummer och kommer sedan tillbaka till mig och ger tillbaka körkortet. "Have a good night ma'am" "Thank you, you too"

Jag tror inte att jag körde för fort, tror att jag körde 30 där det var 35. Tydligen så är det vanligt med poliskontroller på Halloween för att upptäcka fyllekörningar och minderåriga som är ute efter curfew (varje stad har en curfew för folk under 18 då de inte får vara ute själva utan någon vuxen närvarande, Gravettes är klockan 23) så även fast jag körde för fort och hade en trasig baklykta så blev jag inte bötfälld även fast jag kanske skulle blivit det om det var en sådan kontroll. Tacka gudarna för det. På vägen hem körde jag förbi ytterligare en poliskontroll, jag var inte säker på om jag kunde köra om så jag saktade ner och stannade nästan så en polisman vinkade fram mig med hjälp av sin ficklampa och hand, haha.

Nu har jag alltså ytterligare en amerikansk upplevelse att addera till min lista (inte för att jag har någon). En annan grej som jag gjorde idag var att använda en drive thru ATM (bankomat) för första gången, välkommen till Amerika, här finns det drive thru för allt!


Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0