Utkast: April 8, 2012

(Sitter på sämsta internet så blir knappt några bilder, sorry!)

Önskar att jag hade mer lust att uppdatera här i bloggen. Är ju roligt att kunna gå tillbaka och läsa sen.

Just i detta nu kryper en två centimeter stor flygmyra på bordet framför mig. Ja, TVÅ centimeter. Insekterna här är ganska enorma.

Sist jag skrev i bloggen så skrev jag att vi skulle åka ner till Albany. Detta gjorde vi den 23 februari. Vi var där i tio dagar och städade två-tre timmar om dagen i utbyte mot boende på ett hostel. Gjorde inte så jättemycket under tiden där, lagade mat, shoppade lite, blev kompis med några på hostelet som hade bil så vi åkte med dom på lite utflykter runt omkring Albany. Bland annat till ett ställe med en massa vindkraftverk, "the Gap", "the Natural Bridge" och till flera olika stränder. Stränderna där nere var jättefina men vi badade inte så jättemycket eftersom det var lite blåsigt och så. Vi gick också på några promenader och en kväll gick vi upp på ett berg väldigt högt upp och såg på solnedgången.Den 1 mars bestämde vi oss för att vi ville åka till Bali. Sagt och gjort, vi bokade en spontan 3,5 vecka på Bali vilket innebar att vi lämnade Albany för Perth den 4 mars, sov en natt i Perth och tog sedan flyget till Denpasar, Bali den 5 mars! På Bali levde vi som miljonärer, åt god mat, gick på massager och behandlingar, shoppade en del, åkte moppe utan hjälm på vänster sida av vägen, bodde på skithotell med myrinvasioner, spenderade en dag i tystnad (det Balinesiska nyåret Nyepi), bestämde oss för att åka på roadtrip, bokade om hemresan till Sverige och köpte en bil via en kompis i Perth!Bali var roligt men väldigt annorlunda också. Det är en helt annan värld man kommer till där man inte kan lita på någon för alla försöker lura en för att de måste tjäna pengar. Just detta blev väldigt jobbigt i slutet så sista 5 dagarna eller så längtade vi tillbaka till Australien ganska rejält.

Väl tillbaka i Australien så sov vi fyra nätter i Perth, hämtade vår nyinköpta bil och lärde oss att köra på vänster sida av vägen och höger sida av bilen. Sedan bar det av ner till Balingup där jag i skrivande stund är. Nu har vi varit här i 3,5 vecka och imorgon bitti åker vi härifrån om allt går enligt planerna!

Under 3,5 vecka har vi jobbat på en gård, bott i en kall husvagn och ätit det som vi fått serverat. Ska bli otroligt skönt att få sköta sig själv resten av resan. För imorgon påbörjas en roadtrip som ska ta oss från Balingup (28 mil söder om Perth) ända upp till Cairns, en resa på drygt 700 mil! Vi kommer att resa under fyra veckor i vår kära resekamrat Sebastian, en vit Subaru från 1991. Han känns lite tveksam ibland men det ska nog gå bra!

Troligtvis kommer jag ha väldigt begränsad tillgång till både internet och mobil under dessa fyra veckor men förhoppningsvis blir det väldigt roligt och så ses vi när jag kommer hem igen! 11.05 den 7 juni landar jag på Arlanda, vi ses!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0