Australia Day

Igår var det Australia Day, vi jobbade som vanligt och sen åkte vi till en damm och badade vilket var väldigt skönt med tanke på att vi alla svettats som djur hela dagen. Idag är det ännu varmare och jag smälter så fort jag går ut från luftkonditioneringen. Dagen hittills har bestått av tvättande och dödande av en orm, den första jag sett sen jag kom hit. Jag lyfte in honom i en påse, lite äckligt var det faktiskt med tanke på att om han levt fortfarande hade han kunnat döda mig.

Det föddes också en ny alpackabebis imorse men jag har inte tagit några kort på honom än.







Blev också riven av en känguru imorse:

Så so far har jag blivit klättrad på av en koala vilket resulterade i blåmärken på benet, sparkad av en alpacka vilket också blev ett blåmärke på benet, riven av en känguru, riven och stångad av en get, och riven av kaniner vilket alla resulterade i blåmärken och/eller rivmärken. Härligt liv.


Fåglar

Det finns vilda fåglar här som ser ut som våra burfåglar hemma.

Den här fågeln, Norhtern Rosella, Port Lincoln eller 28 som den också kallas finns överallt här:



Och igår tror jag det var såg vi tre stycken red-tailed black cockatoos, vilka tydligen ska vara utrotningshotade.


En gecko i taket


Torsdag 19 januari


Vi började dagen med att klippa två llamor, massa ull på dom!


Ullberget! Och lilla hjälpredan Roxy.


Sen fortsatte vi med allas favorit Pistacchio, detta är före-bilden.


Och detta är efter!


Sen blev han riden till hagen av Ryan.

Sen fortsatte vi med fler alpackor och här är vi alla väldigt glada för det här var den sista av de ca 110 djuren för den här säsongen! Hallelujah!


Massa ull överallt! Steve sa att jag får komma tillbaka nästa år och hjälpa dom med samma sak igen, jag svarade att jag kan fundera över det om han betalar mig bra.

Och sist och också minst är lilla nykomlingen Kara, en liten kängurubebis!


Pavlovabilder!






Pavlovabak

Igår lagade vi pavlova, en australiensisk efterrätt. I princip är det en marängbotten med grädde och frukt på toppen. Jättegott och inte alls så sött som jag trodde det skulle vara.


Lara, Johanna och jag

Och så en annan bild från när vi var på treetop walk:


Ryan och jag


Liten alpackabebis föddes igår


Historiskt event

Något historiskt har hänt.

Jag har ätit rött kött. Japp, känguru var det. Och en liten bit bacon som mer är som vår skinka hemma, typ helt fettfri. Första gången på över 10 år, men jag var liksom tvungen att prova känguru. Det var inte ens äckligt, bara konsistensen som var lite väl seg och mycket tuggmotstånd men själva smaken var det inget fel på.

Det var det jag hade att berätta, ciao!

My buddy Fergus



image description

Här bor jag


Ingång, vardagsrum och kök


Mitt rum, tvättstuga och badrum

Det finns ytterligare ett rum där Johanna och Lara, en ny tysk tjej sover och ytterligare två rum varav ett möblerat och ett badrum som är Ryans. Så just nu är vi fyra personer som bor här.

Treetop walk

Igår, den 7 januari var det väldigt lite turister här så vi fick lite ledigt. Jag, Johanna och Ryan åkte till Treetop walk, som är en gångbro 40 meter upp i luften bland trätopparna. Sen åkte vi till två vingårdar där vi provade mjöd på det ena stället (väldigt gott faktiskt!) och några viner på det andra. Så nu har jag genomgått min första vinprovning, det ni! Efter det åkte vi in till Denmark där det var en marknad, så vi gick omkring där, åt lite nötter, muffins och crepes och sen åkte vi tillbaka till gården och jag jobbade lite. En väldigt bra dag :)


Jag får alltid sitta i baksätet för att Johanna mår illa väldigt lätt :(



Nyår

Då var det 2012!

Kan berätta om min nyårsafton.

Vaknade vid ungefär 9 precis som vanligt, åt frukost, tvättade, gick upp till shopen. Jobbade lite på förmiddagen, åt lunch, jobbade hela eftermiddagen. Pratade mest med turister för det var mycket folk här, och krattade lite hö.

Slutade jobba, gick och duschade och gjorde mig i ordning. Sen åkte vi in till Denmark. Steve, Debbie och Ryan skulle på middag hos morföräldrarna så jag och Johanna blev avsläppta i "staden". Gick och handlade lite godis och kakor och sen åt vi middag, snabbmat bestående av kycklingwrap, pommes och fanta för min del. Vi satte oss på en bänk i parken och åt vår fabulösa nyårsmiddag. Jag pratade med mamma och pappa i telefon.

Efter det gick vi en liten promenad men det började regna så vi satte oss på det enda öppna stället - puben. Den enda puben. Där drack vi ett par drinkar var och efter kanske två timmar kom Ryan och joinade oss. Vi satt där ett litet tag till sen styrde vi kosan hemåt. Kom hem runt halv elva på kvällen och satte på en film för att vänta in det nya året. Vid fem i tolv satte vi på TVn och kollade på fyrverkerierna från Sydney - fyrverkerier är i princip olagligt i det här landet och får bara användas kommersiellt. Ska man köpa fyrverkerier som privatperson är det ungefär som att köpa droger i Sverige, "man måste veta vem man ska prata med" och sen mötas någonstans där ingen ser. Haha. Fyrverkerierna höll på i 11 minuter, sen utbyttes det nyårspussar och sen såg vi klart filmen. Vid halv ett låg vi nog i sängen.

Ryan och Johanna gick upp vid halv åtta imorse medan jag sov till drygt 9, skönt! Nu sitter jag här, har ätit frukost och inte så mycket mer. Det regnar igen.. Om ett litet tag ska jag gå upp mot shopen och sen börja jobba :)

Gott Nytt År!

RSS 2.0