Juldagen

- So you're the one that sounds like an American!
- Yes.. Hi, I've heard about you too..!

Jag är omtalad.

Igår, juldagen var jag och Johanna själva på gården hela eftermiddagen. Det enda vi behövde göra var att mata djuren precis som på julaftonen, jag på eftermiddagen. Så det var flaskmatning vid 15, vanlig matning vid 16 och sen var jag snäll och gjorde Ryans jobb också - hämtade löv till koalorna.Rosie fick följa med på flaskmatningen:Sen fick hon bråttom hem:Nu laddar vi inför en vecka fullproppat med folk som är här nere på julsemester.

God jul allihopa!

24 december idag då. Gården är stängd idag så det har inte varit några turister här, och det enda vi har behövt göra är att mata djuren - Johanna på förmiddagen och jag på eftermiddagen. Däremellan åkte vi in till Denmark och gick omkring, åt lunch på en uteservering och jag köpte ett par jeans. Bra dag helt klart men noll julkänsla.

Nu ikväll blev vi bjudna på mat, de hade gjort engelsk julmat som de också trodde att vi åt. Kyckling, skinka och ugnsrostade potatisar. Johanna hade gjort köttbullar som hon tog med sig. Imorgon ska vi försöka oss på en egen liten julmiddag, det vi har är skinka, kyckling, lax, ägg, köttbullar och potatis. Blir nog helt okej.

Tack för julklapparna också!


Kara, Reagan, jag och Ryan

Went for a swim in the Southern Ocean

Igår, onsdag så var det jättefint väder så jag fick ledigt på eftermiddagen och jag och Johanna, den andra svenska tjejen som är här, åkte till Green's pool - stranden som är närmast här. Vi fick skjuts dit och skulle lifta hem men vi fick ingen lift så vi knallade istället. Efter 7-8 km ringde vi och så blev vi upphämtade, då hade vi gått halva vägen. Taskigt att inte plocka upp oss tycker jag.. det närmsta vi kom var en bil full med asiater som stannade och frågade "what's the problem?" och jag sa "eeehh... we just wanted a lift but it looks like your car is pretty full..." och puckot svarar "yes.. sorry" i hennes kinesiska accent. Pucko.

Alla här på farmen tycker det var jättekonstigt att vi inte fick skjuts - "I so would have stopped for two Swedish girls!!!" haha. Måste ju säga att fördomarna om svenska tjejer är de samma över hela jorden... och man får höra det ofta. Men det är kul, jag driver med dom i det hela!

Vi gjorde en liten julhälsning till er:Blev taggad i världens snyggaste bild på Facebook. Det här är Reagan, en av kanadensarna som jag bor och jobbar med. De åker vidare imorgon, sorgligt! Tack vare dem har jag kunnat upprätthålla min amerikanska engelska.. nu kommer det bara gå utför! Känner redan hur jag blir förvirrad över hur ord uttalas ibland, och när jag läser böcker på engelska så läser jag ibland orden med australiensisk accent.. tragiskt. Undra hur det här kommer sluta. Skillnaden nu från förut är i alla fall att jag nu är medveten om min accent och kan förhoppningsvis behålla den, eller vi får se.. folk här tror fortfarande att jag är amerikan i alla fall. Kanske ska satsa på att försöka snappa upp australiensiskan - som för övrigt är väldigt konstig. Ryan, sonen i den här familjen kom hem från university några dagar efter att jag kom hit. Han har berättat nu i efterhand att han trodde att jag var amerikan, och att han undrade vart den svenska tjejen som skulle komma var någonstans, haha! Alltid kan man lura någon.

För övrigt så saknar jag mina kläder och min garderob.. jag har typ inga kläder här och har på mig samma saker hela tiden.

Känns också som att jag varit i det här landet betydligt längre än två veckor. Och att jag inte ens varit på den här gården i två veckor ens känns absurt, känns som jag varit här jättelänge.

Jag har också fått tillbaka mina fräknar, blivit lite brun och bränt mig ytterst lite. Solskyddsfaktor 50+ is tha shit.

En störd sak är att de spelar samma christmas carols här som de gör på alla ställen i världen där det just nu är snö. "I'm dreaming of a white christmas" "dashing through the snow in a one horse open sleigh" "walking in a winter wonderland" njaaa inte riktigt rätt det här känner jag.

Update
Det här är Lucky. Några småungar samlade massa ägg som dom trodde man kunde ta men som en höna faktiskt ruvade på. De la äggen i en låda och när vi hittade dom var dom helt kalla. En av kanadensarna som är här kände på äggen och knäckte vissa, och ut kom Lucky som alla trodde var död. Sen började han röra sig och har mått bra sen dess!


Ghost och Princess. Princess har brutit benet för hon försökte hoppa ur så nu bor hon i en liten hage där det finns högre staket.


Blackie har precis flyttat från bebishagen till den stora hagen, han är ledsen och springer omkring och skriker för han har inga kompisar.
Fergus the man!

Annars så matar jag djur, fångar getter som smiter, klipper löv till koalorna, pratar med turister (vi har haft svenskar tre dagar i rad...), chillar i shopen, ser på TV på kvällarna, äter mat, chillar lite till! Ganska nice.

Denmark, WA

Jag befinner mig alltså just nu i Denmark, WA. 40 mil söder om Perth vid kusten. Har hittills fått ett hål i mina byxor gjort av en koala, blivit kissad på av en känguru, släpat en viss get tillbaka in i dens hage X antal gånger, undvikit alpacaspott, klippt hundar, sett ett stackars marsvin bli påsatt precis efter att den fött, sett illrar para sig (BRUTALT!) och en hel del annat.

Har också lärt mig ett nytt ord - capsicum. Tyda översätter det till cayennepeppar men här använder de det för paprika. Också en massa andra ord som ersättning för sådant jag redan kan, bin bag istället för trash bag, rubbish istället för trash, jumper istället för jacket och annat töntigt. Vissa ord säger de också helt annorlunda, typ tattoo. Deras uttal gjorde att jag först inte förstod vad det var för ord de sa, och det händer rätt ofta...

Ska försöka fixa lite bilder och lägga in någon dag snart. C ya!

Everyone meet Rosie

 

 
11 december, 25 grader och sooool!

Sitter i biblioteket igen. Dricker en burk Mountain Dew innehållande 749 kcal och chillar så att säga. I det här landet verkar det okej att äta, dricka, prata, skrika och prata i telefon i biblioteket. Det är ganska tyst men inte så där kyrktyst som det kan vara i svenska bibliotek, där man är livrädd för att ens telefon ska råka låta eller när man får ångest över att man råkat sätta på sig fel skor och de klapprar när man går.

Andra saker jag tänkt på/lagt märke till/funderat på än så länge i det här landet:

* Vänstertrafiken. Sjukt förvirrande! Vilket håll kommer bilarna ifrån, vart ska jag titta?
* Övergångsställen. Det finns knappt några förutom i stora korsningar. Alla bara korsar vägen lite hipp som happ, och då gäller det att ha tungan rätt i mun och titta åt rätt håll.
* Intervallerna vid dessa övergångsställen. Jag skojar inte om jag säger att de är 5 minuter. Oerhört långa!
* Burkar och flaskor innehållande drycker. Standardmått verkar vara 375 respektive 600 ml.
* Eluttagen. Det finns en liten strömbrytare vid varje eluttag som man måste slå på för att elen ska funka. Vet man inte om det/glömmer det kommer ens plattång inte att fungera (note to self).

Igår var jag i Fremantle och tog mig till South Beach. Blåste sjukt mycket (vilket det alltid gör här när man kommer nära havet) och jag var rädd för att bränna mig så jag stannade bara en timme drygt.

För övrigt så verkar denna stad krylla av svenskar. Hör svenska lite då och då. Träffade två svenska tjejer igår, en från Linköping och en från Göteborg och insåg för första gången i mitt liv vilken Stockholmska jag kan prata mer eller mindre omedvetet. Något annat det kryllar av i denna stad är asiater, och främst sådana som pratar kinesiska. Kanske inte så konstigt med tanke på vart i världen jag är någonstans. Verkar finnas lika mycket asiatiska turister som asiater som faktiskt bor/jobbar här.

9 december

Idag har jag varit i Kings park.


Perth skylineGick på den här bron uppe bland trädtopparna, som sedan blev en bro med glasväggar:Det blev jättevarmt efter ett tag så jag slutade gå, satte mig och åt lunch och sen gick jag tillbaka till bussen. Nu sitter jag på biblioteket igen och ska väl röra mig mot hostelet snart. Ikväll tänkte jag äta (igen..) och kanske köpa en tröja eftersom att jag glömde min på bussen från flygplatsen.


Torsdag 8 december

Igår tog jag gratisbussen och åkte iväg någonstans, hamnade i en liten park som sagt med en massa roliga fåglar.


Den här lille fule jäveln jagade mig! Jag sprang och sa åt honom att sluta men det hjälpte inte utan han sprang efter.
Efter min lilla sightseeing åkte jag tillbaka till hostelet. Hade tänkt gå ut och äta på kvällen men jag somnade vid 17 eller nåt sånt och vaknade vid 22.30 så där blev det ingen middag... Hade såklart problem att sova sen och vaknade vid 2.30 och kunde knappt somna om. Gav upp och gick upp vid 6.

Framme

Hej alla barn!

Jag ar framme!!! Planet fran Singapore blev drygt 8 timmar forsenat till slut och jag kom fram till vandrarhemmet vid kanske ett pa natten. Somnade som en stock.

Idag har jag kopt lite grejer, bland annat en handduk sa jag har kunnat duscha vilket var valdigt trevligt.

Chillar lite pa Perths bibliotek for har finns gratis internet! Tror ocksa att de har gratis wifi sa jag ska nog ta med mig min laptop hit imorgon sa kan jag bjuda pa lite bilder.

Jag har ocksa varit nordig idag och promenerat i en park. Fanns sjukt coola faglar! Vissa ar lika de vi har i Sverige och andra ar helt annorlunda. En liten sothoneliknande sak jagade mig! Livsfarligt. Faglarna later ocksa valdigt annorlunda. Finns en slags korp typ som later som en katt, som taget ur en skrackfilm.

Vadret ar bra, mycket moln men saker 25 grader. Gar i t-shirt och shorts utan problem! Glider ocksa runt pa gratisbussarna som finns har i stan, himla smidigt.

So far ar livet bra! :)

Fortfarande Singapore

Planet är ytterligare tre timmar försenat i skrivande stund, sammanlagt 6 timmar och 15 minuters försening...

Känns lite fel att de spelar julsånger när det ser ut såhär utanför fönstret.


Singapore

Ar just nu pa Singapores flygplats, finns gratis internet har :)

Flygresan hit fran London tog nastan 13 timmar men den gick bra, kollade en hel sasong av The Big Bang Theory och blev serverad mat mest hela tiden. Sov ocksa ett par-tre timmar.

Planet till Perth ar forsenat pa grund av techical issues, men det ska lyfta om 3,5 timme ungefar. Egentligen skulle det lyft om en kvart eller sa. Vi har fatt en voucher pa 12 dollar som vi far handla mat for, det var ju ganska snallt i alla fall.

Vi hors!

Nu börjar det

Sitter på Arlanda nu och väntar på att boarda planet som ska ta mig till London. Sen blir det Singapore och sista flighten går till Perth vilket också är min slutdestination. 24 timmar ska det ta, så jag kommer landa i Perth ungefär 7 på morgonen svensk tid den 7 december. Perth ligger sju timmar före så det blir klockan 14 där.

Sen ska jag resa runt, chilla, jobba och njuta allt vad jag kan i fem månader för att sen bege mig hemåt igen i mitten av maj. Exakt vart jag ska vet jag inte än utan jag tänkte ta dagen lite som den kommer, hoppas på att träffa lite roligt folk och sådär eftersom att jag ju åker helt själv. Bara galna människor som sysslar med sånt.

Om jag hade kunnat lova att blogga varje dag skulle jag ha gjort det men det kan jag inte, så ni får gå in här och kika lite då och då för jag har verkligen ingen aning om hur mycket tillgång till internet jag kommer ha. Jag har lovat att bomba med bilder i alla fall så det ska jag försöka göra.

Tills vi hörs nästa gång så får ni ha det så bra i Sverige, det hann ju till och med komma lite snö nu inatt så det var trevligt att få se det. Tack och hej nu ropar dom att vi ska boarda :)


RSS 2.0